Ο ΤΙΓΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ.

opap564

Υπαρχουν τουλαχιστον δυο τροποι για να  πετυχεις κατι: α) να το επιζητησεις   δημοσια και να το διεκδικησεις και β) να εναντιωθεις σε αυτο δημοσια,ωστε να μην αντιλαμβανονται οι πολλοι οτι εκει στοχευεις.

Οταν εχεις την απαραιτητη  οικονομικη-πολιτικη δυναμη,κανεις το πρωτο. Γιατι πολυ απλα,ΜΠΟΡΕΙΣ Να ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Δεν υπαρχει λογος να καθυστερεις αν οντως πιστευεις οτι το “θηραμα” στο οποιο “στοχευσες” αξιζει τον κοπο να το κυνηγισεις. (ορα Λατσης)

Οταν οι δυναμεις σου δεν ειναι του παραπανω βελινεκους και εν τουτοις στοχευεις σε μεγαλα θηραματα,τοτε αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να “αποδομεις εκ των εσω” τον στοχο σου και να περιμενεις να  πεθανει απο αιμοραγια. (Ορα Μελισσανιδης).

Φυσικα κανεις να μην  νομισει οτι με αυτο εννοω οτι ο ενας ειναι “στρειτ” και ο αλλος “μαιμου”. Η οτι ο ενας τα “σκαει” τυφλα και ο αλλος ειναι περισσοτερο νουνεχης. Ασχετο.

Απλα  Ο ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. “νου και α,να. Να Αννα ενα μηλο”.

Και επομενως ο δευτερος -οσο αφορα στην ΑΕΚ- πρεπει να περιμενει…να περιμενει…να περιμενει. (Σαν μπροστινος κανονικων μεγιστανων,στις αλλες δουλειες,θα του αναψουν πρασινο,θα δωσουν εκεινοι πρωτα το “Ο.Κ” και θα του πουν “αγορασε”. Ετσι “αγορασε” τα λιμανια,τις αποβαθρες,τις δεξαμενες,τους ντοκους,τους Πακιστανους που δουλευουν εκει κλπ. Εντολες εκτελει. (Ειναι καλος μανατζερ. Να το πουμε αυτο. Στην ΑΕΚ επι ΕΝΙΚ βεβαια “απετυχε”. Χμ… απετυχε για την ΕΝΙΚ,οχι για τον εαυτο του. Τελος παντων…)

Οσο αφορα στην ΑΕΚ ομως,στην τωρινη του “εφορμηση σωτηριας της ομαδας”, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Πως το διαπιστωνουμε; Μα πολυ απλα,αν υπηρχαν, η ΑΕΚ θα μπορουσε να μην ειχε υποβιβαστει και παραλληλα να γραφονταν στο “χιονι” τα χρεη της και ετσι να μην ηταν αναγκασμενοι να “περιμενουν” την επαναφορα απο την Γ στη  Α,χανοντας ετσι δυο χρονια ανυδρα. Αλλα ακομα και μετα το “ναυαγιο”, καλλιστα θα μπορουσαν να ειναι σημερα διπλα  του ονοματα που θα εκαναν τα στοματα μας να ανοιξουν διαπλατα. Δεν τα βλεπουμε ομως. Αντι αυτων,βλεπουμε κατι νεροβραστα προσωπατα. Καποιον γιατρο,εναν ταξιδιωτικο πρακτορα,εναν υπαλληλο τραπεζας,αλλον εναν αποστρατο της ΕΥΠ, μια υπαλληλο της ΕΛ.ΑΣ, ( που ειναι και ‘υπευθυνη επικοινωνιας με τον κοσμο’ αλλα ακομα δεν εχει επικοινωνισει τιιποτα και με κανεναν)…κλπ κλπ.

Αυτα. Πως παμε στο σουπερ μαρκετ και λεμε στο χασαπη “βαλε δυο κιλα σπαλα”…”ειναι δυο και τρακοσια…να το αφησω”; μας ρωτα αυτος. “Μπα,αστο μωρε” του λεμε. Τι καταλαβες;

Ο Μελισσανιδης λοιπον- προς απογοητευση  των Αριστερων επικριτων του,ΔΕΝ ειναι βαθυπλουτος.Δεν ειναι “μεγιστανας”. Δεν ειναι καν “μεγαλο κεφαλαιο”. Ειναι μεν φιλοκαπιταλιστης,αλλα αυτο δεν σημαινει και πολλα. Εργαζεται για λογαριασμο του “Κεφαλαιου” οπως κανουν ενα σωρο αλλοι αριστεροφρονες που καμωνονται τους κομουνιστες απ την Εκαλη.

