UK referendum

Πριν το post μια προσωπικη αποψη σχετικα με ενα θεμα που διαβαζω εδω και μερες: ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ δε δινεις ονομα τιμης ενεκεν ΠΟΥΘΕΝΑ οταν ο τιμωμενος ειναι εν ζωη. Γιατι ποτε δεν μπορεις να γνωριζεις αν π.χ μια μερα τρελλαθει και παρει ενα οπλο και σκοτωσει 10 παιδακια, η αν κανει οποιαδηποτε απατη-εγκλημα-αποτροπαια πραξη  μπορει να φανταστει καποιος. Για το λογο αυτο και ΜΟΝΟ μετα θανατον, γινεται ΠΑΝΤΑ η πραξη- τιμη- διακριση. Φυσικα ζουμε στην Ελλαδα του ΠΑΣΟΚO-ΤΣΥΡΙΖΑ και το μυαλο ειναι δυσευρετο, οπως κανενα μαθημα δεν πηραν οι φωστηρες οταν εβγαζαν τους συρμους τραμ και πλοια με το ονομα Κεντερης. Μεχρι να αποδειχθει οτι ο Κεντερης ειχε περισσοτερη ντοπα απο ολα τα φαρμακεια του Boots μαζι (και ειναι πολλα: 2500 σε ολο το UK) και να τα ξηλωνουν σε ενα βραδυ μεσα που το τραμ  απο Κεντερης εγινε Αριστοτελης.

Ο Νικος Γκαλης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αθλητης, σοβαροτατος ανθρωπος, μετρημενος σε ολα του, σεμνος και απο οσο ξερω αναλογα σοβαρος business man. Ειναι ισως η πιο εμβληματικη φιγουρα του συχρονου ελληνικου αθλητισμου- ισως και ο κορυφαιος στην ευρωπη στα χρονια του- και σιγουρα ο λογος που υπαρχει αυτη η σαχλαμαρα που λεγεται basket στην Ελλαδα. Δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ αναγκη να γινωνται καραγιοζιλικια στο ονομα του και το εχει δειξει ολα τα χρονια που ειναι στη χωρα μας και κλεινω εδω.

 

Η νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές του περασμένου έτους ενεργοποιεί μια υπόσχεση-μανιφέστο για να κρατήσει ένα in / out δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του 2017. Ο Cameron έκανε την υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος για την ΕΕ σε μια εποχή όταν ήταν κάτω από την πίεση ευρωσκεπτικιστικων  βουλευτών στο κόμμα του – και όταν οι Συντηρητικοί φαινωνταν  να χάνουν ψήφους υπέρ το UKIP. Οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές συμφωνούν ότι, αν ηταν στο χερι του, ο ίδιος δεν θα ήθελε ένα δημοψήφισμα, και ότι τώρα είναι απελπισμένος για να εξασφαλίσει τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.

Αυτό το χειμώνα, άρχισε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες της ΕΕ, όπως ο ίδιος προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της Βρετανίας της ιδιότητας του μέλους, η οποία συνήφθη στη σύνοδο του Φεβρουαρίου. Πετυχε αρκετα πραγματα, που οι δικοι μας π.χ οχι δεν διεκδικουν αλλα ουτε καν εχουν σκεφει:

Επίδομα τέκνου – Οι μεταναστες εργαζόμενοι θα εξακολουθουν να είναι σε θέση να στείλουν τα  επίδοματα τέκνου που λαμβανουν πίσω στην πατρίδα τους – ο Cameron ήθελε να τελειώσει αυτή η πρακτική για να μενουν τα χρηματα εξ ολοκληρου στο UK αρα να παραγεται πλουτος μεσω διακινησης αγαθων-υπηρεσιων. Οι πληρωμές ομως – και αυτο του πιστωνεται- θα καθοριστουν απο το επίπεδο που αντικατοπτρίζει το κόστος διαβίωσης στη χώρα καταγωγής τους και όχι το κοστος στο UK. Στο Μπαγλαντες το κοστος ζωης ειναι 100 φορες μικροτερο απο το Λονδινο, αρα τα χρηματα που θα φευγουν απο το UK θα ειναι αναλογα λιγοτερα.

Κοινωνικα επιδοματα μεταναστων- Ο Cameron υποστηριζει τη μειωση των επιδοματων για χαμηλομισθους μεταναστες, αρα την αποθαρρυνση να ερθουν στο UK για δουλεια. Το πετυχε μερικως μιας και οι ΝΕΟ-ερχωμενοι δεν μπορουν αμεσα να διεκδικησουν επιδοματα αλλα σταδιακα με τη παροδο του χρονου και την αναλογη φορολογηση τους. Με λιγα λογια πρωτα φορολογησαι απο το Βρεττανικο κρατος και μετα- αν οντως παραμεινεις και δεν τη κοπανησεις- θα λαβεις τα οποια επιδοματα.

