Α Ε Κ 2013 – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φυσικά και δεν ήμουν στο γήπεδο, αφού μόλις χθες γύρισα από το Τσιρίγο εν όψει αναχώρησης μου την Τετάρτη για Νέα Υόρκη. Θέλει προετοιμασίες ο μικρός που εισήχθη σε σχετικό πανεπιστήμιο. Όμως τα μάτια μου ήταν στην τηλεόραση ( ” τα φιλικά της ΑΕΚ θα είναι στον ΟΤΕ ” ) , ο Κωνσταντίνος του blog μας ήταν εκεί κι ο Μελισσανίδης με τα κινητά να παρλάρει. Όλα καλά.

Να τελειώνω με ό,τι είδαμε; Άντε πάμε, για την αγωνιούσα νεολαία, που φυσιολογικά δεν ξέρει μπάλα, όπως και οι γυναίκες λογικότατα. Δεν είναι κακό αυτό. Μέχρι κι ο Σωκράτης – ο αρχαίος μιλάω – είχε παραδεχθεί οτι δεν ήξερε τίποτα. Τώρα γιατί οι πρώην κυπατζήδες, θέλουν να το παίζουν ξερόλες μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο εν ενεργεία μέλος της ελληνικής αστυνομίας που κάθεται στα VIP. Σε γαμήσια δεν πάει το μυαλό σας;

Όμως όλα καλά με την ΑΕΚ 2013 στο πρώτο ημιχρόνιο. Με καλή ανάπτυξη, σωστά τελειώματα και ορθολογιστική αμυντική κάλυψη. Σε αυτά βέβαια που λέω, θα πρέπει να προσθέσουμε αυτήν την Νίκη Βόλου, που την βλέπω φέτος να μετονομάζεται σε Ήττα Βόλου, λόγω Μπέου, λόγω προπονητή και λόγω ρόστερ. Αλλά δεν ασχολούμαστε με τον αντίπαλο. Ασχολούμαστε με εμάς.

Οπότε κοιτάγαμε την ανάπτυξη μας, τα δουλέματα της ομαδικής οργάνωσης κι όχι τα ιδιωτικά φυσικά προσόντα. Τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά. Για τον Μπαρμπόσα μιλάω, τον Πλατέλλα και τον Αραβίδη παρέα με τον Ανέστη. Κι αυτά, με βάση τον αντίπαλο, ήταν όλα πολύ καλά και πραγματικά με άφησαν ΑΝΑΥΔΟ στο πρώτο μέρος. Που η ομάδα ήταν πολύ καλή κι αποτελεσματική απέναντι σε αντίπαλο, που παίζει την άλλη εβδομάδα, ενώ εμείς έχουμε περιθώρεια δουλειάς αλλά και μεταγραφών.

Όχι για να ανέβουμε την κατηγορία. Αυτό είναι σίγουρο και το υπογράφω αφού το ρόστερ είναι πολύ ανώτερο σε σχέση με πέρσι κι αντίπαλοι δεν υπάρχουν. ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΩ. Δηλαδή εταιρικά πάω να φτειάξω αμερικάνικη εταιρεία στην Ελλάδα; Φτειάχνω μια στοιχειώδη ιταλική και τους αφήνω τους ανταγωνιστές, απλά σύξυλους. Καλά δεν τα λέω με βάση την οικονομία κλίμακας που επιδιώκεται;

Η ΑΕΚ2013 λοιπόν, δεν έχει αριστερό μπακ, δεν έχει σοβαρό στόπερ, δεν έχει αμυντικό χαφ και δεν έχει σέντερ φορ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ, αλλά αυτό πάει τάλε κουάλε με τον πάγκο, που δεν κατάλαβα τι συμπεράσματα έβγαλε όταν ανακάτωσε όλη την τράπουλα στο δεύτερο ημιχρόνιο, που ειδικά μετά το 60 έγινε πανικός με τους Σαρήδες και τους Καραγκιολίδηδες. Θυμηθείτε παλιά είχαμε Στεργιούδα και στον πάγκο Χρηστίδη.

Στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά ήμασταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ. Φιλικό ήταν το παιχνίδι, αλλά ό,τι ισχύει για τη Νίκη, αυτό ισχύει και για μας. Συμπεράσματα εκατέρωθεν, αλλά πιο σημαντικά για τους βλάκες που είπαν να έρθουν στα σαλόνια. Πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό είναι η ομάδα αυτή που πήρε και δανεικούς από το περσινό ρόστερ μας.

Παρένθεση ήταν αυτή, πριν πιάσω τον Ρόβα , που λογικά πηδάει αστυνομικό, και τους άλλους που κατέβασαν το κεφάλι αφού δεν αισθάνθηκαν βασικοί. Κι αυτό ξέρετε τι σημαίνει. ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ Ή τις δυνάμεις τους. Όσο κι αν ο Δέλλας φρόντισε να τους προστατέψει με όλο αυτό το ανακάτεμα. Είπαμε, ακόμη δεν είναι προπονητής. Είναι στις δημόσιες σχέσεις στα αποδυτήρια. Λογικότατον.

Όμως χαμογέλασα με την ομάδα. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΤΟΣ και το υπογράφω. Κι άρα αξίζει τον κόπο το γήπεδο. Ειδικά με δυό πρσθήκες. Πώς την λέγανε αυτήν συνεργασία με την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ; ΑΝΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Χειρότερους από τον Γροντή, δεν μπορεί να έχουν. Άρα ας πάρουμε από εκεί, την ώρα που προσπθούμε το Diners να ξάνάρθει. Από Alpha πλέον, όσο κι αν ο Σάλλας τα θέλει αλλιώς. Κι εγώ θα ήθελα τον Μαλντίνι στα σαράντα του από την κορδελιάρα με το είκοσι. Δυό φορές δεκάρι ο Ανάκογλου;

Νάμαστε λοιπόν καλά κι απλά να περιμένουμε τον χρόνο. Ο Μπαρμπόσα ξέρει μπάλα και μαζί με τον Πλατέλα και τον Αραβίδη, είναι ωραία τριπλέτα παρέα με τον Μάνταλο. Το θέμα μας είναι να κάνουν τις ντόπες, διότι περί αυτού συζητάμε για τις μοντέρνες ομάδες. Αυτός είναι κι ο λόγος που μείνανε κι οι δυό ελεύθεροι άλλωστε. Όπως ελεύθερα μείνανε και μερικά διαρκείας ακόμα, που δεν έχουν πειστεί. Αλλά δεν μπορούν κι όλοι να είναι πεισμένοι. Εδώ μέχρι κι ο Χριστός, ένα 10% παγκόσμια έπεισε. Θα σε πείσει ο Πεταυράκης για παραπάνω;

Υγ. Να εμπιστεύεστε όσους παίκτες έχουν σπυριά. Σημαίνει οτι κάνουν πολύ ποδοσφαιρική δουλειά κι άρα δεν πηδανε. Σημαίνει και κάτι άλλο, αλλά στην Ελλάδα πλέον έχουμε επιλεκτικό έλεγχο στην φοροδιαφυγή, οπότε με το ΟΑΚΑ που έχει και το αντιντόπινγκ,  θα ασχολούμαστε; Σάμπως ο πρόεδρος του είχε το DNA;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Α Ε Κ 2013 – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ετσι το ειδα κ εγω, η ομαδα, θα το πω λαικα, παιζει στρωτα. Το πιστευω θα ξεπονεσουν τα ματακια μας φετος, καιρος ηταν

