ΠΑΡΤΕ ΧΑΠΙΑ

Άκουσα στις ειδήσεις τον καιρό. Συνήθως δεν πολυασχολούμαι με μαλακίες, αφού άνετα ανοίγω το παράθυρο και βλέπω τι γίνεται έξω. Αλλά έλα που είχα πάει να κατουρήσω κι έπαιζε το κουτί. Οπότε, ήρθαν στα αυτιά μου οι προβλέψεις, για τις  οποίες φυσικά κανείς δεν πληρώνει φόρο. Είτε πέσει μέσα, είτε έξω στην πρόβλεψη του ο μαλάκας, δεν τρέχει κάτι. Κάτι σαν δημοσιογραφία στην Ελλάδα, κάτι σαν κυβέρνηση που μιλάει για εκατό δόσεις ρύθμισης, κάτι σαν Άδωνις.

Άκουσα λοιπόν, οτι έρχεται κρύο. Κάτι βαρομετρικά υψηλά, που θα ρίξουν την θερμοκρασία. Μου λείπει ρε γαμώτο ο γιός μου, που είναι στη Νέα Υόρκη και τον έχει δαγκώσει κανονικά. Εδώ αν ήταν, θα ήταν πιο ζεστά. Τον είδα στο skype με γάντια, μέσα στο διαμέρισμα που μένει. Δεν ξέρω γιατί στο μυαλό μου, ήρθε ο χάπιας. Ίσως επειδή τον έχουμε περιλάβει αυτήν την εποχή ή ίσως επειδή οφείλω να σας προειδοποιήσω οτι θα υπάρξει έλλειψη σε σκευάσματα εν Αθήναις. Κάντε τα κουμάντα σας αδέρφια εν όψει κρύου. Μετεωρολογική συμβουλή σας δίνω για τα χάπια,  κατανοώντας οτι αυτό που διαβάζετε, δεν είναι την ώρα που κατουράτε. Χτυπάτε το site για να διαβάσετε.

Πάρτε τα πούστικα τα χάπια για την επερχόμενη επιδρομή του κρύου. Ο τύπος είναι ικανός να εξαφανίσει ο ίδιος τα χάπια και μετά να βγει σαν την UNICEF και να τα μοιράζει σαν εθνικός ευεργέτης. Τα πάντα μπορεί να κάνει, αφού είναι και περήφανος για τον Σαρρή. Και τον κρατάει στην θέση, σαν τον ευνούχο που δείχνει στο πόπολο την γκόμενα του. Α, δεν σας είπα. Η Εβελίνα γεννάει παιδί. Προϊόν έρωτος.

Κι υπάρχει ένα ερώτημα, που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία. Να γράψουμε ή να φάμε ξύλο; Να κριτικάρουμε ή να κάνουμε τις κότες και να περιμένουμε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός; Να υπερασπίσουμε την ελευθεροτυπία και την ασίγαστη φωνή, ή να πλακώσουμε την μοιρολατρεία για το ποδόσφαιρο; Ένα ποδόσφαιρο που χάνεται, και κανείς δεν ξέρει και πού είναι η πολιτεία; Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Ανδριανός ή έστω ο πρωθυπουργός; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙΝΕΣ ΑΓΡΑΦΕΣ, ΚΑΡΑΦΟΒΙΣΜΕΝΕΣ, που δεν ξέρω γιατί βρέθηκαν στο επάγγελμα αυτό.

