Καλώς ήρθε και αντίο (;)

Διακαής πόθος του Μελισσανίδη, ήταν πάντα ο Μουρίνιο.(μετά τον Ντούσκο φυσικά.) Αφού όμως εκείνος όλο ξεγλιστράει, είπε να φέρει-ως πρόγευση;- έναν εκ’των βοηθών του, ονόματι Ζοζέ.  Τι Λωζάνη τί Κοζάνη.

Ευχόμαστε κατ’αρχήν να είναι περαστική η περιπέτεια που είχε ο άνθρωπος με την υγεία του στην Αττάλεια. Κατά δεύτερον,εύχομαι ολόκαρδα να πετύχει στους-όποιους-στόχους του έχουν τεθεί, ή  έχει θέσει ο ίδιος για την πολύπαθη ΑΕΚ, η οποία  παραμένει προσφυγοπούλα: Αγήπεδη, άμπαλη,απρωτάθλητη και κυρίως άνευρη  και άψυχη ως παρουσία εντός των τεσσάρων γραμμών.

Γιατί εκτός των τεσσάρων γραμμών,τα πάντα  λειτουργούν ρολόι. Οι προπονητές αλλ’άζουν σαν πουκάμισα και όσοι λέτε πως ο Μελισσανίδης δεν χώνει λεφτά,είστε παραδόπιστοι. Ολα αυτά τα συμβόλαια ποιος τα πληρώνει ρε γαιδούρια οπαδοί; Αμα ήθελε να κάνει οικονομία,δεν θα έπρεπε να βάλει στον πάγκο εξ’αρχής τον φίλο Ντούσαν,4 χρόνια τώρα; Αρα, ο άνθρωπος ξοδεύει.Απλά δεν γνωρίζει καλά το προσκήνιο.Δηλαδή το αγωνιστικό μέρος. Σαν τον Κόκκαλη. Και εκείνος όταν “είχε” τον ΟΠΑΠ πέταγε τα λεφτά του και προκοπή δεν έβλεπε. Μέχρι που στάθηκε κωλόφαρδος. Τω καιρώ εκείνω, ο τωρινός “μέτοχος του ΟΠΑΠ και σκιώδης πρωθυπουργός της ψωροΑΕΚ,είχε κάτι μπλεξίματα με την ποτάνα την δικαιοσύνη,αφού είναι γνωστό πως όταν είσαι καλός η κενωνία σε μισεί και θέλει το κακό σου. Τότενες λοιπόν, ο Μήτσος έδωκε αντιπαροχή τον Μπάγεβιτς  στον “θείο”. Εκτοτε, ο ένας ΑΕΚάρας έπιασε τον “θείο” και ο άλλος το “Τζόκερ”. Και  μας ταλαιπωρούν εκατέρωθεν,εναλλάξ και επί τα αυτά, καμιά 20αριά χρόνια και βάλε.

Οπότε,κλείνοντας, ξαναλέμε καλή επιτυχία στον γυρολόγο βοηθό του Μουρίνιο,που αν έμαθε κάτι από τον “Σπέσιαλ”,είναι δύο -ελπίζω- πράγματα. Το πρώτο φυσικά είναι,πώς να βγάζεις καλά λεφτά από το ποδόσφαιρο,πουλώντας “φύκια”. Το δεύτερο-ελπίζω- πως να στήνεις ομάδες στο χόρτο,για να μη χάσουν,προκειμένου κατόπιν-αν προκάμουν- να κερδίσουν. Τώρα θα μου πεις : “τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα”. Εντάξει.Δεν είμαστε και  με αξίνες στον ώμο. Εχουμε τους Αλμέιδες,τους Πατιτους,τους Μάνταλους,τους Τσιγκρίσνκι,τους Σιμόεγιόχανσον (τους οποίους φρόντησε να “χαλάσει” ο τρεμάμενος και ολίγον κομπλεξικός Τιμούρ).