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Ήρθε ο καιρός και εμείς με τη σειρά μας να δούμε λίγη μπάλα και ότι τελικά κάτι γίνετε. Το 1 ημίχρονο νομίζω ότι ήταν αρκετά αντιπροσωπευτικό για το τι θα δούμε φέτος, επιθετικά δεν ήμασταν άσχημοι κάναμε γκολ χάσαμε γκολ (είτε έρθει είτε δεν έρθει μεταγραφή δεν θα έχουμε πρόβλημα), στο κέντρο είχαμε την δύναμη και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μέσα στη χρονιά θα ανέβει η απόδοση. Τώρα όσον αφορά την άμυνα τα δύο μπακ ήταν καλά (είτε έρθει είτε δεν έρθει μεταγραφή δεν θα έχουμε πρόβλημα στη Β), για τα σέντερ μπακ δεν έχω άποψη θα τους δώ με την Ρομα. Για το τέλος άφησα την θέση του 1 στην οποία ΠΟΝΑΜΕ και όταν λέμε ΠΟΝΑΜΕ ΠΟΝΑΜΕ ΠΟΛΥ. Δεν είναι δυνατόν σε ένα παιχνίδι το οποίο ελέγχεις, το μυαλό του 1άσου να βαλτώνει και να μην μπορεί να δώσει την μπάλα σωστά η ακόμα και να την διώξει όταν το χαφ κάνει κίνηση να πάρει μπάλα και αυτός επιμένει να δώσει την μπάλα στο μπακ ΕΛΕΟΣ. Δηλαδή σε συνθήκες πίεσης τι θα κάνει;

    Αν και δεν είχα σκοπό να σχολιάσω το Β΄ μέρος θα μπω στη διαδικασία να πω δύο λόγια. Δεν είναι δυνατόν επειδή είναι φιλικό ότι σώνει και καλά ΠΡΕΠΕΙ να παίξουν όλοι, τι είναι η ΑΕΚ ομάδα γειτονιάς; και στη τελική ρε συ Δέλλα τι συμπεράσματα έβγαλες όταν εσύ σαν προπονητής τους τους εκθέτεις; Πως μπορείς να γαλουχήσεις ποδοσφαιρικά νέους παίκτες όταν δεν έχεις κάποιο πλάνο στην διάταξη της ομάδας. Προσωπική μου άποψη πάντα, κάνε 4-5 αλλαγές τις οποίες έτσι και αλλιώς θα αναγκαστείς να τις κάνεις και μέσα στην σεζόν, είτε για να αλλάξεις την ροή ενός παιχνιδιού, είτε για να φέρεις ένα παιχνίδι στα μέτρα σου εκτός και αν νομίζεις ότι μέσα στην σεζόν δεν θα έχεις τραυματισμούς τιμωρίες κτλ. (έτσι και αλλιώς η ομάδα θα δώσει φιλικά θα έχεις τον χρόνο να τους δεις και να τους τσεκάρεις όλους). Πώς θα δημιουργήσεις ομαδικό πνεύμα, συναγωνισμό, συνεργασίες, σύνολο; Πώς θα τους ζητήσεις αύριο να παίξουν για την ΑΕΚ και για σένα και να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά ΠΩΣ; (όποιος έχει παίξει σε ομάδα ή υπήρξε μέλος ομάδας καταλαβαίνει τι λέω)

    Υγ. Η κριτική μου είναι πάντα καλοπροαίρετη χωρίς να θέλω να το παίξω προπονητής έτσι και αλλιώς είμαι από αυτούς που θέλουν ο Δέλλας να πετύχει για πολλούς και διάφορους λόγους.

  3. Ο/Η Savvi λέει:

    Α και κάτι άσχετο πότε θα δούμε κιτρινόμαυρη εμφάνιση; ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΕΥ ΛΕΥΚΟ ΜΑΥΡΟ

  4. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Σεντερ φορ και αμυντικο χαφ θα ερθουν σίγουρα. Απο το τι ψάρια θα πιάνουν θα εξαρτηθει και το τι θα δούμε φέτος. Αν είναι επιπέδου Μπαρμπόσα σίγουρα θα δούμε καλή μπάλα φέτος. Κενά υπάρχουν και σε άλλες θέσεις (αριστερό μπακ ας πούμε) αλλά φέτος καλύπτονται και εκ των εσω (βλ. Γεωργέα). Του χρόνου τα καλά.