Κραταει τη λιρα– Ο  Cameron, και ολοι οι Βρεττανοι- δεν θα αφησουν ΠΟΤΕ τη λιρα- και εγω ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ θα προσθεσω εδω μιας και ειναι το ασφαλεστερο νομισμα στο κοσμο. Οποιος εχει συνναλαγμα παιζει λιρες Αγγλιας και τελος.  Ποσο μαλλον να την αφησουν για ενα νομισμα-πατσαβουρα οπως ειναι το ευρω που απο 1,35% με το USD εφτασε σε ενα χρονο στο 1,05%.

Αν δηλαδη ειχες πριν ενα χρονο 100 ευρω επαιρνες 135 δολαρια. Σημερα παιρνεις 109 χονδρικα. Αντιθετα αν ειχες 100 λιρες επαιρνες 155 δολαρια και σημερα παιρνεις 145. Εναντι δολαριου δηλαδη το ευρω εχασε 23% και η λιρα 6%. Ε που νομιζετε οτι βαζουμε τα λεφτα μας? Στη Bank of England, η στο ευρω της Μερκελ που θελει να παιζει με κατι Ελληνες και κατι πορτογαλους-ισπανους ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ?

Οι Βρεττανοι ειχουν το μεγαλυτερο Business στην Ευρωπη- οι Γερμανοι ειναι κατω απο το μισο μπροστα τους- οπως φυσικα εχουν το Commonwealth δηλαδη τη πρωην αυτοκρατορια σε ολες τις γωνιες του κοσμου . The sun NEVER sets on the British Empire, που σημαινει οτι ειναι τοσο απλωμενοι στο πλανητη που σε καποιο σημειο τους ειναι παντα μερα. Η λιρα ειναι με διαφορα το ισχυροτερο νομισμα στο κοσμο εδω και δεκαετιες. Πετυχε ομως και το απιστευτο: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ χρησιμοποιηθει σε bail out χωρων της ευρωζωνης που εχουν ‘προβληματα’ θα ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ 100% στη Βρεττανια. Με λιγα λογια αν οι Φριτς θελουν να δανειζουν τον Αλιεξη για να συντηρουν ενα φαυλο κυκλο παρα-οικονομιας, μπορουν ελευθερα να το κανουν αλλα ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Προστασια του City of London- ΚΑΜΜΙΑ ευρωπαικη νομοθεσια σε επιπεδο χρηματοοικονομικων και νομικων δεν θα εχει τη παραμικρη εφαρμογη στο City. Το City- δηλαδη το μεγαλυτερο business centre του κοσμου- θα λειτουργει κατω απο τη Βρεττανικη νομοθεσια αυστηρα.

Η Βρεττανια παραμενει 100% ανεξαρτητη – Για πρώτη φορά, υπαρχει μια σαφής δέσμευση ότι η Βρετανία δεν είναι μέρος μιας κίνησης προς την κατεύθυνση «διαρκώς στενότερη ένωση» με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ – μία από τις βασικές αρχές της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να ενσωματωθει σε μια αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ. Ο  Cameron εξασφάλισε επίσης ένα σύστημα “κόκκινη κάρτα” των εθνικών κοινοβουλίων καθιστώντας ευκολότερο για τις κυβερνήσεις να συνασπιστούν για να μπλοκάρουν  ανεπιθύμητη νομοθεσία. Εάν το 55% των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ αντιτίθενται σε ένα κομμάτι της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Πειτε μου ΕΝΑ πολιτικο στο κοσμο- οχι στην Ελλαδα ουτε στην Ευρωπη- που εχει καταφερει τετοιο deal: o τυπος ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ειναι σε ενα συνασπισμο που δεν λαμβανει κανενα ρισκο αλλα μονο κερδη. Αυτα ειναι DEALS, αυτοι ειναι πολιτικοι και πολιτικη. Εμεις εχουμε τον Αλιεξη και το Κατρουγκαλο και ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΟ, ποσο χαμενοι ειμαστε στο μικροκοσμο μας: Η Ελλαδα ασχοληθηκε με το Cameron επειδη λεει στην Οξφορδη πιτσιρικας εκανε χαβαλε με μια γουρουνοκεφαλη. Μεχρι εκει ειναι η γνωση και η ασχολια του ελληναρα, γιατι μεχρι εκει φτανει το απαιδευτο μυαλο του.

