Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ

Καποτε,το δουλεμα ερχοταν απο ανθρωπους καταρτισμενους.
Με πανεπιστημιακη πειρα,με ευγλωτια,με βαρια βιογραφικα,ανθρωποι της πανεπιστημιακης διανοησης,που συνεγγραφαν βιβλια και επαιζαν την Ελληνικη γλωσσα στα δαχτυλα. Τετοιοι ηταν καποτε οι πολιτικαντηδες. Και ελεγες “εστω… με δουλευει ενας Βενιζελος-ο παλιος- ενας Παπαληγουρας,ενας Κανελοπουλος,ενας Στασινοπουλος κλπ”.
Το πραγμα οσο πηγαινε με τα χρονια,” φτηναινε”,αφου πια και ο κοσμος,το “ακροατηριο” δηλαδη δεν ηταν και της αναλογου μορφωσεως,ουτε και ειχε απαιτησεις οσο αφορα το “προφιλ” των πολιτικαντιδων που “επελεγε” να τον “αρμεξουν”.

Το μεγαλο ξεφαντωμα της λαικουρας,της πνευματικης ξυπολησιας συνεβει την δεκαετια του ’80 με την περιφημη “αλλαγη”,των αγραμματων με τα ζιβαγκο. Των λαικατζουριων που ηρθαν απο τα πεζοδρομια τα κοινωνικα και “τραβιξαν’ ολοκληρη κοινωνια στα μετρα τους. Την εκπαιδευσαν στο ραχατι,το τεμπελικι,στη “μαγκια” του να τα ξυνεις ολημερης και στην ‘καπατσοσυνη” του αγραμματου,του αμορφωτου που “ξεπερνα” τον εξυπνο και τον καταρτησμενο με τσοβολειο,με κουτσογιωργειο,με Τσοχατζοπουλειο τροπο. Μαγκια!

Αποτελεσμα,ολης αυτης της περιοδου τριακονταετους υποεκπαιδευσης και εξασκησης στο να λατρευεται ο απολυτος τιποτας,ειναι το σημερα.

Η ευκολια με την οποια τρωνε κοινοβουλευτικο παντεσπανι,καποιοι που δεν εχουν θεση ουτε καν σε ενα τραπεζι για πρεφα και κολτσινα.

Αν σκεφτειτε ονοματα,θα ξεκλειδωσει ενα αμπαρι ολοκληρο απο αστοιχειωτους,ακαλλιεργητους, ρηχους στα ορια της ξερας και “ξερους” πνευματικα στα ορια της Σαχαρας.
Δεν λεμε ονοματα,οχι απο τον φοβο της εκθεσης,αλλα γιατι θα αδικησουμε τοσους και τοσους αλλους.
Η μαλλον ας πουμε. Γιατι να στερηθουμε αυτη τη χαρα;
Πιαστε απο την προσφατη αναδομηση ηλιθιων που εκανε ο βλακας πρωθυπουργευων: Γκερεκου…;;!! Παπακωστα…;;;!! Κικιλιας…;;;!! Φωφη…;;!! Κυριακος…;;!! Χριστοφιλοπουλου…;;!! Μηταρακης…;;!! Δενδιας…;;!! Γιακουματος…;;!! Ορφανος…;;!! Κουκουλοπουλος…;;!! Βουλτεψη…;;!!
Σε ποιον απο τους παραπανω θα δινατε το παιδι σας να το κρατησει για μια μερα;
Μιλαμε οτι αν βαλεις απο την αλλη μερια της “ζυγαριας” ενα καλαθι με φρεσκα θαλασσινα,θα συναντησεις ανωτερες μορφες νοημοσυνης.

(Φυσικα,αυτο δεν ειναι Ελληνικο “προνομιο”. Πνευματικη εξαχρειωση υπαρχει γενικα στην Ευρωπη. Δειτε τις μουρες και το “ποιον” των λεγομενων αρχηγων κρατων. Ειδικα του Νοτου. Μιλαμε για βγαλμενους απο ιδρυματα. Η Ευρωπη αποστεωθηκε διανοητικα. Εχει γινει πνευματικη αποξηρανση. Οχι τυχαια. Ολοι ψαχνουμε βλακες για να τους “ριξουμε”. Αν δεν βρισκουμε,τοτε καλλιστα μπορουμε να φτιαξουμε. Παιρνει λιγο χρονο βεβαια,αλλα χρονος υπαρχει. Και ηρθε το “τωρα” της εισπραξης).

