ΚΑΤΩ – ΚΑΙ – Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Και μιας και η “μεταπολίτευση” φαίνεται να αχνοέρχεται και είμαστε σίγουροι πλέον ότι θα δούμε “ομορφιές” πολλές και δεν θα βαρεθούμε ποδοσφαρικά,ας ρίξουμε μια ματιά,σε αυτό το αίσχος των αισχών. Τον ΟΠΑΠ. Που “άλλαξε και χέρια”. (άμα η πουτάνα αλλάξει χέρια,αλλάζει και η ίδια αυτόματα; Δεν το ήξερα)
H χειρότερη λοιπόν,εταιρεία στοιχημαστισμού παγκοσμίως και διαχρονικά,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν εν λειτουργεία στην Αίγυπτο επί Νεκτανεβώ του 2ου.
Ακόμα και επί Ναβουχοδονόσορα,έχουμε πηγές ιστορικές, ότι ούτε ο τότε κόσμος,αντίκρυσε τέτοια “ποσοστά”, τέτοιες “γκανιότες” και τέτοια κοροιδία,για την οποία θα ντρέπονταν ακόμα και οι έμποροι δούλων της Ρώμης.

Υποχρεωτικές 4άδες,3άδες και 2άδες; Και για ξεκάρφωμα μερικά,”ελάχιστα,μονά-αποδεκτά”; Οταν ΟΛΕΣ οι εταιρείες στοιχηματισμού του διαδυκτίου,ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;Δηλαδή καμιά 200αριά ματς,σε αντίθεση με το κουπόνι των 10-15 αγώνων του ΟΠΑΠ (για τις καθημερινες μιλάω. Γιατί τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα γίνονται…χειρότερα!)

Για ποιο “50-50” μιλάς κύριε που έχεις ακόμα σάπια δόντια,παρόλο που βρίσκεσαι στη λίστα FORBS; Αφού πρέπει να κάνουμε ότι λέει η ΟΥΕΦΑ στο ποδόσφαιρο,γιατί να μη κάνουμε ότι και οι Ευρωπαικές εταιρείες στοιχηματισμού και στον ΟΠΑΠ; Μήπως η εφαρμογή του “50-50” είναι σαν πάσαλος στον κώλο σας; Λέω εγώ.

Ποσοστά του “1”, “Χ” και “2” σε ΟΛΑ τα ματς ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΠΟΝΙ 365 μέρες το χρόνο,ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Ψάξτε το διαδύκτιο. Ολη μέρα. Αν κάποιος μου φέρει ΜΙΑ απόδοση σε ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΤΣ,οποιασδήποτε κατηγορίας,χώρας και διοργάνωσης,που να είναι,όχι χειρότερη,αλλά έστω στα ίδια ποσοστά με αυτά του ΟΠΑΠ. Οποιος βρει τέτοια απόδοση κάπου,κερδίζει το υπόλοιπο ποσοστό του ΟΠΑΠ που δεν ελέγχει ο “τίγρης”. Δηλαδή το 99.99.99%

Για ποια “καινούρια μέρα στον ΟΠΑΠ” λες, όταν το κουπόνι μοιάζει με γραμματόσημο,μπροστά στα θηριώδη κουπόνια ΟΛΩΝ των άλλων εταιρειών;
Για ποιον εκσυγχρονισμό κάνετε λόγο εκεί μέσα, όταν η πλατφόρμα η ηλεκτρονική,είναι λιγότερο σύγχρονη και λειτουργική από ότι το ανάποδο χαρτοκούτι του παπατζή στην Αιόλου;

Για ποια “νέα μέρα” όταν παντού υπάρχει παχύ στοιχηματικό σκοτάδι;
Και σε ένα ταπεινό μπουρδέλο στη Βάθη να πας,στη Φυλής,η τσατσά θα σου δείξει και καμιά δεύτερη κοπέλα,αν δεν σου αρέσει η πρώτη. Και στην ανάγκη σου λέει “πήδα εμένα”. Εχεις μια δεύτερη επιλογή. Μια τρίτη είναι να φύγεις.
Στον ΟΠΑΠ δεν παρέχουν ούτε καν την “τσατσά”. Τίποτα. Σε αρπάζουν και σε βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη. Αμα σου αρέσει…

Που σε μάρανε και η μοίρα του ποδοσφαίρου,λες και δεν κατέχεις πως είναι ίδια με αυτήν που επιφυλάσουν χρόνια τώρα τα αφεντικά σου στη χώρα που εδρεύει και η εταιρεία-Νταβέλης.
Για ποια “χούντα” μιλάς βρε γύφτο; Που εδώ κοντεύουμε να εποικίσουμε τον Αρη,είμαστε στο 2015 πια και οι όροι και προυποθέσεις στοιχηματισμού για τον παίκτη του ΟΠΑΠ,θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με αυτούς ενός χριστιανού στο Κολοσαίο,απέναντι σε ένα κοπάδι λιοντάρια.
Καλό είναι να το ζητάς το “50-50” όταν το έχεις ανάγκη,αλλά είναι ακόμα πιο δίκαιο και πολύ πιο ισότιμο ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΚΙ’ΟΛΑΣ. Οχι μονά-ζυγά δικά σου. Καπιτάλα με την αριστερή καταγωγή,την οποία την οποία την “τιμάς” με τα “50-50” της πλάκας.

Και έφτασε και στο διαδύκτιο ο “χάρη” του ΟΠΑΠ. Βρε θα μπει δεν θα μπει…βρε θα φτιαχτει η ηλεκτρονικλή πλατφόρμα τελικά ή όχι…λέγαμε. Να πάιζουμε και εμεις οι χριστιανοί επιτέλους με την εγχώρια εταιρεία μέσω διαδυκτίου. Και επιτέλους έγινε πραγματικότητα! Ηρθε ο “τίγρης” και έφερε την ανάπτυξη.

Εαν μπείτε στο “pamestoixima.gr” και καταφέρετε και δεν πέσετε από την καρέκλα σας,θα διαπιστώσετε το εξής εκπληκτικό: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ “ΧΑΡΤΙΝΟ” ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ!
Μιλάμε ότι η τεχνολογία τον απογείωσε.! Καμία διαφορά. Ειτε ο παίκτης παίζει με το στιλό στο χέρι,είτε με τα πλήκτρα,δεν αλλάζει κάτι. Σιγά που νόμιζες ότι θα προστίθενται αγώνες, ότι θα εμπλουτίζονταν λεπτό ανα λεπτό το ηλεκτρονικό κουπόνι,σιγά που νόμιζες ότι θα είχες παραπάνω,ή διαφορετικές, ή περισσότερες επιλογές,από όδες έχει κάποιος που παιζει στο Νευροκόπι,στο πρακτορείο του κυρ-Θάνου.

Να μιλήσεις για εύρος κουπονιού,αποδόσεις,γκανιότα και κυρίως για το περίφημο “Live”; Μιλάμε για ΟΥΓΚΑΝΤΑ.Μορεί και να την προσβάλω την συγκεκριμένη χώρα,γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι οι μάγοι της φυλής,εκεί στην καλύβα καταμεσής του χωριού,ότι θα έδιναν,θα παρείχαν χειρότερο “προιόν” από αυτό που “προσφέρει” η “Τσεχοπαρέα”, ο Κοπελούζος και ο “μπροστινός” τους.
Εαν υπήρχε αστυνομία τζόγου,έπρεπε να δέσουν χειροπόδαρα το σύνολο του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και να τους φουντάρουν μεσοπέλαγα. Και πρώτον και καλύτερο φυσικά, τον “εξυγιαντή” που θέλει και “50-50” στο ποδόσφαιρο ενώ το 90-10 το κρατάει για πάρτυ του. Ετσι ξέρω και εγώ να παρουσιάζω κέρδη. Οταν οι όροι συμετοχής,οι πιθανότητες κέρδους και οι γκανιότες έχουν αυτά τα χάλια,άνετα και εγώ μπορώ να παρουσιάσω στους Τσέχους άυξηση κερδών 25% και αύξηση μετοχής 70% (αφού αυτή έπεσε εσκεμένα πριν η εταιρεία αλλάξει χέρια).Ρε ότι του άφησε ο “θείος”,δεν άλλαξε τίποτα.Ούτε “κόμα”.

Για όσους έχουν έστω μια μικρή ιδέα από στοιχηματικές εταιρείες διαδυκτιακές και για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ “LIVE” κουπόνι,καταλαβαίνουν τι λέω.
Αλλά και ακόμα όσοι δεν έχουν καμιά ιδέα,άνετα αντιλαμβάνονται την χαώδη διαφορά.Η οποία είναι σοκαριστική. Μοιάζει σαν ψέμα.
Μιλάμε για κανονική “χούντα”. Χειρότερη από αυτή που πάει να ρίξει ο “χουντορίχτης” ο Μελισσανίδης, ο οποιος δεν παίρνει τα στραβά του να δει ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΝΟΙΚΈΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
Μερικά παραδείγματα:Γιατί δηλαδή ο ΟΠΑΠ να μην δίνει under-over στα-περισσότερα- ματς μεγάλων ομάδων,όπως Μπάρτσα,Ρεαλ,Μπάγερν.(κυρίως αυτές τις τρεις). ΓΙΑΤΙ;(μα γιατί είναι πολύ πιθανόν να κερδίσεις,φίλε παίκτη.Γι αυτό)
Γιατί ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ -ΦΕΡΟΜΕΝΟ- “LIVE, δεν παρέχει τα under-over 3.5 4.5 5.5 κο.κ.; ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΚΟΡΟΙΔΑ; Η ΜΗΠΩΣ ΧΑΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ; ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ;
Γιατί όταν η διαφορά δυναμικότητας σε ένα ματς είναιμεγάλο ανάμεσα στις δυο ομάδες,ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ “ΧΑΝΤΙΚΑΠ”; (μα για να “καταφέρεις” να χάσεις φίλε παίκτη)

Γιατί οι άλλοι,εξω, έχουν 30 και 40 LIVE γεγονότα ταυτόχρονα με εκατοντάδες υπο-κατηγορίες ανα ματς, με αποδόσεις και υποκατηγορίες επιλογών ανα αγώνα όπου χάνει η μάνα το παιδί,ο ΟΠΑΠ να “σέρνεται” με δύο-τρία Κωλο-live και ελάχιστες έως μηδαμηνες επιλογές; Και κάθονται μέσα στα πρακτορεία πέντε γέροι και τρεις μετανάστες και κοιτάνε μια οθόνη και περιμένουν να δουν την αλλαγή της απόδοσης,όπως περιμένει η γιαγιά να περάσει ο επιτάφιος έξω από το σπίτι της. Ρε μιλάμε για γέλια σας λέω. Μιλάμε “ήρθε η ανάπτυξη”. (φυσικά,το Live του ΟΠΑΠ πάει άπατο. Και λογικό είναι)
Γιατί όλα αυτά;

Γιατί σε θεωρούν,μας θεωρούν μαλακες και κορόιδα οι εδώ “νταβάδες”. Γι αυτό.
Εσύ δηλαδή εδώ,σαν πάικτης,τί είσαι;Τι σε θεωρεί-ο κάθε- Μελισσανίδης; Για μαλάκα,που θα δίνει συνεχώς απ’ την τσέπη του;
ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΧΟΥΝΤΑ” ΡΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ; Πως λέγεται αλλιώς,για ονομάτησέ το. Γιατί, “50-50” δεν είναι.