    Υ.Γ Εγώ είδα καλά στοιχεία και σε Ζοριτς (18 χρονων), αρκεί να δυναμώσει λίγο τα λιανοπόδαράκια του και σε Κολοβέτσιο.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μας εξεπληξε ολους θετικα το πρωτο ημιχρονο..
    υπαρχει σπερμα 3-5-2 σε αυτο που ειδαμε..προσπαθησε να το παιξει ο ψηλος..
    μου εκανε πολυ εντυπωση..δεν ηταν το κλασσικο – ξεπερασμενο -ντουσκο 4-2-3-1..
    οσο και να μην τον παω τον δελλα ,εχει κατι στο μυαλο και προσπαθει να το δειξει..
    ο σερβοβοσνιος θα τον κρατα πισω ,στο χερι του ειναι να πει και κανα οχι..
    θελει σιγουρα ψηλωμα η ομαδα..
    θα φαμε τα παπαρια μας σε στημενα αν παμε ετσι..
    αν οι μανταλος – κορδερο συμπληρωθουν με ενα σκυλο στα χαφ
    θα μαστε πολυ καλα..
    αντε να δουμε..

  6. Ο/Η καρλος λέει:

    Ποιοι ειναι οι δανεικοι απο το περσινο ροστερ της ΑΕΚ περα απο τον Αργυριου ο οποιος δεν παιζει κιολας??????Ποιοι ειναι οι υπολοιποι????

    Μπεος!!!!!Ποιος Μπεος?????Ξερεις ποσες <> εφαγε απο τον Πατση περισυ????Ο Μπεος δεν ανεβηκε κατηγορια λογω Πατση…..
    Τωρα οσο για τον προπονητη και το ροστερ θα δειξει καιρος….

    Τον χαρακτηρισμο ΒΛΑΚΕΣ προς εμας τους Νικιωτες στον επιστρεφω….

    Καλη επιτυχια στο αδελφο σωμματειο της. ΑΕΚ καλη επανοδο….

  7. Ο/Η ΝικηΡε λέει:

    Μπράβο βλακάκο σοφή η μαλακία σου. Βλέπω σαν πρόσφυγας έχεις μάθει να σέβεσαι τους προγόνους σου. Ξεφτίλα για την ΑΕΚ να αντιπροσωπεύεται απο τύπους σαν του λόγου σου. Ντροπή βασικά και στο ανθρώπινο γένος για την ύπαρξη σου και μόνο γιατί απο το βιογραφικό σου βλέπω είσαι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Γιατι χαραμίστηκες έτσι καμάρι μου; Γιατι δεν δέχτηκες την θέση τακτικού διευθυντή που κανένας δεν σε ρώτησε αν αποδέχτηκες ή όχι; Είσαι παλικάρι πάντως, αυτό ειναι το μόνο σίγουρο. Α και μιας και ελέγχεις και αέρα απ’ότι λες, δεν βλέπω να κάνεις καλή δουλειά ψηλέ. Σε ψεκάζουν άγρια.

  8. Ο/Η ΣΜΥΡΝΙΟΣ λέει:

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ.
    Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ SUPER LIGA ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ EINAI ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ.
    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.
    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΝικηΡε : Σου εύχομαι να κάνω λάθος και να μην πέσεις. Όσο αναφορά όλα τα άλλα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ούτε οι ντροπές του ανθρώπινου γένους, ΓΙΑΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ούτε το βιογραφικό μου. Άσε δε το ανέκδοτο με την θέση του τακτικού διευθυντή. ΔΗΛΑΔΉ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ; Μήπως ψεκάζουν εσένα εκεί στον Βόλο, και δν τόχεις πάρει χαμπάρι;
    Υγ. ό,τι είναι ο καθένας, είναι και οι πρόσφυγες : Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    ΠΡΟΣ ΣΜΥΡΝΙΟ : ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ; ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΙ ΤΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.