ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ

Φυσικα δεν μπορει καποιος να ειναι εναντια σε καθε…προσπαθεια του κρατους να μοιρασει λεφτα στους υπηκοους του. Ποσο μαλλον οταν αυτα πηγαινουν σε πληγεντες και στα  κατωτερα στρωματα.

Τι ειναι ομως αυρο το περιφημο ”πλεονασμα” και πως προκυπτει;
Πλεονασμα,ειναι το περισσευμα. Ειναι αυτο που μενει οταν κανουμε τις προσθαφαιρεσεις μεταξυ εσοδων-εξοδων.
Εαν μενει κατι,τοτε αυτο λεγεται ”υπολοιπον”. ”Περισσευμα” δηλαδη. ”Πλεονασμα δηλαδη.

Μαλιστα. Το επομενο που σκεφτομαστε ειναι ΠΩΣ αυτο προεκυψε. Τι δηλαδη συνυπολογιστηκε στις πραξεις που καναμε.

Κοψαμε το φως,το νερο και το φαι και στο τελος του μηνα μας περισεψαν λεφτα;
Βρηκαμε μια παραπανω δουλεια και ετσι αυξηθηκαν τα εσοδα μας στο σπιτι;
Μειωθηκαν οι απαιτησεις και οι υποχρεωσεις σε δοσεις-δανεια-ενοικια-λογαριασμοι κλπ. Και ετσι εξασφαλισαμε το εν λογω ποσο;
ΠΩΣ δηλαδη το περαν καθε αμφισβητησεως πλεονασμα προεκυψε;

Το τελευταιο δεν συνεβει,αφου οι οροι δανεισμου χειροτερεψαν και εγιναν περισσοτερο απαιτητικοι και σκληροι οι δανειστες μας.
Το δευτερο, επισης δεν συνεβει, αφου οι κανουλες χρηματοδοτησης για μεγαλες δουλεις εκλεισαν,οι εξαγωγες ειναι μηδαμηνες,η εγχωρια παραγωγη σε ιστορικα χαμηλα και η ανεργια σε ποσοστα μεταπολεμικα.

Αρα; αρα μια κουκουναρα.
”Νου” και ”α” , ”να”. ”Να Αννα ενα μηλο”.

Αφηνεις το παιδι σου νηστικο μια βδομαδα ωστε να ”φτιαξεις” τα νουμερα και κατοπιν του δινεις ενα κομματι μπαγιατικο ψωμι ως ”μερισμα” απο το ”πλεονασμα” που καταφερατε να ”δημιουργησετε” στο σπιτι.

Δεν αμφιβαλω οτι ο λαος-ολοι οι λαοι για να ειμαστε δικαιοι- ειναι ετοιμος για ”μεγαλες θυσιες”.
Πολυ περισσοτερο για τις ”θυσιες” εκεινες για τις οποιες ποτε δεν θα ερωτηθει αν θελει η αν μπορει να τις επωμισθει και να τις αντεξει. Αυτος ειναι και ο προορισμος αλλωστε.

Αυτο ειναι απολυτα και παγερα αδιαφορο για τις εξουσιες,οι οποιες, εξω και περα απο τις κακοφτιαγμενες και οπως-οπως ραμενες ”δημοκρατικες” στολες τους ειναι ξεκαθαρα και παντοτινα ΜΟΝΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.

Το ”ποπολο” δηλαδη, ειναι απλα η ”καυσιμη υλη” ωστε η ”ελεω θεου ολιγαρχια” να διαιωνιζει την κυριαρχια της εις τους αιωνας.

Και με αυτα τα κατα καιρους ”μερισματα”, τις ”παρεχωρισεις” και τα πιπτοντα ψυχουλα απο τα
”Βασιλικα τραπεζια” των μονιμων εξουσιαστων, να επιβεβαιωνεται η απο κτησεως κοσμου διαβαθμιση και ο διαχωρισμος των ανθρωπων- απεσταλμενων του θεου απο τη μια και των υπεραριθμων υπανθρωπων,των εργατων,των σκληρα θυσιαζομενων ανθροπωμορφων οντων  απο την αλλη πλευρα.

Που σαν παιγνιο,προκαλουν ειτε τη μηνη της εξουσιας και δερνονται και βασανιζονται,προς τερψην των διασκεδαζοντων και ”υψηλων προσκεκλημενων”, ειτε επιβραβευονται με ”μερισματα”, ”επιδοματα” και ‘δωρεες”, οταν το γλεντι της εξουσιας -οπως καθε γλεντι-φτανει στο τελος του και πρωτου χαραξει εξω και οι καθαριστριες πιασουν δουλεια ωστε ολα να αστραφτουν για το επομενο ”αριστοκρατικο γλεντι”, οι ζαλισμενοι και ραθυμοι ολιγαρχες, τα αφεντικα των πολλων ανθροπωμορφων οντων,πετανε σε αυτα μερικα ψυχουλα απ’το τραπεζι τους. Παρακολουθοντας με αγρια χαρα αυτα τα αμετρητα υπακουα σκυλια, να τσακωνονται και να αλληλοτρωγονται για τα πεσμενα κοκκαλα, πρωτου εκεινοι αποσυρθουν στα ενδοτερα διαμερισματα δια να αναπαυθουν,αφου μια νεα ”περιπετιωδης” και διασκεδαστικη μερα τους περιμενει και αυριο…και αυριο…και αυριο.