Επειδη ΖΩ με Βρεττανους και το συζηταμε ασχετα αν ουσιαστικα στο κοντινο μου περιβαλλον εχει μηδενικη αμεση επιπτωση η οποια αποφαση μιας και τα deals ειναι κατα 90% στη Αμερικη και σε USD ασε που το οικονομικο στη συγκεκριμενη εχει παψει να ειναι θεμα εδω και χρονια. Οι γνωμες ειναι διαφορετικες. Λεω γνωμες γιατι πραγματικα το προβλημα γι αυτους ειναι οτι η ΕΕ ΚΡΑΤΑΕΙ πισω τη Βρεττανια σε πολλα θεματα οπως αναπτυξη, μεταναστευτικο, ασφαλεια. Πιστευουν οτι η Βρεττανια ειναι πολυ πιο δυνατη απο μια ενωση της πλακας που εχει ενα αφεντικο ενα υποτακτικο και 25 δουλους

Πιστεύουν οτι η Βρετανία κρατείται πίσω από την ΕΕ, η οποία λένε ότι επιβάλλει πάρα πολλούς κανόνες για τις επιχειρήσεις και τα τέλη δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο σε αμοιβές μελών για αστειο αντάλλαγμα. Θέλουν επίσης τη Βρετανία να πάρει πίσω τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που έρχονται εδώ για να ζήσουν να εργασθουν. Επίσης, εναντιώνονται στην ιδέα της «ολοένα στενότερης ένωσης» και αυτό που βλέπουν ως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

 

Εκείνοι που μάχονται για τη Βρετανία να μείνει στην ΕΕ λένε ότι παίρνει μια μεγάλη ώθηση από την ένταξη – αυτό κάνει τα πράγματα που πωλούν σε άλλες χώρες της ΕΕ ευκολότερα και υποστηρίζουν, η ροή των μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι και πρόθυμοι να εργαστούν, τροφοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη και βοηθά να πληρώσει για τις δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρούν επίσης ότι το καθεστώς της Βρετανίας στον κόσμο θα καταστραφεί, λεγωντας  είμαστε πιο ασφαλείς ως μέρος 28έθνους club, αντί να είμαστε  μόνοι μας. Είναι καλύτερα μέσα ή έξω;
Εξαρτάται ποιο τρόπο και αν το κοιτάξετε – ή αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις – με ελάχιστες εξαιρέσεις – τείνουν να είναι υπέρ της Βρετανίας να μεινει στην ΕΕ, διότι καθιστά ευκολότερο για αυτούς να κινηθούν τα χρήματα, οι άνθρωποι και τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος BT Sir Mike Rake, λέει ότι “δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις” για να φυγουν απο την ΕΕ. Ξερετε το σημαινει BT (British Telecom)? Περσυ (μια χρονια μονο δηλαδη) εκανε 41,4 ΔΙΣ ΛΙΡΕΣ (55Δις ευρω) τζιρο και 3,029 ΔΙΣ ΛΙΡΕΣ (4ΔΙΣ ΕΥΡΩ) καθαρα ΚΕΡΔΗ…

Αλλά άλλοι διαφωνούν, όπως ο Λόρδος Bamford, ο πρόεδρος της JCB, ο οποίος λέει ότι μια έξοδος της ΕΕ ‘’θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να διαπραγματευτούν εμπορικές συμφωνίες, όπως η χώρα μας , αντί να είναι ένα από τα 28 έθνη’’. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα χαιρέτιζαν μια περικοπή της γραφειοκρατίας και αυτό που βλέπουν ως ασήμαντους κανονισμούς. Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, λέει το 55% των μελών επιθυμουν να μεινουν αλλ σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ.

 

Το post ειναι καθαρα ενημερωτικο. Δε γινεται να απαντησει σε ενα τεραστιο θεμα αλλα να δωσει μια ιδεα του πως οι Βρεττανοι το αντιμετωπιζουν. Αυτο που μου κανει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ εντυπωση ειναι οτι συζητηται- οπως ΠΑΝΤΑ- το κοινο συμφερον και οτι πιστευουν οτι μονοι τους ειναι πολυ πιο δυνατοι. Αυτη η πιστη υπαρχει και στις δυο πλευρες, απλα στη μια υπαρχει και μια ανησυχια για τον οικονομικο πολεμο που θα ανοιξει μια αποχωρηση. Οχι ηττας- αυτη ειναι πολυ δυσκολο να ερθει- αλλα πιο πολυ απομονωσης.