Για γέλια και για κλάματα. Μιλάμε για “κουλοχέρη”,όχι για εταιρεία. Μιλάμε για τον “Αλι Μπαμπά” και τους 40 κλέφτες. Μιλάμε γι ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Φυσικά,δεν είναι παράξενο,ούτε και “κοντρα” να πεις ότι είναι με την φυσιογνωμία αλλά και την μοίρα της χώρας στην οποία δραστηριοποιειται η εν λόγω ληστρική εταιρεία. Στην Ελλάδα βρίσκεται. Στη ΄χωρα που μπαινοβγαίνουν κάτι ξένοι υπάλληλοι και οι εδώ “άρχοντες” κάθονται στο ένα ποδάρι. Στη χωρα που τη πηδά ένας βαψομαλιάς Ράιχενμπαχ και την στήνει κάθε λίγο στον τοίχο ένας κουτσός πρώην υπάλληλος της Στάζι.Δηλαδή,δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εποχή των μονοπωλίων των σπίρτων και του οινοπνεύματος. Τίποτα.
ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΠ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ,ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ “ΒΓΕΙ” ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. Δεν τον εμποδίζει κανείς. Ανοιχτά είναι τα σύνορα πια. Ελέυθερη η οικονομία. Γιατί δεν πάει πάραέξω να συναγωνιστεί;Γιατί δεν βγαίνει στο “πέλαγος” ο μεγάλος θαλασσόλυκος της λίμνης Βουλιαγμένης; Αν του βαστάει. ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ; ΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ; ΜΕ ΤΙ “lIVE”; ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΚΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ;
Που να βγει ο κουτσος νταβάτζής,πέρα από τη “Συγγρού”; Εκεί,παραέξω,θα του πετάνε λεμονόκουπες ακόμα και τα γυφτάκια.

ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ. Από μια “μονολιθική”, μονοπωλιακή και ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ “ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ. (φυσικά όποιος παίζει από Ιντερνετ δεν νοιώθει την “ανάσα” των χουντικών. Αυτό κάνω και εγώ.)
“Σπάσε και κανένα αυγό ως το τέρμα” ρε Μήτσο. Μόνο για πάρτυ σου. Πες: “ως εδώ και μη παρέκει. Να δώσουμε και στους μαλάκες που μπαινοβγαίνουνε ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, την δυνατότητα να στοιχηματίζουν ισότιμα,όπως και οι υπόλοιποι παίκτες ανα τον κόσμο.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ “ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ” ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙΣ. ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ,ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ,ΠΟΤΕ ΘΑ “ΣΚΕΦΤΕΙΣ” ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ; Το 2070; Το 2234; Του αγίου πούτσου λέω εγώ.

Ασε λοιπόν τα μαθήματα ηθικής και εγωισμού περί “50-50”. Αν πραγματικά ντρέπεσαι που τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα μεγάλα κανάλια,έχουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο του πεταμού και σε ανυποληψία,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟ,ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΟ.

Και όχι να “πακετάρετε” στην εφορία τους παίκτες με κερδισμένα δελτία άνω των 200 ευρώ δια του “σταμπαρίσματος” του τραπεζικού. Αυτό είναι το τελευταίο “εφεύρημα”. Προφανώς σε συνεργασία με την εφορία,τα κοράκια του υπ. οικονομικών και άρα την τρόικα. Που θέλει και το ξύγκι και τη μύγα.(τάχα για να καταπολεμίσουμε το μαυρο χρήμα).Ακου λέει “όποιος κερδίζει ποσά άνω των 200 ευρώ,θα τα εισπράτει με ονοματεπώνυμο από την τράπεζα” Λύθηκα στα γέλια. Μήπως να παίρναμε και τρεις σεκιουριτάδες για να φυλάχτούμε από τους κλέφτες βγαίνοντας έξω; Ρε δεν ντρέπεστε εκει μέσα καθόλου. Εντάξει,να γίνετε “καρφιά” του κάθε υπουργείου οικονομικών και “τσιλιαδόροι” της εφορίας. Αλλά και από 200 ευρώ,να πηγαίνει ο άλλος στην τράπεζα;
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΩΛΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
Μπας και κατανοήσει τι εστί “50-50” ο χλιμίτζουρας από την Κοκκινιά που ζήλεψε το κούνημα της θάλασσας.Που θα κατεβάσει και τα γυαλιά χαμηλά στη μύτη κιόλας και θα μας κοιτάξει με διδασκαλικό ύφος και θα μας ορμηνέψει και τι είναι “χούντα” και τί “δικαιοσύνη”.
Και οι υπόλοιποι καραγκιόζιδες εκεί μεσα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΚΑΤΩ – ΚΑΙ – Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

  1. Ο/Η DNAEK λέει:

    Καλά πως περιμένεις ένας μικρομέτοχος του 0.00001% (σύμφωνα με τα γραφόμενά σου) να αλλάξει τον ΟΠΑΠ;Μπορεί;Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως.

  2. Ο/Η bandog λέει:

    νομιζω οτι αυτες οι αλλαγες θα χρειαστουν λιγο καιρο ακομη.

    ο οπαπ βρισκεται σε κοντρα εδω και μερικα χρονια με τους πρακτορες για το ποσοστα.
    δεν μπορει να δωσει αλλο κουπονι στο διαδικτυο και αλλο στο πρακτορειο , προφανως επειδη θα υπαρχουν καποιες ρητρες.

    οι αποδοσεις του με την εκπληκτικα μεγαλη γκανιοτα που [παιζει γυρω στο 10%(!!!!) ειναι αποτελεσμα της μεχρι πριν λιγο καιρο κρατικης ιδιοκτησιας του οργανισμου που ηεθελε περισσοτερα απο 3.000 πρακτορεια να εχουν δωθει σε συγγενεις και φιλους ανα την ελλαδα!
    (στην περουτζια της ιταλιας που ειναι πολη 200+ χιλιαδων κατοικων , υπηρχε το 2004 μονο ενα πρακτορειο της snai!!!. η καλαματα των 60.000 πρεπει αν εχει τουλαχιστον 30 πρακτορεια του οπαπ…)

    οταν ο πρακτορας παιρνει 8% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ , τοτε η γκανιοτα εχει τη λογικη της.
    να σημειωσω εδω οτι προσπαθεια ξενων εταιρειων να ξεκινησουν δικτυο ημινομιμων πρακτορειων στην ελλαδα , αφορουσε προταση προς τον “πρακτορα” για κερδος 30% επι των καθαρων ΚΕΡΔΩΝ….

    μη ξεχναμε και το κολπο γκροσο καποιων μεγαλων πρακτορων (πρωην ποδοσφαιριστων) που εκακαν την κομπινα με τον πρωτο σκορερ.
    επιαναν τον γνωστο τους προπονητη και του ελεγαν “μη βαλεις να αγωνιστη ο ταδε”.
    αμεσως αυτοι πονταριζαν τεραστια ποσα στο να βαλει γκολ ο συγκεκρυμμενος παιχτης,
    ο ποδοσφαιριστης δεν αγωνιζοταν , το στοιχημα ακυρωνωταν , ο παιζτης επαριρνε τα χρηματα του πισω , ο οπαπ δεν εβγαζε μια ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 8% ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ!!!
    ετσι ο πρακτορας και οι συνεργοι του εκλεβαν τον οπαπ!

    τεσπα, ο οπαπ δεν ειχε καλη οργανωση και οπως καθε τι κρατικο σε αυτη τη χωρα , απαιτει χρονο και προσπαθεια για να ξηλωθει .

    επειδη εχω μεγαλωσει μεσα σε πρακτορειο και τωρα δυο θειοι μου εχουν πρακτορεια, μπορω να ξερω οτι ερχονται μαυρα χρονια για τους πρακτορες.
    το σχεδιο ειναι να μειωθουν τουλαχιστον στο μισο τα πρακτορεια στα επομενα χρονια.

    ο οπαπ θα συνεργαστει με ξενες εταιρειες για την υποστηριξη και εξελιξη της διαδικτυακης πλατοφορμας του και θα προσαρμοσει σε αυτη και τις νεες υπηρεσιες που θα εχει , οπως τα αλογα και τα φρουτακια.

    η ουσια ειναι οτι αυτη τη στιγμη δε συμφερει με τιποτα να ασχοληθεις στοιχηματικα με τον οπαπ ….

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς DNAEK: Και στην ΑΕΚ “κάτοχος” του 0% είναι αλλά λέει ότι κάνει κουμάντο.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς bandog: Καλώς. Θα περιμένουμε την βελτίωση στα επόμενα χρόνια.Γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις…Μέχρι τότε ας ζούμε με ΌΤΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    Δεν μιλώ για το τί μπορεί ΝΑ γίνει και αν ΘΑ γίνει….ΟΤΑΝ θα γίνει
    Περιγράφω τί γίνεται εδώ και 60 χρόνια.
    Φυσικά,με την ελπίδα του “εξευρωπαισμού” ζούμε όλοι.
    Γιατί απαγορεύουν οι “εξευρωπαιστές” και “εκσυγχρονιστές” τις ξένες εταιρείες να μπουν στην Ελληνική αγορά; Εκεί δεν ισχύει η “ελευθερη οικονομία” και η “σωστή αντιπαλότητα”;
    Το πρωτο πράγμα που διαφύλαξε η νέα διοίκηση ήταν η διαβεβαίωση πως για τα επόμενα 15-αν θυμάμαι καλά- χρόνια θα συνεχιστεί το μονοπώλιο της. Φαταούλες.
    Ρε έρχεται η ανάπτυξη λέμε.

    Τι ρήτρα υπάρχει για το ηλεκτρονικό κουπόνι; Ποιος απαγορεύει στην διοίκηση να κάνει όποιο διαδυκτιακό κουπόνι θέλει; Κανείς. Ποιοι πράκτορες τώρα;

    Οσο για τα πρακτορεία,δεν ξέρω αν θα μειωθούν,γιατί κατά πως φαίνεται θα έχουμε ένα σε καθε τετράγωνο. Γιατί είμαστε απελπισμένοι τζογαδόροι. Και μάλιστα αναγκασμένοι να τρώμε τον ίδιο σανό.
    Γιατί να αλλάξει κάτι στον ΟΠΑΠ; (πέρα βέβαια από ορισμένες μικροαλλαγές,τρέχουσες οι οποιες καμια ουσιώδη διαφορά δεν κάνουν); Για ποιο λόγο να αλλάξει ο συσχετισμός μεταξύ παίκτη-θυματος και εταιρείας-θύτη εφ’όσον νομικά δεν συντρέχει λόγος; Μια χαρά είναι όλα.
    Δεν ξέρω κανέναν που να προσπαθεί να διαφοροποιήσει όρους παιχνιδιού που συμμετέχει ωστε αυτοί στο μέλλον να αποδειχθούν λιγότερο κερδοφόροι για τον ίδιο.
    Με λίγα λόγια, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ “ΞΑΝΟΙΧΤΟΥΝ” ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ;
    ΟΡΘΟΝ!

