Α Ε Κ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Ευκαιρία για ξεμούδιασμα ήταν ο πηγαιμός στο ΟΑΚΑ, αφού αποφασίσαμε με τον μεγάλο μου να πάμε κανά δίωρο πριν το παιχνίδι και να περπατήσουμε γοργά γύρω γύρω το γήπεδο, καμιά δεκαριά φορές. Ψιλομανούριαζε εκείνος βέβαια, αλλά μου την έκανε την χάρη. Όπως χάρη μας έκανε και το ξεμούδιασμα της ομάδας μας. Απέναντι σε αντίπαλο αδύναμο μεν, αλλά συμπεράσματα πάντα βγαίνουν δε.

Κύρια για την ανάπτυξη και την παραγωγή παιχνιδιού. Που είναι και το ζητούμενο πάντα για την ΑΕΚ. Εντάξει και στην άμυνα υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά σήμερα ούτε που πήγαινε και το μυαλό κάποιου. Οπότε είδαμε ένα πρώτο ημιχρόνιο, σχεδόν αλάνθαστο. Πολυποικιλία επιθέσεων, είτε από άξονα είτε από τα πλάγια, και καταιγισμός επιθέσεων. Και με μπόλικα ωραία γκολ. Που τελειώσανε τα πάντα στο τσάκα τσάκα.

Οπότε στη συνέχεια, θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε κι αλλαγές, ατομικά χαρακτηριστικά και προοπτική ένταξης στην ενδεκάδα. Και μας την εκανε την χάρη ο Δέλλας, που πιστώνεται μιά πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας αλλά και την διάθεση της να συνεχίσει να επιτίθεται. Παρά την βροχή και παρά την αγγαρεία, που όπως και να το κάνεις, θα ήταν μια πραγματικότητα. Αφού μέχρι και η εξέδρα δεν ασχολείτο πιά. Η υγρασία γινόταν πιο έντονη και λογικά όλοι θα θέλαμε να γυρίσουμε πίσω. Χάλασε και το πανηγύρι ο διαιτητής με το ανύπαρκρτο πέναλτυ…

Όλα λοιπόν λογικά κι αναμενόμενα. Ακόμα μια τυπική διαδικασία πήρε τέλος – δεν είναι τόσο τυπική αφού οι βαθμοί διαφοράς μετράνε πολύ στα μπαράζ – με τους γνωστούς καλύτερους. Κορδρέρο, Μπακάκης, Μάνταλος κι ουσιαστικά τελειώσαμε. Ανεβασμένος ο Πλατέλας και καλή δραστηριότητα από Μπαρμπόσα και Ανάκογλου. Φυσικά χρήσιμη και η παρουσία του σέντερ φορ και μιλάω καθαρά για το σύστημα. Για το οποίο κάποιοι λέγανε, οτι είναι επιλογή της ομάδας να παίζει χωρίς καθαρό επιθετικό. Αστεία πράματα.

Αυτή λοιπόν η εξάδα, είναι μια φωτογραφία του μέλλοντος. Μαζί με τον Αραβίδη. Άντε και δυό σέντερ μπακ για ξεκάρφωμα. Δεν μπορώ να μιλήσω για χτίσιμο αλλά για πλαισίωμα της αποκλειστικής αποστολής για του χρόνου. Που εκεί πρέπει να είναι το μυαλό μας. Δυστυχώς ο Φαγέ, που ομολογώ οτι τον πίστευα, είναι σε αρκετά χαμηλό επίπεδο. Κι ενώ έχει σωματικά προσόντα. Θα μου πεις οτι δεν είχε αντίπαλο να κόψει. Ναι, αυτό λέω. Το εξάρι πλέον, δεν  είναι μόνο να κόψει αλλά και να βγάλει την πρώτη μπαλιά. Συμφωνώ βέβαια οτι οι συνθήκες κριτικής ήταν σε φάση νάρκωσης. Σαν τον Ζόριτς, που δεν έχω καταλάβει ακόμα πού παίζει και τι προσδοκία υπάρχει. Αλλά να μην είμαστε αυστηροί σήμερα. Γιορτή είχαμε. Δεν μπορεί να χαλαστούμε με τον Γροντή.