Δέχομαι την όποια κριτική. Οτι τώρα είμαι με την δύναμη, οτι έχω κάλυψη άλλου τύπου κι ό,τι άλλο μπορούν να πουν οι κονδυλοφόροι. Ήμουν σε αυτήν, πριν τέσσερα χρόνια; Ο χάπιας, πότε βαφτίσθηκε έτσι εδώ μέσα; Η επιστολή με τα 50 σημεία, πότε γράφτηκε; Οι παλιοί θυμούνται τις θέσεις μου. Αλλά κύρια οτι γράφω τα πάντα και κάνω το κέφι μου. Κι αγαπητέ Θωμά, θα σου πω κάτι . Είμαι πολύ πιο επιθετικός από τον Μελισσανίδη, διότι δεν είμαι Πόντιος. Είμαι Μικρασιάτης Μακεδόνας και φυσικά προϊόν του πεζοδρομίου, που δεν χαμπαριάζει από τίποτα. Στα 52 μου, τι ακριβώς να κλάψω; Άσε που δεν είμαι κρατικοδίαιτος.

Διότι πάντα πρέπει να υπολογίζουν οι επιχειρηματίες που εξαρτώνται από τους δημόσιους λειτουργούς, την άποψη τους. ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ. Όχι μόνο λόγω δικής μου δουλειάς, αλλά και λόγω νοοτροπίας. Θέλω δηλαδή να κοιμάμαι ήρεμος. Δεν θεωρώ οτι είμαι του ίδιου επιπέδου με τον εκάστοτε πρωθυπουργό, που είναι εκλεγμένος από τον μαλάκα τον λαό. Δεν δέχομαι λαϊκές επιταγές. Όλα αυτά, τα έχω σαν λαϊκά καρτούν, που δεν με ακουμπάνε καθόλου. Ουδέποτε θα καθόμουνα ας πούμε με τον Παπουτσή σε τραπέζι. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ. Το Παπουτσής είναι τυχαία επιλογή, επειδή εμπεριέχει σαν όνομα τον πούτσο.

Και τα έχουμε πει όλα. Η χούντα, δεν είναι εύκολο να ξηλωθεί. Το σύστημα είναι ελληνική νοοτροπία, ριζωμένη ακόμα και μέσα στον Αεκτζή. Έχει γίνει ο μαλάκας loser. Και looser. Τα πάντα έχει γίνει ο επαναστάτης πρόσφυγας. Ένας μαλάκας και μισός, καναπεδάτος Έλληνας είναι πια, που βολεύεται με το να περιμένει την Μαδρίτη να ρίξει μια τεσσάρα. ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΝΟΥΘΕΥΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ Ή ΤΗΝ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ. Που ήρθε κι έδεσε και πότισε τη νοοτροπία, το παρεάκι με τον Ντέμη.

Ο χάπιας είναι καλά οργανωμένος κι οχυρωμένος. Και ξέρει πολύ καλά ποιόν έχει αντίπαλο. ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ. Τι να μου αρέσει δηλαδή; Η τεσσάρα εναντίον των Τρικάλων; Και μετά να βγαίνω και να καταγγέλω τον στοιχηματισμό; Φυσικά και μου άρεσαν οι πεντάρες του Φάντροκ, αλλά εγώ ήθελα να γαμάω τον βασικό αντίπαλο μου. Με τον οποίον έχω και φιλικό. Ρε άστο διάολο, που θα γίνω και φίλος με τις αλογοτροφές και τις άλλες βιζιτούδες. ΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΩ, με τον Μελισσανίδη, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΙ ΝΑ ΠΑΩ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΟ 2004;

Ουδέποτε προσυπογραφω τίποτα. Κι ο νοών νοείτω. Θέλω κάτι; Πάω και το παίρνω. Και μιλάω για ποδόσφαιρο. Εύκολο πράμα. ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. ΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Σταματείστε με την μαλακία της Ελλάδας και την Δούρου και τον οποιονδήποτε, επιπέδου Καρατζαφέρη, που δήθεν προσφέρει κάτι. ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ. Ελπίζω να είμαι κατανοητός. ΕΞΩ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΚΙ ΕΞΩ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, που έρχεται η ώρα τους.

