ΘΥΡΑ 7 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

τουρκία-ΜΙΤ

“Ο Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.
Η ανάλυση των δεδομένων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Pantheon, που λειτουργεί με την ευθύνη του Media Lab του ΜΙΤ. Στον κατάλογο κυριαρχούν οι Ελληνες – είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως σημειώνουν και οι New York Times, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι πρόσωπα από την Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πλάτων και στην τρίτη ο Ιησούς Χριστός”.

Ιδου μια γεύση:
1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Το ότι δεν συμπεριέλαβαν 10 Ελληνες στην πρώτη δεκάδα,ή 20 Ελληνες στην πρώτη 20άδα, ή 30 Ελληνες στην πρώτη 30άδα, είναι γιατί έπρεπε να φάινεται και κάποια ελαχιστη ποικιλία, ή μια αδιόρατη ένδειξη πολυφωνίας ή και δημοκρατίας ρε γαμώτο!
Και να μην γίνει ορατότατη η σε όλους πασίδηλη πολιτισμική δικτατορία που έχουν επιβάλει οι Ελληνες σε όλο τον γλόμπο εδώ και διόμιση χιλιάδες χρόνια και έκτοτε ουδέν νεότερο,ουδέν σπουδαιότερο,ουδέν μεγαλύτερο ανεβρέθει ή επινοήθει,αφού όλα όσα ακολούθησαν στους κατοπινούς αιώνες ήταν και παραμένουν απλά αναμασήματα των μεγάλων αληθειών,των υπέρτατων αποκαλύψεων των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν το πολιτισμικό “γκρέιντερ”, όπου ίσιωσε το δρόμο για τους κατοπινούς που απλά μαιμουδίζουν τα ίδια και τα ίδια,σαν αρλεκίνοι ακόμα και σήμερα.

Πρωτου βιαστεί κάποιος να χαρακτηρίσει το παραπάνω σχόλιό μου σαν ύμνο στον εθνικισμό και παιάνα στον σοβινισμό, να πω ότι ο Ελληνισμός στα μάτια μου,είναι παγκόσμια υπόθεση και βέβαια μια παγκόσμια κληρονομιά-παρακαταθήκη και όχι ένα πιάτο τζατζίκι και μερικά δανεικά,για τους εδώ 10 εκατομμύρια φουκαροδοδύστυχους που ζουν ΑΚΟΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ (ΤΩΝ;) σε αναπηρική καρέκλα,πια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό και παράλληλα μεγαλύτερη ύβρις,το να αναλαμβάνει ο κάθε τρέχων καραγκιόζης, ο κάθε Σαμαράς, ή Βενιζέλος, ή Μερκούρη, ή Αρούλης,να σου πουλήσουν τα αρχαιοελληνικά χαλάσματα και μέσω αυτων να εξοικονομίσουν πολιτική αίγλη και προσωπική φήμη,σερβίροντας κυριολεκτικά στους ξένους αντί πινακίου παστιτσίου έναν αθάνατο κόσμο και αφήνοντας για τους εγχώριους κακομαθημένους ψηφοφόρους- “πολίτες” για αντιπαροχή, ότι πιο άσχημο,ότι πιο στραβό, ότι πιο άθλιο γέννησε ο τόπος,μεταστρέφοντάς τα,”βαφτίζοντάς” τα όλα αυτά τα κουσούρια σε κουλτούρα,σε στάση ζωής και σε παράδειγμα,διαιωνίζοντας έτσι την πνευματική αναπηρία και την πολιτισμική φτώχια μας.

Τέλος πάντων. Το εξαιρετικό στη κοπιαστική και πολύπλοκη έρευνα των ανθρώπων του Μ.Ι.Τ. είναι άλλο. Δεν είναι τα παραπάνω.Αυτά ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα.
Το “ωραίο”, είναι ότι προσωπικότητες που τις ξέραμε για “ελληνικές”, έχουν πάει στην αγκαλιά της Τουρκίας, αφού έλαχε εκεί να γεννηθούν η να διαπρέψουν,την πάλαι ποτέ Ιωνία, η οποία πολύ αργότερα έγινε ο τόπος διαμονής των Οθωμανών-Τούρκων.Και έτσι έχουν “κερδίσει” σε αυτον το “ranking”, πάρα πολλές θέσεις σε άιγλη και σημαντικότητα στην κατάταξη του ΜΙΤ, στην οποία η Τουρκία εμφανίζεται 9η! Θάυμα! Και εμείς πιο κάτω!Θάυμα!
(το τι γίνεται με τα πρόσωπα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,δεν λέγεται. Τι Τσιμισκίδες τι Κομνηνοί τι Ιουστινιανοί.Χαμός!
Το αυτό βέβαια σε κάθε χώρα,αλλά εδώ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσσογείου,γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος.)
Τα παιδιά του Ζεβεδαίου, ποιον είχανε πατέρα; (άσχετο).

Μιλάμε για την “θύρα 7” του Βατερλώ της ΑΕΚ. Με τους ανακατεμένους 21 νεκρούς,γαύρους και χανούμια, που στις επιμνημόσυνες δεήσεις κάθε χρόνο μνημονεύονται από τους Ολυμπιακούς σαν “αδέρφια ζείτε,εσείς μας οδηγείτε”.