Στο παρασκήνιο τα πάμε καλά. Οπως έλεγε “έξω πάμε  καλά” και μια ψυχή παλιότερα. Εκεί δεν θέλει χρόνο προσαρμογής ο Μήτσος. Ούτε έχει χάσει “επεισόδια”. Και κυρίως δεν χρειάζονται λεφτά πολλά. Με μερικές  κλωτσιές και κάποια χαρτζιλίκια,κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε κωλόφαρδοι όπως τότε. Δεν βρίσκουμε Κασάπιδες και Οκόνσκι. Δεν έχουμε Μανωλά στα ντουζένια του. Ουτε και κάποιος  “Σάμπα” δέχεται να έρθει. Που να βρεθεί Τσιάρτας; Αλλος Μπατίστα,ή “κουμπάρος”. Ουτε και Τόνι βρίσκουμε ‘κει σα πάνω στα Σκόπια πια. Ο Μπάγεβτις  σταφίδιασε και ο Νερέτβα έγινε αυλάκι. Και ο Μελισανίδης,βαρύς,ασήκωτος όχι από μαγκιά  αλλά από τα χρόνια,καθησμένος,βουλιαγμένος  στα επίσημα του ΟΑΚΑ να αναπολεί τα χρόνια που φύγαν.

Φυσικά-ξαναλέω- μπορεί να πάρουμε πρωτάθλημα. Εξαρτάται πάντα από τα κέφια,τις δυνάμεις και την διάρκεια που θα παρουσιάσει  ο πρώτος. Και πρώτος είναι ο γαύρος. Και όχι μόνο 2 βαθμούς.

Αυτό όμως δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ. Και κυρίως δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ η “μάχη”- η βατραχομυομαχία δηλαδή- που εξελίσεται στο κάποιο “παρασκήνιο”. Σαν θεατή με ενδιαφέρει μόνο το τί παρουσιάζεται στο “σανίδι”. Και όχι πόσες πρόβες έγιναν και πόσος ιδρώτας χύθηκε και αν ο σκηνοθέτης γαμιέται από τον πρωταγωνιστή.

Ούτε θέλω να ξέρω και δεν με ενδιαφέρει “πόσο ξύπνιος είναι ο Μελισσανίδης”, ή ανάποδα  “πόσο μαλάκας δεν είναι  σε σχέση με τους πληκτρολογιάκιδες” (και άρα πόσο μαλάκες είμαστε εμείς μπροστά του) και πόση διαδρομή έκανε από την σχολή οδηγών μέχρι την ΅Wall Street”, η μέχρι το Α’του Κενταύρου, όπως μας υπενθυμίζει συχνά πυκνά -άγνωστο γιατί,αφού είναι αχρείαστο- ο Γιώργος ο Κιντής.

Εκείνο που ξέρω,που βλέπω και που βλέπουν άπαντες, είναι το εξής: ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ. ‘Η για να το πω πιο ορθά  και  να μην εξαιρέσω τους προηγούμενους “σωτήρες” και αδικηθεί ου σημερινούς εν δυνάμει “σωτήρας”: ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ. Και εντός αγωνιστικού χώρου,αλλά και εκτός. Με Δέλλες και Πλατέλες από τη μία και με Αγγελικούλες και Στράτους και “Μπάγεβιτς” από την άλλη. Με στελέχη, “διευθυντές” παραδιευθυντές,προπονητές να έρχονται και να φεύγουν, μεσούσης προετοιμασίας, ή στην αρχή της σεζόν και ψωνίζοντας συνεχώς από τα πανέρια της Αγίου Μάρκου σώβρακα και κιλότες βιαστικά και να τα φοράς πριν μπεις στο τρόλευ, κλπ.  Αστα να πάνε στο διάολο. Καλύτερο προγραμματισμό κάνει ένας άστεγος της Ομόνοιας για το πως  και που θα τοποθετήσει το χαρτόκουτο σε σχέση με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες της νύχτας, παρά όλο αυτό το μπουλούκι γλυφτών και “αιχμαλώτων”που έχει μαζέψει εκεί μέσα ο “μεγιστάνας”,τον οποίο θα τον βλέπει ο Βουτσάς και θα βάζει τα γέλια, ενθυμούμενος  κι’εκείνος την εποχή που έπαιζε τον Εμίρη στο σινεμά.