δεν ειναι λοιπον “Ωνασης”. Φυσικα δεν ειναι και “Θανασης”,εχει κανει καποια περιουσια,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ-ΜΑΣ.

Αποφασησε λοιπον να ψιλοασχοληθει με την ΑΕΚ,σε μια Ελλαδα πεθαμενη και σε ενα ποδοσφαιρο “αδειο” απο τους παλιους  “πιστολερο”. Γερασε ο “καπετανιος”, “γερασε ο Κοκκαλης”.  Εκαναν στην ακρη και ηρθε η σειρα του μερικα χρονακια μικροτερου  απο τους δυο προαναφερθεντες να κανει το “σουλατσο” του απο το συνεχως αλωμενο απο νταβαδες Ελληνικο ποδοσφαιρο. Μεχρι και αυτος να σιτεψει αρκετα και να αποσυρθει για καμια μπιριμπα στο γιωτ,αναμενοντας το μοιραιον.

Λειπουν οι γατοι λοιπον και χορευει ο Μητσος,ο οποιος προειδοποιησε  ολους οτι “ερχεται”. Δηλαδη τον Δηματο, τον Καραλη και τον Κετσετζογλου. Αντιπαλος ειναι μονο ο Μαρινακης,αλλα και κει αυριο μπορει να ειναι συνεταιροι σε μεταφορες,ενεργεια,πηγες,εμποριο,ρευμα,  κλπ.  Ποσο απεχουν οι κουμπαριες απ τις μηνυσεις; δειτε το και τριγυρω σας. Ελαχιστα. Οσο ο κωλος απο το μουνι.

(Εδω να κανω μια μικρη,αλλα χρησιμη παρενθεση-κουιζ για δυνατους λυτες: εαν σκεφτουμε πως οι σχεσεις των “ζευγαριων” Μαρινακη- Μητσοτακη και Μελισσανιδη-Σαμαρα ειναι αγαστες, τοτε οδηγουμαστε στο συμπερασμα οτι οντως οι Σαμαρας και Μητσοτακης μισιουνται θανασιμα,συνυπολογιζοντας οτι και οι Μελισσανιδης- Μαρινακης ειναι στα “μαχαιρια”…..χμμ…ενα λεπτο ομως…    αν επισης σκεφτουμε οτι τα παιδια του Μητσοτακη βρισκονται στην κυβερνηση της οποιας πρωθυπουργος ειναι  ο “ασπονδος” “εχθρος” Σαμαρας, που του δωθηκε η αρχηγια του κομματος του Μητσοτακαιικου με “αντιπαλο” την Ντορα,τοτε πρεπει να αρχισουμε να αναρωτιομαστε για τα πραγματικα συναισθηματα που τρεφονται  μεταξυ των δυο ασπονδων “εχθρων” και κατ επεκταση για το βαθος της λυκοφιλιας μεταξυ Μαρινακη-Μελισσανιδη. Οι οποιοι διατηρουν τοση αποσταση μεταξυ τους,οσο και οι πολιτικοι τους “υποστηρικτες”,Μητσοτακης-Σαμαρας. Μπερδευτικατε; Οχι.

Στην περιπτωση των δυο τελευταιων,δεν προκειται δηλαδη για “εχθρους μεχρι θανατου” αλλα για “πατερα” και “γιο” με την πολιτικη εννοια. Και απλα παιζουν το διπλο παιχνιδι της πολωσης και του διχασμου ενδον της δεξιας παραταξης,ωστε να κυβερνα σε μεγαλυτερα χρονικα διαστηματα το “φιλελευθερο” και “αριστεριζον”  ΠαΑΣΟΚ του Αμερικανοφερτου και με Καραμανλικη προσκληση στην Ελλαδα Αντρεα,ο οποιος σαν Αμερικανοτραφης,ειχε λιγοτερους ενδιασμους απο καποιους αλλους ντοπιους εδω,οσο αφορα στον βαθμο διαφθορας και κραιπαλης που πρεπει να “εκπαιδευτει” ο λαος ωστε να επελθει η πληρης και προγραμματισμενη σηψη και ο σημερινος ‘ακρωτηριασμος”       Και.. κατ επεκταση λοιπον δημιουργουνται αναποφευκτες αποριες και για τις εν γενει.σχεσεις που αναπτυσονται γυρω απο την οδο Αραβαντινου,η οποια ειναι το πραγματικο οικονομικο κεντρο της χωρας. Και οχι το υπ. Οικονομικων, η η τραπεζα,η ο Σκαραμαγκας,η τα μπαμπακια της Λαρισσας. ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ‘ΑΡΙΑΔΝΗΣ”.)