Η γνωμη μου ειναι οτι η Βρεττανια πρεπει να μεινει αλλα πιεζωντας σε ακομη μεγαλυτερες ελευθεριες ειδικα στο μεταναστευτικο. Μη ξεχναμε οτι εχει ΔΙΚΟ ΤΗΣ μεταναστευτικο με ολες τις αποικιες και ενα εξτρα δημιουργει προβλημα. Οποιος εχει ζησει στο Λονδινο ξερει οτι ειναι, εκτος απο τη μεγαλυτερη στην Ευρωπη, η πιο πολυτισμικη: Λιγοτερο απο το 60% ειναι λευκοι, 18,5% ειναι Ασιατες, 13,5% Μαυροι και αλλο 8,5% διαφοροι.

Εμειναν λοιπον 5 μερες και θα δουμε τι θα γινει. Φυσικα ΟΛΟ αυτο επηρεαζει ΚΑΙ εμας που κοιμωμαστε τον υπνο του δικαιου. Μονο απο τα currency rates που γινεται ΠΑΡΤΥ εδω και μια βδομαδα, μπορουσαμε να εχουμε τρομερα οφελη. Για να μη πω απο το εφοπλιστικο λομπυ που ειχε τα Ποσειδωνια πριν λιγες μερες και οι πολιτικοι δε πηραν χαμπαρι και δεν εμφανιστηκαν πουθενα, εκτος απο τα παρτυ με το Ρεμο.. Τωρα θα μου πειτε αυτοι δε μπορουν να κανουν καλα ενα Γκριτζικη και εσυ ζητας να παιξουν μπαλλα στο ανωτατο επιπεδο. Σωστο κ αυτο.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to UK referendum

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    (απορων )

    Καλησπέρα,

    Έχοντας ζήσει κάποια χρόνια εκεί( σπουδές κλπ), για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι οι άνθρωποι βλεπουν οχι εκατό αλλά 500 χρόνια μπροστα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται το δημοψήφισμα για να αποφασίσουν ποιο είναι το καλύτερο για αυτούς, το ξέρουν χρόνια πριν. Για το μόνο που ανησυχώ είναι ποιες θα είναι οι συναι πειες μιας εξόδου για τις υπόλοιπες χώρες ή αν θα είναι η αρχή (αφορμή ) για αλλά γεγονότα.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    (απορων )
    θεωρητικα μακροπροθεσμα ειναι καλο γι αυτους. Μη ξεχνας ομως οτι πλεον η οικονομια-ειδικα τα τελευταια 20 χρονια μεσω της τεχνολογιας- εχει αλλαξει και δε μπορεις να εξετασεις μια χωρα σαν μοναδα αλλα σαν μερος μια παγκοσμιας κλιμακας.
    Το UK αυτη τη στιγμη ελεγχει σχεδον τα παντα απο το City και ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη βλεπουν πολυ μπροστα και εχουν την εμπειρια συνδεδεμενης οικονομιας με το commonwealth εδω και 1,5 αιωνα, το μελημα που βλεπω εγω ειναι η διατηρηση της αυτονομιας τους και η ανεξαρτητοποιοιση απο του Γερμανους και τη βλακεια που λεγεται ΕΕ μιας και ειναι οχι μονο βλακες αλλα και κοντοφθαλμοι. Αυτο δε το λεω εγω αλλα η ιστορια και τα γεγονοτα εχει δημιουργηθει ενα συστημα οπου αυτοι ευημερουν, οι αλλοι πεινανε και δε μπορουν να καταλαβουν οτι αυτο εχει ημερομηνια ληξης.
    Δε γινεται ενας να περναει ζαχαρη και οι αλλοι παντεσπανι. Οπως δε γινεται ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΩΝΤΑΙ να μιλας για ενωση αλλα μονο εκει που σε συμφερει.
    Αμα θες ενωση κανεις ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Οχι ενωση οπου μας συμφερει και στα αλλα ο καθενας μονος του.
    Σε αυτο οι Βρεττανοι- και τα ξαδελφια τους οι Αμερικανοι- ειναι MASTERS και αυτα που λεει η ΕΕ τα ακουνε βερεσε. γι αυτο αλλωστε και δεν αποδεχτηκαν τιποτε και εχουν τους δικους τους κανονες.
    Θεωρω οτι αν βγει το UK-που δε το νομιζω- η ΕΕ εχει 10? χρονια ζωης. Οι γερμανοι μονοι τους ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ δε μπορουν να στηριξουν αυτο το ΧΑΛΙ που εστησαν με τις χωρες του νοτου να φυτοζωουν, τους Σκανδιναυους εκτος, τους Ρωσσους εκτος, την Αμερικη-Κινα απεναντι και φυσικα το UK απεναντι.
    Για τον απλο λογο οτι τα συναιτερακια που θα τους μεινουν ειναι μπατηρακια.
    Για να μη παμε στη ΦΟΥΣΚΑ που λεγεται Γερμανικο θαυμα και εχει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ μετα την US.