Αλλά δεν βαριέσαι. Δούλεμα αυτοί; Δούλεμα και μεις. Την πλάκα μας άλλωστε κάνουμε όλοι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Καλώς ήρθε και αντίο (;)

  1. Ο/Η Paparas λέει:

    ….κι εβλεπα τοτες την Ντανιελα να μην ανανεωνει,να υπογραφει στον Γαυρο και να ρχεται η Παναγιωταρεα,τ Αλεκακι για ναρθει ο Τασαρος.Η αντιπαροχη ειχε ξεκινησει απο τοτε,αλλα οτι επιανε ο Πριγκηψ γινοταν χρυσος με Πεπεδες,Βαγιους και Κοπιτσηδες.Η εμφανιση του μπροστινου Τροχανα και η ”βατραχομυομαχια” ηταν η τελικη πραξη του δραματος για μας και την ΑΕΚ!Αυτα λιγο πολυ τα ξερουμε οσοι δεν επηρεαζονταν απο τον Φριξο Κωστιδη και την παρεα του.Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται?Ολοι συμφωνουμε οτι κανεις δεν αναλαμβανει μια μεγαλη ομαδα,αν δεν εχει οφελη,αλλα δες παραδιπλα,επενδυουν κατα καποιο τροπο,βελτιωνονται καπως!Ακομα κι ο Βαγγελας κατι εδωσε στην αρχη.Αυτος ανελαβε αγραφο χαρτη,0 χρεη και ειμαστε ακομα στο πουθενα σαν οργανωση ομαδας.Τον βλεπω να φευγει οταν τελειωσει ”αηδιασμενος απ την αχαριστια του κοσμου” βαζοντας μπροστινους-πισινους κι αφηνοντας χρεη βουνο ΥΓ Αγγελικουλα-Πριγκηψ εφαγαν ολα τα σκατα τοτε για να ξεπλυθει και να προοδεψει,αλλα δεν πιστευω οτι τον εμποδιζουν να βαλει 2-3 ανθρωπους ικανους να τρεξουν την ομαδα

  2. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Καλημερα. Ωραιος τιτλος αλλα δεν συμφωνω στο κλεισιμο σου. Που την ειδες την πλακα; Ουτε για αυτο δεν ειμαστε πια.
    Αν αποστασιοποιηθουμε λιγο και δουμε την ομαδα ψυχρά, μηπως μετα απο ολους αυτους που ανεφερες, Κασαπηδες, Μανωλαδες, Σαμπα κτλ, υπαρχει μια συνεχης πτωτικη πορεια επι 20 ετη χωρις φως στον οριζοντα; (Εχουν αλλαξει βεβαια και οι διεθνεις συνθηκες στο ποδοσφαιρο, τοτε χτυπαγες και μια Ρεαλ).
    Μηπως ο ασθενης εχει πεθανει και δεν θελουμε να το παραδεχτουμε γιατι ηταν η πλακα μας, τα νιατα μας, ενα μερος της ζωης μας, η διεξοδος μας ή δεν ξερω εγω τι αλλο;
    Μηπως δεν προκειται να αναστηθει ουτε αυτος ουτε το ελληνικο ποδοσφαιρο αλλα εσεις εκει συνεχιζετε να γραφετε και εμεις να σας διαβαζουμε χωρις κανεις μας να αναγνωριζει το προφανες;
    Βεβαια εχεις ηδη απαντησει. Την πλακα μας κανουμε, αμα δεν θες μην μας διαβαζεις. Δικιο εχεις απλως ειμαι κι εγω εντελως απογοητευμενος πια.

