ΜΟΡΑΪΣ ή κάπως έτσι

Παγώσαμε όλοι, έτσι δεν είναι; Τι να λέμε τώρα λοιπόν; Οτι είμαστε ευτυχεσμένοι, οτι είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε, οτι θα κάνουμε μεγάλη πλάκα χθες, ή οτι περάσαμε τέλεια αύριο; Αυτή είναι μια τρέλα, εκ πρώτης όψεως. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για τις διοικητικές επιλογές. Επιλογές που είναι στο πόδι, επιλογές που είναι της πλάκας, κι επιλογές που δείχνουν οτι το δούλεμα πάει σύννεφο.

Για μισό λεπτό όμως. Όπως εμείς έχουμε ένα σκεπτικό, θεωρητικά έχουν και οι αποφασίζοντες. Και θεωρητικά, για να βρίσκονται στις θέσεις της διοίκησης, κάτι ξέρουν παραπάνω. Αυτό λέει η λογική. Για να περιμένουμε λίγο λοιπόν.

Όχι, μην νομιστεί οτι πάω να αθωώσω κάποιον. Όχι, μην νομιστεί οτι είμαι κάποια κολυμπήθρα. Η θέση μου είναι αταλάντευτη: Για τα πάντα φταίει ο Μελισσανίδης και φυσικά μετά, ο αντί αυτού. Δηλαδή ο Μπάγιεβιτς. Οι ευθύνες ξεκινάνε από το καλοκαίρι με τον Πογιέτ και συνεχίζονται με τον Μοντανιέ και μετά με τον Τιμούρ. Και ποιές είναι οι ευθύνες; Απλά πράματα : Ο ένας βάζει λεφτά, κι ο άλλος βάζει οργάνωση. Τι έχουν βάλει και οι δύο; Το τρίτο.

Τι θέλω να πω όμως; Οτι τον συγκεκριμένο προπονητή, δεν τον ξέρω καθόλου. Άρα δεν μπορώ να τον κρίνω. Καμιά φορά, τα φαινόμενα απατούν. Όπως απάτησαν τότε παλιά με τον Φάντροκ. Που οι μπαλαδόφατσες είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία του. Μην ξεχνάμε οτι ο παππούς, δεν ήταν προπονητής, ούτε καν βοηθός. Ένας γυμναστής ήταν, που απλά διέγνωσε οτι οι Έλληνες παίκτες ήταν αγύμναστοι. Κι έκανε το αυτονόητο. Φυσικά πρωτάθλημα δεν πήρε, αλλά η ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα.

Μην μένουμε σε αυτά όμως. Είμαστε τεχνοκράτες και φυσικά είμαστε πάντα με το αύριο. Ο νέος προπονητής θα κριθεί με τα γνωστά κριτήρια που έχουμε θέσει εδώ,  και με το κατάλληλο βάθος χρόνου. Το πρόγραμμα γολγοθάς που έχουμε παρέα με τις αναγκαστικές απουσίες, δεν θα μας φέρουν σε βιαστικές κρίσεις. Μπορεί να θέλαμε τον Μουρίνιο στον πάγκο, αλλά αυτά απλά δεν γίνονται. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υστερικές κραυγές που ήρθε κάποιος χωρίς κάποιο σημαντικό βιογραφικό.

Ο οποίος κάποιος, είναι απόλυτα λογικό να στηριχτεί από τις δημοσιογραφάρες. Γιατί λογικό; Διότι αφού κάνανε τον πόλεμο στην διοίκηση με την μη στήριξη στον Κετσπάγια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. Είναι τόσο απλό το παιχνίδι του χαρτζηλικώματος και της μετατόπισης των ευθυνών αλλού, στο μέλλον και γενικώς και αορίστως. Εμείς όμως, το στήριγμα αυτό, δεν θα το φάμε.

Επειδή όμως δεν τρώμε σότο, δεν σημαίνει οτι δεν βλέπουμε ή δεν ξέρουμε μπάλα. Οπότε σε πρώτη φάση, παίρνουμε πολύ σοβαρά την θέση του προπονητή, οτι ήρθε για να πάρει το πρωτάθλημα. Που αν δεν το είπε μόνος του επειδή έχει παρακολουθήσει την ομάδα, τους αντιπάλους της αλλά και το ρόστερ μας, τότε απλά μετέφερε την άποψη της διοίκησης, που του είπε να την πει. Που καλώς γίνανε και τα δύο. Μπάλα όμως σημαίνει, οτι θα δούμε αυτοματισμούς, επιθετική ανάπτυξη και καλή αμυντική λειτουργία. Επίσης και βελτίωση ατομική των παικτών.