Ειναι οι στελεχωσεις “κυβερνησεων” με απολυτα αστοιχειωτους,με ανικανους να επιχειρηματολογισουν,με βραδυγλωσσους και παντελως γυμνους πνευματικα ανθρωπους. Με νοητικα διαμορφωμενους “σοιμπλε”, οπου,οχι μονο πια δεν θεωρειται μειονεκτημα το να εισαι αδειο μυδι,οχι μονο δεν κρυβονται επιμελως οι διανοητικες αυτες αδυναμιες,αλλα απεναντιας,προβαλονται ως προτερηματα.
Το μονο προσον,ειναι απο μια κατουρημενη ποδια ο καθενας.
ΤΟ ΜΟΝΟ.

Σε τετοιο κοινο απευθυνονται,αναλογα λοιπον θα πρεπει να ειναι τα “προσοντα” των εκλεκτων του κοινοβουλιου.
Η πλειοψηφια λοιπον,εστειλε την “εικονα” της στη βουλη.
Και δεν μιλω για τιςυποχρεωτικες παρουσιες προσωπων,οπου ο κοσμοςσε τοπικο επιπεδο αποδοκιμασε και καταδικασε,οπως πχ. η Γκερεκου,που για τις πετρες που εφαγε στο νησι,επιβραυευθηκε με κυβερνητικη θεση. Ενταξει. Δεν λεω οτι ειναι επιλογες του κοσμου οι κατα καιρους ανασχηματισμοι. Αλλωστε,δεν ερωτατε ο κοσμος. Οπως και για τιποτα αλλο σχεδον.(και εδω που τα λεμε,τετοιον κοσμο,τι να τον ρωτησεις και τι αποψη και εντολη να παρεις; χεστα)

Μιλαω για την “γενικη εικονα” του κοινοβουλιου. Μιλαμε για δυο πλατειες που συναντηθηκαν σε εναν χωρο. Η πλατεια Ομονοιας και η πλατεια Κολωνακιου. Μηδεν και μηδεν,ισον μηδεν.
Ενας κοσμος με καποιο τροπο “κονομημενος” και παρολλα αυτα διχως καλλιεπεια αγραμματος,βασισμενος στο “ιματζ”, συναντησε στα περιστυλια εναν αλλον κοσμο,αμαθη,αβαθη και σχεδον πρωτογονο,με πεζοδρομιακη αντιληψη.
Και οι μεν και οι δε,με ενα τουλαχιστον κοινο χαρακτηριστικο: την αγαπη για την αμαθεια. Την αποστροφη προς οποιαδηποτε νοητικη εκγυμναση του εγκεφαλου. Οι μεν “εχουν λεφτα” αρα δεν χρειαζεται κατι αλλο και οι δε “επειδη δεν εχουν λεφτα,αλλα εχουν καρδια και μπεσα και μιλανε τη γλωσσα της αληθειας”

Οπως και να εχει ομως,το αποτελεσμα,ειναι ενας απολυτα ξεφλουδισμενος απο ευπρεπεια κοσμος,ενας αποκομενος απο τα εναπομειναντα νευρικα εγκεφαλικα κυτταρα. Ενας κοσμος τοσο απολυτα επιφανειακος,τοσο κενος πνευματικα,που πραγματικα σε σοκαρει.
Σε σοκαρει,οχι που απλα υπαρχει. Οχι. Σοκαρει,που αυτου του ειδους ο ανθρωποτυπος επιβραβευεται με δημοσια υψηλα αξιωματα.
Οχι μονο δηλαδη δεν θεωρειται “ελατωμα” το να μη μπορεις να συνδεσεις συντακτικα τρεις προτασεις μεταξυ τους,οχι μονο δεν θεωρειται μειον στην πολιτικη σταδιοδρομια το να μη μπορεις να παρακολουθησεις ενα κειμενο η μια ομιλια που εμπεριεχει δυσκολες στην προσληψη εννοιες και εστω ελαχιστου νοητικου βαθους ερμηνιες,παρα,ολα αυτα ειναι πια,εδω και καμποσο καιρο ‘ντεμοντε” και εξω απο την “main-stream” συμπεριφορα,η οποια θελει την δυσλεξια,την αφωνια λογω αδυναμιας ευρεσης λεξεων,τις λεκτικες “γκαφες” και την αναδειξη ενος εαυτου πνευματικα τοσο αγονου,που με μιας αυτο γινεται “ειδοποιος διαφορα”.
Αναγνωριζονταιι δηλαδη μεταξυ τους αυτοι,αμεσως.