    ΥΓ Το σημαντικοτερο ολων οπως σωστα ανεφερες ειναι το θεαμα. Τι να πω του 10χρονου γιου μου για την ενδοξη ιστορια ή για το παρασκηνιο αφου οταν καθησουμε να δουμε την ομαδα αυτος στριφογυρναει στην καρεκλα ή στην εξεδρα απο την βαρεμαρα του;

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν ξέρω τί τον εμποδίζει και γιατί. Τί να σου πω. Μπορεί τα “γραμμάτια” να μην έχουν τελειώσει.Ισως να μεγάλωσε. Η μπορεί απλά να είναι άτυχος σε μια επιχείρηση. Παντού τυχερούλης θα είναι; Ημαρτον. Αλλά και έτσι,το διασκεδάζουμε.”προσεχώς καλύτερα” που έλεγε και ο “μπακαλόγατος”. Πλάκα κάνουμε, όπως και αυτοί εκεί μέσα. Σάμπως θα αδυνατίσουμε,ή θα παχύνουμε,αν συμβεί τό “χ” αντί για το “ψ”;

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Τώρα,άμα θα σου πω πως και η ίδια αυτή η ζωή είναι μια πλάκα, θα μου πεις ότι “αμπελοφιλοσοφώ”.
    Απλά θα σου πω το εξής: Οι αναμνήσεις μένουν,μόνο. Η ΑΕΚ μας,είναι συνυφασμένη με τα παιδικά μας χρόνια και υπό αυτήν την οπτική,είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.
    Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο με τα σημερινά πιτσιρίκια (των τελευτάιων 20 χρόνων δηλαδή) τα οποία είναι αναγκασμένα να μεγαλώνουν αγκαλιά με μια ΑΕΚ άχρωμη, απρόσωπη και του συρμού. Κατά μία έννοια,είμασταν τυχεροί. Ας μείνουμε σε αυτό.Εϊμαστε σαν τον σύζυγο, που ζει με τη χοντρή φωνακλού και ονειρεύεται τις γκόμενες που είχε μικρός. Κατά τα υπόλοιπα,απλά σχολιάζουμε και παρατηρούμε το “διατηρητέο”,πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα κατοικηθεί ξανά. Εχε εμπιστοσύνη στους “μαστόρους”. Εχουν φτιάξει και έχουν γκρεμίσει αυτοί…Το πολύ-πολύ,αν δεν τα καταφέρουν να την επαναλειτουργήσουν,να την κάνουν μουσείο.

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Εγώ έγινα ΑΕΚ τη δεκαετία του 80 μην τρελαθούμε εκεί να δεις μιζέρια και αφραγκία.Μην έχουμε την τάση να αναπολούμε το ένδοξο παρελθόν που δεν ήταν παντα ένδοξο

  6. Ο/Η OKO λέει:

    Ποσο δικιο εχεις ρε φιλε. Το μονο σου λαθος ομως αδερφε που δε γραφεις συχνοτερα να ξυπνανε κ μερικοι.Ασε δε που εδω μεσα εχουμε φλομωσει απο πληροφοριες,απο μαλακιες,απο Λονδινα,κ απο πιτσες μπλε. Υ.Γ.1 Οσο για τον φουκαρα τον κετσπαγια ( ο οποιος σιγουρα δεν ειναι κ οτι καλυτερο εχουμε δει ) τι να πει κανεις ? Εβλεπα ολο αυτον τον καιρο ολο το σκυλολοι (μπουχεσα και σια) να περνανε απο μηχανη του κιμα τον δυσμοιρο τιμουρ, μεχρι που ακουστηκε οτι εκανε εσκεμενα τις 2 λαθος αλλαγες στη Λαρισσα διοτι ειχε συμφωνησει να παει κυπρο, εμετος κανονικος οι τυποι για πολλα γιαουρτια (μαζι με το πηλινο) με αποτελεσμα η ψιψινα παλι να βγει λαδι. Υ.Γ.2 Τι εγινε παλι φετος ρε μεγιστανα στο ταψι ?
    Καθε χρονο με τα παντελονια κατω θα κατεβαινεις ? Εμεις εδω στο χωριο μου με οποιον εχουμε κοντρα πολεμαμε κ δεν κατεβαζουμε τα παντελονια, εσυ πως την εχεις δει καθε χρονο ? Y.Γ.3 Τι διαολο οποτε θα παιζουμε με το χοντρο στο ταψι εσυ θα εισαι στο εξωτερικο (να προσεχεις εκει στη Μαλαισια που πηγαινεις λενε πως ειναι η χωρα του στοιχηματισμου,οχι τιποτα αλλο μη σε μπλεξουν με τιποτα στοιχηματα κ να δω που 8α ξαναβρουμε σωτηρα μετα) Και περυσι παλι ελειπες.

