To Μεγαλο Mundial

buenos-aires-building_93047-480x360

Με τις μικρες ομαδες. Απο οσο θυμαμαι- και να μπορω να κατανοησω τι βλεπω: απο το 1978 λιγο και 1982 κανονικα και λογω ηλικιας- ειναι μαλλον το καλυτερο τουρνουα που εχω δει. Βλεπω σχεδον ολα τα ματς, εκτος απο κατι που ειναι τοσο στανταρ σουπες οσο ο ασος του Gay με τον εργοτελη στο ταψι. Κατι Ιραν κατι Νιγηριες κλπ. Καλα τα ματσακια λοιπον με αρκετα γκολ και ΚΥΡΙΩΣ με καλο ρυθμο ακομη και αυτα (τα λιγα) που ειναι ισοπαλα.

Εχω πει απο τη πρωτη μερα 2 πραγματα:1) H Βραζιλια θα σπρωχτει ΟΣΟ ΔΕ ΠΑΕΙ με το συχρονο τροπο. 2) Η Βραζιλια ειναι τουλαχιστον ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

Για το πρωτο η διοργανωτρια ΠΡΕΠΕΙ να το παρει η αν δεν, να φτασει οσο πιο μακρια μπορει. Το σπρωξιμο χτες ηταν ΚΑΡΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ απο τον μετρ του ειδους Webb που κανει θραυση στην Αγγλια. ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ επρεπε να ειναι ο Φερναντινιο πριν κλεισει το δεκαλεπτο μιας και τα 2 ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ τακλιν ειναι και απο πισω και αφου εχει φυγει η μπαλλα. Αντι γι αυτο σημαδευει με κιτρινες τα 2 ακραια μπακ των χιλιανων το ιδιο διαστημα επειδη εκαναν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΠΙΑ μαρκαρισματα στο goldenboy της διοργανωσης Νειμαρ. Αντε παιξε μπαλλα μετα. Αναλογα ΑΝΕΧΕΤΑΙ τα ξεκαθαρα (απο την τηλεοραση) βρισιδια επι 90 λεπτα του Χουλκ και δεν του δειχνει καν καρτα.

Για το δευτερο και για οσους ειναι βραζιλιανοπληκτοι. ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμπαθησα τις μαιμουδες με τις σαμπες. Μια ζωη τακουνακια, τσαλιμακια και καραγκιοζιλικια. Μου τη σπαει η γλωσσα τους, μου τη σπαει η κολοσαμπα τους, και ολο αυτο το χυμα στο κυμα καραγκιοζιλικι. Μεχρι και με το κολο-Mohito αηδιαζω, δε πινεται αυτο το κατουρο. ΕΝΑΝ Βραζιλιανο ΘΑΥΜΑΖΩ απο πιτσιρικας ακομη και τωρα 20 χρονια μετα τη πρωτομαγια του 1994: Τον μεγιστο AYRTON SENNA. Τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΙΛΟΤΟ που εβαλε ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΝ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ σε τετακε, γυρισε με καμμια 150αρα πισω το αμαξι απο τα χορτα… και συνεχισε σαν να μη τρεχει τιποτε!!! http://www.youtube.com/watch?v=9Y4IfpnHl1U σε περιγραφη του ΜΟΝΟΥ που δικαιουται να κανει περιγραφες F1: Murray Walker OBE (Order of the British Empire) που ξεκινησε να κανει περιγραφες το 1949..