  3. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Να συνεισφέρω με τα δικά μου καθημερινά βιώματα…
    Γενικά συμφωνώ μαζί σου, πλην του κομματιού του τι έφερε πίσω ο Κάμερον. Δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΕΝΑ βρετανό να μη θεωρεί ότι αυτά που του δώσανε τα ευρωλιγούρια είναι ένα ανεπαρκέστατο φύλλο συκής. Η διαπραγμάτευση του θεωρήθηκε αποτυχημένη για το σκοπό που έγινε (να δώσει δυναμική στο remain δηλαδή). Γενικά πήγε και ζήτησε πράγματα που δε γίνονται λόγω ευρωσυνθηκών και συντάγματος.
    Πλάκα έχει που η Ελλάδα αναφέρεται ακόμα και από φιλελευθερο-συντηρητικούς που φωνάζαν ότι καλά μας κάνουν μέχρι πέρυσι, ως το μέγιστο παράδειγμα ανικανότητας της ΕΕ να λύνει κρίσεις και ως μεγάλη ένδειξη της οικονομικής παρακμής της.
    Ανάλυση στο τι γίνεται εκτός Λονδίνου και ειδικά στα αποβιομηχανοποιημένα αστικά κέντρα χρειάζεται τεράστιο ποστ, γιατί πρέπει να εξηγήσουμε την βρετανική κοινωνική διαστρωμάτωση και την πρόσφατη ιστορία, με την παγκοσμιοποίηση και τη Θάτσερ να στοιχειώνει εν έτει 2016 τα πάντα. Κάποιοι μιλάνε για working class revolt, τείνω να συμφωνήσω.
    Ο Κάμερον τα έκανε ΣΚΑΤΑ εσωτερικά και έχει χάσει τη μπάλα. Τώρα φέραν πάλι το εργατικό κόμμα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αφού στις περιοχές που βασίλευε παραδοσιακά το έχει υπερφαλλαγγίσει το UKIP και το brexit. Όσοι ξέρουν τι πανωλεθρία πάθαν στη Σκωτία, αφού πήραν το κρίμα του IN και καθαρίσαν τη μπουγάδα στο προηγούμενο δημοψήφισμα, καταλαβαίνουν.
    2 τελευταία πραματάκια:
    1. Ήμουν σε conference την Τετάρτη, έχουμε μία υψηλόβαθμη Labour MP να μας παρουσιάζει….κώλος κλαζμένος γιατρός χεζμένος….ήταν πεντακάθαρο σε όλους ότι μας πούλαγε remain και ήταν τρομερά αγχωμένη, το έκανε ξεκάθαρο ότι ανησυχούν ότι πάνε για brexit….αυτά στα καπάκια μετά από διαδοχικά polls να δείχουν ξεκάθαρη δυναμική brexit, αλλά και στις καθημερινές μας ζωές εδώ το βλέπουμε…το brexit έχει προσδιορίσει την ατζέντα και το remain έχει καθαρά αμυντική στάση και Project fear.
    2. Project fear: Θα σας πω 2 πράματα που δε λέγονται σε βρετανούς…η βουλευτής που φάγανε? Λοιπόν, η δυναμική προς brexit ήταν ξεκάθαρη. Λόγος είναι ότι, όπως προείπα, φαινεται ότι η εργατική και κατώτερη τάξη πάει αναφανδόν brexit και ειδικά σε βόρεια και ανατολική Αγγλία και Ουαλλία. Την ίδια ώρα έχεις λχ τη DEUTCHE BANK να έχει 55 ΤΡΙΣ (Τ-Ρ-Ι-Σ) σε derivatives και securities. Κοινώς, το brexit θα είναι γαία πύρι μειχθήτω ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ!!!!
    Τι χρειαζόμαστε να αλλάξει η δυναμική? Ένα μεγάλο σοκ…
    Άξαφνα ένα ψυχάκι που αυτοσυστήνεται ως “‘death to traitors, freedom for Britain” και ακριβώς 1 εβδομάδα πριν το επερχόμενο μπραφ, εντελώς “συμπτωματικά” πάντα, λάλησε και πήγε και έφαγε την κοπελιά…και το ψυχάκι χωρίς ΚΑΜΙΑ σύνδεση με οργάνωση/παρακράτος/κράτος κλπ….λευκό μητρώο και μοναχικός λύκος….σαν κάποιον Όσβαλντ λχ?
    Το προφίλ της βουλευτού -την αποκαλώ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ πια- είναι ως εξής:
    Νέα, λευκή, ακτιβίστρια, Labour της αριστερής πτέρυγας, μητέρα, βόρεια από Γιορκς, από μικροαστικό μπάκγκραουντ, ζει λιτά σε μαούνα….πόσο πιο ΤΕΛΕΙΑ?
    Πάμε παραπάνω και σκεφτόμαστε: Σε ποιά κοινωνικά στρώματα και περιοχές δημιουργείται η δυναμική για brexit?
    Έχουμε λοιπόν…το ΤΕΛΕΙΟ θύμα, τον ΤΕΛΕΙΟ θύτη και το ΤΕΛΕΙΟ timing….ΟΚ συνωμοσιολογίες, αλλά τουλάχιστον βγάλτε με λάθος στα 3 παραπάνω…
    Οπότε πια το δημοψήφισμα γύρισε εκεί που προβλεπόταν….μενουμευρώπη….ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