Οπότε λέμε καλή επιτυχία. Και σίδερο στη μέση σου, αφού ούτε η ίδια η διοίκηση δεν σε θεωρεί σοβαρό. Αν σε θεωρούσε, δεν θα είχες οκτάμηνο συμβόλαιο. Αν επίσης θεωρούσες τον εαυτό σου προπονητή, ουδέποτε θα ερχόσουν στην Ελλάδα, ουδέποτε υπό τον Μπαγιεβιτς κάπου, και ουδέποτε δεν θα έκανες τέτοιες δηλώσεις, που μόνο ο Βέγγος θα μπορούσε να κάνει σε κάποια ταινία που προσπαθούσε να κάνει τον ηθοποιό τρώγωντας τούρτες στη μάπα. Είναι κι άλλα που δεν θα ε΄κανες φυσικά, αλλά δεν χρειάζονται τώρα. Η ευχή μου είναι να δικαιωθεί η ΑΕΚ κι εγώ να είμαι ο μαλάκας. Ο δύσπιστος μαλάκας αλλά πάντα μαλάκας πελάτης. Καλή τύχη λοιπόν στο μπουρδέλο. Εύχομαι να αποδειχτείς σούπερ τσατσά και να μείνεις, και να μην έχεις την τύχη της πουτάνας που την βαρέθηκαν οι πελάτες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΜΟΡΑΪΣ ή κάπως έτσι

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Kαι το βασικότερο να έχει την υγεία του,γιατι είναι ενα θέμα που έβαλε φρένο στην καριέρα του.Παμε για πρωτάθλημα.

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Αληθεια τωρα, υπαρχει παρασκηνιο σε αυτη την διοικηση? Μεταξυ μας μιλαμε…

  3. Ο/Η bandog λέει:

    εμπειρια μεταξυ βοηθου (μεγαλων ομαδων η αληθεια) και κοουτς σε αλχαμπιμπια..

    ειναι ο καταλληλος για την αεκ ?
    γιατι οχι?

    ειμαστε πιο οργανωμενοι απο τα αλχαμπιμπια ή πλησιαζουμε σε αιγλη το 1/100 της ιντερ , της ρεαλ και της τσελσυ?

    τοσα χρονια διπλα στον μουρινιο και με παραστασεις απο μεγαλα πρωταθληματα, ομαδες και παικτες, κατι θα εχει μαθει για να δωσει στο ρδελομπου που ηρθε.

    βεβαια οπως λεει και η ρηση του τεραστιου πορτιερο ” και εγω πηγαινα χρονια στα μπουζουκια αλλα μπουζουκι δεν εμαθα”…

    τα συν του ειναι οτι ειναι πορτογαλος και οτι ειναι 51 ετων.
    απο την αλλη ειναι εντελως αγνωστος ως προπονητης…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Το σημαντικό είναι οτι το είπες κι εσύ, που είδες κιόλας το έργο του.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Πιπέρι στο στόμα…

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Το συν του είναι οτι είναι εντελώς άγνωστος. Ψάξτο ξανά. Το πλην του είναι οτι είναι Πορτογάλλος. Ξαναψάξτο. Το 51 δεν λέει τίποτα.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Τους χαιρετισμούς μου σε όλους……κάπου διάβασα ότι θα φέρει μαζί του……ένα βοηθό, ένα γυμναστή και ένα αναλυτή αγώνων και ομάδων από το team του Μουρίνιο …….μια ερώτηση…….ο βοηθός του πως λεγόταν δηλαδή ο βοηθός του βοηθού του Μουρίνιο;………..καλή επιτυχία στον καινούριο coach. ……….ποιος ξέρει μπορεί το καλοκαίρι να τον κρατήσουμε για βοηθό προπονητή…….