Συνεχίζουμε λοιπόν με την ίδια όρεξη. Για να μην υπάρχει αμφιβολία ή δεύτερες κουβέντες. Κι είναι καλό που θα γίνει μιά κάποια ενίσχυση τώρα κοντά. Τουλάχιστον δεν πολυφαντάζω γραφικός. Μιλώντας όχι για την άνοδο, αλλά για το σταδιακό θεμελίωμα. Για τον στόχο, που είναι εφικτός. Και τον ξέρουμε όλοι. Κι ας μην είναι έτοιμο το γήπεδο. Δεν πειράζει και τόσο. Πιο πολύ χρειαζόμαστε νέους φιλάθλους παρά ντουβάρια. Ντουβάρια έχει και η Newcastle.

Υγ. Μεγάλη μαλακία του Παοκ σήμερα. Συμφωνώ για την κούραση, αλλά υπάρχει και η ισοπαλία. Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω τι μέσον έχει ο Γλύκος. Μάλλον αυτό που είχε ο Χαλκιάς.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Α Ε Κ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    ο αντιπαλος δεν ηταν για σοβαρα συμπερασματα αλλα αυτο που μενει ειναι η καλυτερη εμφανιση της αεκ τα τελευταια δυο χρονια.

    εξαιρετικη η ομαδα σε ολους τους τομεις. γρηγορο ποδοσφαιρο , πολλα τρεξιματα , ομαδικοτητα χωρις επιπολαιοτητα , καλη συνεργασια αλλα πανω απ ολα εξαιρετικη νοοτροπια.
    με το 4-0 στο ημιχρονο φοβηθηκα δηθεν ξεκουραση και ελληνικη τακτικησ το δευτερο μερος αλλα η ομαδα με διεψευσε ευχαριστα!

    υπαρχουν καποιοι παικτες που ξεχωριζουν και φωναζουν οτι ειναι για μεγαλα πραγματα πχμπαρμποσα, μανταλος , μπακακης.
    καλος ηταν σημερα και ο πλατελας.η μεσοεπιθετικη τριαδα (μπαρμποσα, μανταλος, πλατελας) ηταν η βασικη υπευθυνη για το θεαματικο ποδοσφαιρο που ειδαμε.

    δε ξερω αν ο μπρεσεβιτς ειναι ο καλυτερος επιθετικος που εχουμε αλλα ξερω οτι σιγουρα ειναι ο μονος σεντερ φορ που εχουμε , με κινησεις και τοποθετησεις για τη θεση, γιαυτο και θα πρεπει να παιζει αυτος στην κορυφη της επιθεσης.

    καλος στο πρωτο μερος ηταν και ο πεταυρακης που εκανε καλες προωθησεις .θα δωσει εξετασεις για του χρονου.

    την αμυνα δε θα την κρινω γιατι (και) η επιθεση της επισκοπης ηταν αναξια κριτικης…..

    ΥΓ: ο παοκ εχει ναυτια τιτλου. οποτε αρχιζει να πλησιαζει κοντα σε τιτλο , ζαλιζεται και πεφτει.
    δεν εχει στοφα νικητη αυτη η ομαδα και δεν μπορει να παιξει ποτε ως φαβορι…
    νομιζω οτι και μονη της να κατεβει να παιξει στο πρωταθλημα , παλι δευτερη θα βγει…
    μιλαμε για ομαδα που επαιξε πρωτη φορα στην ιστορια της προκριματικα τσαμπιονς λιγκ και “σκοραρε” τρια γκολ στην εστια της.
    γενημενος λουζερ…