    Ο Steven τα είπε όλα-ως συνήθως- με μια φράση σε προηγούμενη του ανάρτηση: “…Σε προτεκτοράτο δεν υπάρχει ανταγωνισμός.Υπάρχει μόνο ένας νταβάς σε κάθε πόστο”.

    Δεν ξέρω τι λένε και τι κάνουν οι πράκτορες και τι ακριβώς σχέση έχουν με το “μητρικό σκάφος”. Αυτό που ξέρω, αυτό για το οποιο είμαι 100% βέβαιος,είναι ότι σαν κάτοικος Βρυξελών ή Σουηδίας,δεν θα νοιώσω ποτέ. Ούτε καν σαν παίκτης. Δεν μιλάμε τώρα ως πολίτης, ή ως κάτοικος. Οχι τόσο μακρυά. Οι κάτοικοι εδώ είναι “res”. “πράγμα” δηλαδή.
    Ούτε και συ.
    Δυστυχώς.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν γινεται (και νομικα) να προσφερεται αλλο κουπονι On line και αλλο στα καταστηματα. Το on line μπορει να υποστηριξει υπηρεσιες που ειναι αδυνατον να γινουν στο παραδοσιακο κουπονι (πχ Live, extra μεταβλητες, αλλαγη λογω εκτακτων περιστατικων κλπ)

    Η συμβαση της OΠΑΠ Α.Ε ειναι με την Intralot σε επιπεδο software και υποστηριξης του λειτουργκικου της Lotos. Για να αλλαξει αυτο πρεπει και γινεται διεθνης διαγωνισμος, ανα ετη συμβασης (συνηθως 7+1 η 13+1) και αναλογα ο νεος αναδοχος (ακομη και αν ειναι ο ιδιος) υλοποιει συμφωνα με τις προδιαγραφες που εχει θεσει ο δικαιουχος.

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε ειναι ΚΑΘΑΡΑ εταιρεια ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Η Intralot σχεδιαζει και το λειτουργικο και ‘τρεχει’ το παιχνιδι ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για τις αποδοσεις βαση συμβασης. Εξ ου και για το στοιχημα υπαλληλοι της Intralot ειναι στο κτιριο της Εθνικης Οδου. Στο στοιχημα οπως και σε ολα τα number games ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ επιστρεφωνται τα αναλογα ποσοστα επι του τζιρου στους παικτες. Ειτε μεσω προκαθοριμενου ποσου -jack pot για τα number games (λοττο-joker- super 3/5 κλπ) ειτε μεσω αποδωσεων στο κουπονι των προκαθορισμενων αποδοσεων. Στη συγκεκριμενη περιπτωση η Intralot ακολουθει κατα γραμμα την Ladbrokes + ενα ποσοστο που βαζει απο πανω. Αν καποιος παρει το βρεττανικο κουπονι θα δει οτι ειναι ιδιο με το δικο μς + την μιζα του θειου.

    Η ελλαδα εχει 5500 πρακτορεια με MINIMUM 2 τερματικα ενα πρακτορειο ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ενα + ενα backup). Τα τρεχωντα τερματικα Coronis οπως και τα παλιοτερα LT1 ειναι αγορασμενα απο την Intralot που τα αγοραζε απο την Intrakom. Η δε κοστολογηση γινωταν ως εξης Intrakom > Intralot @ 450 euro, Intralot> OPAP @ 4500 euro..

    O δε διαγωνισμος προμηθειας κατεστει ΔΙΣ ακυρος μιας και δε παιζει ενα μηχανημα που ειναι στην ουσια ενα touchscreen τερματικο 12.1” με ενα στοιχειωδη επεξεργαστη και μια καρτα δικτυου να χρεωνεται αυτα τα ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

    ΟΛΑ οπως πανε βαση συμβασεων οι οποιες και αναφερουν ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ μεχρι και το τελευταιο κομμα για τα ΠΑΝΤΑ. Φυσικα τοσα χρονια οι προδιαγραφες ηταν φωτογραφικες και ολως τυχαιως προς μια μερια. Η μη τηρηση τους ομως εχει και τις αναλογες ρητρες…

    Με την ληξη των συμβασεων και την προκυρηξη νεων διαγωνισμων με τα αναλογα τεχνικα χαρακτηριστικα θα μπορουμε να μιλαμε για το αν η ΟΠΑΠ ειναι η οχι ανταγωνιστικη.

    Μεχρι τοτε -και αφου και να θελουν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλαξουν πολλα παρα μονο να βελτιωσουν τα υπαρχωντα- καλο θα ειναι πριν μιλησουμε για την υπαρχουσα κατασταση να γνωριζουμε 5 πραγματακια..

    Το οτι επι θειου επεφταν τρελλες προμηθειες ειναι γνωστο. Το οτι ΞΕΠΛΕΝΑΝ με δελτια κερδισμενα επισης. Φτασαμε σε σημειο τυπος να εχει 8500 κερδισμενα δελτια σε μια χρονια. Μικρα παντα για να μη κανουν μπαμ. Εγω παντως αμα ειμουν τοσο γκαστονε απο τις 8500 φορες που κερδισα σε ενα χρονο ΔΗΛΑΔΗ 23 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θα επαιζα και την μια φορα μια γερη αποδοση…

    Ορθοτατο το μετρο για τα 200 ευρω και ανω ως προς τις τραπεζες. Ειναι ο μονος τροπος ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ να ελεχθει αυτο το πραγμα. Υπαρχει και αλλος αλλα αυτη τη στιγμη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ το software να τον υποστηριξει.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς The Snitch: Tα παρατημένα και σκονησμένα τερματικά στα πρακτορεία,τα βλέπουμε. Οπως και τις “Ανατολικού τύπου” συμβάσεις επί “θείου” ξέρουμε. Γνωστά αυτά.
    Να μου πουν μόνο θέλω γιατί επεκτάθηκε το μονοπώλιο κατά 15 χρόνια, όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα “κάστρα” έχουν πέσει εδώ και παρα πολύ καιρό. Και εφόσον έχουν σκοπό να “γίνουν ανταγωνιστικοί” και να “εκσυγχρονιστούν”,γιατί φοβούνται;
    Με ποιους θα ανταγωνιστούν σε μονοπωλιακό περιβάλλον;
    Με τους εαυτούς τους;

    Το παρελθόν δεν βαραίνει την σημερινή ηγεσία του ΟΠΑΠ. Δεν λέω αυτό. Λέω πως το παρελθόν,είναι η διαθήκη, η κληρονομιά για το μέλλον για την νέα ηγεσία. Αυτό λέω.
    Οτι παρέλαβαν μια “φάμπρικά” και θα συνεχίσουν να την “τρέχουν”-με μικροαλλαγές” έτσι όπως την παρέλαβαν και με τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους.
    ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

    Επαναλαμβάνω: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟ-ΟΠΑΠ.
    Μέχρι να “γίνει ανταγωνιστικός” όπως διατείνονται και μέχρι “να εκσυγχρονιστεί” όπως μας λένε και μέχρι να “αλλάξει η εποχή για τον οργανισμό” όπως προφητευουν, εμείς πρέπει να παραμένουμε πιστά ΕΞΩ από δάυτους.
    Και να βάλουν τα τερματικά του Σωκράτη στους κώλους τους.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΕΝ επεκταθηκε το μονοπωλειο, ισα ισα εγινε το αναποδο αποδειξη οτι πλεον πολλες εταιρειες στοιχηματισμου λειτουργουν νομιμα στην Ελλαδα και αναλογα διαφημιζωνται ως επισημες εταιρειες (Ν. 4002/2011, αρ. 50&12) και ως αυτονομες αλλα και μεσω affiliates programming – δηλαδη διαφημιζωμενων συνεργατων.

    Οσες ΔΕΝ υπαχθηκαν στο νομο απλα δεν εχουν προσβαση απο ελληνικα IP στην Ελλαδα.

    Η αναπτυξη τως POS (Point Of Sales) στην Ελλαδα για την οποιαδηποτε εταιρεια ειναι πρακτικα αδυνατη, σε μια χωρα που εχει γεμισει πρακτορεια το να πας να στησεις ενα δικτυο εστω στο 30% ειναι εκτος απο ασυμφορο οικονομικα (ως αδυνατο), και ανευ ουσιας μιας και η πελατειακη βαση εχει μια συγκεκριμενη αγοραστικη δυναμη- η οποια και εχει ηδη εξαντληθει τοσο ως προς την αναλογια κατοικο/POS οσο και οικονομικης δυνατοτητας των παικτων. Συν το γεγονος οτι τα λεφτα ειναι στις Λοταριες και οχι στα προκαθορισμενα, και λοταριες μπορει να υποστηριξει ΜΟΝΟ ο ΟΠΑΠ

    Στα pull games τα μοιραζωμενα κερδη ειναι το 50% των εκαστοτε εισπραξεων με αρχικη εγγυηση ενος minimum ποσου (στο joker π.χ ειναι 600,000 ευρω).
    Αυτο σημαινει π.χ οτι αν εχεις ανα jack pot 1εκκ αυτο αντιπροσωπευει το 50% των εισπραξεων (χονδρικα μιας και αναφερεσαι μονο στη 1 κατηγορια που παιρνει τα πολλα) ΑΡΑ οι συνολικες εισπραξεις ειναι 2εκκ κλπ κλπ.
    Καθε φορα οπως που γινεται jack pot λαμβανωνται υπ οψιν οι εισπραξεις της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κληρωσης και οχι οι συνολικες – δηλαδη οι προηγουμενες. Αρα αν ξαναγινει jack pot και παει π.χ 2 εκκ τα προηγουμενα πανε στον οργανισμο αυτουσια.

    Σε ολα δε τα παιχνιδια ειναι υποχρεωμενη η λοτταρια να δινει συγκεκριμενο ποσοστο ως επιστροφη στους παικτες. Στο στοιχημα αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στο 92-93% επι των συνολικων κερδων.

    Στην εποχη που πλεον ολο και περισσοτεροι παιζουν απο το σπιτι τους και στο target group που απευθυνεται ο καθε ΟΠΑΠ ακομη και το υπαρχον δικτυο θα συρρικνωθει μιας και δεν εχει να προσφερει τποτε στον παικτη. Πρωτιμα ο καθενας να παιζει ΑΜΕΣΑ απο το σπιτακι του η το κινητο του/tablet του με την ανεση του παρα να τρεχει να στριμωχθει σε μια τρυπα.
    Αυτα ισχυουν κυριως στα προκαθορισμενης αποδοσης παιχνιδια οπως το στοιχημα και οχι στα pull games οπως το joker.

