ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Μάλλον αρκετοί δεν με γνωρίζουν. Λογικότατο. Δεν είμαι άνθρωπος της προβολής κι ούτε με ενδιαφέρουν τα μπράβο του διπλανού μου. Μου αρκεί να μου αρέσω και να αισθάνομαι γεμάτος με ό,τι καταπιάνομαι. Αυτό κάνω στην προσωπική μου ζωή όσο αναφορά τα επαγγελματικά ή τα συναισθηματικά. Στην δεύτερη κατηγορία , ανήκουν και τα χόμπυ μου. Ένα από τα οποία ήταν και η ενασχόληση μου με τον Φίλαθλο. Για όσους θυμούνται, κάθε Σάββατο και μόνο πολιτικοκοινωνικό κείμενο. Μακριά από ΑΕΚ και μακριά από την τότε παρέα. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Επειδή λοιπόν εδώ, έχουμε γίνει πιο πολλοί από το παλιό blog, ίσως και πρέπει να συστηθούμε ξανά. Κι όποιος έχει κάποιες ενστάσεις γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν, καλό είναι να μπει σε διάλογο ή να ξαναδιαβάσει τα πάντα στο προηγούμενο blog, το οποίο εξακολουθεί να είναι αναρτημένο. Επίτηδες δεν το έχω κατεβάσει. Διότι δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, δεν άγομαι και φέρομαι από τις εξελίξεις κι επειδή λογαριασμό δίνω μόνο στον ευατό μου.

Η θέση μου λοιπόν ήταν αταλάντευτη. Υπέρ του Μελισσανίδη. Μάχες και καβγάδες γίνανε τότε, όταν το παρεάκι, με ανακάλυψε. Και το σύνθημα ήταν οτι τα παίρνω από τον Μελισσανίδη. Μετά βέβαια από σχετική έρευνα, βρήκαν την εταιρεία μου, την φορολογική μου δήλωση αλλά κι όλο το οικογενειακό μου πλέγμα, κι απλά το βούλωσαν. Μεγάλη νίκη, που μου έφερε κοντά,  την γνωριμία μου με τον Κιντή, έναν γνήσιο άνθρωπο, πανέξυπνο και πολυπράγμωνα, που ήταν διαμάντι στα της ΑΕΚ τότε.

Σήμερα έχουμε τα ανάποδα. Βγαίνουν κάτι ανδρείκελα εντός της ΑΕΚ, με αφορμή την κριτική που ασκεί ο χώρος αυτός, και λένε οτι μου γύρισε την πλάτη ο Μελισσανίδης. Οτι ήθελα να είμαι μέσα. Δηλαδή δτο διοικητικό συμβούλιο. Μιλάμε για αστεία πράματα μίνιμουμ, αφού κανένα διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει σε καμιά ελληνική εταιρεία. Αυτά τα θέλει ο νόμος κι έτσι υπάρχουν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΝΤΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ; Καθαρές κουβέντες και καθαρές απαντήσεις.

Όποιος θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του, ας κρυφτεί. Αυτός που μπορεί να διαφωνήσει, είναι αυτός που ΚΑΙ είναι πελάτης, αλλά ΚΑΙ γνωρίζεται προσωπικά. Ούτε ξεκαρφώματα, ούτε τίποτα. Τον οποιονδήποτε, τον αποδέχεσαι με τα χαρίσματα του. Και φυσικά τα μπράβο είναι περιτά για τα προτερήματα, αλλά δεν είναι καθόλου άχρηστα τα ανάποδα στα μειονεκτήματα. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, πρώτον διότι ασχολείσαι, και δεύτερον διότι, εφόσον αποφασίσει να ακούσει ντόμπρους και χωρίς ιδιοτέλεια ανθρώπους, ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥ.