  4. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Και φυσικά αν μου πείτε “αυτά στην ευνομούμενη γηραιά αλβιώνα δε γίνονται”…υπενθυμίζω Hillsborough και Guildford Four….και εκεί τα λεφτά ήταν ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που παίζονται τώρα…είμαστε όλοι “σα λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιάν αυγή…”
    Φιλιά από τη νεφοσκεπή κομητεία του Σάρρεϋ

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γιώργο
    Το οτι συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα-που ορθά λες οτι απαιτούν αλλαγές- δε σημαίνει οτι έφερε τίποτα.
    Γνωρίζεις οτι σε αντίθεση με την Ελλάδα σε τετοια θέματα οι Βρετανοί δε κοιτάνε labour-Torries αλλα τι τους συμφέρει.
    Φυςικα και εκτος Λονδίνου- ακομη καο εκτος κέντρου μη πουμε Μ25- ειναι άλλη χώρα. Οι περιοχές που αναφέρεις-ΒΑ- ειναι εκτος απο φτωχές και ιδιαίτερα υποβαθμισμένες.
    Φυςικα αν φύγει η ΕΕ απλα τελείωσε και Γερμανία δεν υπαρχει παρα μονο οσο συντηρηται αυτη η φούσκα με τους νότιους και τα δάνεια.
    Μονο στην υγεία ειναι μεςα 1,5 Τρις ευρω- μπορείς να δεις τα στατιστικά.

    Τελος ξέρεις οτι οι labour έκαναν οτι έκαναν οσο τους στήριξε ο Uncle Sam.
    Μιλαω για τον μπλερ καθαρά, μιας και μόλις σταμάτησε το παραμύθι φάγανε ήττα μεγάλη.
    Πιστεύω οτι δεν θα γινει brexit γι αυτο άλλωστε και τα μεγάλα funds πχ HSBC ποντάρουν εκει οπως και ο USA.
    Αν γινει-θε γινει χαμός. Ενας χαμός που θα στοιχήσει λιγο στους Βρετανους αλλα σχεδον τα παντα στους άλλους

    Τωρα για τη kox πραγματικά δεν εχω γνώμη μιας και αυτα στην Αγγλία ειναι σπάνια φαινόμενα.

    ΥΓ Σε θυμήθηκα: Πριν λιγο καιρό ειμαςτε Dublin υπαρχει ενα cottage εκει οικογενειακό. Βγαινουμε βράδυ- 8 η ωρα δηλαδή σε pub καθαρά Irish. Τοςο Guinness δεν εχω ξαναδεί σε κατανάλωση. Δε πανε καλα..νόμιζα οτι οι Κρητικοί ειναι οι μεγαλύτεροι αλκοόλες αλλα αυτοι ειναι αλλο level. Οπως φυςικα μετα το τρίτο, δεν καταλάβαινα γρι, πιο πριν απλα το πάλεψα λιγο…

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Μέχρι την Πέμπτη, υπήρχε κάτι στην ατμόσφαιρα η μπίλια πήγαινε στο κόκκινο…από την Πέμπτη τα σκυλιά δεμένα…συμφωνώ μαζί σου…
    Σιγά μην αφήσουν αυτά τα συμφέροντα πολλών ΤΡΙΣ να τους κάνει χουνέρι ένας συνταξιούχος χρηματιστής στην ψαρόβαρκα στον Τάμεση και ένας πρώην δήμαρχος και ιστορικός με μαλλί άχυρο…
    Πρέπει να ζεις εδώ για να καταλαβαίνεις την τελειότητα του θύματος της Πέμπτης. Αν ήταν τόρυ ή εργατική από Λονδίνο (ΟΧΙ από γιορκς) ή από μεγαλοαστικό background (αγγλιστί “a toff”) από Νotingham και πάνω θα βγαίναν στα estates και τους δρόμους και θα πανηγυρίζαν λες και αποκλείσαν τη Γερμανία…αλλά φευ…ήταν μία από αυτούς….και τώρα παίζει association και empathy (με την αγγλική έννοια), που ανεβάζει τα συναισθήματα φόβου και λύπης, με την κάλπη οσονούπω, οπότε πάμε στάτους κβο…τυχαίο?

