ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

την Ελλάδα θέλωμεν

Ο συμβολισμός πάντα ήταν ένας ισχυρός τρόπος ανάδειξης και προώθησης των προθέσεων,προκειμένου αυτές να γίνουν “άγραφος νόμος”  στο μέλλον.

Στο Καστελόριζο λοιπόν. Εκεί όπου το 2008, ο ένας βλάκας συμφοιτητής μας “σύστησε” το ΔΝΤ,σήμερα, ο άλλος βλαξ συμφοιτητής, ο Σαμαράς, που μας “σύστησε” το ΤΑΙΠΕΔ, δίνει το στίγμα της “ανάπτυξης” μέσω δεξιώσεων.

Οι βαρκούλες του λιμανιού εκεί στο ήρεμο και όμορφα εγκαταλελημένο νησί ταράχθησαν από τα απόνερα των “γιωτ” που μπουκαραν και έφεραν παπιγιόν,πουτάνες, σκόνες, χρυσά βρακιά και γόβες καθώς και πολύ συγκίνηση και συγκατάβαση  εκ μέρους των “μεγιστάνων” για “αυτά που περνάμε”. Αυτό θα πει “συναίσθηση”.

Το πιο ωραίο ειπώθει σε ρεπορτάζ το οποίο ανέφερε: “Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και οι προσκεκλημένοι ήταν άνθρωποι με ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική δύναμη και «ακριβά γούστα», οι διοργανωτές επέλεξαν να τους προσφέρουν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα. Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι το μενού περιελάμβανε άφθονα καλοκαιρινά ορεκτικά, χωριάτικες και πράσινες σαλάτες, ενώ την τιμητική τους είχαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι… παραδοσιακές σούβλες, στις οποίες περιστρέφονταν αρνιά και κατσίκια”.

Ακου “περιστρέφονταν αρνιά και κατσίκια”. Τι έπρεπε να περιστρέφονται; Πλανήτες και δορυφόροι; Η μήπως οι κάτοικοι;

“Καταδέχθηκαν”  οι πλούσιοι να  φάνε κρέας δηλαδή,τέτοιες εποχές.
Μεγάλο ρίσκο πήραν και πραγματικά αυτό ήταν μια πράξη αντίστασης αλλά και στήριξης του χειμαζόμενου πληθυσμού, ο οποίος δεν πλησιάζει πλέον στις σούβλες και στα κοψίδια,δείχνοντας την απογοήτευσή του στα οικονομικά τεκτενόμενα.

“Δεν είναι δυνατόν να μας ταίζετε συνέχει αρνιά και κατσίκια. Μετά από 30 χρόνια οικονομικής Ευρωπαικής Ενωσης, είναι απαράδεκτο να τρώμε συνέχεια κρέας-κρέας…” λένε τα “χαμηλά στρώματα”. (“χαμηλά” είναι τα στρώματα εκείνα τα οποία λίγο ακόμα και ακουμπάνε στο πάτωμα)

Οι “λεφτάδες” όμως έδωσαν το παράδειγμα. Αραξαν τα γιωτ, βγήκαν όξω,σήκωσαν τα μανίκια και  αποδεκάτησαν μια ολόκληρη στάνη αγριοκάτσικα. Μαζί με το σκύλο. Ο τσοπάνης αγνοείται.

Ετσι για να δούμε και να παραδειγματιστούμε,τι “τραβάνε” οι “φορτωμένοι”. Οχι που νόμιζες ότι είναι παίξε-γέλασε να δίνεις τις  τραπεζικές κάρτες  σου στα πουτανάκια που σε περιτριγυρίζουν και μετα να μη ξέρεις ποια έδωσες σε ποια και να πιάνονται τα τσόλια μαλλί με μαλλί. Η ότι είναι εύκολο να επιλέξεις καπετάνιο στο καράβι σου που να σε πηγαίνει σωστά και να με σε δώσει όμηρο σε Σομαλούς πειρατές. Η τί σημαίνει το να είσαι αναγκασμένος να τρως συνέχεια “περιστρεφόμενα” κατσίκια, αυτά ζαλισμένα καθώς διαμελίζονται,κατά την χώνεψη  προκαλούν παλινδρομίσεις και ενοχλητικούς εμμετούς.

Ερχται η ανάπτυξη. Πραγματικά το πιστεύω. Δεν κάνω πλάκα. Βέβαια το  ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ έρχεται, αυτό είναι ένα  ΑΛΛΟ εντελώς θέμα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

  1. Ο/Η pølsemannen λέει:

    E ναι ρε Στήβεν, ιθαγενείς έπρεπε να περιστρέφονται στις σούβλες! Και επικουρικά να περιστρέφονται ΚΑΙ αμνοερίφια. Τι να κάμομεν δηλαδή; Ανάπτυξιν δεν θέλομεν; Φτάνουν τα ημίμετρα.