Όχι σαν άνθρωπος. Αυτά πολύ δύσκολα θεραπεύονται στα εξηντατόσα. Επιχειρηματικά όμως κι εταιρικά, πολλά μπορείς να κάνεις. Διότι δεν μιλάμε για τον Gates, ούτε για τον κορυφαίο της λίστας Forbes. Που ακόμα κι αυτοί, έχουν συμβούλους και στελέχη με τα οποία συσκέπτονται. Γιατί γίνεται αυτό; Για να χάνεται χρόνος ή για να πέσουν κι άλλες ιδέες στο τραπέζι; Τι έχουμε δηλαδή; Το αλάθητο του Πάπα;

Παίζει ρόλο το χρήμα που κουβαλάς για την σύσκεψη; Φυσικά και όχι, εκτός αν θεωρείτε οτι το διοικητικό συμβούλιο της σημερινής ΑΕΚ ή ακόμα και της παλιότερης, ήταν ισοδύναμο οικονομικά. Καμία σχέση. Ικανοί άνθρωποι να υπάρχουν, που συνετείνουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Που ο στόχος είναι μέσα από την πολυσυλλεκτικότητα, να παρθούν σωστές αποφάσεις ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΖΕΙ, για το κοινό καλό και το τέλμα των αντιπάλων. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.

Και πενήντα λόγοι υπήρχαν τότε για την περίφημη επιστολή κι άλλοι τόσοι. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, χώρια που είναι πρόσφατο το άρθρο του Χρήστου εδώ και το δικό μου της Αγκάθα Κρίστι στο παλιό blog. Και τι σημαίνει αυτό; ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, αλλά τα πράματα πλέον αλλάξανε. Εκεί θα μείνω ή στην ΑΕΚ 2013; Τι είμαι ΚΚΕ ή αναζητώ ακόμα τον Μπιθικώτση; Τεχνοκράτης είμαι, που ξέρω να προσαρμόζομαι. Με πιθανές ηθικές πληγές, οπότε κόβω και την κατήχηση εναντίον των ολυμπιακών εν Ελλάδι. Το ήθελα έτσι; ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Οπότε όταν έχεις ένα παιδί, τι κάνεις; Συνέχεια μπράβο ή συνέχεια ξύλο; Τίποτε από τα δύο. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Όχι λόγω συστήματος, αλλά επειδή έτσι απαιτούν οι καταστάσεις. Διότι ο Μελισσανίδης, όλα τα ξέρει; Πού τα έμαθε; Για πέστε μου κι εμένα, να μου έθουν πιο οικονομικές οι σπουδές των παιδιών μου. Και να τα συμβουλεύσω κι αυτά για τα δικά τους παιδιά. Μην τρέχουμε τώρα στα πανεπιστήμια εδώ ή της αλλοδαπής, αν όλα στα μαθαίνει το πεζοδρόμιο. Το οποίο βγάζει έναν κάθε πενήντα χρόνια. Μα ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει αυτά, στέλνοντας τον γιό του στην Ινγκλετέρα.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Εγώ όταν θέλω να πω κάτι Ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ, έχω ΚΑΙ την έμμεση αλλά ΚΑΙ την άμεση δίοδο. Γνωριζόμαστε τέλεια, κι όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Το ποιός γλύφτης θα μπει εδώ και δήθεν θα πουλήσει εθνικοφροσύνη, είναι γνωστότατος στους άμεσα εμπλεκόμενους. Ο μαλάκας που μπαίνει απλά νομίζει οτι κάνει κάτι. Είναι η διαφορά γνώμης και γνώσης. Γνώμη έχουν όλοι, γνώση ελάχιστοι. Όπως ελάχιστοι έχουν δύναμη σκέψης, γραφής και κριτικής. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. Που γνωρίζουν τέλεια και το θεώρημα της φυσικής περί δράσης κι αντίδρασης. Που φαίνεται οτι δεν το γνωρίζουν τόσο καλά οι δήθεν παριστάνοντες τα μέλη κάποιου κονκλάβιου. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Η κριτική λοιπόν εδώ, είναι όπως γουστάρει να είναι. Ούτε ψάχνει εκπτώσεις, ούτε ψάχνει αργομισθίες. Και φυσικά δεν έχει στόχο τον Μελισσανίδη απλά, αλλά την ΑΕΚ που δεν θέλουμε να ξαναγίνει όπως παλιά. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ή ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΥ. Ή ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ORIGINAL. ΠΟΥ Η ΑΕΚ2013, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΛΕΥΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ. Κι εγώ που νόμιζα οτι τα χρέη είχαν εκχωρηθεί στο δημόσιο. Ποιά ΑΕΚ τον κυνηγάει ακόμα; Για πέστε μου, αλλά να μην ξεφεύγω.