    Ο (καθε) ΟΠΑΠ εχει να υποστηριξει ενα δικτυο να τυπωσει και να διανεμει κουπονια να τυπωσει και να διανεμει δελτια- πραγματα που ο καθε ιντερνετικη λοταρια δεν εχει. Φυσικα και ολα αυτα θα πληρωθουν απο τον τελικο πελατη δηλαδη το παικτη.
    Το αν ειναι εντελως ΠΑΡΑΛΟΓΟ μια χωρα 11εκκ να εχει 5500 πρακορεια ειναι αλλη κουβεντα. Οπως και γιατι και πως δημιουργηθηκαν οι αδειες και πως δινωνταν επι χρονια.
    Αυτα ολα ειναι προβληματα (συν αυτα που ειπα πιο πριν) που θελουν χρονια να λυθουν και που φυσικα δεν απασχολουν το παικτη. Αυτο δε σημαινει οτι ο ΟΠΑΠ ειναι ντε και καλα ο κακος. Γιατι δινει αλλα προιοντα που απλα δεν τα βρισκεις στο δικτυο – π.χ joker

    Στο τελος της ημερας τζογος ειναι και ο καθενας κανει οπως κρινει.

    Τωρα σου εχω ξαναπει και αλλες φορες αν θες να μιλαμε με λογικη και νουμερα ευχαριστως. Σε κουβεντα τυπου βαλτε στο κολο σας κλπ sorry δε θα παρω.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν νομίζω ότι μιλάω παράλογα. Δεν είναι λογικό δηλάδη το να έχει όλα τα παιχνίδια στο -όποιο- κουπόνι του;
    Ποια σύμβαση του το απαγορεύει και ποια…υπογραφή δεν του το επιτρέπει;
    Ποιο “χρόνιο πρόβλημα” δεν επιτρέπει στον ΟΠΑΠ να έχει under over σε ΟΛΑ τα ματς; Εξω είναι μαλάκες και εδώ αυτοί είναι πονηροί;
    Πόσος χρόνος χρειάζεται να περάσει για να δούμε,έστω σε αυτά τα 4-5 “live” παιχνιδάκια τις πολλαπλές επιλογές; Εντάξει.Δεν μπορεί να “διαχειριστεί” 70 ματς ταυτόχρονα.Αλλά δεν παρέχει καν την δυνατότητα για παραπάνω over,για παίκτη που θα σκοράρει,για κόρνερ κλπ-κλπ.

    Δεν μπορεί ακόμα να ισχυροποιήσει την πλατφόρμα του; Να μη τι βγάζει στην πιάτσα και γελάει ο κόσμος. Οταν και στα νησια Φίτζι το “Live” είναι καλύτερο,οφείλεις να κρύψεις το δικό σου,μέχρι να ολοκληρωθεί και να γίνει της προκοπής. Και όχι να το διαφημίζουν παντού,αυτό το μαύρο χάλι.
    “παίξε live” λένε! Σουπερ. Εϊναι σαν να προμοτάρεις την Ελένη Λουκά σε μπουρδέλο πολυτελείας. Ποιος θα πάει;
    ΑΛλά δεν υπολογίζουν τίποτα. “ζώα είναι,που θα πάνε”; λένε.
    Μιλάμε για κανονική κατοχή,την οποίαν δεν την επιβάλουν κάποιες προηγούμενες συμβάσεις ή κάποια τεχνολογική έλειψη του οργανισμού. Εϊναι θέμα τακτικής. Και νοοοτροπίας φυσικά,αφού ξέρουν ότι απαυθύνονται σε χαχόλους και όχι σε ανθρώπους με απαιτήσεις.
    Γιατί αν υπήρχε νομικό καθεστώς που να επιτρέπει Η ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ τον ανταγωνισμό, σήμερα ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. Θα τον είχαν “αποροφήσει”.

    Πουλάνε χάντρες σε ιθαγενείς. Εϊναι για γέλια και για κλάματα.
    Δεν σηκώνει κουβέντα αυτό.

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “δεν ειναι λογικό δηλαδη να έχει όλα τα παιχνίδια του ΜΟΝΑ-ΑΠΟΔΕΚΤΑ στο -όποιο- κουπόνι του…”; ήθελα να γράψω.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    o ΟΠΑΠ ορθοτατα δεν εχει under over σε ολα τα ματς, οπως ΟΡΘΟΤΑΤΑ δεν βαζει παιχνιδια της Β εθνικης.
    Ιδιωτικο μαγαζι ειναι και γνωριζει πολυ καλα τι παιζεται στο Ελλαδισταν. Για χαζους ψαχνεις να βαλουν under over το θρυλλο και να ερθει 3-0 στο 90? ΕΠΙΤΗΔΕΣ το ειπε ΟΡΘΟΤΑΤΑ προχτες ο νιαου οτι παιχτηκαν 3+3εκκ οσο το σκορ ητανβ 1-0 οχι σε χαιλικια under over αλλα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΡ 3-0 ΠΟΥ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ηρθε. Ξερεις ποσο αποδοση ειχε? ΟΚΤΩ!!!
    Ποιος ΠΑΛΑΒΟΣ παει να βαλει παιχνιδι του Κομποτιακου, του εργοθρυλλου της καλλονης κλπ μονο αποδεκτο? Πλακα κανουμε? Ετσι και γινει αυτο θα τους παρουν οχι τα σωβρακα αλλα μεχρι και το κτιριο σε 2 αγωνιστικες τα αετοπουλα..
    Δοκιμασε να παιξεις σοβαρο νουμερο σε ιντερνετικο στοιχημα οχι 50 ευρω σοβαρο νουμερο ας πουμε ενα ταληρο να δεις ποσο ‘αποδεκτος’ εισαι. Πλακα κανουμε. Εδω σε καζινο πας με μετρητα και αν πας να πλησιασεις το οριο ποονταρισματος στη ρουλετα θες εγκριση οχι απο τον σεφ που βλεπει το τραπεζι αλλα απο πανω.
    Φυσικα ΑΝ τα πουν αυτα η ΑΝ αφησουν τις τριαδες μονο στην Ελλαδα, ειναι λογος καταγγελιας γιατι γινεται καθαρος διαχωρισμος στην αντιμετωπιση του παικτη και ναι υπαρχει ρητρα γι αυτο.
    ΕΣΥ δεχεσαι στοιχημα αμα σκασει π.χ ο Βρετζος και σου πει βαζω στοιχημα 500 χιλιαρικα οτι θα ερθει 4-2 το θρυλλος-κομποτικος να του δωσεις αποδοση εστω 1,10?

    Για να ξερεις: Οι δικλιδες και τα παραλογα που λες ΔΕΝ απευθυνωνται στο κοινο παικτη. Ουτε φοβουνται αυτον. Αυτους που ριχνουν σπαστα εκκ απο 4-5 διαφορετικα ip φοβουνται.
    Οσο παιζει αυτο το σκηνικο στην Ελλαδα τοσο θα υπαρχουν οι αναλογοι κανονισμοι.

    ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εντάξει. Και γιατί δεν πληροφορεί και τους άλλους τους “άσχετους” στο εξωτερικό να μη βάζουν τα Ελληνικά πρωταθλήματα στο κουπόνι τους; Γιατί αφήνει εκτεθημένες τις εταιρείες αυτές και δεν τους μαρτυρά το “μυστικό”
    Το πρωτάθλημα που ο ίδιος επιχορηγεί,δέχεται ότι είναι καραστημένο και δεν το περιλαμβάνει στο κουπόνι. (παράδοξο αλλά Ελληνικό)
    Τις μεγάλες Ευρωπαικές ομάδες,γιατί δεν τις έχει πάντοτε στα under-over; Φοβάται μη στήσει ο χοντρός κανένα ματς στο Μπερναμπέου η στο Μόναχο;
    Επαναλαμβάνω: Γιατί δεν είναι μονά αποδεκτά ΟΛΑ τα ματς; (εντάξει,είπαμε εκτος των Ελληνικών,που είναι και χορηγός,μιας και αντιλαμβάνεται την τιμιότητα των αγώνων που χορηγεί για να διαφημίζεται!) Τα υπόλοιπα,γιατί να μην είναι;

    Δηλαδή όσοι ποντάρουν λιγότερα απο 500 χιλιάρικα,δεν είναι παίκτες;Τι είναι; Από που ζει,αν όχι από τους “μικρούς”,αφού οι “μεγάλοι” τον “ψιρίζουν” κανονικά;
    Από που προέρχεται το 90% του τζίρου; Από τον…Βρέτζο;
    Η μήπως πρέπει να κλέψει εμένα ο ΟΠΑΠ για να τα δώσει στο Βρέτζο;

    Θέλω να ποντάρω 10 ευρώ στην Μπαρτσελόνα και να πάρω 13 πίσω. ΕΤσι μου γουστάρει. Μπορώ; Οχι.
    Γιατί όχι; Γιατι γαμιούνται πατόκορφα.
    Επαναλαμβάνω: Να τα φάνε σε γιατρούς και σε δικηγόρους.
    Αυτά.