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    Άλλωστε όπως υποστηρίζει και ο κύριος κιντης δε χρειάζεται προπονητής για να πάρεις το πρωτάθλημα Ελλάδος………άρα γιατί προβληματιζόμαστε;……..γιατί δεν ππαίρνουμε τον κουτσοκουμνη προπονητή;

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μα τα πάντα γίνονται για να δικαιωθεί ο Κιντής.

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Μήπως ο τίγρης διαβάζει το forum και συμβουλεύεται από τον κιντη και για αυτό δικαιώνεται πάντα;…….η ακόμη ακόμη μήπως τίγρης και κιντης έχουν κοινό λογαριασμό στο forum και τελικά βγαίνουν σαν ένα και το αυτό πρόσωπο; ……..η ακόμη πιο πέρα μήπως ο τίγρης είναι ο κιντης και ο κιντης είναι ο τιγρης;…………..πέρα από πλάκα αν ήταν έτσι οι τιγρηδες τυφλά να έχουν οι χιμπατζηδες….προτεινω να αλλάξουμε παρατσούκλι στον πρόεδρο να τον λέμε πρώην τιγρης , η καλύτερα τιγρης σε ζωολογικό κήπο , η καλύτερα να τον φωνάζουμε χαϊδευτικά κιντης………….μπα λάθος ………. τελικά το βρήκα ο κιντης είναι ο τιγρης……..

  11. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Που ηρθε να μπλεξει ο ανθρωπακος με το τρελλοκομειο ΑΕΚ.
    Εχει περασει και εγκεφαλικο προσφατα…
    Παντως αν θελει να επιβιωσει κυριολεκτικα αλλα και επαγγελματικα,η πρωτη κινηση που πρεπει να κανει,ειναι να προωθησει τον μπαρκα βασικο.
    Γιατι αν βλεπει τον ανεστη να κανει εξοδο,δεν το γλιτωνει το δευτερο…

    Καλα να ειναι ο ανθρωπος,καλα να ειμαστε κι εμεις να εχουμε να λεμε.
    Καλα ναναι και η διοικηση,που μπορει να αποδειξει οτι νοιαζεται για τους φιλαθλους-πελατες της,προσφεροντας μαζι με το εισητηριο κι ενα σαλοσπιρ.
    Φιλοτιμο φαρμακακι και ΦΘΗΝΟ!

    Ευχομαι να συμβει το αναπαντεχο και ο ζοζε να κατατροπωσει,να κονιορτοποιησει,να εξαυλωσει ολους τους οχτρους μας!
    Και τοτε οι εκστασιασμενοι ΑΕΚτζηδες θα φωναζουν εν χορω:
    ΖΟΖΕ ΖΟΖΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΖΕ!

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Το σίγουρο είναι οτι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, θα βάλουν λεφτά. Διότι και οι δύο πιστεύουν στο παρασκήνιο. Ο ένας βέβαια δεν το ξέρει, κατά πως λέει, ο άλλος όμως κομπάζει οτι είναι αυτός. Δεν έχει σημασία η αφετηρία όμως. Το σημαντικό είναι οτι συμφωνούν διαφωνώντας. Κάτι είναι κι αυτό. Η ενότης είναι το ζητούμενο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Κι όποιος δεν κατάλαβε οτι χαβαλές γίνεται με την ΑΕΚ, κακό του κεφαλιού του.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Σιγά μην έχει περάσει εγκεφαλικό. Λανθάνον ήταν κι ο οπαδικός τύπος που εμάχετο την Άντλιασπορ, το μεγένθυνε. Άλλος έχει περάσει εγκεφαλικό, με το απόλυτο κακό οτι δεν το έχει πάρει είδηση.

  14. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Έχεις δίκιο. ….χαβαλές είναι η ακριβής λέξη………κρίμα ρε χαμωτη την πονάω πολύ αυτή την ομάδα……

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    Ο τιμουρ δήλωσε “μόνο το αίμα δε μου ήπιαν”. Steven οι τίγρεις πίνουν αίμα;

  16. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Γεματος ο τοπος απο εγκεφαλικες νοσους και δυσλειτουργιες.
    Αρκετοι το ξερουν,οι περισσοτεροι ομως οχι.
    Ετσι οπως παει αυτοι με σχετικα υγιεις εγκεφαλους θα ειναι ειδος προς εξαφανιση.
    Λες να πρεπει να παει ο μελ για καμια μαγνητικη;

