Τα δανεικα

Θα ξεκινησω με την απλο ΟΡΙΣΜΟ πανω στον οποιο ειναι βασισμενη η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οικονομια. ΟΛΟΣ ο κοσμος ΖΕΙ και ΚΙΝΕΙΤΑΙ με ΑΕΡΑ. Αερας ειναι οι λεγομενοι τοκοι δηλαδη τα χρηματα που γεννανε τα πραγματικα κεφαλαια. Τα δανεια. ΟΛΕΣ οι χωρες χρωστανε για τον απλο λογο οτι το πραγματικο ‘χρημα’ ειναι κατα πολυ μικροτερο αυτου που θεωρητικα κυκλοφορει. Οι ΗΠΑ π.χ χρωσραει 17.5 τρις δολλαρια, η Γερμανια 2,1 τρις, το UK 1,2 τρις Λιρες (1,5 τρις ευρω) η Γαλλια κοντα 2 τρις ευρω κλπ κλπ.

Χωρις τοκους και δανεια δεν υπαρχει καμμια οικονομια- ΟΛΑ ειναι ΦΟΥΣΚΑ. Απλα οι ισχυροι (G7) παιζουν το παιχνιδι και μοιραζουν τους κανονες. Οι αμερικανοι τυπωνουν δολλαρια, οι Ιαπωνες Γιεν κλπ. Οι μικροι σαν και εμας διαλεγουν σε πιο λομπυ θα παιξουν μπαλλα- η συνηθως τους διαλεγουν αλλοι για αυτους. Η Ευρωπη π.χ εχει (και καλα) το Ευρω δηλαδη ενα νομισμα που εξυπηρετει το αμερικανικο ισοζυγιο και κατα ποσο ειναι ελκυστικο το δολλαριο στις αγορες που μετραει: αγορα ενεργειας και commodities, και αναλογα ελεγχος ισοτιμιας με το Γουαν και το Γιεν. Αυτα στα ΠΟΛΥ γρηγορα για εισαγωγη.

Φυσικα και στο Ελλαντα κινουνται απαντες σε κλιμακα αναλογη με τους εξω και αναλογη με την ανυπαρκτη οικονομια μας. Ανακαλυψε λεει ο Τσυριζα οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εχουν λεει δανεια και δεν τα πληρωνουν. Σωπα. Σοβαρα? Γιατι ΠΟΙΟΣ πληρωνει αφου ΑΠΑΝΤΕΣ χρωστανε ο ενας στον αλλον? Πληρωσε αυτο το τσολι η Δουρου τις εκατονταδες χιλιαδες αφισες που ΠΑΡΑΝΟΜΑ γεμισε ολη την Αττικη με την αντιπαθεστατη φατσα της? Η μηπως πληρωσε κανενα προστιμο για την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της μιας και με ΚΟΙΝΗ αποφαση ΟΛΩΝ των κομματων εχει απαγορευτει η αφισοκολληση? Πληρωσε ο Παππας και ο Νοτιας τα 150 τη πρωτη φορα με το 44 η τα 60-80 τη δευτερη φορα? Πληρωσε ο Βαγγελας την αγορα του Gay και αν ναι γιατι γραφει -65 ο ισολογισμος σε μια εταιρεια που εχει ΜΟΝΟ κερδη αν υπολογισεις ΜΟΝΟ τα λεφτα της UEFA? Η μηπως πιο πριν ειχε πληρωσει ο θειος τα παγωμενα χρεη με το κολπακι της ορισμενης διοικησης απο το πρωτοδικειο? Πληρωσε ο ΠΑΠΑΡΗΣ τα πρωτα του 44 η θα πληρωσει τα 30+ τωρα? Πληρωσε ο ΜΠΑΟΚ τα επι χρονια ΠΑΓΩΜΕΝΑ χρεη του? Μονο απο τους τοκους λεει τα 30 κατι του Μακη εγιναν 80 σε 10 χρονια μεσα. Τα 25 του ΜΠΑΟΚ ποσα ειναι αναλογα? Πληρωσε μηπως η MotorOil  το 1,2 ΔΙΣ που χρωσταγε στο κρατος? Πλακα κανουμε?