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παντού γινωνται τα παντα, απλα ειναι ασυνήθιστο εκει μιας και δεν ειναι αυτη η νοοτροπία. Η βλακεία εκτος απο ανίκητη δεν εχει και πατρίδα οπως ξέρεις..

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι να πω, δεν ειμαι πανω δε ξερω τι παιζει.
    Σε toff δε γινωνται αυτα, not proper dear ..

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ George
    Η Βορεια και κυριως η ΒΑ Αγγλια ειναι απο τις πιο υποβαθμισμενες περιοχες της χωρας. Πανω απο το Hall- York δεν υπαρχει το μερος και η υποβαθμιση ειναι τεραστια, ειδικα λογω πολυ χαμηλου μορφωτικου επιπεδου.
    To Shefield πχ ειναι μονο για το ατσαλι του (εξ ου και ο δισκος του Cocker..) , το Liverpool τα τελευταια 20 χρονια παει να ξαναπαρει μπροστα με το λιμανι του. Το Blackpool θεωρειται τουριστικο θερετρο…(no comment). Το Manchester εχει μια αναπτυξη μονο σε σχεση με τα 80’ς.
    Αυτο που εκανε η Θατσερ μπορει να πληγωσε short term κοσμο- μιλαω για τα ορυχεια- αλλα αποδειχθηκε σωστοτατο μακροπροθεσμα αλλωστε ειναι νομιζω σοφο το γνωστο saying: αν θελετε παροχες πειτε μου και τι φορους να βαλω..

    Αναμεσα στο Newcastle και στο Sunderland εκανε η Nissan το μεγαλυτερο εργοστασιο της στην Ευρωπη- εκει εκανα τη πτυχιακη μου- και εδωσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πνοη σε ολους τους τομεις οχι μονο στις καθ’αυτουσιες θεσεις εργασιας αλλα και στις μεταφορες και στα λιμανια κλπ κλπ. ΚΑΘΕ 8 ΛΕΠΤΑ φευγει μια νταλικα με 12 αυτοκινητα για το λιμανι του Hull, αλλα και ενδοχωρα (ειτε για αλλα λιμανια ειτε εσωτερικα). Πραγματικα τους εσωσε + ολα τα αλλα business που στηθηκαν διπλα και παρεχουν απο ανταλλακτικα μεχρι αναλωσιμα (λαστιχα-λαδια κλπ). Μια επενδυση που ξεκινησε στο Βολο αλλα ο Τσιπρανδεας (ιδιοι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι) φροντισε να διωξει απο τη χωρα μαζι με τη Pirelli στη Πατρα- ηταν η εποχη της αλλαγης βλεπεις.
    Η Nissan ευθεως λεει οτι σε Brexit θα σκεφτει πολυ σοβαρα ΑΝ θα συνεχισει μιας και το ολο concept ειναι η παραγωγη within EU και ολη η απαλλαγη οχι μονο σε φορους για την εταιρεια αλλα και στο προιον αυτο καθ’αυτο που πλεον δεν ειναι εισαγωμενο εκτος ΕΕ.
    Εκει λοιπον (ενα απλο παραδειγμα- οπως και η θεληση της HSBC με την μεταφορα της εδρας της στο City περσυ) δεν ειναι μονο το project fear που λες αλλα ρεαλιστικα νουμερα που θα γραψουν στον ισολογισμο τους ΑΜΕΣΑ
    Με λιγα λογια, φοβο μοιραζεις οταν εχεις τον αλλον εξαρτωμενο απο σενα εδω μιλαμε καθαρα για σημαντικη υποτιμηση της λιρας οπως και για σημαντικη αυξηση της ανεργιας.

    Οι Βρεττανοι δε μασανε απο φοβο- δε θυμαμαι ιστορικα να το εκαναν ποτε- και δεν ειναι εκει το θεμα. Οπως ειπα και ειπες ΑΛΛΟΙ εχουν το προβλημα μιας και με το UK εκτος η ΕΕ μενει πλεον ο Master (Γερμανια), το minion (Γαλλια) και γυρω γυρω 10 μπατηρακια σαν και μας τους Ισπανους τους Πορτογαλους και τους πρωην ανατολικους που ακομη προσπαθουν να συνελθουν απο την αριστερα που τους εσωσε μισο αιωνα και τρωγανε τρεις φασολια και τρεις ρεθυθια.

