Ο Χαρτοσημος (food 4 thought)

dimitris-melissanidis_cop_2

Μεγα θεμα εχει προκυψει λεει με την καταβολη του χαρτοσημου την οποια και ΦΩΝΑΖΩ εδω και μηνες στην ‘πρωην’ ?? ΠΑΕ ΑΕΚ. Πια ΠΑΕ? Μα φυσικα την ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεια που αφου φεσωσε καμμια 150αρια εκκ ευρω παικτες, προμηθευτες, ΙΚΑ, Δημοσιο κλπ , μπηκε στο 44 και της ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ εκτος απο 17εκκ.

Δικαιως η εταιρεια κυνηγησε δικαστικως το Μακη που εφαγε λεει 40-45 απο τα 150. Στα 80 φθασαμε με τους τοκους ΜΕΤΑ ΤΟ 2004. Το 2004 το ποσο ηταν 45 χονδρικα. Για μισο λεπτο ομως.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΟ 1: Δεν σου ΧΑΡΗΣΕ κυριε ΙΔΙΩΤΗ αυτα τα 120-130 μυρια? Αφου στα ΧΑΡΗΣΕ λοιπον ΜΕ ΤΟ 44 (ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ) πως εσυ ιδιωτικοποιησαι τα λεφτα αυτα και ζητας να σου επιστραφουν? Δηλαδη απο τη μια ζητησες και πηρες ΝΟΜΙΜΑ με παλιο νομο του κρατους (απο το 1990-91) χαρισμα αυτα που χρωσταγες και απο την αλλη ζητας να σε πληρωσουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που σου χρωστανε?

Παμε λιγο παρακατω: Αφου ο μεγας δικηγορος της ΠΑΕ που την εκπροσωπουσε εφτασε να κανει ασφαλιστικα μετρα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΕΑ ΤΟΥ!!! για την ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ – κατι που πρεπει να ειναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ-  και αφου οριστικα και αμετακλητα εχει ληξει το μερος της αποδοσης των χρηματων. Αφου δεν βρεθηκε ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ σε λογαριασμους του Μακη και δεν εισεπραξε τιποτε η ΠΑΕ αποφασισε να κανει λεει εκχωρηση στο δημοσιο.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΟ2: Με λιγα λογια η ΠΑΕ ΠΑΡΑΔΕΧΩΜΕΝΗ οτι δεν υπαρχει φραγκο στους λογαρισμους, ΞΑΝΑ-‘χαρησε’ στο δημοσιο τα λεφτα (που το ιδιο το δημοσιο ειχε ΗΔΗ χαρισει μεσω 44 πιο πριν) που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Το ιδιο το δημοσιο δηλαδη δεχτηκε να αναλαβει λεει την εισπραξη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΟΣΟΥ που ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ!!! Δυο φορες χαρισμα.

Τωρα λεει το κακο δημοσιο – μεσω Θεοχαρη (το κανονικου οχι αυτου της Λαμψης..) θελει λεει να εισπραξει ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ το χαρτοσημο γι αυτα τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΛΕΦΤΑ, που ειναι κοντα στα 3εκκ ευρω. Θελει δηλαδη να εφαρμοσει οτι ισχυει ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ αλλα προφανεστατα δεν πρεπει να ισχυσει στην ΑΕΚ.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΟ3: Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΕ ΑΕΚ υποκειται στους νομους του ελληνικου κρατους η αυτο ισχυει μονο για το 44? Αν ναι ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ? Εχει μετοχους, ΔΣ κλπ η ΠΑΕ ΑΕΚ?

Παμε ακομη πιο κατω και θα κανω μια μικρη ερωτηση. Τοσα χρονια που γινωνταν ταμειακες διευκολυνσεις απο τους μετοχους ΤΟ ΧΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΥ 3,6% ΠΛΗΡΩΝΩΤΑΝ? Αποχωρει π.χ ο Χ μετοχος και χαριζει ποσοστα ΑΡΑ ΛΕΦΤΑ, η δινει π.χ 5εκκ ευρω φευγωντας η να το πω πιο απλα ο ψ μετοχος εδινε ας πουμε 300,000 ευρω (κατι που ξερω πρωτο χερι) στο Σταυρο να πληρωσει το ΙΚΑ (και ο Σταυρος τα εκανε αβαβα). Αυτα τα 300,000 ειναι ξεκαθαρα δανειο μετοχου στην εταιρεια και πρεπει να πληρωθει το 3,6% ητοι κοντα 10,000 ευρω υπερ δημοσιου (και στα 5εκκ ειναι 180,000 ευρω). Ρωταω γιατι ξερουμε ολοι ποσο καλοπληρωτης ηταν ο Σταυρος..

ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΟ4: Οι ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ δοσεις του 44 ειναι 2,5 εκκ ευρω χονδρικα. Η μια ειναι ληξιπροθεσμη σχεδον 2,5 χρονια και η αλλη 1,5 χρονο- γυρω στο 1,2εκκ η καθεμια. ΤΟΚΟΥΣ εχουν αυτες οι δοσεις που δεν πληρωνωνται? Γιατι ωραιοι οι τοκοι στο μακη που τα 40-45 εγιναν 80 αλλα με εμας τι γινεται? Υπο-ενσταση Νο 4.1: Απο τη στιγμη που ΔΕΝ εχουν πληρωθει οι 2 δοσεις το 44 συνεχιζει να ειναι εν ισχυ η καταπεφτει? Και αν ναι ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΠΕΦΤΕΙ και κατα ΠΟΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ?

Τελικα το χαρτοσημο θα το πληρωσει κανενας εκει μεσα σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που της χαρισθησαν 120εκκ το 2004 και αλλα τοσα πανω κατω το 2014?  Για να μη βαλω πιο δυσκολα με την αποροφηση της Empire Α.Ε (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΕΩΝ)  ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ Α.Ε με αλλο ΔΣ και αλλους μετοχους και πως εγινε ΝΥΧΤΑ αυτη, απο την ΠΑΕ ΑΕΚ..

Ζει ο βασιλιας Αλεξανδρος?

Αναβολες εκδικασης γιατι περνουμε? Μονο ο Μακης ητω ο καταπλητικος τυπος?

ΥΓ Ο Σταθακης λεει χτες μας βουλωσε το στομα! Αυτα ακους στην ΑΕΚ 2013-2014 απο κατι τυπους που στη κανονικη ΑΕΚ παιζει αν τους ειχαμε να μαζευουν τις απλυτες φανελες για τα πλυντηρια. Αυτα απο το μακρινο Λονδινο, σας αφηνω να δω τη ματσαρα μας με τη City σε λιγο. Παμε ρε Γεραρδο και ακομη και αν δε παρουμε τιποτε φετος, φτιαχνουμε ΟΜΑΔΑΡΑ και ερχωμαστε κανονικα. Οχι σα κατι αλλους που κανουν ΑΜΚ και μαζευουν (ουαου) 25,000 ευρω! Αλλα τα καλυτερα διαβαζω ερχωνται. Πρεπει να ερχωνται απο το Κατμαντού γιατι καλυτερα ακουμε αλλα τιποτε δε βλεπουμε.  Ρε ουτε 10-15 δικους σου για τα ματια του κοσμου δεν εστειλες να βαλουν απο 50,000 να φανει οτι μαζευτηκε εστω ενα μυριο??

ΥΓ 2 Σε 2 μερες ειναι η επετειος της τραγωδιας στο Hillsborough. Ολοι οι σημερινοι αγωνες στην Αγγλια θα αρχισουν με 7 λεπτα καθυστερηση ως ενδειξη τιμης..

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Ο Χαρτοσημος (food 4 thought)

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η διαφορα των πραγματικών αρχηγών απο τους δελλο-φελλό-σταθακηδες. Τελειωνει το ματς τους μαζεύει ΟΛΟΥΣ στη σέντρα και ακούγεται καθαρά
    Listen-listen to me! we got four matches left. One match at a time don’t get excited..

    Σουζα όλοι τους!

    After the match Gerrard summed up the game saying ”It’s the longest 90 minutes I’ve ever played in. It felt like the clock was going backwards.”
    Then came the zinger as Sky Sports’ Geoff Shreeves asked “What did you say in that huddle after the game?”
    Gerrard’s reply: “None of your business!”

  2. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @DIMI
    Αφού ανύπαρκτα είναι τα 80 ανύπαρκτο είναι και το χαρτόσημο..!

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Χαρη. Ε τοτε ας μην ‘εκχωρουν’ αερα και μας το παιζουν large….Αιντε με τα λαμογια ολα που φεσωνουν ΚΑΤΟΣΤΑΡΕΣ ανα δεκαετια και αντι να τους μπουζουριασουν ΟΛΟΥΣ το συζηταμε κιολας ΑΝ θα πληρωσουν το χαρτοσημο..

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τρομερή ανάλυση. Αεκτζηδες χειρότεροι απο γαβροι!

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ανώνυμε τραβά στη εφορία και πλήρωνε τραβά και πλήρωνε χαράτσια στη ΔΕΗ κλπ κλπ γιατι δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία.
    Τα χάρισαν στην ομάδαρα σου και στα λαμόγια που την διοικούσαν
    Πλήρωνε 1,70 τη βενζίνη κάτσε χωρίς πετρέλαιο να παγωνεις το χειμώνα γιατι το δημόσιο χάριζε μια στο Μάκη μια στο Ντέμη και μια στο τίγρη τις κατοσταρες και τώρα ξειμεινε
    Μη ξεχάσεις ΑΜΚ, διαρκείας, φανέλα Σταθάκη, χαρτοσημο και πολλα κιλα σανο να τρως..
    Μπεεεεεε

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Καλοπροαιρετα ρωταω/

    1) Τι σημαινει κλεβω δικη μου επιχειρηση?

