ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ “ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ”

…συνωθούνται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Από την 9η θέση και κάτω-με εξαίρεση τον Βελλή- όλες οι υπόλοιπες είναι-ή ήταν μέχρι πρότινος- γιουσουφάκια του Χαπάτ-πασσά του Τουρκολίμανου.
Οταν πολλά τα γιουσουφάκια αλλά λίγες οι θέσεις στο κονάκι του πασσά,τότε είναι αναπόφευκτα και τα αλληλομαχαιρώματα, και τα καρφώματα και οι τρικλοποδιές.

Η αλληλοβοήθεια και το εναλλάξ μοίρασμα των βαθμών που βλέπουμε αγωνιστική με αγωνιστική σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που η nova το αποκαλεί “εδώ βλέπεις μπάλα”,πραγματικά δίνει ρέστα.
Ομάδες που που έβλεπαν το γκολ με το κυάλι, σε ένα ενενηντάλεπτο βάζουν 5 και 7 γκολ (μετράνε και τα μεταξύ τους παιχνίδια καθώς και η διαφορά των γκολ στη βαθμολογία,μη το ξεχνάμε) και ομάδες που έφερναν τα under με το τσουβάλι να κάνουν τα 5-6 γκόλ πιο συχνά από ότι η Μπαρτσελώνα.

Είναι μάλλον αυτό που λένε ότι πριν τα κακαρώσει ο ετοιμοθάνατος,ρίχνει μερικές γερές κλανιές.
Οι περισσότερες μπορεί να μην έχουν σωστό φάκελο αδειοδότησης και συμμετοχής στη Λίγδα των γελοίων,όμως έχουν φάκελο στην “ασφάλεια”. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό,πια.

Εχουμε λοιπόν έως τώρα:
9- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 36β.
Η ομάδα-λίμνη.Το ΚΤΕΛ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ κάνει θράυση. Η κυρά Φροσύνη που αντί να πέσει από ντροπή και χρέη,μένει στην κατηγορία,παριστάνοντας τον “ρυθμιστή”.
Αλλοι “νοικοκυραίοι” αυτοί εκεί.
Θα ταχτοποιηθείς και συ,αναλόγως.

10- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 35β.
(Ο “Ψηλορίτης” της ανυποληψίας. Από όταν απεβίωσε ο Παπουτσάκης,έχασαν την νοικοκυροσύνη τους.Μάλλον τους πήρε τους ισολογισμούς στον τάφο και έκτοτε ο Εργοτέλης τριγυρίζει στη μεγαλονησο σαν κόκκινο φάντασμα που φιλά τα κατουρημένα σώβρακα του Μαρινάκη. Μεγάλο πράγμα η περιφάνια στη Κρήτη. Πονάν ωρέ τα παλικάρια;
Θα έρθει η ώρα σας και σας,του χρόνου).

11- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 34β.
(ένεκα καλής διαγωγής και ανανήψας από το “κωσταλέξη” του Πειραιά αν και με αρκετά ακόμη σημάδια της αιχμαλωσίας του, σώνεται φέτος ωραία και παραμένει αυτό που πάντα ήταν: Δεξαμενή παικτών για το ΠΟΚ,αλλά σε άλλο “άρμα”).

12- ΚΑΛΛΟΝΗ 33β.
( Η ομάδα που πάιζει στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας χωρίς οπαδούς. Μάλλον ωθείται από τα λευκά καθίσματα. Με τι πληρώνουν το ΟΑΚΑ; Με σφουγγάρια; Ο Μουτζουράκης τη σκαπουλάρει για φέτος,αλλά του χρόνου πέφτει)

13- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 33β.
(Ο Κομπότης σπέρνει βαθμούς δεξιά και αριστερά και βοηθάει την κουστωδια των γιουσουφακιών του “αφεντικού” όπως μπορεί. Αξιος ο αγώνας του και από τους πρώτους υποψηφίους του χρόνου να φουντάρει στη Β κατηγορία.Οταν τρως σουβλάκια 365 μέρες το χρόνο,αυτά παθαίνεις)

