Α Ε Κ – ΑΠΟΛΛΩΝ

Παροξυσμός, όπως είχε προβλέψει και η συμπαθητική φυλλάδα του χαρτοπαίκτη. Ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσουμε κι ας έχουμε αγοράσει και διαρκείας. Βλέπετε μερικές φορές, παρά τα εισιτήρια, είναι προτιμότερο νάσαι δίπλα στην θάλασσα και να βλέπεις κανονικές αρμάδες. Την ίδια σκέψη με μένα βέβαια, δεν την κάνανε κι άλλοι εικοσιπέντε χιλιάδες άνθρωποι, που είπαν να είναι ο δωδέκατος παίκτης στο ΟΑΚΑ.

Στο οποίο ψιλοστριγμωμένος ήμουν, αφού η καινούργια μου θέση δεν επιτρέπει και πολλά. Κι ο γιός μου ο μεγάλος έχει γίνει σαν τον Ανέστη και θέλει κι αυτός τον χώρο του. Έπεσα και σε διπλανό χοντρό, ευτυχώς όχι σε ποδοσφαιρικές γνώσεις, οπότε έδεσε το γλυκό. Σε ωραίο ποδοσφαιρικό απόγευμα απέναντι στον Απόλλωνα, που έχουμε αναμνήσεις.

Φαμπιάτος που βάραγε τον Μαύρο, Βρεττός, Παθιακάκης, Ασημακόπουλος και τόσοι άλλοι παλιοπαραρτηματίες της αλογοτροφής. Μνήμες, που δεν ξεχνιούνται κι εύκολα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σήμερα βέβαια αλλιώς, δια στόματος Γιδόπουλου, χειρός Κωστένογλου και Αλεξόπουλου και με Λαγό εντός γηπέδου. Μιλάμε για προσωπικότητες τώρα, εφάμιλλες Μπορμπόκη, Δέλλα και λοιπών, που δεν θυμάμαι κιόλας τα ονόματα τους.

Τώρα δεν ξέρω αν ο Φαρινόλα είναι ισοδύναμη απώλεια με τον Ανάκογλου, που ήταν βαριεστημένος με τα φιλικά, αλλά το πρώτο ημιχρόνιο ήταν ρεσιτάλ του διαιτητή. Για ομάδες δεν μπορώ να μιλήσω. Μιλάμε για ξεστράβωμα σε ό.τι ξέρουμε στον πειθαρχικό έλεγχο. Η ΑΕΚ έπρεπε νάχει πάρει τρεις κίτρινες κάρτες, που της πήρε ο αντίπαλος, αλλά επήλθε μια ισορροπία μετά, που τις πήραν άλλοι αντί άλλων. Όπως και το απότελεσμα ήταν ανάποδο, αφού η καλοδουλεμένη αρμάδα του Δέλλα, που δεν είχε τίποτα σε σχέση με την πληρότητα της, λύγισε με ένα πέναλτυ. Που κλόνισε τον παικταρά Λαμπρόπουλο κύρια στον τομέα της ψυχικής ευθύνης του φαβορί.

Οπότε υπήρχε τεχνητή προσμονή για το δεύτερο μέρος. Εκεί που μπαίνουν όλα τα μέσα. Όπως και να το κάνεις, το φινάλε έχει αξία στο θέταρο. Τι να θυμάται ο μαλάκας από την αρχή; Να θυμάται οτι ο Κωστένογλου, έπαιζε φουλ άμυνα και δεν άλλαξε τίποτα; Τι να αλλάξει ο μαλάκας με την Βίβλο, όταν έμεινε και με δέκα παίκτες. Άντε να διαφυλάξει την θεσούλα του. Όπως την κρατήσαμε κι εμείς.

Μιλάμε για παιχνίδι, που φάνηκε ξανά, οτι λείπει κάτι από την επίθεση αλλά και τον πάγκο. Μιλάμε οτι πάλι γίνεται τυπική υποχρέωση σαν να υπάρχει μόνο η Colgate σαν οδοντόκρεμα, κι ακόμα και κι αν έχει γεύση από σκατά, είσαι υποχρεωμένος να την αγοράσεις. Κατοχή μπάλας υπήρχε συντριπτική, αλλά τίποτε άλλο. Ούτε πλάνο, ούτε έμπνευση ούτε τίποτα. Επειδή έλειπε ο Αραβίδης; Ίσως. Αλλά με τέτοια πληρότητα…

Τι να κάνω ρε παιδιά. Να κάνω το άσπρο μαύρο; Πήγα, είδα και ταλαιπωρήθηκα. Και πλέον θα ήθελα να βλέπω κάτι διαφορετικό. Τι να διαπιστώνω δηλαδή; Τα γραμμένα ξανά και ξανά; Οτι μπήκε ο Γεωργέας κι είδαμε την πληρότητα; Αν οι άνθρωποι κάνουν πλάκα με τα μάτια μας, πρέπει να ξανασκεφτούν πόσες μεταγραφές χρειάζονται του χρόνου, που επειδή θα δώσουν φέτος το πρωτ΄παθλημα στον Ιβάν, έχουν εξασφαλίσει ασυλία για μια ομάδα, που μόνο ο Μάνταλος είναι για εκεί πάνω. Μιλάω για τον κορυφαίο του αγώνα.