Στα χαρτια ειναι ολα και οσο πιο μεγαλος εισαι τοσο πιο πολλα δανεικα και αγυριστα εχεις. Απλα ειναι τα πραγματα. Ειδικα σε μια χωρα που δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ελεγχος αλλα πρωτιστα δεν υπαρχει καμμια παιδεια και καμμια λογικη στο λαο του.

Καθομαστε και συζηταμε την ωρα που δινωνται 20εκκ στο μεγιστανα για να κανει γηπεδο ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ποιον να ψηφισουμε και αν ο ενας ειναι λεει καλος η ο αλλος κακος. Σοβαρα? Γιατι ειναι καλος ο Σγουρος δηλαδη? Επειδη σκαει την 20αρα για να γινει λεει γηπεδο της ΑΕΚ? Γιατι στην ΑΕΚ τα δινει η σε ιδιωτικη εταιρεια? Και αντε και τα δινει στην ΑΕΚ. Τι ειναι η ΑΕΚ? Εχει μετοχολογιο και θα κανει διανομη κερδων? Ειμαστε σοβαροι? Τα δανεικα που πηρε ο Βαγγελας να κανει γηπεδο τα πληρωνει η εχει μεσα την ΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, τρια χρονια απληρωτη?

Μας πειραζουν οι θεσεις εργασιας η το πως θα πληρωθουν αυτες? Οχι 550,000 κανε αυριο 1,5 εκκ και να μην εχουμε ενα ανεργο ουτε γα δειγμα. Μηδεν ανεργια. Απο που θα πληρωθουν αυτοι, απο την μηδενικη παραγωγη? Αντε και δανειστηκες να τους πληρωσεις και αντε και πληρωθηκαν. Που θα τα καταναλωσουν? Μα φυσικα σε εμπορευματα (σπιτια- αυτοκινητα κλπ) που θα δανειστουν αλλοι για να τα πουλησουν μιας και κεφαλαιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενα για να πει ουτε μια μπιζνα οτι χρηματοδοτει.  Η αγορα ειναι στεγνη παντου και ας ψηφισει ο καθενας οτι θελει.

Τα κλειδια του ταμειου τα εχει αλλος. Ο ταμειας αποφασιζει πως θα κινηθει, ποτε και ποσο η χωρα. Απλα ο ταμιας κοιταει αναλογα με ποιον μπορει να κανει καλυτερα τη δουλεια του και πιο στρωτα. Αντωνηδες Αλεξηδες κλπ ειναι για λαικη καταναλωση.

Καλη ψηφο..πιο πολυ ενδιαφερον εχει το ποδοσφαιρο της αλανας η της Μπαρτσελονα

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Τα δανεικα

  1. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Άσχετο αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας. Χαρακτηρίζει κάποιον (ο.κ. οχι απόλυτα) το τι ομάδα είναι? Δηλαδή αν κάποιος σου πει οτι είναι ολυμπιακός και μένει στον Πειραιά, δεν είσαι λίγο επιφυλακτικός μαζί του, ειδικά μετά τις φετινές εκλογές?

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γιατι να ειμαι επιφυλακτικος? Εχω φιλο αρρωστο γαυρο που οταν ερχεται η ωρα της παραγκοκουβεντας ειναι χειροτερος απο μενα. Και ειναι υψηλοβαθμο στελεχος της ΠΑΕ επι χρονια… Αντιστοιχα βαζελο γιο-συμμαθητη παλιου τερματοφυλακα τους που επισης με εχει προσκαλεσει πολλες φορες στα επισημα και εχω παει να δουμε ματς.
    Οπως και τη φιλη μου που δεν μασησε να μπει με μπλουζα arsenal μεσα στο Anfield (ok την βοηθανε αλλα πραγματα..) αλλα ηταν το ιδιο με μενα και χειροτερη στις φωνες υπερ της Liverpool. Απλα αναγνωρισε οτι φετος παιζουμε καλυτερα, οπως αναγνωριζω και εγω οταν παμε στα VIP του Emirates οτι η Arsenal παιζει μπαλα και οχι ταμπουρι ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΝΕ 5 ΚΑΙ 6.