14- ΞΑΝΘΗ 32β. (με 1 αγώνα λιγότερο.Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ο Πανόπουλος. Αλλωστε έχει “μετανοήσει” και αυτός)

15- ΑΠΟΛΛΩΝ 29β
( ο οποίος χρειάζεται 4-5 πόντους στις εναπομείνασες 4 αγωνιστικές για να μη ξεχειλώσει τις τιράντες του ο Βελλής. Το ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον-και στοιχηματικά. Τον περιμένει ο Μαρινάκης στο τηγάνι την τελευταία αγωνιστική για να πανιγυρίσει διπλά)

16- ΒΕΡΟΙΑ 28β.
(με 1 αγώνα λιγότερο,τον σημερινό με την Ξάνθη.Η ομάδα “σούπερ-μαρκετ”. Εχει απ’όλα και συμφέρει. Διπλά,άσσους,χινάρια. Επίσης χρειάζεται ο Αρβανιτίδης ο μεγαλοεπιχειρηματίας και αγαθος αυτός άνθρωπος, 4-5 πόντους. Δεν έχει εύκολο πρόγραμμα.Που να τους βρεις τους πόντους; Η τους έχεις, ή κάθεσαι και ξερογλύφεσαι.)

17- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 28β.
( η Παναγιά να βάλει το χέρι της. Υπάρχει ο ορατός κίνδυνος όμως,η Παναγία να βοηθήσει την-όποια- αντίπαλη ομάδα από αυτήν του Αγγελου και έτσι να διαταραχτεί η πίστη του; Ειδωμεν.Θα δοκιμαστεί το τέκνον της.)

18- ΑΡΗΣ 20β.
(πλέον το “-άρης” είναι κατάληξη. Οπως λέμε “βρωμιάρης”…”κλαψιάρης”…”κλανιάρης” κλπ)
Μια του κλέφτη,δυο του κλέφτη τρεις και τραβάτε και σεις στα “Ζωνιανά” και τις “Ραφήνες” της Βορείου Ελλάδος,να μάθετε πατριδογνωσία.

Θα δούμε “εκπλήξεις” κι’αλλες,ως την 34η αγωνιστική.
Ωραία ματσάκια θα είναι τα:
Απόλλων-ΠΑΟΚ, Βεροια-Ξάνθη, Πλατανιάς-Λεβαδειακός 31η αγων.

Πανθρακικός- Απόλλων, Ξάνθη-Πλατανιάς την 32η αγων.

Απόλλων-Εργοτέλης, Βέροια-Πανιώνιος, Πλατανιάς-Παναιτωλικός την 33η αγων.

Και: Εργοτέλης- Καλλονή,Πανιώνιος-Πλατανιάς,Βέροια-Τρίπολη, την 34η και τελευταία παράσταση αυτης της φαρσοκωμωδίας που βλέπουμε και φέτος από τον υπόδικο Μαρινάκη,την υπόδικη πλέον ΕΠΟ και την καταδικασμένη σε “ανάπτυξη” Ελλάδα των Σαμαράδων, που αν δεν κουνηθεί κανένας άλλος, είναι ικανοί να πνιγούνε σε μια κουταλιά νερό.

Αντε να τελειώνουμε, να σφάξουμε και τον κόκκορα στα θεμέλια της Αγιασοφιάς. Κανονικά-όπως είχαμε προειπεί από εδώ- έπρεπε να θεμελιώσουμε μέσα στα τσιμέντα τον Χατζιχρήστο,τον πρωτομάστορα,αλλά δεν βαριέσαι. Που να τον ψάχνεις τώρα αυτόν…;

Τη πρώτη σφαλιάρα την έφαγε απ’τον πατέρα του για να γίνει βάζελος και τελικά έγινε ΑΕΚ. Την τελευταία την έφαγε απ’τον Μελισσανίδη για να πάψει να ασχολείται με την ΑΕΚ και πλέον έχει πάρει ένα καλάμι και ψαρεύει κάπου στη Λούτσα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.