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Εγώ πάλι είμαι πολύ αισιόδοξος.Έπεσα για ύπνο χθες,μετά από τα νέα της πρόσληξης-πρόσληψης,τέλος πάντων ,κάπως έτσι,και είδα όνειρο ότι έρχεται λέει ο κουτσοκούμνης!(τώρα με -κ-γράφεται το όνομα η με -π-θα σας γελάσω…)Αυτός λέει θα αναλάβει για τα περαιτέρω,και είπε να μην ανησυχούμε!!..Είκε και βοητό και το κέρμιτ!Λες Χρήστο το όνειρο νάναι για καλό;Η μήπως να ψάχνω για ψυχίατρο;

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Και αφού είπε ότι είπε ο Κετσπάγια φεύγοντας “μου ρούφηξαν το αίμα κλπ-κλπ) δεν βγήκε ένας απ’την “διοίκηση” (εδώ γελάνε) να του πει “τί λες ρε μαλάκα; Ποιος σε ρούφηξε και ποιος σε ενόχλησε στο έργο σου; Τίποτα. Αχνα. Δεν υποστηρίζω τον Τιμούρ, ούτως ή άλλως είχε προδιαγεγραμμένο τέλος,απλά ήταν συντομότερο του αναμενομένου. Απλά αναφέρω μια ακόμα υποσημείωση, που μαζί με τόσες άλλες δείχνουν το μπουρδέλο και την προχειράτζα που επικρατεί.
    Οσο για τον “σωτήρα”,εντάξει τα έχουμε πει 100 φορές. Ο άνθρωπος είναι για γέλια. Αναγνωρίζουμε ασφαλώς πως “είναι εξυπνότερος ημών” και γαμώ τα γατόνια και πως “σκοτώνει” για το συμφέρον του το ατομικό. Μόνο που εμας αυτά μας είναι αδιάφορα. Για την ΑΕΚ μιλάμε και όχι για το ποιος την έχει μακρύτερη.
    Αμα δεν μπορεί ή δεν έχει χρόνο και όρεξη,ας την δώσει σε κανένα τρελοτροχανά πάλι, μπας και δούμε προκοπή απ’την ανάποδη αυτή τη φορά.
    Τι μου κάθονται και κείνος και ο άλλος ο Βούδας ο Σέρβος εκεί μέσα; Τι παριστάνουν; Η εταιρεία τους ανηκει μόνο. Οχι η ΑΕΚ.Τι προσφέρουν,για να μάθω. Οικονομία και ορθη διαχείρηση παξιμαδιού,με τα λεφτά του κοσμάκη; Βρε δε γαμιούντια λέω εγώ, οι κουτοπόνηροι.

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εγινες την δεκαετία του ’80,αφού ήταν φρέσκια η προηγούμενη 5ετία των Φάντροκ και “Τσικ”. Και την απόλαυσες την δεκαετία του ’90. Και το ’80 είχες και έναν Μαυρο,έναν Μανωλά,έναν Σαντμπεργκ,έναν Εστερχάζι. Δεν φυλαγώσουν μη χάσεις απ΄’τιςΞάνθες και τους Κομπότιδες. Ασε που οι κλέφτες τότε ήτο ερασιτέχνες, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια, βγαίνουν με διδακτορικό από την ΠΑΕ.
    Με ζερό είναι η πουτάνα. Λευκή σε ΄ολα. Τί άλλο θέλουν για να την πάνε μπροστά; Μήπως να στήσουμε κώλο;Η να πάμε γονατιστοί και να πάρουμε 60.000 διαρκείας; Βρε δε πα να την κάνουν σα τα μούτρα τους τα ξεπλυμένα. Εμείς-εγώ προσωπικά-κρατώ μόνο την συντροφιά της στα παιδικά χρόνια. Πάρα πέρα, γινόμαστε ρεαλισταί, που λέει και ο Τόλης.