    Κανεις δεν ειναι αντιπαλος με κανενα οπαδο ειδικα αν αυτος ειναι νοημων και μπορει να καταλαβει 5 πραγματα. Αυτα ειναι σαχλαμαρες που στην Ελλαδα τα εκαναν λογο υπαρξης των καφρων και εδιωξαν το κοσμο απο τα γηπεδα.
    Δε μιλαμε για καμμενα που ακολοθουν Τσουκαλαδες και γραμμες της καθε ΠΑΕ για να ψηφισουν αυτοι ειναι 2-3 χιλιαδες μαλακες ανακυκλουμενοι αναλογα με τις ‘παροχες’ της ΠΑΕ. Μιλαμε για νορμαλ ανθρωπους που μπορουν να ξεχωρισουν τα στοιχειωδη περαν της καζουρας που φυσικα και ειναι το αλατοπιπερο της αντιπαραθεσης.
    Δε θελει ντε και πολυ μυαλο για να δεις οτι περσυ π.χ ο τελικος ηταν στημενος στο ημιχρονο και δεν ειδε ο διαιτητης αυτο που ειδε ολο το γηπεδο και ΜΑΖΙΚΑ αποχωρησε (προς ΤΙΜΗΝ τους) απο την ‘απονομη’ και τη ΄φιεστα’.
    Ουτε θελει πολυ για να δεις πριν μερικα χρονια οτι ο προεδρος σου καθεται και βριζει τον Σισε, ενα παικτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ κλασσης, και μετα λεει του διδαξα ηθος..

    Δηλαδη εσυ αν εμενες στη ΝΦ θα ψηφιζες Ατματζιδη να σε εκπροσωπει στο δημο επειδη το λεει η ‘γραμμη’ η καποιον που εχει 5-10 στο βιογραφικο του και εστω ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι μπορει να παλεψει 5 πραγματα?
    Εσυ και εγω δεν καταλαβαμε την ομορφια του ποδοσφαιρου τοτε με τον Καρκαμανη δηλαδη? Η τη βουτια του στελαρα για να παρουμε το ‘πεναλτυ’?

    Οσο για τας εκλογας οταν η αποχη ειναι 50% και καποιος παιρνει το 20-25% παιρνει ρεαλιστικα το 10-12,5% της συνολικης αποδοχης. Ε δεν το λες και νικη αυτο..

  3. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Στη Φιλαδέλφεια των ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ βγήκε πρώτος ο Βασιλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ που ΔΕΝ είιναι στη γραμμή της ΑΕΚ. Στην ΑΘΗΝΑ των Παναθηναϊκών ο Καμίνης και η Δούρου που είναι σε κόντρα με τον ΠΑΟ. Στον Πειραιά των ΜΑΟ-ΜΑΟ βγήκε Μώραλης και παλιότερα ο κατά γενική ομολογία χειροτερος όλων των εποχών Φασούλας. Επαναλαμβάνω πως αυτό δεν αφορά όλους τους ολυμπιακούς αλλά την πλειοψηφία των ολυμπιακών του Πειραιά όπως έδειξαν και δείχνουν κάθε φορά οι εκλογές εκεί, οπότε γίνεσαι λίγο προσεχτικός μαζί τους. Και δε μιλάω για θέματα ποδοσφαίρου, μπασκετ κτλ όπου λίγο πολύ όλοι την έχουμε την αρρώστια μας, αλλά μιλάμε οτι οι άνθρωποι ψηφίζουν πολιτικά με κριτήριο τον ολυμπιακό.