Παρακαλω,οπως μη σπρωχνεσθε εις τα σκαλοπατια.
Το ”μερισμα”, το ”πλεονασμα” συμφωνα με αυτα που σε λιγο ανακοινωνει η eurostat, ανερχεται εις το 3.8 δις ευρω, αντι του 1.8 που αρχικα ειχε υπολογιστει και του κατοπινου. 2.6 που επισης αποδειχθηκε εσφαλμενο.

Πραγμα που σημαινει,οτι η εξουσια μεθυσε τοσο πολυ ”εκεινο το βραδυ” και περιεκοψε τοσα πολλα,ωστε θεωρησε πως ενα κομματι  3.8 δις ευρω θα ητο αρκετο να διασκεδασει τους συνδαιτημονας και να προσφερει αρκετο ποσοστο γελιου και ευθυμιας εις τα κυριας και τους κυριους της ανωτερας ταξης.

Γινα μη πουν φευγοντας, οτι ο οικοδεσποτης απο την Πυλο αποδειχθηκε κατωτερος των περιστασεων και δεν προσεδωσε την αναλογη ευθυμη ατμοσφαιρα σε αυτο το ”ελληνικο γλεντι” ,αφηνοντας με αισθημα μη ικανοποιησης τους ομοαιματους αριστοκρατες που απο καιρο τωρα εχουν στραμενα τα βλεματα στην ελληνικη διασκεδαση,απολαμβανοντας  τις αντιδρασεις και τους μορφασμους του αποκρουστικου πληθους,το οποιο οπως ολα τα πληθη παντου στον κοσμο,ζει με τα ονειρα και πεθαινει με τους εφιαλτες του.

”Για φαντασου’να μας εκανε ο θεος σαν κι’αυτους…”
”Φαε τη γλωσσα σου κοντεσσα μου…”

Μοιραστε το μερισμα. Θελουμε μερισμα.
Μετα τα θεαματα τα τηλεοπτικα,πεταξτε μας και τον αρτο.
Και μεις εδω ειμαστε. Μυριαδες. Απροσωποι. Αναριθμητοι. Τιποτενιοι και παραλληλα χρησιμοι.

Υ.Γ. 4 χρονια συμπληρωνονται σημερα,απο την ημερα που ο αλλος ο βλαξ, ο ΓΑΠ, μας ανακοιννε απο το Καστελοριζο την αναγκη για ”στηριξη” απο τους ”μηχανισμους” ασφαλειας. Φαντασου να μην υπηρχαν δηλαδη.
Τωρα αν με ρωτας,πως γινετια αυτος ο σακατεμενος πνευματικα,οπως και ο τωρινος πρωθυπουργευων επισης ”λειψος” πνευματικα,και τοσοι αλλοι ”λειψοι” και εγκεφαλικα κατεστραμενοι εντος και εκτος ελλαδος’να ανηκουν στην υψηλη και ολιγομελη καστα των αριστοκρατων και των ανθρωπων-αποστολων του θεου,δεν ξερω τι να σου πω.
Η φυση πειραματιζεται γενικα,οπως επισης και οτι η τυχη ειναι τυφλη και ο θεος πρεπει να θωρακιζει τους ”λειψους” με τιτλους,μπρος στον κινδυνο της ευφυιας.

Χρονια μας πολλα. Ειμαστε στη Γ κατηγορια εδω και αιωνες και βλεπουμε το τσαμπιονς λιγκ απο μακρυα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Φυσικα, το ορθο και το πρεπον,θα ηταν ο πανιβλαξ γιος της Μαργκαρετ,ο ΓΑΠ,να μας ανακοινωσει την εισοδο στα κρεματορια του ΔΝΤ οχι απο το Καστελοριζο,η αλλο νησι,παρα μονο απο τους Λειψους. Για ευνοητους και συμβολικους λογους.
    Τι ”Καστελοριζο” θα αναρωτηθηκε και ο ιδιος ευλογα,οταν του ανακοινωναν την τοποθεσια .
    ”Το καστελοριζο,ειναι παραδοσιακο φαγητο; κατι σαν το σπανακοριζο; η το ριζοτο;
    ‘- οχι αγορι μου, θα του ειπε η μαμα του’χαιδευοντας το ατριχο και αδειο γενικα κεφαλι. Θα ερθει ενα ελικοπτερο να σε παει εκει. Εκει κατοικουν κατι αγριανθρωποι και ειναι μερος απομακρυσμενο μεν,αλλα ανηκει στο εληνικο οικοπεδο μας. Να, παρε και το χαρτι. Ειναι ολα γραμενα. Καντα προβα κατα την πτηση,για να εισαι ετοιμος;

    – Δηλαδη μητερα,εγω τωρα ειμαι κατι σαν τον Οδυσσεα; Που περιπλανηθηκε σε αγνωστα νερα,παλευοντας με τερατα και μαγισσες πρωτου φτασει στο σπιτι του στη Σαλαμινα,οπου τον περιμενε με λαχταρα η γυναικα του η Γενοβεφα;
    -….
    -Ε, μητερα…;
    – …ναι παιδι μου. Αλλα πηγαινε ομως τωρα. Και μην αργησεις,γιατι πρεπει να συνεχισουμε και την θεραπεια σου. Ο καθηγητης απο την νοσοκομειο του Χιουστον,δεν θα μεινει για πολυ ακομα στην Αθηνα.
    – Ναι μαμυ. Παω. Αι αμ ον δε ροαντ…