Καλό κάνουμε από εδώ. Σαν Φίλαθλος κι όχι σαν Ωρα. Αυτό το πνεύμα περνάμε, γιά όσους ενδιαφέρονται. Δεν κάνουμε ρεπορτάζ, παρόλο που θα μπορούσαμε να δίνουμε ένα πεντακοσάρικο σε κάποιον ρεπόρτερ και να έχουμε και την είδηση για το τί έφαγε ο Πλατέλλας εχθές. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ. Λέτε να μας λείπει το πεντακοσάρικο ή να μην ξέρουμε ποιόν να βάζαμε εδώ; Λέτε να μας λείπει η γνώση του παρασκηνίου για την ΑΕΚ; Σιγά τα απόρρητα στο Κομπάνι της Ελλάδας. Ελπίζω να ξαναγνωριστήκαμε.

Υγ. Φυσικά και υπάρχει θέμα Δέλλα. Δια να μην πέσετε από τας νεφέλας. Για να ξέρουμε ποιός μιλάει με ποιόν. Τα άλλα για το στοίχημα, είναι γιά κάποιους που είναι γιά κλωτσιές.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αν είσουν στο ΔΣ πέρυσι φέτος θα ήσουν σπιτι σου, μιας και απο οςο ειπες ουδείς παρέμεινε στη θεςη του. Ευχωμαι βέβαια να “ξαναμπεις” σπιτι σου το συντομότερο! Οταν ξεκινάς να κανεις μιση δουλεια φτάνεις να κανεις 10 και να τις πληρώνεις για 20..ειδικα άμα μπλέκεις ετςι. Τα ολλανδικά μοντέλα ειναι για το. Αναστασίου..που πας και μπλέκεις χαχα.
    Τωρα θα μου πεις σπιτι σου δε θα σουν, μιας και στο γραφείο μια χαρα κάθεσαι αλλα λέμε τωρα. Βάζεις το ίδιο να εχεις το μαγαζι σου και το ίδιο να ειςαι σε κάποιο όροφο της ΓΑΔΑ να φτιάχνεις καφεδες περιμενωντας να παει 5 να σχολασεις;
    Opinion are like assholes φυσικα και το αν λαμβάνεται η άποψη κάποιου που ειναι εκτος χορού και χώρου εξετάζεται. Ρόλο δεν παίζουν τα χρήματα πάντα και το εχω ξαναπεί. Τωρα το χειροτερο που μπορει να σου συμβεί βέβαια ειναι να σε πάρουν χαμπάρι οτι ειςαι εκει για το μεροκάματο μέσω κολογλυψιματος. Η ακομη πιο άσχημα να σε πληρώνουν για να κανεις το θεαθηναι και το κόκαλα. Και να νομίζεις οτι κανεις κατι κιολας, οτι συμμετέχεις σε μια εταιρεία που δε χρονιςε και που “παει μια χαρα”, μιας και κατα την επιχηρηματικη πείρα μας οι εταιρείες γίνωνται για να Βαράνε φαλιμέντο.
    Στην αρχαία Ρώμη οταν ο Οκταβιανος Αύγουστος ( κατα πολλούς ο μεγαλύτερος Caesar) άφησε επικεφαλής στη Ρώμη τον Μάρκο Λέπιδο, και την υπόλοιπη Ιταλία υπό τις διαταγές του Μάρκου ….. κατ’ εξακολούθηση τη φράση «Memento mori», δηλαδή «Θυμήσου, είσαι θνητός».
    Φυσικα και καμμια κριτική δεν ειναι επι του προσώπου. Τις πράξεις κρίνουμε και οχι τον άνθρωπο. Αυτές προς το παρών εχουν μια τάση βαμπιρισμου: τα στοιχειώνουν πρακτικές παλιές -που θελουμε να αποτινάξουμε μεν αλλα τα αποτελέσματα τους μας εχουν φέρει σε σημείο εθισμού.
    Καλο λοιπόν το μοντελάκι του προέδρου που δεν θα χώνει αλλα σε αυτη τη περίπτωση δεν θα μπορει και μα λειτουργεί σε χαλίφης τόσο στην ομάδα οςο και στη λίγκα. Αντέχει να το κανει αυτο σα Προσωπικότητα; Και αν αντέχει μπορει να έπιβιωσει το μαγαζι και αυτός σε ενα περιβάλλον που ειναι στημένο με αυτη τη λογική;
    Εγω νομιζω πως οχι. Οπότε τι κάνεις;
    Anyone can kill. I need lawyers not thugs. (Godfather III)