Προχωραμε ομως. Κλεινει η παρενθεση.

Αμα εχεις μερικα φραγκακια στην Ελλαδα,μεχρι και ο Μελισσανιδης φαινεται “μεγιστανας”. Ρε τι τραβαμε.

Ετσι λοιπον ο Μητσος,τωρα στα στερνα,ειπε να επαναπατριστει,αφου νοσταλγησε  την ΑΕΚ, τις Μπακιες φαπες, τους Καρκαμανιδες, και τις λοιπες “ομορφιες”. Και η συμπτωσης ειναι οτι βρισκει διαλυμενη και σε τιμη ευκαιριας την ΑΕΚ. “Ταμαμ”. Οτι πρεπει για πρεμουρα,λεζαντα,μακετες,Ωνασσεια, Τατοια,Ζαππεια κλπ.

Χρονο εχει. Μερικα λεφτα εχει. Αλλοι τρεχουν τις δουλειες.ετσι κι αλλιως. Εχθροι δεν υπαρχουν στον οριζοντα. Και ειπε να φτιαξει μερικους για να παιζει και για να εχουμε και εμεις την εντυπωση πως δεν αγορασε καμενο σπιτι σε καμενη γη,αλλα οτι καιροφυλακτουν λεοντες,υαινες και πουμα,να επιτεθουν στον τιγρη και να του πάρουν τη λεια που τοσο πολυ δεν κουραστηκε να αποκτησει.

“Δεν θελουν γηπεδο στο Δημο”… “…δεν θελουν το γηπεδο οι προστατες των κορμορανων”…”δεν θελει το γηπεδο η Στρουγκα”…” δεν συμφωνησε ο Συριζα,αρα διαφωνει με το σχεδιο…” ” να μας δωσει τα λεφτα η Δουρου αλλιως θα το πουμε στο μπαμπα μας” … “αν δεν συναινεσουν ολα τα κομματα,ακομα και ο Λεβεντης,δεν εχει γηπεδο” κλπ…κλπ.

Μαλακιες εις το  πατερον. Μιλαμε για παρασταση. Ολοι ειναι πιασμενοι. Ολα ειναι προσυνεννοημενα και απλα δεν βγαινουν τα κουκια με τα λεφτα,αφου ναι μεν μας δανειζουν οι ξενοι για να συνεχιζουμε να παραγουμε αρχιδια καπαμα,οπως εδω και χρονια κανουμε,αλλα ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΑ “ΚΟΝΤΥΛΙΑ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΝΑ. ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ. ΠΟΙΟΣ Να ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ,ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΒΟΛΕΥΤΕΙ,ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟ”ΜΠΟΥΚΩΘΕΙ”;   Υπαρχει μια μικρη φαγωμαρα απο τις υαινες στα ποδαρια του τιγρεως. Και οπως θα εχετε δει απο ντοκυμαντερ,οι πολλες υαινεςΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ Να ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΙΓΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ.ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΑΒΑΝΑ ΑΣΦΑΛΩΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν  ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ  ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ,ΓΙΑ ΕΝΑ  ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΓΕΥΜΑ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ “ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ” ΤΡΟΠΟ.

(Δειτε και κανενα ντοκυμαντερ ρε παιδια. Οχι ολο μπαλα και τσοντες).

(Εγω ξερω πως τα αιλουροειδη δεν ειναι κυριως πτωματοφαγα,αλλα οτι κυνηγουν την τροφη τους. Μονο σε περιοδους μεγαλης ελειψης τροφης,στρεφονται στα κουφαρια αλλων κυνηγων και αναγκαστικα τρεφονται με  θνησιμαια. Να υποθεσω οτι ειναι σε “ξηρασια” ο Μητσος; μπα. Απλα συμβαινει αυτο που καποιες φορες συμβαινει και στον πραγματικο κοσμο των ζωων: ΑΝ ΕΝΑ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ,ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΡΕΣΚΟΠΕΘΑΜΕΝΟ ΖΑΡΚΑΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΛΛΟΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟ Να ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Να ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ Να ΤΟ ΦΑΝΕ ΑΛΛΟΙ “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ’. λιγη προσοχη χρειαζεται,μονο.