    2) Μιας και ζεις στην Αγγλια ξερεις τι νομικο πλαισιο ισχυει εκει σε σχεση με τις πτωχευεσεις? Γιατι εγω γνωριζω πως εταιριες πτωχευουν σε 1 μερα και υπαρχει κ πτωχευση φυσικων προσωπων

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @netrino Για το 2 – δεν ζω μονιμα απλα περναω πλεον το περισσοτερο χρονο εδω. Δεν γνωριζω το νομικο πλαισιο μιας και δεν σκοπευω να τη κλεισω!!! αλλα αν θες μπορω να μαθω, μια ερωτηση στο legal ειναι απλη. Παιζει καποιο ρολο?

    Για το 1. Τι εννοεις? Υπαρχουν δεκαδες τροποι να κλεψεις τη δικη σου επιχηρηση ακομη και αν εισαι μοναδικος μετοχος. Αν π.χ εχεις μια μονοπροσωπη επε. Η εχεις μια ΠΑΕ, την ΑΕΚ ας πουμε. Που την φορτωνανε π.χ με 87 μεταγραφες σε 3.5 χρονια και επαιρναν τα λεφτα απο τα τα ταμεια (και καλα) να πληρωσουν.
    Απλο παραδειγμα: Ταμαντανι Ενσαλιβα. Μεσα σε ενα βραδυ τα χρηματα που ‘χρειασθηκαν’ διπλασιαστηκαν κυριολεκτικα!
    Θες αλλο? 100 χιλιαρικα στο κολλητο της γυναικας μας για να μας γραψει υμνο!!!
    Θες αλλο? Δεν εχουμε λεφτα το 2004 για να παρουμε παικτες στη καλυτερη, η δερνουμε τους πρωην παικτες που δεν υπεγραψαν στη χειροτερη για να μη πληρωσουμε. Εχουμε μια χαρα λεφτα ομως για να περνουμε X5 εταιρικο 100 χιλιαρικα..
    Ποσα αλλα θες?

    Η λογικη ειναι απλη. Φεσωνουμε την επιχηρηση και εισπρατουμε ως ιδιωτες. Δηλαδη σε μια ΠΑΕ (τυχαιο παραδειγμα η ΑΕΚ) περνανε απο τα χερια μας κοντα 200 και ενω αυτα τα εχουμε εισπραξει, η εταιρεια χρωσταει καμμια 100αρα.. Ακομη πιο λιανα.
    Ξεκινας π.χ το 2004 με μηδεν και πουλας 15-20 χιλιαδες διαρκειας, τηλεοπτικα, χορηγιες διαφημισεις κλπ. Εισπραττεις ας πουμε για χαρη της κουβεντας ενα στρογγυλο ποσο 10εκ. Κανεις ‘μεταγραφες’ και εχεις να πληρωσεις και τις υποχρεωσεις σου ΙΚΑ ΦΠΑ ΟΑΚΑ κλπ. Εχεις τσεπωσει τα 10 ΗΔΗ τα δινεις (και καλα) για μεταγραφες και υπερτιμολογησεις, αλλα τις υποχρεωσεις σου ξεκινας και τις χρωστας και τις ‘διακανονιζεις’ για τα επομενα ετη.Συνεχιζεις για 3-4 χρονια και εισπρατεις και αναλογα διακανονιζεις-φεσωνεις την εταιρεια. Μολις φτανει στο κοκκινο το ταμειο και πρεπει να αρχισεις να πληρωνεις τα διακανονισμενα, ‘αγανακτεις’ και τη κανεις με ελαφρα… και πετας τη πατατα στον επομενο. Αυτος ξαναξεκιναει νεες ρυθμισεις-φεσια τα πεταει μετα απο κανα χρονο στον επομενο κλπ κλπ κλπ. Με το κολπακι αυτο εχουν φαγωθει καμμια 200αρια και απλα φαληριζει η εταιρεια στο τελος.
    Τα κοροιδα τρεχουν να πληρωσουν τα restart τις ΑΜΚ τα χαρτοσημα και οτι αλλο χαριζει το δημοσιο ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ στα ΛΑΜΟΓΙΑ που οχι μονο δεν ντρεπωνται αλλα ξαναεμφανιζωνται να μας σωσουν (απο ποιους?) και να μας κανουν τα restart.
    Καποια στιγμη παρουσιαζωνται και ‘αυτοβουλως’ αυγουστο μηνα με πουλοβερ στα χερια ολοι.
    Απλα πραγματα