Τα ίδια και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και σημασία βέβαια και εδώ, όπου η Τουρκία “κατάπιε”, “ενθυλάκωσε” τον Ηρόδοτο,τον Αναξαγόρα,τον Ηράκλειτο, τον Ιππόδαμο,τον Θαλή, τον Αναξίμανδρο και τόσους αλλους,-είναι μακρύς ο κατάλογος,μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του “pantheon-MIT”- και…και…κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς,νά’σου και κάποιος με το όνομα “Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής”.
Τι δουλειά έχει ένας Τουρκος εκεί; Ελα ντε.Γιατί δεν μας τον περνούσαν στα δικά μας κιτάπια οι του ΜΙΤ, μιας και εδω΄αγαπήθηκε ο Σουλειμαν ο Μεγαλοπρεπής και η Χουρέμ περίσσότερο από ότι στην Τουρκία;

Από την άλλη όμως,δεν μας χαλά και τόσο,αφού καβάτζα έχουμε άπειρους.Μόνο η Αττική,έχει τουλάχιστον 200 προσωπικότητες κλασσικές. Αρα,ακόμα και από κράτος, πόλη κράτος να ξαναγίνουμε και τα σύνορα της χωρας να είναι από την Ελευσίνα ως την Παιανία και πάλι ρε πούστη μου θα τους πάρουμε φαλάγγι τους Τουρκους. Ουάου!

Ρε τι σου έιναι ο άνθρωπος. Και τι σου έιναι οι γελοίοι φράχτες που φτιάχνει και τα συρματοπλέγματα που βάζει,οι ταμπέλες που ονοματίζει τα χωράφια,για να μη μπορεί εν ζωή ο ένας να πάει από δω και ό άλλος από κει,ενώ και μετά θάνατον πάει όπου είναι οι χώρες-κελιά.
Ιστορικά,με ερευνητικά δεδομένα και εργαστηριακά αυστηρά κριτήρια, όπως βλέπουμε ο καθένας παίρνει ενεστώσα “ταυτότητα” ,ανάλογα με του βρέθηκε, η που του κάβλωσε να διδάξει, ή να μεινει.Και έτσι σαν μεταχρονολογημένος μετανάστης,λαμβάνει πράσινη κάρτα μετά από 2 χιλιάδες χρόνια και κατόπιν πολιτογραφείται κάτοικος της εν λόγω χώρας.
“Αυριο”, θα ανήκει σε άλλον…”παραμεθάυριο” σε άλλον.
Ανάλογα την ταμπέλα της φάρμας.

Δεν έχω κοιτάξει για άλλες χώρες της Μεσσογείου,στις οποίες πιθανόν να έχουμε και κει “θύρες 7”,αφού ο Ελληνισμός εσπάρει στα 4 σημεία του ορίζοντα,από τις Ηράκλειες στήλες ώς την Οδησσό και την Ιωνία και από την σημερνή Βρετανία (Πυθέας) ως τους Καλάς του Μ.Αλεξάνδρου,στο σημερινό Πακιστάν,ώς τα βάθη της Αιγύπτου.
Πιάσ’το αυγό και κούρευτο.

Είμαστε για γέλια. Για γέλια είναι και στο ΜΙΤ, που αντι να ψάχνουν κάθε τόσο την άσπρη μύγα,πρέπει να κοιτάξουν να δουν πως θα φτιάξουν ψωμί από ψέματα. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη εφεύρεση στα παγκόσμια χρονικά. Να παρασκευάζεται ψωμί από ψέμα.Τόσα αραδιάζονται καθημερινά παγκοσμίως. Εκατομμύρια ψέματα,πάνε χαμένα.Δεν υπάρχει ένα μηχάνημα,ένα εργαλείο περισυλλογής και ανακύκλωσής τους;
Δεν θα πεινούσε κανεις αν κάθε ψέμα γινόταν ένα καρβέλι.Ολοι χορτάτοι θα ήμασταν και θα περίσσευε και να ταίσουμε ακόμα 6 δισεκατομμύρια άλλους.
Τέλος πάντων.
Υ.Γ.1 Τους “πήραμε” βέβαια και εμείς κάποιον. Ε,ναι,τι διάολο. Τον Κεμαλ Ατατούρκ, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οχι πάιζουμε.

Υ.Γ2 Αν την παραπάνω έρευνα την κάνει “σημαία” του το Τουρκικό υπουργείο πολιτισμού, ή η Τουρκική διπλωματία,μη μας κάνει καμιά εντύπωση.
Εδώ,στο κωλοχανείο, ακόμα ψάχνουμε την “ανάπτυξη”, με μπροστάρη τον μαλάκα από τη Πύλο και ακόλουθο το παχύσαρκο τέρας από τη Σαλονίκη.

Υ.Γ 3 Το ότι δεν την είδες να περνά σαν είδηση από τα κανάλια του τηλεοπτικού οχετού,επίσης μη σου κάνει εντύπωση. Δεν είναι στα μουσικά charts της Μπιγιονσέ,ωστε να σε ενημερώσει η Χούκλη επισταμένως, ούτε και είναι έρευνα κάποιου οίκου αξιολόγησης για το πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Ελληνες,ωστε να σε ενημερώσει γι’αυτό ο Πρετεντέρης.
Αδιάφορο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.