  10. Ο/Η Ντουμίτρου Ντουμιτρίου λέει:

    Δεν παλευεται αλλο αυτη η φαση με τον Μεγιστανα και τον Πριγκηψ και ολο αυτο το παρεακι ενω το ενωστιτικο ποιμνιο κανει μαζικες παραγγελιες σε κολληρια. Η απολυτη ξενερα.
    Καθισα και ειδα στο ιντερνετ το ματς με την Λαρισα, κερδισαμε μεν αλλα δεν υπαρχει καμια χαρα και καμια καβλα σε αυτο το προτζεκτ ΝΕΑ αεκ 2.0.
    Και θα πει κανενας νεοφιλελες εδω μεσα (εχει μπολικους) : ‘’ο Τιγραρος ειναι το αφεντικο και κουμαντο στις δικες του τις αποφασεις για τα λεφτα τα δικα του δεν κανει κανεις’’. Και ειναι σωστο αυτο γιατι σιγουρα κουμαντο δεν κανει κανενας απο εμας και συμφωνα με αυτη την λογικη δεν διακαιουμεθα ουτε κριτικη να κανουμε γιατι κριτικη να κανουμε μονο στο σπιτι μας εκει που μπορουμε να κανουμε και κουμαντο αρα τωρα μονο μουγγα . Τωρα το αν ειναι δικα του τα λεφτα ή δικα μας (οχι μονο των οπαδων της ομαδας της οποιας τυγχανει να ειναι ο ‘’εγγυητης’’) ειναι αλλο θεμα…

    Και συνεχιζει αυτη η σχολη σκεψης : Στο κατω-κατω ρε υπαρχει και το Γιουτουμπ, εχει απειρα ματς απο τοτε που υπαρχουν οπτικα αρχεια, απο το ’70, το ’80, το ’90, τα ’00, προσφαρα το 2010 κερδισαμε στο Καραισκακη, οποτε μπες μεσα και δες να χαρεις και μην μας ζαλιζεις με απαιτησεις. Εδω εναν Ζουκουλινι ειδες για 2 αγωνες που μπορουσε να στοπαρει, να σηκωσει το κεφαλι και να δωσει μια πασα στα 5 μετρα και βγαλατε ολη την νοσταλγια για τις εποχες που η ΑΕΚ επαιζε μπαλα, οποτε σκασε και δες Γιουτουμπ που θες και να σου παρουμε τετοιους παιχτες.

    Σωστο και αυτο αλλα για εμενα εχει ενα clutch. Μου αφηνει μια περιεργη αισθηση να ξερω οτι ηταν ο Πριγκηπας και τοτε στον παγκο. Οπως και τωρα. Και αυτο δεν παλευεται. Αμα ειναι βλεπω και ματς του γαβρου – Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου – παλι με αυτον ειναι στο παγκο…

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μα αυτή ήταν και η εντολή που έδωσε ο Μελισσανίδης στον Μωριά. “Κάνε την ΑΕΚ να μας αρέσει” του είπε. Και αποτάνθει στον πλέον κατάλληλο άνθρωπο. Μακάρι να το πετύχει.
    Αυτό ήθελε και από τον Κετσπάγια, δεδομένης και της μπαλάρας που παίζουν οι ομάδες του Γεωργιανού.
    Μπαίνεις σε μια κουζίνα-προκατ, βλέπεις κάτι τετζερέδια στους τοίχους και ένα τσουβάλι κάρβουνα. Στα ράφια έχει όσπρια και μακαρόνια. Και ένα αλατοπίπερο κολημένο. Οι κουτάλες στραβές και η μπουκάλα μισοσωσμένη. Και λες στον “σεφ” που προσέλαβες,ο οποίος προηγουμένως ράντιζε ροδακινιές στον κάμπο της Βέροιας και πιο πριν έκοβε χόρτα στην Εδεσσα: Θέλω να φτιάξεις ένα πιάτο “γκουρμέ”.
    Μιλάμε για πλάκα.