Και επισης,αυτη η “αδυναμια”, ειναι το ‘εισητηριο” τους,ωστε να εισελθουν εις στα “ανωτερα στρωματα της ατμοσφαιρας”, της κοινωνικης και της πολιτικης ζωης,οπως θα ελεγε και καποιος απο τους αμετρητους πια “λειψους” που εχουν κατακλεισει τα παντα…και μολις χθες ειδαμε αρκετους απο αυτους να στεκονται με το στυλο στο χερι υπο το βλεμα των Βουδων,του Καρολου και του Ιερωνυμου,να λαμβανουν ενα στιγμιαιο “Ναπολεοντιο” ενσταντανε φωτογραφικο,με το αδιορατο μειδιαμα του βλακα ζωγραφισμενο,πρωτου πιουν την πορτοκαλαδα του προεδρικου μεγαρου και αποσυρθουν ετοιμοι οπως λενε να αναλαβουν τις τυχες τις χωρας αυτες τις δυσκολες ωρες και “πανετοιμοι να δωσουν τα παντα στο γεματο ευθυνες υπουργικο ποστο…” κλπ-κλπ…

Τις γνωστες μαλακιες που λεγονται τετοιες ωρες. Αδιαφορωντας,η και παραβλεποντας-ειπαμε,μιλαμε για ‘τουβλα”- οτι υπαρχει και μια πιθανοτητα να μην αποφασιζουν ποτε για τιποτα και απλα οι “Τομσεν” να τους πετανε τα αναλογα προς υπογραφην τυπικην χαρτια στο υπουργικο τραπεζι,να τα υπογραφουν αναλογιζομενοι το τεραστιο πολιτικο βαρος και την ιστορικη τους ευθυνη (εδω κλανουμε) και αφου σηκωθουν απο το καθικι,να ορμηξουν στη Σκουφα για καμια τσαντα οι κυριες,πρωτου νυχτωσει και παρουν το τζιπ και τραβιξουν κατα την Κουμουνδουρου για κανεναν πεινασμενο και καβλωμενο μεταναστη.

Και οι κυριοι υπουργοι,υφυπουργοι και λοιποι σημαντικοι φορεις του τοπου,αφου τελειωσουν την σημαντικη αποστολη πόυ θα τους εχει αναθεσει ο Ραιχενμπαχ,αποκαμωμενοι απο τον καματο της μερας,να κλεισουν κανενα δωματιο με θεα τον παρθενωνα,να παρουν τις ‘σκονες” τους,να φανε τον πρωτογονο πουτσο τους απο καποιον “Κεμαλ” η στην καλυτερη να “αγορασουν” κανενα μοντελο για γλυψιμο και παιξιμο και αποκαμωμενοι ολοι να περιμενουν.να ξημερωσει,να ακουσουν τις νεες εντολες και οδηγιες των κατακτητων μας και ορεξατοι,περιτυλιγμενοι με σελοφαν ανοησιας,κρετινισμου και αμορφωσιας,να μας δωσουν αλλο ενα παραδειγμα για το πως ‘σωζεται” μια χωρα.

Ειμαστε πανετοιμοι. Δωστε μας αλλο ενα “ντεμαραζ” ηλιθιοτητας.
Εχουμε παρει πιτσα και μπυρες και αναμενουμε τις ειδησεις των 8.
Βραδυγλωσσοι δημοσιογραφοι εναντιων στουρνων πολιτικαντιδων.
Που και οι δυο καθυστερημενοι,υπηρετουν τον επισης καθυστερημενο πολιτη.

“Παιδια μας” ειναι. Ας τους χαρουμε και ας τους απολαυσουμε.
Τζαμπα απογαλακτιζομασταν διανοητικα τοσα χρονια;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.