    Τίποτα δεν τον εμποδίζει να έχει τις ίδιες αποδόσεις. Τϊποτα δεν τον εμποδίζει να δίνει σε όλα under-over και τίποτα δεν τον εμποδίζει να είναι όλα μονά-αποδεκτά.
    Τίποτα εκτός από την νοοοτροπία του ΦΑταούλα.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Επίσης:Γιατί δεν έχει under-over σε: Β Ολλανδίας, Β Βελγίου, Β Σκοτίας, Β Βραζιλίας, Β Ελβετίας,Κονφερενς Αγγλίας κλπ-κλπ.
    Φοβάται μη και βρεθεί κανέας κερδισμένος παίκτης;
    Οι άλλοι έξω γιατί τα έχουν; Χάνουν.
    Η έχει πληροφορίες ο ΟΠΑΠ για όλα τα στημένα;
    Και δεν υπάρχουν στημένα στις μεγάλες κατηγορίες αυτών των χωρών; Γιατι δεν κόβει τελείως τα under-over; Παντού.Για να έχει το κεφάλι του ύσηχο.
    …Και μετά να κόψει και τα 1-χ-2. Να τα κόψει όλα.
    Και να αφήσει για στοιχηματισμό, μόνο τον νικήτη της Γιουροβίζιον. Μια φορά το χρόνο δηλαδή. Να μη πληρώνουν και υπαλλήλους κάθε μήνα.
    Μωρέ δεν γαμιούνται λέω ξανά…

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ειναι προφανες οτι δε διαβαζεις καν αυτα που γραφω οπως ειναι και προφανες οτι θες να πεις (και καλα κανεις) τα δικα σου.
    Οταν καταλαβεις ΠΩΣ ειναι οι συμβασεις και ΠΩΣ στηνεται το στοιχημα τοτε θα δεις τι εννοει ο ποιητης.
    Δεν γινεται να βαζεις τριαδες σε ενα πρωταθλημα και μονα στα αλλα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πως το λενε ελληνικα? Μπορει να σε παει δικαστικα ο παικτης οτι δεν τηρεις τη συμβαση του παιχνιδιου. Μπορει κατα εξαιρεση η κατα διοργανωση (π.χ ενας τελικος η καποια ματς του ch.l) να στα δωσει μονα μονο.
    Αν σου δωσει μονο τη Μπαρτσελωνα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σου δωσει μονο και τον Εργοτελη μιας και αλλαζει ο κανονισμος του παιχνιδιου.
    Το οτι μου συγκρινεις την αγορα της Αγγλιας της Γερμανιας π.χ με την αγορα της Ελλαδας δεν θα το σχολιασω καν.
    Οπως και προφανεστατα δε ξερεις τα statistics των παιχνιδιων και νομιζεις οτι τα παιρνουν απο το πολυ κοσμο. Λαθος ΜΕΓΑ.
    Τα προκαθορισμενα ειναι ΡΙΣΚΟ και τα κερδη βγαινουν με 2 τροπους:
    1) Εκπληξεις τυπου Φεροε η Ελλαδα 2004
    2) Μεγαλα πονταρισματα

    Ξερεις πια λοταρια πανευρωπαικα μπηκε μεσα το 2004? Ο ΟΠΑΠ, γιατι ολοι επαιζαν Ελλαδα την ωρα που ολοι οι αλλοι στη ευρωπη επαιζαν κοντρα και πηγαιναν κουβαν κανονικο

    Οι μικροι παικτες ταιζωνται ΠΑΝΤΑ μεταξυ τους. Αμα ο αλλος πονταρει 10,000 με αποδοση 8 ξερεις ποσους Χρηστους των 10 ευρω πρεπει να κερδισει ΜΟΝΟ για να καλυψει αυτρο? 8,000 ατομα..
    Μη παμε στα 3+3 που ειπωθηκαν προχτες γιατι θα κλαψουν μανες.

    Η μηπως θες να πουμε για μια πενηνταρα επι Μακη σε προκριματικα της ΑΕΚ στη Κυπρο που χαναμε 0-1 ημιχρονο και κερδισαμε με μια πενταρα αν θυμαμαι στο β και αποδοση 33?? 1,5 χαρτι ειχε βγαλει ο Μακαρος και οι φωνες του θειου ακουγωντουσαν απο τη Πευκη μεχρι το Συνταγμα.

    Φυσικα και δε μπαινει μεσα το ladbrokes το william hill κλπ, αλλα αν δεις την αναλογια τζιρου που εχει το ελληνικο πρωταθλημα με τα υπολοιπα ειναι αμελητεα.

    Ξαναλεω: Προσπαθησε να παιξεις σε ενα ματς 10,000 ευρω σε οποιαδηποτε εταιρεια μονο και μετα ελα και πες μου. Εκτος αν θες τα στοιχηματα να ειναι μεν μονα αποδεκτα under over κλπ αλλα μεχρι 10 ευρω μονο..

    Ξερεις ποσοι ΤΟΜΟΙ ειναι το marketing του Στοιχηματος? Αυτο που τρεχαμε εμεις ηταν γυρω στις 3000 σελιδες και δεν ειχε μεσα τις παραπομπες πληρους αναπτυξης.

    Πας με τη λογικη του δε γαμιεται ο ενας να τα βαλει στο κολο του ο αλλος κλπ κλπ. εδω ομως ειναι λεφτα που παιζωνται και high risk business και αυτη η νοοτροπια δε παιζει. εδω πεφτει κλειδωμα με το παραμικρο γιατι αν αργησεις 1 λεπτο και σε φορτωσουν σε ξαβρακωνουν για πλακα

    οχι με τα 10 ευρω της Μπαρτσελωνα. με τα 15 μυρια που φορτωθηκαν στο Ξανθη -Παο ας πουμε με αποδοση 5.5..

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Σε διαβάζω κανονικά και συνεχίζω να μην καταννοώ το ότι “εαν βάλουν την Μπαρτσελώνα μονο-αποδεκτό, θα πρέπει μετά να βάλουν και τον Εργοτέλη”
    Από που προκύπτει αυτό; Αφού λέμε ότι ΚΑΠΟΙΑ παιχνίδια τα έχουν under-over και ΚΑΠΟΙΑ όχι. Αρα,βάζουν αυτά που γουστάρουν. Ανεξάρτητα από ποια χώρα είναι το ζευγάρι του ματς. Ετσι κρίνου κάθε φορά,έτσι κάνουν. Φυσικά σκοπός τους και είναι το κέρδος. Δεν αντιλέγω. Αυτό έλειπε. Λέω όμως ότι δεν έχουν τα “κακαλα” να ακολουθήσουν τις άλλες εταιρείες. Οχι γιατί θα “μπει μέσα”. Οι άλλες εταιρείες μπαίνουν μέσα; Και πως ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη. Και πως κάποιες υπάρχουν 50 χρόνια τώρα.
    Ο ΟΠΑΠ δηλαδή έχει το κώλο πίσω;
    Λέω ξανά.: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ. ΠΩς αλλιώς να το πω;

    Φυσικά δεν μπορούν να παίξουν όλοι 10.000 η 100.000 ευρώ σε ποντάρισμα και σωστό είναι να έχουν το νού τους οι εταιρείες.
    Στους υπόλοιπους όμως, που ποντάρουν 20, 50, 100 και 200 ευρώ σε ένα ματς,ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ;
    Γιατί είναι ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ λέω πάλι. Δεν υπάρχει εξήγηση.

    Αν είναι να μπαινει μέσα ο ΟΠΑΠ κάθε φορά που θα παίρνει η ΕΛλάδα το Πανευρωπαικό,’οπως το 2004,ε εντάξει μωρέ. Χαλάλι μας. Σιγά τα ωα. Δεν έπαθε και τίποτα.
    Εγώ βλέπω ότι έχει μια χαρά κέρδη. Δεν έκλεισε από το γκολ του Χαριστέα.

    Και επιτελους,θέλω να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΠΑΙΚΤΕΣ. Εκει, ειναι λογική η καχυποψία και το “κλείσιμο” αποδόσεων και το “φράξιμο” αγώνων.
    Επαναλαμβάνω για εικοστή φορά: Θέλω να πάίξω την Ρεαλ Over τρία γκολ. Η Over 5 γκολ. Μπορώ; Οχι.
    Αυτό μπορείς να το απαντήσεις;
    Τα υπόλοιπα περί πλατφορμών και statistics και λοιπά,ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ. Αυτά είναι εσωτερικά. Ο παίκτης,αυτό που θέλει,είναι να μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε εταιρείες. Οπως κάθε πελάτης-καταναλωτής, μπορεί να τρώει Κινέζικο στην Νέα Υόρκη, να τρώει Ελληνική κουζίνα στη Γερμανία και να ψωνίζει Ιταλικά ζυμαρικά στην Κίνα.
    Εδώ γιατί απαγορευουν π.χ. στην bet365, στην william hill η οποια άλλη θέλει να στήσει 10 μαγαζιά. Απαγορευεται.
    (φυσικά,διαδυκτιακά επιτρέπεται η είσοδος.Αναγκαστικά. Μετα από 20 χρόνια δικαστικών αγώνων και αφού ταίστικε κόσμος, έγινε το αυτονοητο. Και αφού κονομάνε οι τράπεζες από το “trasfering των ποσών.
    Αλλά,καταστήματα επίγεια, τους απαγορεύουν να κάνουν. ΜΟΝΟ ΟΠΑΠ. Τϊποτα άλλο. 80 χρόνια τώρα αυτή η βιόλα.
    Γιατι δεν αφήνουν ξένες εαιρειες να “κατασκηνώσουν” εδώ; ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ “ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΎΣ ΠΕΛΑΤΕΣ” ΤΟΥ ΟΠΑΠ. Και τα πρακτορεία θα ταμετατρέψει ο Μήτσος σε βενζινάδικα. Να βάλει μέσα και από δύο Πακιστανούς και να πουλάνε οινοπνευμα. Οπως παλιά μωρε΄. Να συνεχιστεί και το μονοπώλιο,μιας και έχουν πάρει το “κολάι”.

    Μη σε ενοχλέι που λέω συνέχεια “να πάνε να γαμηθούνε” και “να πάνε να γαμηθούνε”. Ευχή είναι.
    Αν δεν μπορεί να σταθεί η εταιρεία σε ανταγωνισμό ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. Και όχι να μου έιναι πρώτη μούρη.σαν μπακάλης σε μοναδικό μπακάλικο στο χωριο.

    Εϊναι-μιας και έχεις και συ εταιρεία (και αυτό είναι που δεν καταννοώ.Αφού είσαι κάργα υπέρ του ανταγωνισμού και των υγειών περιβάλλοντων που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παρέχει ένα κράτος ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,γιατί επιμένεις να μη βλέπεις τον “Βαλκανισμό” του ΟΠΑΠ) σαν να σου λένε πως ο “απένατι” από σένα θα έχει το αποκλειστικό δικάιωμα της “τάδε” εκλογικής πελατείας και εσύ απαγορευεται να “ψαρευεις” εκει. Και μάλιστα,για να γίνει και πιο δύσκολο για σένα,σου λένε ότι “οι όροι σου εντος Ελλάδος δεν έχουν πέραση”. Οταν παντού στον κόσμο -τον λεγόμενο ανεπτυγμένο τουλάχιστον- απαγορευεται να υπάρχει διαχωρισμός,αποκλεισμός και ανιση μεταχείρηση διααγωνιζόμενων.

    Στην Αγγλια είσαι. Μπες κάπου σε ένα “μπουκάδικο” και πές τους: “Στην ΕΛλάδα πάιζουμε 3δες και 4άδες, με υποχρεωτικά “χάντικαπ” και προεπιλεγμένα under-over.Με το μισό κουπόνι χωρίς ΚΑΝ under-over. Και με τα πρωταθλήματα της χώρας μας να είναι εκτός κουπονιού. Αν δεν πέσουν πίσω απ΄τις καρέκλες τους και δεν βγουν στο δρόμο ουρλιάζοντας,να μου τρυπίσεις τη μύτη.

