ΡΟΜΠΙΝ

Εδώ λοιπόν στο Τσιρίγο, είμαστε ψιλοξεχασμένοι από τον θεό, αλλά καλό είναι κι αυτό αφού όλοι βρισκόμαστε σε διακοπές. Κάποιες όμως ειδησούλες από παρακείμενα κινητά ή ξεπεσμένα υπολογιστάκια, όλο και μας ξαναφέρνουν στο φλερτ με την πραγματικότητα. Μιλάω για σοβαρές ειδήσεις κι όχι για το οτι η νέα Καε πήρε ΑΦΜ. Γιατί να μην πάρει δηλαδή; Κι ο γιός μου που είναι άνεργος φοιτητής, έχει από πέρσι.

Οπότε χάσαμε δυό ηθοποιούς. Τον Ρόμπιν και τη Λορίν. Αυτά είναι πιο σημαντικά από τον μαλάκα που πήγε στην Αμφίπολη καλοκαιριάτικα να δει αν βρέθηκε τάφος ή αν βρέθηκε κάτι άλλο, πάντα σε τάφο. Ένας Έλληνας πρωθυπουργός, αντί να σχολείται με όλες τις μαλακίες του ΕΝΦΙΑ και των χαμένων εργατοωρών από τους κρατικοδίαιτους υπεύθυνους, πήγε να επιβλέψει κάποιο εύρημα, φυσικά πάντα σε τάφο. Και φανταστείτε τι δουλειά υπάρχει μπροστά. Απλά σκεφθείτε πόσες είχε πηδήξει ο Μέγας Αλέξανδρος και πόσοι απόγονοι υπάρχουν. Υπουργείο Τάφων Απογόνων του Μέγα. Αυτό έπρεπε να έχει ήδη γίνει, αλλά δεν βαριέσαι. Μην τους δίνουμε και ιδέες των αναπτυξιακών υπεύθυνων.

Εκλεγμένοι βέβαια. Από τον πάνσοφο λαό. Που απολαμβάνει τη νίλα με τα ροδάκινα, την ώρα που ο Πούτιν κάνει κωλοδάχτυλα στον Ομπάμα και παίρνει η μπάλα κι εμάς κατόπιν της δήλωσης του Βενιζέλου, οτι είμεθα με την Ευρώπη και την Ουκρανία. Θα μου πεις, και με ποιόν να ήμεθα; Εντάξει, το να είμεθα με τον εαυτό μας δεν παίζει αφού είμεθα προτεκτοράτο, αλλά είναι ανάγκη και να φωνάζουμε ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, κατά το παιχνίδι των παγκόσμιων ηλίθιων. Άσε ρε χοντρέ, που θα κάνεις και πολιτική με τα λεφτά μας. Τράβα σαν τον άθεο τον Τσίπρα στο Άγιο Όρος και μάθε τις εξελίξεις.

Λεπτομέρειες βέβαια, μπροστά σε κάτι άλλο φοβερό : Μπαίνοντας στο facebook, διπλανή παρακείμενη μου εν ακτή, ανακοινώνει τον θάνατο της Λορίν και κάνει like από κάτω. Κι αυτό το ανακοίνωσε. Οπότε ρωτάω κι εγώ : ¨ Δεν σας άρεσε η ηθοποιός; ” Έγινε ένα ψιλομπέρδεμα με το νόημα του like, αλλά προχωρήσαμε αφού δεν ήταν και το μοναδικό. Υπήρχαν άλλα 600 τέτοια, κι οπότε ηρέμησα κι εγώ με την απάντηση, αφού ακόμα και σήμερα δεν ήμουν μόνος. ΣΤΙΦΗ ΗΛΙΘΙΩΝ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, σαν τη Λωρίδα της Χαμάς.