Γι αυτο αλλωστε παντα κλεινω προς τους Γκαουτσος και τους Ουραγουανους. Σε ολα. Απο το φαγητο (τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ STEAKS ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ) , τη μουσικη τους,  μεχρι το χορο τους, τη λογοτεχνια τους την αρχιτεκτονικη τους δειχνει την αντιληψη που εχουν για τη ζωη ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ (η φωτο ειναι απο κυβερνητικο- απο οσο μου ειπαν- κτιριο στο κεντρο του Buenos Aires) . Με το Μοντεβιδεο να ειναι ΔΙΠΛΑ με το φερι απο το Buenos Aires γυρω στις 3 ωρες καναμε τοτε με 40-50 δολαρια εισητηριο αν θυμαμαι. Για να μη ξεφευγουμε ομως τουλαχιστον παλια οι Βραζιλιανοι ειχαν και 5 παικτες που τους σεβωσουνα. Ρομαριο, Ρονι, Ροναλντο, Ριμπο, Μπεμπετο, Καρλος και φυσικα ΚΑΚΑ που δεν παιζει για να παιξει ο… Παουλινιο!! για πιο προσφατα. Σοβαρα τωρα, εισαι ο χ-ιδιοκτητης αραβας-ρωσσος-αμερικανος. Θα πας να παρεις τον Χουλκ τον Φρεντ η τον Ζο στην ομαδα σου? Ο Χουλκ ειναι για κατι μπετα με πηλοφορι, ενδεικτικη η μια φορα σε 4 ματς που βρεθηκε σε θεση φορ εκανε κοντρολ με το χερι και ‘σουταρε’ με το γονατο!! Ο Φρεντ ειναι για να ανακατευει το χαρμανι με το μπετο (του Χουλκ) το πρωι στη οικοδομη και το βραδυ να παιζει μπαγλαμαδακι σε κανα ρεμπεταδικο- ειδικα με το μουστακι επιτυχια. Για τον Ζο δεν εχω λογια. Ζωη- με τον τονο στο ω-  επρεπε να τον λενε που βγαινει απο το: τα ζωα μου αργα. Θυμιζει ΕΝΤΟΝΑ ΦΟΥΡΤΑΔΟ στις καλυτερες στιγμες του. Τωρα αν παρει ΠΚ ο Χουλκ ο Φρεντ και ο Ζο αντι για τον Μεσι, Αγκουερο, Ιγκουαιν, Ντι Μαρια τι να πω..

Ολα τα λεφτα ειναι οι μεταδοσεις. Μου ελειψαν να πω την αληθεια μιας και ειμουν πανω και ακουγα αυτον τον ‘ασχετο’ τον Lineker.. Χτες ομως κατεβηκα και μετα απο τις επικες μεταδοσεις δεν αντεξα να δω και αναλυση αν και ηθελα να δω Θεοφιλοπουλο. Ειδα μετα το ματς καλεσμενο τον Παναγιωτη-κλαμμα- Γιαννακη!!!. Τι δουλεια εχει ο Γιαννακης στο Mundial? Ξερω εγω? Οσο δουλεια εχει ο Cobe Bryant να σχολιαζει το Λεβαδειακος- Βεροια για τον NBA.COM.. Εχει σημασια? Αυτον βρηκαμε στο τηλεφωνο αυτον φεραμε. Τι θετε τωρα (που ελεγε και ο Γκιωνακης)? Στις περιγραφες ακουσαμε βεβαια τα απιστευτα: Ο Σκολαρι εχει κανει πολυ καλη δουλεια!!!!! Και ειναι και πετυχημενος τα τελευταια χρονια του μιας και πηρε το συνομοσπονδιων. Εδω απλα θα θυμισω οτι ο Σκολαρι ηταν προπονητης της καλυτερης Πορτογαλιας των τελευταιων χρονων με Φιγκο, Ρουι Κοστα, Ντεκο, Νουνο Γκομεζ κλπ και ΚΑΤΑΦΕΡΕ να τον βαλει κατω ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ο Ζησης Βρυζας ο Μιχαλης Καψης και ο Αγγελος Χαριστεας και να χασει το euro που γινωνταν στη πατριδα τους! Το 2006 εφτασε στα ημιτελικα και μετα πηγε στην Τσελσυ που τον απελυσε στο χρονο πανω. Μετα απο το σαρωμα της Premier ειπε να παει καπου πιο απλα: Bunyodkor και αν δεν σας λεει κατι το ονομα ειναι η ομαδα του Ουζμπεκισταν (δε κανω πλακα) που ηταν και ο Ριμπο. Ο Ριμπο που αφησε το Ch.L και πηγε στους Ουζμπεκους? Που ηταν μανατζερ του Ραμος και τον εκανε μεταγραφη στην ομαδα ΤΟΥ στη Βραζιλια προς 300,000 ευρω και 24 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ τον ξαναεκανε προς 1,300,000 ευρω στους Ουζμπεκους? Ελα που δεν θυμαστε τις ΕΞΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΤΩΡΑ.. ΕΝΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑΚΙ ΒΓΗΚΕ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ και οποιος πιστευει οτι το κοντο εβγαλε απο εκει λεφτα (εστω ενα 20-30%) να του καει το pc. Το δικο μου pc παντως μια χαρα δουλευει..