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Στην Φιλαδέλφεια βγήκε πρώτος για 200 ψήφους ο ΜΟΝΟΣ κομματικοποιημένος μέχρι τα μπούνια και στηριζόμενος από τον ΣΎΡΙΖΑ Βασιλόπουλος ο οποίος είναι άσχετος από αυτοδιοίκηση. Μηδέν πείρα. Με σαφής θέσεις κατά του σχεδίου Μελισσανίδη.
    Οι άλλοι που κατέβηκαν σαν ανεξάρτητοι όλοι τους ήταν υπέρ του σχεδίου και χωρίς κόμμα από πίσω. Πόσο ποσοστό των κατοίκων της Φιλαδέλφειας που ψήφισαν είναι υπέρ και πόσοι είναι κατά του γηπέδου ; Μην γράφετε ανακρίβειες ότι οι ΑΕΚτζήδες Φιλαδελφείωτες βγάλανε πρώτο το ΚΑΤΑ. ΥΠΕΡ ψήφισε η πλειοψηφία και μετά έπαιξε ρόλο ποιον από τους υπέρ γουστάρανε περισσότερο. Γι αυτό υπήρξε και αυτή η κατανομή ψήφων.Και σημειωτέων δεν είναι όλοι οι Φιλαδελφειώτες ΑΕΚτζήδες αφού πολλοί κάνανε την επιλογή κατοικίας όχι με ομαδικά κριτήρια αλλά λόγο ότι η Φιλαδέλφεια πχ είναι ένα προάστιο κοντά στον κέντρο με καλή συγκοινωνία, κοντά στην Εθνική οδό και έχει πολύ πράσινο λόγο και του άλσους.Κοντός ψαλμός αλληλούια η Κυριακή είναι κοντά…και παρά την ”βρόμικη” διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας από μεριά του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα πάρουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.
    DIMI σχετικά με τα χρέη του γαύρου δεν είναι η ΕΤΕ που γράφεις συχνά, είναι ΑΤΕ η τράπεζα. Τώρα σχετικά με τα 44 ή τα 99 και δεν ξέρω εγω πως λέγονται δεν υπάρχει κανένα από τα αναφερόμενα χρέη που λες, όλα είναι ΦΟΥΣΚΑ πλην του αρχικού κεφαλαίου. Αν πάρω ένα δάνειο 100.000 και δεν το πληρώνω και γίνει με τα χρόνια 200.000 με τα επιτόκια και όλα τα σχετικά, χρωστάω 200; Με τίποτα, μόνο το κεφάλαιο χρωστάω και αυτό σηκώνει κουβέντα διότι τα 100 δεν θα τα έπαιρνα αν πρώτον δεν ήταν ασφαλισμένα άρα αν δεν τα πληρώσω εγώ θα τα πάρουν από την ασφαλιστική, και δεύτερον αν δεν έβαζα κάποια εγγύηση. Χρέος είναι όταν αγοράζω ένα προϊόν και δεν το πληρώσω ή αν κάποιος προσφέρει μια υπηρεσία προς εμένα και δεν αμειφθεί. Τα άλλα είναι λεφτά που δεν υπάρχουν πανωτόκια επιτόκια και όλα τα σχετικά είναι αέρα-πατέρα..

  5. Ο/Η Νίκος λέει:

    Snitch καλό θα ήταν να το αναλύσεις λιγάκι αυτο με την αγορά του Ολυμπιακού από τον χοντρό! Εχει ενδιαφέρον!!!

  6. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Ο λαός της Φιλαδέλφειας μίλησε καθώς και ο λαός του Πειραιά!

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Νικο μεγαλη και ομορφη ιστορια. ΟΚ να πουμε μερικα. Ενα θα σου πω μονο. Απο αυτη την ιστορια ο Βαγγελας προσωπικα εχει κονομησει ΧΟΝΤΡΑ κοντα μια κατοσταρα και ο Gay σαν εταιρεια επισης ειναι μεσα ΧΟΝΤΡΑ.
    Οπως επισης το colpo grosso ειναι ο ΟΛΠ και οποιος νομιζει οτι ενδιαφερθηκε για αλλο λογο να γινει δημοτικος συμβουλος!!! (sic) κοιμαται τον υπνο του δικαιου κανονικα.
    Νομιζα οτι ειναι ΕΤΕ και οχι ΑΤΕ Χαρη αλλα παιζει κανα ρολο? Εμεις (εγω εσυ ολοι μας) δεν ‘σωσαμε’ τις τραπεζες? Την Proton του Λαυρεντη δηλαδη που ειχε το 50% της Καραισκακης (αυτης που πηρε το δανειο δηλαδη) ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ με 750+ εκκ με αποφαση Μπενι??