Πάρτε χάπια λοιπόν διότι έρχεται κρύο. Θα σβήσουν τα φώτα. Θα γίνει ανατίναξη. Και η γραμμή Μαζινό ήταν έτοιμη. Ο χάπιας είπαμε οτι είναι έτοιμος , αλλά δεν ξέρει τίποτα. Μια μπουκιά θα γίνει, πανεύκολα. Κι αυτή η ανατίναξη, θάναι σε πάσα κατεύθυνση. Διότι δεν βαρέθηκα τόσο πολύ, τον μαλάκα που νομίζει οτι είναι κάποιος. Βαρέθηκα τους ηλίθιους και τα λαμόγια, που στο παίζουν σοβαροί, ενώ είναι κοινά λαμόγια. Κατάλαβες γαβάθα; σας υπογράφω οτι δεν θα μείνει τίποτα. ΣΩΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ. Κι ευτυχώς επικοινωνώ. Κι ευτυχώς, η διοικούσα πήρε τ’ αρχίδια μου. Καλό ΣΚ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΠΑΡΤΕ ΧΑΠΙΑ

  1. Ο/Η Tasos λέει:

    “…..Ο χάπιας είναι καλά οργανωμένος κι οχυρωμένος. Και ξέρει πολύ καλά ποιόν έχει αντίπαλο….”
    “….Ο χάπιας είπαμε οτι είναι έτοιμος , αλλά δεν ξέρει τίποτα. Μια μπουκιά θα γίνει, πανεύκολα….”

    Με μπέρδεψες Στήβεν…όλες αυτές τις μέρες περιγράφεις μια κατάσταση που μόνο ντέρμπυ δε θα είναι, γιατί τώρα τη χαρακτηρίζεις έτσι; Με ανησύχησες λίγο μπορώ να πω…

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Τασος : Κανένα μπέρδεμα. Οι φράσεις μου δεν είναι αντιφατικές. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΛΕΩ, παρακάτω στο κείμενο. και το λεω ντερμπυ, για να νομίσουν οι παρέες του 2004, οτι είχανε αντίπαλο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, όπως βλέπεις την Ελλάδα σήμερα που ποτέ δεν πεθαίνει, ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ.
    Να μην ανησυχείς. ΓΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ, αλλά εδώ θα είμαστε.

  3. Ο/Η Tasos λέει:

    Οκ σε εμπιστεύομαι Στήβεν…η ανυπομονησία έχει χτυπήσει κόκκινο! Συνέχισε να γράφεις…

  4. Ο/Η Γιάννης Περισσός λέει:

    “Το σύστημα είναι ελληνική νοοτροπία, ριζωμένη ακόμα και μέσα στον Αεκτζή. Έχει γίνει ο μαλάκας loser. Και looser. Τα πάντα έχει γίνει ο επαναστάτης πρόσφυγας. Ένας μαλάκας και μισός, καναπεδάτος Έλληνας είναι πια, που βολεύεται με το να περιμένει την Μαδρίτη να ρίξει μια τεσσάρα. ” Τεράστια αλήθεια. Ένας από αυτούς τους Αεκτζήδες ήμουν και εγώ μέχρι και πριν κάποια χρόνια μέχρι που σταμάτησα να παίρνω στα σοβαρά αυτή τη παρωδία που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί κατάλαβα πως και την καλύτερη ομάδα να φτιάξεις.(ναι ΠΟΥΣΤΑΡΑ κωλόγαυρε για σένα το λέω,ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ… ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΠ’ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ). Όταν και όποτε τους συναντήσουμε θέλω 1-0 με πέναλτυ απ’τη σέντρα.

  5. Ο/Η Γιάννης Περισσός λέει:

    γιατί κατάλαβα πως και την καλύτερη ομάδα να φτιάξεις θα σου τα παίρνουν αλλιώς***(διόρθωση)

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ρε συ στηβεν..ποια εβελινα γενναει ?

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Η γκόμενα του Πατέρα ρε. Το επίθετο υποθέτω το ξέρεις

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ναι το ξερω..αυτα ειναι..ο πρωην και η πρωην..

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