Στην Bunyodkor ο πετυχημενος επαιρνε 13!! Εκκ ευρω το χρονο. Τυφλα να εχει το Skip και αυτα τα γατακια οι 29 κατασκευαστες πλυντηριων δηλαδη. Μιλαμε για επιτυχια οχι αστεια. Που φαινεται αλλωστε και απο την ομαδα που μαζεψε με τους Ζο-Φρεντ και τους Παουλινιο που θυμιζουν εντονα μεταγραφες του αειμνηστου ουισκια στον Ιωνικο.

Ο δε μιχος χτες εγραψε κυριολεκτικα. Κανει αλλαγες ο Ταβαρες και μετα απο 2 λεπτα (δυο οχι παραπανω) ο μεγας Μιχος πεταει το απιστευτο: Δεν βλεπω να βοηθησαν οι αλλαγες του προπονητη!!Σωστα ρε συ. Ενω περιμενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μπει μεσα ο spiderman να τους δεσει κομπο ολους τους αντιπαλους, την ωρα που ο batman θα εβαζε τριποντο και ΟΛΑ ΑΥΤΑ σε δυο (2) λεπτα μεσα, αυτοι μας απογοητευσαν. Εσυ βεβαια με το εμπειρο ματι σου το καταλαβες αμεσως αυτο. Αμ το αλλο. Οι δυο ομαδες- λεει- θα κοιταξουν να μη δεχτουν γκολ και δεν θα ανοιχτουν! ΣΩΩΩΩΩΠΑ! Σοβαρα? Πανω που εκατσα στο καναπε και ειπα οτι θα δουμε ποδοσφαιρο αλανας: οσα πανε και οσα ερθουν…

Η Βραζιλια ΝΟΜΙΖΕΙ οτι κατι εκανε επειδη βρηκε 2 φορες (μια στο 120 και μια στα πεναλτυ) η μπαλα στο σιδερο. Οπως ειδα χτες τη Κολομβια, απεναντι σε μια πολυ κακη Ουρουγουαη, δεν βλεπω τυχη. Σε κανονικο ματς χωρις κορακια να σπρωχνουν. Οσο για την Ουραγουαη, sorry αλλα δεν υπαρχει δικαιολογια να καταρρεει μια ομαδα επειδη εχασε ενα (1) παικτη οσο καλος ειναι αυτος. ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ειναι να ειναι ο παικτης ο Μαραντονα. Αλλα Ντιεγκο ειναι ΕΝΑΣ και δεν θα ξαναβγει.

Σημερα και τα δυο ματς ειναι περιεργα. Αν ειμουν Μεξικο θα τους πεθαινα στη κλωτσια με το καλημερα τους φλωρους. Καλη ομαδα εχω, γκολ βαζω οποτε ριξτε και καμμια ψιλη στους Ολλανδους. Ετσι κ αλλιως με την ΑΛΟΓΟΝΤΟΠΑ που εχουν παρει δεν νομιζω να καταλαβουν και τιποτε.Ειδικα αυτος ο Ρομπεν που πρεπει να κατουραει σε πρασινο-φουξια χρωμα.

Για εμας δε ξερω πως θα παει το ματς. Περιεργο παιχνιδι πολυ. Θα πω μονο οτι με Μητρογλα Κατσουρ στο πρωτο ματς χασαμε. Με αλλαγη στο 20 και αποβολη στο 30 στο δευτερο ηρθαμε Χ. Με τους δυο εκτος στο τριτο νικησαμε. Αν ειμουν Σαντος θα ξεκιναγα οπως τελειωσα το προηγουμενο ματς, πριν γινει η αλλαγη του Γκεκα βεβαια.