    Φυσικά,δικάιωμά σου να μη βλέπεις κάτι σοβαρά στραβό στην εταιρεία-δυνάστη.
    Εγώ πάλι.βλέπω.
    Γι αυτό και επιμένω:ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ “50-50”. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΕΡΓΑΙΝΑΣ.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    αν ‘δεν κατανοεις’ δε μπορω να κανω κατι λυπαμαι. τα ειπα αρκετα νιανια -οσο μου επιτρεπει και η οποια συνειδηση μου για το χρονο που δουλεψα εκει παλια. δεν γινεται να γραφουμε και τα παντα.
    Αν παλι αδυνατεις να καταλαβεις βασικους κανονες παλι δε μπρω να κανω κατι. Θα στο πω οσο πιο απλα μπορω.
    1)Μπες τωρα σε οποιο μπουκαδικο θες και πονταρε 10 χιλιαρικα σε ελληνικο ματς να δουμε αν θα σε αφησει. Που μου θες και συγκρισεις με την Αγγλια. Σιγα μη σε αφησουν στα καραστημενα να πονταρεις ποσα σοβαρα
    2) Χεσμενους τους εχουν τους παικτες των 10 ευρω. Αυτοι τρωγωνται και πληρωνωνται μεταξυ τους οσο υπαρχει σε αυτη τη ζωη γκανιοτα. Οι μεγαλοι ειναι που σε καινε ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΛΙΔΕΣ. Χεστηκε ο νιαου αμα κερδιζεις 50-100-200 ευρω καθε μερα. Δε χεστηκε ομως αμα ‘΄φαει ενα στοιχημα’ 1εκκ σπασμενο στα 20 με αποδοση 6 και 8 και 15.
    3) Ενα στοιχημα η το ανοιγεις η οχι. Δεν εχει ανοιγμα για το χρηστο και κλεισιμο για τον βαγγελα.

    Τελος δε βλεπω ουτε καλο το ΟΠΑΠ αλλα ουτε και δυναστη. Οπως ειναι κακος οταν σου βαζει τριαδες ετσι ειναι και καλος οταν μοιραζει εκατονταδες εκκ στα αλλα παιχνιδια του. Οπως επισης ειναι καλος οταν επιδοτει εκατονταδες σωματεια κια δε μιλαω για λαμογια ποδοσφαιρικα. Οπως επισης ειναι καλος οταν εδωσε περσυ 7,5εκκ ευρω σε κοινωνικη ευθυνη. Ποσα μοιρασε ο bet 365?
    Οπως επισης

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οπως επισης ΖΟΥΝΕ χιλιαδες οικογενειες: πρακτορες, τυπογραφοι, υπαλληλοι, μεταφορεις που κουβαλανε δελτια και κουπονια καθε μερα, μη βαλουμε κοσμο και κοσμακη που πληρωνεται απο ολα τα πρωταθληματα απο ραδιοφωνα μεχρι tv. Απλο κοσμο λεω οχι μεγαλοπαραγωντες. Οδηγους ηχοληπτες κλπ κλπ
    ΠΟΣΑ ειπες δινει ο χ-ιντερνετ? Ναι σωστα ειπες:TΙΠΟΤΑ σε κανενα..

    τωρα το αν με ενοχλει η γενικη αντιμετωπιση σου σε ολα που ειναι το στυλ να πανε ολοι να γαμηθουνε και εμεις θα ζησουμε σε μια σπηλια να τρωμε ραδικια sorry δε θα παρω. Καλα κανεις και την εχεις αλλα ΠΡΙΝ διαολοστειλεις ολο το κοσμο κοιτα και τις παραμετρους που ισως αγνοεις. Δεν ειναι ολα flat

  17. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οταν λέω “δεν καταννοώ” δεν εννοώ να μου δώσεις να καταλάβω κάτι. Εννοώ “δεν παραδέχομαι,δεν αποδέχομαι” τις πρακτικές του ΟΠΑΠ σε πολλά σημεία.
    Δεν περιμένω να μου δώσεις να καταλάβω. Και αφού δούλευες “εκει μέσα” έτσι εξηγειται και η διοπτρική ματιά με την οποία βλέπεις αυτο το μπουκάδικο. Εκ των πραγμάτων υποκειμενική. Πιθανόν και εγώ αυτό να “έβλεπα”.
    Ο καθένας “βλέπει” ότι θέλει,αναλόγως με τις εμπειρίες του.
    Εγώ παρελθόν εργασιακό δεν είχα με τον ΟΠΑΠ γι αυτό και λέω ότι θέλω και όχι ότι πρέπει να λέω.

    Επίσης, όταν ανέφερα τα μπουκάδικα της Αγγλίας, δεν χρειάζεται να μου λες΄υποτιμητικά “…που μου θες και συγκρίσεις με την Αγγλία” γιατί και γω μπορώ να σου πω “που μου θες και ήλιο και θαλασσα”. Δεν βγαίνει πουθενά. Οταν μιλούσα για μπουκαδικο Αγγλίας,δεν το είπα για να δείξω ότι ξέρω κάτι παραπάνω,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ 3ΑΔΕΣ,2ΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ “ΧΑΝΤΙΚΑΠΣ” ΚΛΠ. Παίζουν εκεί “όπως εδώ”; Μπα…
    Το έιπα δηλαδή υποστηρικτικά σε ότι λες,αλλά μάλλον το κατάλαβες “ανάποδα”.

    Επίσης καλά λες ότι χέστηκε για μένα που παίζω 20 και 30 ευρώ ο ιδιοκτήτης του μπουκάδικου στην Αγγλία και τον ενδιαφέρει να μη του τη φέρει κάποιος “βαρύς” παίκτης.
    Δεν αντιλέγω. Η ένστασή μου είναι στο ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ 20 ΚΑΙ 30 ΚΑΙ 50 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΑ.
    ΓΙΑΤΙ; ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ Γ Ι Α Τ Ι ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΟΠΑΠ; Απάντηση υπάρχει,ή θα γράφουμε εδώ μέσα μέχρι το πρωί τα ίδια;

    Τι τον εμποδίζει; Ο Μπέος, ή ο Τσακογιάννης;
    Γιατί βρε παιδί μου δεν δίνει οβερ κάθε Κυριακή τις ομάδες που “συνήθως βάζουν πολλά γκολ”, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ “ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΓΟΙ” στις άλλες εταιρείες; Εϊναι μαλάκες αυτοί και ο ΟΠΑΠ πονηρός; Μάλλον.

    Οσο για τους υπαλλήλους,τα τυπογραφεία και τον λοιπό κόσμο,που ζει “γύρω” απ΄τον ΟΠΑΠ και τρώει ψωμάκι,κατανοητόν.Ελα όμως που έρχεται σε αντίθεση με κάθε εννοια λογικής αλλά και ιδιωτικής επιχείρησης. Η οποία όπως σωστά λες “με τον καιρό αυτά θα καταργηθούν.Και σε λίγο καιρό θα πάψουν τα “περιττά έξοδα”.Σωστό. Μακάρι.
    Και “όταν καταργηθουν” τα υπεράριθμα πρακτορεία,πάψουν τα κουπόνια να ειναι χάρτινα και επιτέλους εξορθολογιστει η λειτουργεία του Οργανισμού,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ; Τι θα γίνουν όλοι αυτοί; Θα τους προσλάβει κανείς αλλού; Η θα τους βρει ο Σαμαράς κάποιο ισοδύναμο;
    Και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 800.000. Τι να κάνουμε; Να τους κρατήσουμε όλους; Η να προσλάβουμε κι άλλους;
    Πότε δηλαδή βολεύουν σαν επιχείρημα οι εργαζόμενοι τελικά; Οταν δουλευουν,ή όταν είναι άνεργοι;

    Τέλος,ποτέ δεν είπα ότι είναι όλα “φλατ”. Αυτό δεν αναιρεί όμως την ανάγκη -κατ εμε- πως κάποιοι πρέπει να γαμηθούν για να επανέλθουν.
    Ετσι το εννοώ,έτσι το λέω.

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κανένας δε μου λέει τι πρεπει να λεω, αυτος ειναι και ο ένας λόγος που έφυγα τοτε απο marketing manager στην INTRALOT Μόσχας.. Ο αλλος ήταν να κάνω τη δικιά μου δουλεια. Απο την αλλη ωφειλω στον εαυτό μου να ειμαι κύριος και να μη δίνω φορα οτι ξερω για κάποιον που δούλεψα -έστω ενα χρονο. Σεβασμός λέγεται οχι πρεπει..
    Σου ειπα 3φορες αλλα τωρα πια ειμαι σίγουρος οτι δε θες και οχι δε μπορείς να καταλάβεις οποτε δε θα το ξαναπώ δεν εχει νόημα..
    Αν δε μπορείς να καταλάβεις και να συγκρίνεις το risk management πρωταθλημάτων παλι δεν μπορω να κάνω κατι.
    Όπως δε μπορω να κάνω κατι οταν σου λεω οτι ενα στοίχημα ανοίγει για ολα τα ποσα οχι για 20 ευρω μονο.
    Χεστηκα για τον ήλιο και τη θάλασσα, για στοίχημα μιλάμε και για οργάνωση λοταρίας. Εκει παει η σύγκριση με την Αγγλία.

    Αφου λοιπόν θες να σου λυθούν οι απορείτε άκου τι κάνουν οι ladbrokes ακομη και ΑΦΟΥ δεχτούν το στοίχημα και αφου κερδίσεις κιόλας:

    33. Withholding payment and our right to offset liability

    33.1. We reserve the right to withhold payment and to declare bets on an event void if we have evidence that the following has occurred:

    the integrity of the event has been called into question;
    the price(s) or pool has been manipulated;
    matchrigging has taken place;
    you were under 18 years of age when you placed the bet;
    you were in a jurisdiction (or a resident of a jurisdiction) that renders the provision of our products or services to you or your use of them illegal when you placed the bet;
    you breach clause 5.2; or
    we have not been able to verify your identity and address.
    At any point of the withdrawal process or at any potentially suspicious activity you may be requested to provide us with additional documentation proving your identity and address to our satisfaction, failing which we may suspend or close your account immediately.
    33.2. Evidence of the above may be based on the size, volume or pattern of bets placed with us across any or all of our betting channels. A decision given by the relevant governing body of the sport in question (if any) will be conclusive.

    Integrity of event, manipulation, rigged games, size volume and pattern of events…

    Σου λένε κατι ολα αυτα?

    Πρόσεξε σου αρνούνται πληρωμη ακομη και αν κέρδισες αν πάρουν χαμπάρι κανα περίεργο 3-0 τελικό σκορ όπως είπε ο αλλος προχτές ΧΩΡΙΣ να το αποδείξουν καν.
    Μη πούμε για τύπους με 8500 δελτία κερδισμένα ετήσια…

    Ο ΟΠΑΠ ΟΡΘΑ δεν δέχεται μόνα παιχνίδια σε ενα καραστημενι πρωτάθλημα. Θα ήταν χαζός να το δεχτεί, απο τη στιγμη που η κυρία πηγή των στοιχημάτων ειναι η ελλαδα και οχι το αγγλικό πρωτάθλημα τα αλλα μεγάλα πρωταθλήματα το καζίνο τα άλογα τα σκυλιά και οτι άλλο παίζουν οι Άγγλοι που ειναι και άρρωστοι μπουκακηδες. Δεν τον παίρνει οσο υπαρχει αυτη η κατάσταση να πάρει το ρίσκο αυτο θα τον ξεπατώσουν σε ενα μηνα μεσα.
    Πρεπει να το αλλάξει φυσικα και πρεπει να δεχτεί μονο στοίχημα. Αλλα πρώτα πρεπει ως εταιρεία να διασφαλίσει οτι το παιχνίδι θα παίζεται- οσο το δυνατόν – στα ίσια.