    ΥΓ Αν υπάρχει ΙΧΝΟΣ σοβαρότητας την ώρα που επιβάλλεις ηδη παικτες για να ανεβάζεις τιμες (και ο δεύτερος πλέον και ακολουθει ο τρίτος αμεςα ειδικα αν συνεχιςει ο Ρωμαίος να μαζεύει 9 γκολ σε δυο ματς) ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πάρεις κανονικό προπονητή. Καλός κακός θα δείξει. Κανονικός όμως. Οκ το πληρώσαμε το γραμματειο του Πανθρακικόυ και του ατρόμητου. Και τα σπασμένα απο τη κυπρο ψιλόβγηκαν. Δώστου και μια θεςη σε καποια νίκη και πάμε παρακάτω. Νισάφι

  2. Ο/Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ λέει:

    Στηβεν,καμια πηλοφορια για τις αδειες εχεις,εσυ που εισαι πιο insider απο τους insiders και χωμενος καλα στα παρασκηνια,εχεις καταγραψει καμια πηλοφορια με τον υπερκοριο σου? Περασε η επετειος του 1 χρονου απο την παρουσιαση της μακετας αγια σοφια αρενα.

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Προτιμω ακριβο ροστερ και φθηνο προπονητη παρα το αντιθετο βεβαια οταν συνδυαζονται ειναι το ιδανικο αλλα νομιζω αυτη την εποχη στην Ελλαδα ειναι δυσκολακι να συμπεσουν.Πηγε και ο Φαν Γκααλ στο Τραφορντ δεν ειδα και τιποτα διαφορετικο απο τον Μογιες και υπαρχουν ενα σωρο παραδειγματα,ροστερ θελουμε

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δε σε εγκαλεσε κανεις ουτε για κακο γραφτηκε οτι γραφτηκε. Απλως μερικοι νομιζουν οτι “κανεις αντιπολιτευση” και δεν ξερουν ουτε ποιος εισαι ουτε τι σχεση εχεις με συγκεκριμενα προσωπα μεσα στην ΑΕΚ. Κι αυτοι που δεν ηξεραν, ρωτησαν κι εμαθαν οπως λες. Η Βαγια που χαθηκε;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Δεν ξέρω αν χάθηκε. Κάπου εκεί θα είναι μάλλον.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Ουδείς μίλησε για ακριβό προπονητή. Βέβαια, φθηνός προπονητής να κουμαντάρει ακριβό ρόστερ, είναι σαν πηγαίνεις κατ’ ευθείαν στα βράχια.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΝΑΜΟΝΗ…. : Οι άδειες προχωράνε ελληνικά. Δηλαδή σαν την χελώνα. Πάντως αυτός που δημιουργούσε κωλυσιοεργίες, δηλαδή ο προϊστάμενος, ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

  8. Ο/Η B.B. λέει:

    “Ανώνυμε-Επώνυμε” άσε τη Βάγια και κοίταζε την εταιρία σου.Ωραίους φίλους έχεις Στίβεν.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς BB : πράγματι στην ποιότητα του Δημητρέλου δεν έχω φτάσει. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν σου ζήτησα να τους κάνεις παρέα.