Δεν ειχε αλλη επιλογη λοιπον ο Μελισσανιδης. Κατι ο επιχειρηματικος επαναπατρισμος ενεκα της κρισης που φερνει ευκαιριες και κουφαρια,κατι το ενστικτο του που θελει να ξαναβρεθει στην “σαβανα’ του ποδοσφαιρου,κατι το “ελευθερο” που εχει εξασφαλισει απο τους “αρχιστρατηγους” της μπιζνας,κατι η πολυ ελκυστικη θεα του θνησιμαιου που λεγεται ΑΕΚ,ολα αυτα επανεφεραν τον Μητσο στο προσκηνιο. Και μαλιστα-αααλλη συμπτωση αυτη- βρισκει την ΑΕΚ χωρις γηπεδο,δηλαδη με την αναγκη να φτιαχτει ενα νεο,που θα φερει την “υπογραφη” της πατουσας του εν λογω αιλουροειδους. Στα λεφτα υπαρχει ενα θεμα,αλλα με μερικες ακομα εκδηλωσεις αλα Ζαππειο,θα μαζευτουν. Σαμπως μας βιαζει κανεις; ποσο ειπαμε διαρκει η οικοδομικη αδεια; Δεκα χρονια;

Δεδομενων ολων των παραπανω,ο Μητσος, ο φαινομενικος μεγιστανας,δεν εχει παρα να περιμενει. Να περιμενει. Ολα λειτουργουν για λογαριασμο του θηρευτη. Παρακολουθει πισω απο τα χορτα. Δεν ασχολειται. Καμια φορα μονο χασμουριεται απο ανια και λεει να κανει και καμια εκδηλωση σε κανενα “Ζαπειο” της μικρης ζουγκλας του παρκου,ετσι για να τον προσεξουν και τα αλλα ζωα.

Το θηραμα,εχει ξεψυχησει. Επικειται “αναστασης” βεβαια. “Ερχομαστε”. Πρεπει να ειμαστε η μοναδικη περιπτωση-μετα τον Λαζαρο.

Μονος του ειναι λοιπον ο ανθρωπος και στα 60φευγα του ειπε να κανει το κεφι του με την ΑΕΚ αλλα και την μνημη του να μας αφησει μεσω  γηπεδου. Δεν υπαρχει τιποτα αλλο. Γι αυτο και εχουν μαζευτει ολοι οι καιροσκοποι,οι τυχαρπαστοι,οι τεμπελιδες,οι γλυφτες,οι σφογγοκωλαριοι,οι μετριοτητες γυρω απο τον Μελισσανιδη.

Κανεις πραγματικα σοβαρος- δηλαδη κανονικος μεγιστανας-δεν εχει βρεθει να συμπραξει με τον Μητσο. Μονος του ειναι. Δεν ειναι κακο αυτο. Αλωστε για την Ελλαδα μιλαμε και για την αδεια απο εχθρους σουπερ λιγδα. Δεν χρειαζονται και πολλα. Παλια καραβανα ειναι,”κονε” εχει,οι πουτανες της παραγκας εχουν αρχισει ηδη να κανουν παρελαση μπροστα του. Ολα ειναι καλα.

Να μη περιμενουν λοιπον αμεσα πραγματα,αμεσες λυσεις,αμεσες και κεραυνοβολες αποφασεις,απο μερους του οι φιλοι της ομαδας. Μιλαω για τα “χοντρα” και τα θεμελιωδη. Δεν μπορει να πει ας πουμε “παιρνω το γηπεδο πανω μου”. Δεν μπορει. Το γιατι το εξηγησαμε πιο πανω. Αλλωστε,ολα τα αιλουροειδη-με εξαιρεση τα λιονταρια που ειναι αγελαια- ζουν κατα μονας. Αρα και οι τιγρεις. Εχετε ακουσει ποτε  να λενε,: “ενα κοπαδι τιγρεις”; Οχι.

Συχνα-πυκνα θα ακουμε καποιες φανφαρες. Ολο και περισσοτερες οσο θα περνουν τα χρονια τα οποια “ου γαρ ερχονται μονα” ως γνωστον. Πανε οι αστραπιαιες δρασεις. Πανε οι κεραυνοβολες αντιδρασεις. Πανε οι ανατροπες και οι εκπληξεις.

“Συναινεση” παιδια. “Συναινεση και δημοκρατικο διαλογο”. Με ολους.

“Γιαβας-γιαβας”…

Γιατι δεν γελατε ωρε;

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ο ΤΙΓΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ.

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Αψογος!!!Νομιζω ομωςπως του χρονου τετοια εποχη η ΑΕΚ θα εχει αλλο αφεντικο

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς neutrino : Βόηθα κι εμάς, ποιός θα είναι το νέο αφεντικό;

  3. Ο/Η netrino λέει:

    O Ρωσσος της Τραπεζας Πειραιως λεω εγω.