    Τωρα για τα αλλα εγω πρωτιμω πολλές φορές (οχι όλες) απο τις λίγες που παίζω ( εχω να παίξω κανα οκτάμηνο) να παίξω εδω και ας ειναι και 1,60 η απόδοση αντι για 1,70 του Άγγλου. Ας φάει και ο πράκτορακος ας δωθεί και καμμια χορηγία ας ζήσει και κανας τρίτος. Δε τρέχει κατι. Φυσικα άμα η διαφορα ειναι 1,60 με 2 θα παίξω ladbrokes.

    Ειπα οτι δεν ειναι καλός ο ΟΠΑΠ. Οχι όμως οτι ειναι και δυναστης. Ουτε η λυση ειναι πονάει πόδι κόψει πόδι αλλα ΚΚΕ. Το οτι εχεις υπεράριθμα πρακτορεία και προβλήματα δε σημαίνει οτι ντέ και καλα πρεπει να τους πετάξεις στο δρόμο όλους. Μπορείς να μειώσεις τον αριθμό μπορείς να κανεις αλλα πραγματα πολλα που θα εχουν και τη κοινωνική ευθύνη που δείχνει ΟΣΟ δείχνει ο ΟΠΑΠ.
    Στηρίζει και 5 πραγματα και ίσως την επόμενη φορα που θα γλυτώσεις τα 0,2% στο πονταριςμα να το σκεφτείς. Οτι δινει και πέντε φράγκα σε κανα νοσοκομείο σε κανα πραγματικα ερασιτεχνικό τμήμα, σε κανα σχολείο, έστω οτι δινει. Οταν όλοι οι άλλοι το μονο που δίνουν ειναι κανα ψιλό σε καμμια βίζιτα να την εμφανίσουν στη διαρκή για τα λιγουρια.

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και κατι τελευταιο γιατι μαλλον μπερδευτηκες. Οι εργαζωμενοι ΠΑΝΤΑ βολευουν ειτε ειναι υπουργοι ειτε ΔΥ ειτε καθηγητες ειτε οτι αλλο θες, αρκει να εχουν αντικειμενο και να παραγουν εργο. Οχι να τους βαζουμε για να ειμαστε αρεστοι.
    Δεν βολευουν οταν καθωνται και τους πληρωνω εγω ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.

    Τωρα τι σχεση εχουν οι ΔΥ που τους πληρωνουμε εσυ και εγω με τους πρακτορες του οπαπ που ειναι ιδιωτες και ΑΜΑ θελεις πας να παιξεις- δεν ειναι δα και η πρωτη προτεραιότητα ο τζογος- αυτο πραγματικα αδυνατω να το καταλαβω..

    Το οτι υπαρχουν πολλα στραβα στον ΟΠΑΠ που ειναι απομειναρια αλλων δεκαετιων ειναι γνωστο, οπως γνωστο ειναι οτι θελει χρονο για να φτασεις τα POS σε επιθυμητο οχι μονο αριθμητικα επιπεδο αλλα και απο πλευρας καλυψης τοσο γεωγραφικα οσο και αγοραστικης δυναμης. Ισως ειναι περιεργα αυτα αλλα ΑΥΤΑ κανει ενας σωστος manager. Κοιταει να καλυψει μια περιοχη με τη προυποθεση οχι να ανοιξει ενα πρακτορειο αλλα το πρακτορειο αυτο να εχει τετοιο τζιρο που θα δικαιολογει την υπαρξη του τοσο στον οργανισμο οσο και στο πρακτορα.
    Κοιτας ποσο ξοδευουν σε τι το ξοδευουν (δε μιλαω για τζογο) ποσο συχνα το ξοδευουν. Που ειναι το πλησιεστερο σημειο πωλησης και γιατι πανε η δε πανε εκει.

    Εδω οι αδειες δινωντουσαν για ψηφους και σε οσους ηταν ποδοσφαιρηστες και αθλητες. Οπως καναμε το Κεντερη λοχαγο ενα πραγμα…

  20. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δημήτρη,συνεχίζεις να μου αναφέρεις κανονισμούς και όρους του…εξωτερικού,ένω η ένστασή μου είναι για τον ΟΠΑΠ.
    Δεν απορώ γιατί δεν έχει μονα αποδεκτά τα Ελληνικά,ούτε γιατί δεν έχει over τον Ολυμπιακό (που ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ,παρόλο τον …κίνδυνο του Βρέτζου και του Βαγγέλα. Και στο κάτω-κάτω, πως ξέρω έγω ότι οι “εξυγειαντές” του ΟΠΑΠ δεν πάιζουν ότι πάιζει και ο…Βαγγέλης;)
    Ρωτάω ξανά: Tα “υψηλού ρίσκου” πρωταθλήματα,που προανέφερα,δηλαδή Β Σκωτίας,Γ Αγγλίας,Β Ολλανδίας,Β ΒΕλγίου,Β ΕΛβετίας π.χ. γιατί οι ξενες εταιρείες τα παρέχουν προς ειδικο στοιχηματισμό (δηλαδή “under-over 2.5-3.5-4.5 ημ-τελικό κλπ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΟΠΑΠ;
    Εαν είναι πρωταθλήματα και χώρες τις οποίες δεν τις ξέρει και γι αυτό δεν τις έχει στο κουπόνι,αυτό θα ‘ηταν μια καλη απάντηση.
    Αυτό εξηγεί τα πάντα.
    Τις μεγάλες ομάδες,τις γνωστές: Ρεάλ,Μπάρτσα,Μπάγερν,γιατί δεν τις έχει under-over; Και εκέι έχει αμφιβολίες και υποψίες; Οτι θα στησουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν όλοι και να χάσει ο …ΟΠΑΠ.;
    Η απάντηση είναι: Δεν σου παρέχουμε κύριε παίκτη την δυνατότητα για ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ. Πρέπει να σου βγει το σκατό απ’το κώλο για να μας πάρεις λεφτά.. Εντάξει. Δικάιωμά τους είναι. Δεν αντιλέγω. Δεν ξαναπάιζει κανείς, και τότε να δούμε αν θα βάλει παντου αντερ-όβερ και αν θα εχει μονα-αποδεκτά.
    Ετσι μας “έμαθαν”,έτσι μας “εκπαίδευσαν”,έτσι κάνουν χρόνια. Μπράβο τους Καλά ξηγιούνται.
    Δεν φταίνει αυτοί. Φταίνε οι παίκτες. Που δεν κάνουν εμπάργκο για μια βδομάδα ΜΟΝΟ και θα δεις τι θα γίνει.

    Οπως και να έχει όμως το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Εφόσον σαν μαγαζί ο ΟΑΠ δεν έχει τους ανθρωπους,τις “ασφαλιστικές δικλειδες” τα υποστηρικτικά μέσα, τις δομές και τους μηχανισμούς,αλλά ούτε και το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της πιάτσας.ωστε να διευρύνει,να επεκτίνει να “απλώσει” το κουπόνι του και παράλληλα να το “εξοπλήσει” τεχνολογικά,να το θέσει στο διαδύκτιο κάτω από ισχυρή πλατφόρμα,να το εξσυγχρονίσει και να αυτοματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό….εφόσον δεν κάνει και δεν φαίνεται να τον απασχολουν όλα αυτα,παρά προτιμά να παραμένει “πρώτος στο χωριό” της ΕΛλάδας παρα τελευταίος στην πόλη της Ευρώπης,ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΙΡΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΛΟΤΑΡΙΑ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ;
    ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ; ΤΗ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ; Η ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΓΑΙΔΑΡΟ ΣΤΟ “ΧΩΡΑΦΙ” ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
    Και ΓΙΑΤΙ να πάει κάποιος να ποντάρει τα ωράια του λεφτάκια,είτε είναι 50 ευρώ,είτε 5.000 χτον ΟΠΑΠ; Για τις τρομερές αποδόσεις,για τα ανύπαρκτα ειδικά στοιχήματα ή για το τεράστιο κουπόνι;

    Τα “γιατί” και τα “πως”,που προσπαθείς να μου εξηγήσεις και καλά κάνεις,όσο αφορά στο ΓΙΑΤΙ ο ΟΠΑΠ είναι όπως είναι και ότι εις το μέλλον θα εξορθολογηστεί και θα γίνει όπως πρεπει,δεν αμφιβάλο και μακάρι.
    Εμένα όμως,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ. Δεν ρωτάω ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο ΟΠΑΠ είνα σε αυτην την “Βαλκανική ” κάτάσταση.
    Διαπίστωση κάνω και συμπέρασμα βγάζω. Δεν με νοιάζουν τα υπόλοιπα.
    Δεν μπορεί,δεν αντέχει,δεν γνωρίζει παραέξω τι ΄γινεται και προτιμά την ασφάλεια” της Ελληνικής αγοράς και μάλιστα με αποικιοκρατικούς όρους προς τον παίκτη.
    Εντάξει. Νο πρόμπλεμ. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
    ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΟΧΙ ΕΚΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ.
    Λέμε στον ΟΠΑΠ να πάει να γαμηθείμε τα σκατοκουπονάκια του και τα μεσαιωνικά συστήματα του και παίζουμε από ίντερνετ.
    Μέχρι να διορθωθεί κι αυτός….
    …Που δεν το βλέπω,γιατί πολύ απλά, ο ΟΠΑΠ είναι,ήταν και θα παραμείνει σε καθεστώς ομηρίας, την ιδια ομηρία που “απολαμβάνουν” όλες οι εγχώριες εταιρίες που υπακούν σε σάπιο σύστημα,πολύπλοκους κανονισμούς, αντικρουόμενους νόμους,πολυεπίπεδες “φατρίες” συμφερόντων,όλα αυτά που καθιστούν κάθε έννοια πραγματικής ανάπτυξης ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ.
    ΑΠλά,επειδή πλέον δεν έιναι κρατικός,δεν σημάινει ότι έχει σκοπό να βγει και στην πραγματική αγορά. Να παίξει δηλαδή ισοδύναμα. Να εκτιναχθεί. Το μόνο που θα γίνει είναι πως οι λεόντιες αποικιοκρατικές συμβάσεις αλα “κόκκαλης” θα κοπούν, θα εξορθολογιστουν οι μισθοί εκει μέσα και τα “μπονους”, θα αναδιοργανωθεί το προσωπικο (θα περάσουν από “κόσκινο” δηλαδή ,για να δουν ποιοι είναι οι “ύποπτοι”) θα κάνει οικονομία στο χαρτί των κουπονιών…θα κάνει οικονομία στο χαρτί της τουαλέτας…θα κόψει και θα ράψει τα μισθολόγια…θα “σφίξει” λίγο (όπως έχει ήδη κάνει) τα ποσοστά επιστροφής κέρδών επί του συνόλου του τζίρου ανά παιχνίδι (το “κίνο” το έχει γαμίσει ήδη. ΤΑ δεκαπλά “τζακ-ποτ” στο τζόκερ είναι “σύμπτωση”) με αποτέλεσμα ο μεγάλος “μάνατζερ” από τη Κοκκινιά,που δεν ξέρει να βγάλει τα μάτια του,έχει ήδη παρουσιάσει στους Τσέχους -ή ΟΠΟΥ αλλου ανηκει τέλος πάτνω ο ΟΠΑΠ- ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ,ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΡΔΩΝ ΚΑΙ-κατεπεκταση ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ. (αφού τεχνιέντως την είχαν ριξει στον Καιάδα όταν τον αγόραζαν).