Κι οπότε ήρθα μοιραία και στον Ρόμπιν που έχασε το παγκόσμιο στερέωμα. Ένα εξαιρετικό ρεμάλι, ναρκομανής κι αλκοολικός, με τον χαμό του οποίου, φτώχηνε ξανά η ζωή μας. Κι ήθελα να ήξερα, γιατί δεν γινόμαστε όλοι ρεμάλια, για να πλουτίσουμε την μελλοντική ζωή των παιδιών μας. Και να τα κάνουμε κι αυτά έτσι. Γιατί να τα μορφώνουμε ; Για να γελάνε οι νοικοκύρηδες όταν αυτά παίζουν κάποιο ρολάκι και να κλαίνε οι οικογενειάρχες, όταν αυτά πατάνε το κουμπί της αυτοκτονίας;

Κατάθλιψη θα μου πεις. Έλα το βρήκες πάλι, σαν την ιατρική που όταν δεν ξέρει τι συμβαίνει, μιλάει για ίωση, κληρονομικότητα και τσιγάρο. Ρε δεν γαμιόμαστε, που χάσαμε τον Φωτόπουλο του Χόλυγουντ. Αντί να εκτιμήσει ο τίποτας οτι τον ήξερε όλος ο πλανήτης και ζούσε πλουσιοπάροχα στη βιλάρα του στην Καλιφόρνια, ο απόλυτος τίποτας σαν χαρακτήρας, θα με κάνει και να τον σκεφτώ; Μια γελοία προσωπικότητα ήταν, που άντε και να ήταν ο Τζανετάκος στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Κι αντί να εκτιμήσει που έπιασε κότσο τόσους διαπλανητικούς μαλάκες – ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ και έπαιξε στην ταινία – διάλεξε ο παντρεμένος με την υπηρέτρια του, να αστοχήσει ακόμα και στο μοιραίο βήμα του, με το οποίο διαφωνούσε κάποια χρόνια πριν. Κι αυτός ήταν αδικημένος από την ποτάνα την κοινωνία, που δεν τον έκανε κάτι άλλο. Ε, πόσο πιό άλλο; Αν αυτός είχε σκηνοθέτη τον Δαλιανίδη, ίσα που δεν είχε γυρίσει και δεύτερη ταινία. Θα είχε πνιγεί με το μεσωφόρι από τα πολλά νειάτα του. Άει στο διάολο με τον κάθε μαλάκα πρεζάκια, που δεν ήξερε τι να κάνει την τόση του ενέργεια σε δημιουργικό σκοπό κι η κοινωνία απεφάνθη κιόλας οτι ” οι πνευματικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε εξαρτήσεις. ¨ Γεγονός είναι αυτό βέβαια, αλλά όχι για τον συμπαθέστατο σαν ανήμπορο ον, Ρόμπιν.

Του οποίου του πέφταμε βάρος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όπως μας πέφτει βαρειά κι εμάς η ζωή, εν τη αφάνεια μας. Ή όλων εκείνων που προσμετρὠνται στο 35% της ανεργίας, ή των άλλων που χρωστάνε χωρίς να ξέρουν το πώς και το γιατί, ή όλων των άλλων που πασχίζουν να βρουν μια μαύρη εργασία. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΗΡΩΩΝ , σε σχέση με κάποιον ασήμαντο που τον έκανε διάσημο ένα σύστημα που έψαχνε τον Πήτερ Παν. Φαντάζεσαι να ἠμασταν όλοι Ρόμπιν; Φαντάζεσαι τον Ροκφέλερ με μανίκια σηκωμένα να δούλευε στα ορυχεία; Φαντάζεσαι τι έκανε ο Ρόμπιν; Αντίσταση δια της ασημαντότητας, λέω εγώ.  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΘΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ.

Μα τόσην ώρα τον έβριζες. Αυτό κατάλαβες; Αν ναι, συνέχισε στην Espresso. Αν όχι, οπλίσου λιγάκι διότι παραμονές παγκόσμιου ξεκαθαρίσματος, θα έχεις την ευκαιρία σου. Δεν θα κρατάς απλή ζώνη, αλλά ολόκληρο όπλο. Το οποίο είτε το στρέφεις εκεί που πρέπει είτε στον ευατόμ σου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΡΟΜΠΙΝ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    και ποιος ξέρει που να στρέψει το όπλο?
    ξέρεις εσύ??κανείς λέω εγώ και αυτό είναι το μπέρδεμα..
    για το ότι έπρεπε να εκτιμήσει αυτό που είχε,ποιος το κάνει?ελάχιστοι..
    α και αυτά για τα φωτοπουλος και τζανετακος πιστεύω για πλάκα να τα γράφεις..
    θα πέσει το ταβάνι..