Παρ’ όλο που τελικά ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Αλλά ξαναλέω, δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. Που περνάνε μιά φορά την σέντρα του γηπέδου, και κάνουν γκολ. Εντός έδρας. Και μιλάμε για αντιπάλους. Δεν μιλάμε για αυτούς που με το ζόρι βλέπουν σαν αντιπάλους οι γράφοντες στα κιτρινόμαυρα sites. Διότι τους έχουμε πει τους αντιπάλους. Αν ο Ανάκογλου παίξει καλά κόντρα στην Ερμιονίοδα, δεν είναι δέιγμα γραφής. Δείγμα γραφής είναι οι μαλακίες που δήλωσε ο Σέρβος προχθές.

Συμπερασματικά. Κακό παιχνίδι από την ΑΕΚ2013. Φάνηκαν όλα τα κενά. Και η πληρότητα του 32%. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μίλαγα για κεντρικό δίδυμο επιπέδου δεύτερης εθνικής. Οτι δεν υπάρχει κέντρο. Οτι ο Πλατέλλας, ξέρουμε όλοι γιατί έμεινε ελεύθερος. Κι οτι βέβαια την διαιτησία την έχουμε αλώσει. Όπως και την ΕΠΟ πλέον. Εντάξει όλα αυτά. Αλλά ας παίξει και λίγο μπάλα η ομάδα. Πιο πολύ θέλεις να απολύσεις τον δημόσιο υπάλληλο, παρά τον ιδιωτικό; Τρομερό ρε Μελισσανίδη. Να κερδίζεις τον άβουλο Απόλλωνα με πέναλτυ την ώρα που ενώ επαιζε με δέκα παίκτες, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει; Και κανείς δεν το πήρε και είδηση.

Αλλά να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Σκίσανε τα μάτια μας. Και προχωράμε πολύ δυνατά. Όπως πάει και η ανάπτυξη που θα γίνει μέσω φόρων. Κι όσο ωραίο ήταν το κιτρινόμαυρο απόγευμα, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΒΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Πραγματικά οι άνθρωποι σαν τον ΚΚ, αν το κάνανε αυτό, μιλάμε οτι σε σχέση με τον Χατζηχρήστο, είναι της απόλυτης πλάκας. Διότι ο κουνελόχειλος, πήρε κι ένα σπίτι στην Αγία Παρασκευή. Φυσικά αυτό δείχνει τιμιότητα, μέχρι να μας πει κι ο οποιοσδήποτε οτι η ΑΕΚ έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά την κυνήγησε η διαιτησία. ΚΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Ειλικρινά μόνο μαλάκες μπορεί να τα διαβάζουν αυτά. Αν έχουν μείνει όμως κάτι διαφορετικοί από αυτό, μίνιμουμ θα είδανε σήμερα οτι δεν έχουμε στην ουσία τίποτα παρά μόνο τον Γκιρτζίκη. Α, έχει κάνει και μήνυση ο Χατζή….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Α Ε Κ – ΑΠΟΛΛΩΝ

  1. Ο/Η Thomas Sillywizard λέει:

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΜΕ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ..

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ..ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..

    ΜΕ 2 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ? ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ 2 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ..
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΣΕΡ ΔΕΛΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΚΤΟ..

    Υ.Γ ΠΟΣΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΕΛΑ ? 700 ΧΙΛ ? ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ? ΗΜΑΡΤΟΝ..

  2. Ο/Η netrino λέει:

    To συστημα που θελει να παιξει ο Δελλας απαιτει κλα ακραια μπακ κ χαφ, η ομαδα τελικα δειχνει να μην εχει εκει τους καταλληλους ποδοσφαιριστες.Πεταυρακης Μπακακης κανουν σεντρες στο Θεο,ο Μπαρμποσα τελικα δεν ειναι ακραιος αφου σε καθε του κινηση συγκλισει στον αξονα και ο Πλατελλας εχει μεινει στη Γαμα Εθνικη που ειχε αντιπαλους πιτσαδορους και κουριερ