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Άμα δεν βρίσκουν κρέας, τι κάνουν. Φυσικά χαβαλές, κι όχι μόνο για την ΑΕΚ, που πάντα ήταν μια διασκέδαση. Χαβαλέ θα κάνεις όταν διαβάζεις και για μεγιστάνες. Εκεί θα καταλάβεις το μέγεθος του χαβαλέ που πρέπει να κάνεις.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Δεν θα το έλεγα. Οι άλλοι που περιμένουν κάτι, θα πρέπει να πάνε για μαγνητικές και τα λοιπά. Οι υγιείς εγκέφαλοι, πάντα ήταν είδος προς εξαφάνιση. Από αρχαία Αθήνα και τούδε. Μην κοιτάς που τους μεθυσμένους κωλομπαράδες, τους βάφτισαν φιλόσοφους όλοι εκείνοι που κατέβηκαν από τα δένδρα.

  19. Ο/Η conpater λέει:

    Ειμαστε μια ευτυχισμενη οικογενεια….για την ΑΕΚ λεω !
    Νεα για το…γηπεδο ποτε θα εχουμε? Αυριο ? Μεθαυριο? Καθε μερα? Πρωτοσελιδα? Με την ΕΠΟ δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα,μας τα ειπε ο Λαμπροπουλος προχθες. Μην παρεις τον Πανιωνιο,και οι κορνεδες θα ειναι σκετοι,χωρις σαντιγυ,μονο ζυμη…
    Παρε τωρα τον Gus τηλεφωνο,να τον κλεισουμε για τον Νοεμβρη.

  20. Ο/Η Savvi λέει:

    Νομίζω Steven ότι η ανάρτηση σου έχει τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει στο blog by far. Με τον Ηρακλή ανεβάσαμε πίεση με το γαύρο πάθαμε εγκεφαλικό ήρθε και η διακοπή να βοηθήσει να πέσει η πίεση, τσούπ να σου και η Λάρισα ξανά στα κόκκινα το πιεσόμετρο. Από την άλλη σου λέει και η ΑΕΚ μην τους αφήσω έτσι θα μου μείνουν στον τόπο και σου αλλάζει προπονητή. Το ρίξαν όλοι στο χαβαλέ. Πως θα βγει η χρονιά άλλωστε.

    ΥΓ1: Koreas απλά έχεις ζωγραφίσει Νόμπελ λογοτεχνίας τώρα χαχαχαχα κλαίω.

    ΥΓ2: Τάκη είσαι πολύ μπροστά «ΖΟΖΕ ΖΟΖΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΖΕ!»

  21. Ο/Η J.Patikas λέει:

    «Τον Τιμούρ τον αγαπώ και τον σέβομαι. Είναι παιδί της ΑΕΚ. Είναι τίμιος και αρσενικός, αλλά δεν μου κάνει. Εγώ θέλω η ΑΕΚ να παίζει μπαλάρα και αυτό δεν το κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη «Live Sport».
    Α, εδω μας δουλευουν χοντρα. Θελει να παιζει μπαλαρα η ΑΕΚ. Φατε σανο ζωα, μας λεει. Μπαλαρα με Δελλα, Κετσπαγια, Πλατελα, Πεκχαρτ, Λαμπροπουλο, Ντιντακ, Αραβιδη δε θα δεις ποτε. Ετσι για να μη δουλευομαστε.

  22. Ο/Η netrino λέει:

    Μηπως είναι ίδια περίπτωση Ντέμη Παθιακάκη μιας και ο Μοραις είχε βγει σε πρωτοσελιδο της Ωρας πριν κανα μήνα και αποθέωνε τον Αλμέιδα?Υποθέση κάνω.

  23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ” Οι υγιείς εγκέφαλοι, πάντα ήταν είδος προς εξαφάνιση. Από αρχαία Αθήνα και τούδε. Μην κοιτάς που τους μεθυσμένους κωλομπαράδες, τους βάφτισαν φιλόσοφους όλοι εκείνοι που κατέβηκαν από τα δένδρα.”

    Δερβισικο σχολιο επιπεδου Ραπτοπουλου στο ραδιο Μετροπολις στην Σαλονικα.