    Εκτος λοιπον απο την ουσιαστικη διαλυση- σιγα μην αντεχουν μονοι τους οι Φριτς με τους Φρανσουα να κρατανε αλλους 25, θα εμφανιστουν τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΡΕΗ της Γερμανιας (ΚΑΙ στο εσωτερικο της), και θα εχουν πλεον απεναντι τους ΟΛΟ το πλανητη. Το ευρω απλα παει για διαλυση- κατι που ΔΕΝ θελουν οι Αμερικανοι- και σε βαθος 10ετιας??? ξαναγυρναμε στα προβληματα του 1930..

  10. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Ναι ρε…τις προάλλες μίλαγα με τους συναδέλφους μου στο Παρίσι…τους είπα μεταξύ κουβέντας για μπάλα και ένα πρότζεκτ που χτυπάμε στον Άη Μαυρίκη, ως απάντηση σε ένα πονηρούλι ψυθίρισμα ότι όνειρο τους είναι να πάνε τελικό και να σηκώσουν κούπα αφού νικήσουν την ΑΓΓΛΙΑ (όχι τους φρίτς….) ότι αυτοί παρακαλάν να μείνουν μέσα στο Η-Γιου τα αγγλόνια γιατί τρέμουν μη μείνουν ΜΟΝΟΙ με τους Γερμανούς…απάντηση: “Ουυυυυυμφ….εεεεεεεεε…..and the St Maurice job we were talking about?”.
    Έχεις απόλυτο δίκιο για τη Nissan, όπως και η Honda έσωσε τα νοτιοδυτικά….αλλά το θέμα είναι ότι αν το δεις σε κουκιά, η Nissan ίσως να επηρεάζει ένα 10% του εργατικού δυναμικού….και ακόμα σημαντικότερο: ο Κόρμπυν λέει ότι το Η-Γιου προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων. ΟΚ, ας το δεχτούμε αυτό…το θέμα είναι να ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ και άρα δικαιώματα να προστατευτούν ή να έχεις καλά πληρωμένη και σταθερή δουλειά, όχι 0 hour contract ή δουλειά στο βασικό (7.20 λιρόνια μεικτά)….
    Τολμώ μεσοπρόθεσμη πρόγνωση: Βγάζουμε remain με 53-55%….και σε 5 χρόνια οι εργατικοί παθαίνουν pasokification (όπως πάθαν και στη Σκωτία από SNP) από UKIP (το οποίο αν βγει BREXIT ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ…ας μην το ξεχνάμε…), το οποίο από 13% ανεβάινει κοντά στο 20%, παρέα με το εργατικό κόμμα και αρχίζει να βγάζει πια MPs και να είναι απαραίτητο για να γίνει κυβέρνηση. Μπαίνει κυβέρνηση και έχουμε ξανά μανά referendum, αφού έως τότε η ΕΕ-Ευρωζώνη θα είναι ρόιδο και θα δικαιολογεί….ρεβάνς (στη βάση ότι μείναμε μέσα σε διαφορετική, λειτουργική -at the skin of its teeth- ΕΕ…).
    Οι Βρετανοί μασαν από φόβο, Δημήτρη, και πολύ….το θέμα είναι ότι φοβούνται για άλλα πράματα απ’ ότι οι Έλληνες, δεν τους καίει το πατρις-θρησκεία-οικογένεια, αλλά η τσέπη τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ! και οι Σκωτσέζοι έτσι μείναν μέσα…με φόβο ότι το οικονομικό πρόγραμμα του SNP που βασιζόταν στην παραγωγή πετρελαίου δε βγαίνει και ότι στα Highlands δε θα μπορούσαν να παίρνουν επιδοτήσεις της ΕΕ….όλα τα άλλα ήταν λόγια ν’ αγαπιόμαστε….

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για το φοβο που εχουν οι Ελληνες μιλαγα κ εγω.
    Το οτι κοιτανε τη τσεπη τους ειναι και γνωστο και σωστο:υπαρχει ΜΟΝΟ μια ανεξαρτησια η οικονομικη και καμμι αλλη. Αν την εχεις κανεις οτι θες.
    Το SNP εχει προγραμμα αναλογο με της Θεσσαλονικης, ευτυχως που οι Σκωτοι δε μασησαν- η μαλλον δε μασησαν τελειως.
    Και εγω για remain το βλεπω με τα ιδια ποσοστα, σε 5 χρονια ετσι κ αλλιως θα εχουν αλλαξει πολλα.

    ΥΓ Who gives a fuck 4 the French? Ας κοιταξουν να παρουν κανα ματς ΠΡΙΝ το 92 και βλεπουμε..
    ΥΓ 2 το κλίμα εδω ειναι Torries deep.φαινεται νομιζω