Θα πω μονο οτι οι Κοστα-Ρικανοι ως ανθρωποι και η Κοστα-Ρικα ειναι ενα κρατος ιδιαιτερα φιλικο, ΔΕΝ εχει στρατο (διαλυθηκε με αποφαση του προεδρου το 1949 και ΟΛΑ τα κονδυλια πανε στην παιδεια και τη υγεια) και εχει τρεις πολεις με ελληνικα ονοματα Grecia, Athena και Esparza. Ειναι επισης ΠΟΛΥ φιλλεληνες και ανθρωποι χαμηλων τονων. Ειναι γνωστή για την προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική της, είναι η μόνη χώρα που πληρει τα πέντε κριτήρια που καθορίζονται για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και κατείχε την πέμπτη θέση στον κόσμο και την πρώτη θέση μεταξύ των Αμερικανικων, στο Δείκτη Περιβαλλοντικής Επίδοσης 2012. Το 2007, η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε τα σχέδιά της ωστε να γίνει το πρώτο ουδέτερο κρατος με ουδετερο ισοζύγιο άνθρακα μεχρι το 2021( δηλαδη να μη παραγει καθολου co2 ανα κατοικο το λεγωμενο: ενεργειακο αποτυπωμα για οποιον θελει να το ψαξει). Το νέο Ίδρυμα Οικονομικών NEF κατετάξε τη Κόστα Ρίκα το 2009 ως τη πιο πράσινη χώρα στον κόσμο. Το 2012, έγινε η πρώτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο που απαγόρευσε το κυνήγι αναψυχής, αφου το νομοθετικό σώμα της χώρας ενέκρινε το δημοφιλές μέτρο με μεγαλη πλειοψηφια.

Αυτα για να μη λεμε μονο για μπαλα.

ΥΓ @ Bangog: Ο Steven εκανε τον απλο παραλληλισμο πετυχημενα με τον εθναρχη. Ο οποιος ειχε πει: η εγω η τα τανκς. Ελπιζω οτι καταλαβαινωμαστε.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to To Μεγαλο Mundial

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Δεν συμφωνω για το τουρνουα, απλα το προηγουμενο ηταν για κλαματα γι αυτο σου φαινεται καλο. Εγω βλεπω πως παιζεται ποδοσφαιρο του 70 με βαθιες μπαλιες και απιστευτους κενους χωρους,up date μπαλα εχω δει μονο απο τη Γερμανια κ το Βελγιο.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κοιτα μπαινουν 3 γκολ ανα ματς περιπου με ομαδες που αποτελουνται κατα μεγαλο ποσοστο απο παικτες με πολυ μεγαλη σαιζον πισω τους. Μη ξεχνας και τις συνθηκες 60+ υγρασια και παιζουν και μεσημερι συνηθως εκει. Η Ολλανδια δεν επαιξε ασχημα οπως και η Γκανα. Το ιδιο και η Κολομβια και η Χιλη. Το Βελγιο αν και απο την αρχη εχω πει οτι εχει παικτες δεν εχει ομαδα (ακομη). Η γερμανια δεν κανει κατι απλα ειναι γερμανια. Δηλαδη το ιδιο ΒΑΡΕΤΟ 4-4-2 μια ζωη χωρις κατι που θα σε κανει να ανυπομονεις. Θελω να πω χτες π.χ πηγαινε η μπαλα στον Σαντσες και προσδοκουσες (πολλες φορες εβλεπες) μια ενεργεια. Βεβαια αλλο οι ομιλοι που εχεις περιθωρια και ειναι 3 ματς και αλλο τα νοκ ουτ.
    Και η Αλγερια κανει (για τα μετρα της) καλα ματσακια και φυσικα το Μεξικο. Εχουν ρυθμο τα ματσακια δεν ειναι ασχημα. Για το προηγουμενο δε λεμε καν- ηταν μεγαλη σουπα. Οπως και η Κορεα βεβαια