    Γενικό συμπέρασμα,(κατ εμέ πάντα,αφού όλα είναι προσωπικής εκτίμησης και θέσης του καθενός): Ο ΟΠΑΠ,σαν εταιρεία στοιχηματισμού, απέχει έτη φωτός από το “σήμερα”,από την πραγματική κατάσταση που επικρατεί γύρω. Δεν χαμπαριάζει. Βλαχοδήμαρχος προτιμά να ειναι στο κατσικοχώρι της Ελλάδας με όρους Τουρκοκρατίας.
    Εντάξει. Πολύ καλά.
    Μια ευχή: Οτι βγάζουν,να το βάλουν στις κωλάρες τους.
    Δεν τους δίνω “μία”.

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μη τους δινεις μια. Μη πας να παιξεις. Δικαιωμα σου. Πολλες φορες ουτε εγω το κανω. Πολλες φορες τους κραζω οπως και πολλες φορες εχω πει τα λαθη του.
    Αυτο που δεν καταλαβανεις και συγκρινεις ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ειναι μια λοταρια που σου δινει και πολλα αλλα που οι ιντερνετικοι ΔΕΝ μπορουν να τα δωσουν.
    Σαν παικτη δηλαδη παιχνιδια αριθμων- μη μου πεις οτι δεν εχεις παιξει ποτε joker!
    Σαν Ελλαδα και σαν κρατος (κρατος ειναι οι ανθρωποι του οχι τα κτιρια και οι εταιρειες).
    Το Κινο που ανεφερες ειναι το πιο δυσκολο παιχνιδι εχει τις πιο ΑΠΙΘΑΝΕΣ πιθανοτητες να κερδισεις 800εκκ προς ενα, το joker 13.5εκκ προς ενα το λοττο 7,5 εκκ προς ενα. Μιλαω για τη πρωτη κατηγορια παντα που βγαινει με μια απλη παραγωντικη εξισωση των αριθμων.

    Η ΥΓΕΙΑ στο ταμειο δεν εχει να κανει καθολου με το τζιρο, μπορεις να γραφεις τα δεκαπλασια και να εισαι μεσα, μπορει τα μισα και να εχεις κερδος.
    Μπορει δηλαδη να γραψεις 1δις και ζημιες 50εκκ η 100 εκκ και κερδος 5. Τι ειναι προτιμοτερο?

    Ασε τη μετοχη αυτο ειναι αλλο παιχνιδι. Και γιατι επεσε και γιατι ανεβηκε. Ετσι κ αλλιως με premium γινεται η συναλλαγη ΟΧΙ με το ταμπλω.

    Η εταιρεια ηταν το ΑΠΕΡΑΝΤΟ μπαχαλο για να τρωνε ολοι απο πρακτορες απο παικτες απο θειους απο οτι θες. Αυτο θελει ΧΡΟΝΟ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για να αλλαξει δε γινεται μεσα σε ενα ετος να αλλαξεις καταστασεις δεκαετιων. Ενα απλο παραδειγμα ηταν π.χ η χορηγια του Gay. Σε αλλες εποχες του ‘κρατικου’ βλεπε θειου ΟΠΑΠ θα την επαιρνε νυχτα και δεκαπλασια. Περσυ εβαλαν κατω τα νουμερα και του ειπαν:κυριε το μαγαζι σου ειναι για να παιρνει τοσα. Τοσα αξιζεις τοσα προσφερεις. ΘΕΤΕ? εχει καλως. ΔΕ ΘΕΤΕ? Παλι εχει καλως.
    ΟΛΟ αυτο το ΑΛΟΓΙΣΤΟ ξοδεμα θελει μαζεμα. Για να μαζευτεις το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να κρατησεις τα εξοδα χαμηλα και το ΡΙΣΚΟ στο minimum.
    o OΠΑΠ παραμενει μια εταιρεια απο την Ελλαδα που οτι και να λεμε δεν εχει τη καλυτερη φημη ειδικα στο τζογο. Εδω δουλευει εδω βγαζει λεφτα σε αντιθεση με τους αλλους που παιζουν απο φρουτακια στη Μαγαδασκαρη μεχρι σκυλια στην Αγγλια και καμηλες στην Αιγυπτο.

    Φυσικα και δε σε νοιαζουν αυτα ως παικτη και καλα κανεις. Αλλο αυτο ομως και αλλο να παρουσιαζεται καποιος δυναστης. Δυναστης ειναι αυτος που στα παιρνει με το ζορι και σε υποχρεωνει να κανεις πραγματα που δεν θες.
    Τελευταια φορα που κοιταξα ΟΥΤΕ Ο ΤΖΟΓΟΣ ειναι υποχρεωτικος ΟΥΤΕ σε κυνηγησε κανενας αμα δεν επαιξες ΟΠΑΠ, ουτε μονοπωλειο ειναι οπως ανεφερες.
    ΘΕΣ να παιξεις ΟΠΟΥ ΘΕΣ? ΚΑΝΤΟ ειναι τοσο απλο. Αλλα το να αφοριζεις και να βριζεις ενα μαγαζι επειδη δε σου αρεσουν τα προιοντα του ειναι αστοχο. Οπως αστοχο ειναι και που θα βαζουν οτι βγαζουν, απο τη στιγμη που δεν πειραζουν αλλο κολο εκτος απο το δικο τους..

  22. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εντάξει.Αφού μου δίνει την “ευκαιρία” να παίξω “Τζόκερ”, τότε αλλάζει. Και ναι! Εχω παίξει κάποιες φορές “Τζόκερ”. Από τα “ρέστα” κάποιου συνήθως.Οταν έπαιζα δηλαδή.
    Ευχαριστούμε το ΟΠΑΠ για την ευχαρίστηση που μας προσφέρει και τις πιθανοτητες να γινουμε “εκατομμυριουχοι με 9 γράμματα”.
    Οταν μιλάω για “δυνάστη”, εννοώ ότι είναι μονόδρομος.(τουλάχιστον ως χθες.Αλλά και παραμένει για τους ηλικιωμένους που παίζουν “κίνο” και τους μετανάστες που παίζουν 1 και 2 ευρω “παρολί” 10 ματς μπας και πάρουν 200 χιλιάρικα!
    Οτι είναι μονοπώλιο,έχει και δυναστικες τάσεις αυτόματα. ΑΦού δεν παρέχεται η δυνατότητα “διαφυγής” μέσω κάποιας άλλης επιλογής.
    Κανεις δεν τραβάει από το αυτί τον πάικτη να μπει στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ελα όμως που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    Και αυτό να δεις πως λέγαται…πως λέγεται….
    …ΧΟΥΝΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.

    Το να αφορίζω ένα μαγαζί όταν δεν έχει καλά προιόντα,δεν είναι άστοχο. Ειναι δικάιωμα.
    Είναι κάτι ανάλογο με την δορυφορική τηλεόραση, η οποια “ξεβράκωσε” το εγχώριο πρωτάθλημα και πλέον όλοι έχουν ένα μέτρο σύγκρισης,προκειμένου να τοποθετήσουν σωστά το Ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με αυτα που βλέπει κάθε Σαββατοκύριακο μέσω Νοβα και ΟΤΕtv. Εφυγε η τσίμπλα.
    Το αυτό συμβαίνει και με τον ΟΠΑΠ. Κάποτε έμοιαζε με “σούπερ-ντούπερ” κατάσταση. (όπως την εποχή που στις ταινίες του ο Χατζιχρήστος άκουγε από το ράδιο την νικήτρια στήλη). Μιλάμε για κατάσταση μεταπολεμική.

    Οι μάσκες έπεσαν. Οι συγκρίσεις πλέον είναι αναπόφευκτες.Η τεχνολογία, και το διαδύκτιο “ξεγύμνωσαν” τα πάντα και πλέον ακόμα και οι παίκτες-“Χατζιχρήστοι” βλέπουν αυτό το μόνιμο κοροιδιλικι,την χουντάρα που σκέπαζε τα πάντα,την κλεψια,την διατήρηση του απαραίτητου μονοπωλίου ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,την οπισθοδρόμηση και την μεσαιωνική νοοτροπία της εταιρείας-μούμια.

    Παράδειγμα και τελειώνω: Σε ένα χωριό,υπάρχει ένα συνεργείο. Εκει πηγάιναμε όλοι. “καλό”-κακό”, όλοι εκεί. Ουρά οι “πελάτες”.
    Με τα χρόνια,ανοίγει άλλο ένα συνεργείο. Δύο τα συνεργεία λοιπον. Και βλέπω,ότι το πρώτο,μέ έκλεβε και μου έκανε “σκιτζίδικη” δουλειά. Και προτιμώ το νέο. Και εύχομαι να ανοίξουν άλλα δύο. Και ακόμα δύο. (κατ εμε πάντα). Δεν κάθομαι να αναρωτηθώ,γιατί το πρώτο, παρόλα αυτα,παραμένει “σκιτζίδικο”. Πάω απλά σε ένα “καλύτερο” (κατ εμέ πάντα) και εύχομαι το “σκιτζίδικο”, που μου είχε κατσικωθεί για χρόνια δια του μονοπωλείου, να κλείσει και ο μάστοράς του να γίνει γκαρσόνι με στενά παπούτσια σε κατηφορική ταβέρνα στα Λεχενά.

    Νομίζω ότι το θέμα το καλύψαμε. Ο καθένας έχει την άποψή του και την υποστηρίζει. Πάμε για άλλα.

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    ok οτι πεις, χουντα θες χουντα πες, μπες λοιπον σε ενα απο τα δεκαδες σαιτ που μπορεις να παιξεις και σε αφηνει η μονοπωλιακη χουντα
    και πολυ μιλησα…ειναι προφανες οτι δε θες να καταλαβεις μια κατασταση αλλα μονο να αφορισεις.
    ως συνηθως δηλαδη