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΕΝ υπαρχει ΜΠΑΟΚ με τον ΑΣΤΕΙΟ στο παγκο τα εχουμε πει μηνες αυτα. Σαιζον με 14 παικτες με Τζιοληδες και Τσανδαρηδες ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ. Παιξανε 2 ματς σε 4 μερες και χανουν λαδια.. επαγγελματιες ποδοσφαιρηστες 25-30 χρονων που ‘κουραστηκαν’. Ποσο πια και αυτη η Παναγια να τρεξει? Που θελετε και ch.l να σας πετυχει οχι καμμια ομαδα μεγαλη τιποτε Jordies και να σας βγουν τα συκωτια…(οπως σε κατι αλλους)
    Κανενας δε ξερει που παιζει αυτο το ανημερο θεριο ο Ζοριτς. Ουτε καν ο ιδιος. Γι αυτο τρεχει ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ απο αμυντικο χαφ μεχρι αριστερο εξτρεμ. Η μαλλον για να το πω καλυτερα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ μπαλλα το ατι και δεν ασχολειται με κατι αλλο οπως το μαζεμα της ελιας. Η το μπαλωμα διχτυων.
    Τι κοινο εχει οποιος κανει ρομπα το gay? Αμεσως μετα η λιγο πιο πριν εχει μαζεψει ντορτι. Οχι απο τη Ρεαλ ουτε απο το Μεσι. Απο το κομποτη και το πανοπουλο.. Απλα στο ενδιαμεσο βρισκει τον σολαριουμ και ξελαμπηκαρει..

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @snitch: Geordies λέγονται… Έπρεπε να το ξέρεις με τόσο γλύψιμο που ρίχνεις στις αγγλικές ψωλές

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ανώνυμε typo εκανα σε σχόλιο απο το κινητο το j, σε πείραξε πολυ; Ξέρεις τι ειναι το typo ρε τυρο βλαχαρα;
    Τωρα για το ποιοι γαμάνε ποιους κάτσε εσυ και παρακαλα να σε πηδήξουν για να πάρεις την επόμενη δόση.
    Εγω δεν εχω θέμα. Ουτε να παρακαλέσω ουτε να μου δώσουν καμμια δόση.
    Άντε κακομοίρη ‘ανώνυμε ´ αυτα που κάνω σε ενα σκ εσυ πληρώνεις εισητηριο να τα δεις σε μια ζωη και άμα..

  5. Ο/Η Savvi λέει:

    @bandog : Εντάξει μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει ναυτία τίτλου αλλά μην ξεχνάς ότι πρώτον δεν έχει βάθος πάγκου και δεύτερον ότι μέχρι στιγμής έχει πιάσει ταβάνι, επομένως είναι λογικό κάποια στιγμή να κάνει κοιλιά.

    @The Snitch : Φίλε μου το ΑΣΤΕΙΟ στον πάγκο είναι ο Δέλλας και όχι ο Άγγελος γιατί ο πρώτος στα 5 παιχνίδια της ομάδας στις τρείς πρώτες αγωνιστικές μας παρουσίασε την χρυσή μετριότητα και στα άλλα δύο η ΑΕΚ ήταν απλός ΚΑΚΗ για να μην πω απαράδεκτη. Σε αντίθετη περίπτωση ο δεύτερος πολεμάει από την αρχή με το απολυτό τίποτα και κατάφερε μέχρι σήμερα να τον έχει πρώτο τον ΠΑΟΚ.

    @Το φως του φεγγαριού : Επιβεβαιώνεσαι σε αυτό που μου είχες πει στην αρχή της σεζόν ότι μόνο στα εντός θα δούμε μπάλα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για τις 5 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα θα είχε αυτήν την εικόνα(αναφέρομε στον πάγκο ασκώντας πάντα καλοπροαίρετη κριτική).

    ΥΓ. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να πάρει αυτό το πρωτάθλημα γιατί στην τελική ούτε τον γαύρο ούτε και τον βάζελο γουστάρω.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ savi
    συμφωνω. Απλα ο γωγος ΔΕΝ ειναι ο προπονητης της ΑΕΚ ο ΣΕΒΡΒΟΓΑΥΡΟΣ ειναι γι αυτο και βλεπεις οτι βλεπεις.
    Ο αλλος ειναι αστειος γιατι εκτος απο τη γραφικοτητα με τα θεια, ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οταν ανελαβε και που παει και τι θα εχει να δουλεψει.
    Εγω στη δουλεια μου ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ενα project το ΠΡΩΤΟ που κοιταω ειναι αν ειναι βιωσιμο. Οικονομικα φυσικα που ειναι το κυριοτερο και δευτερον αν αυτο που παμε να κανουμε εχει αποτελεσμα και δεν ειναι απλα κατι που θα γινει για 4-5 μηνες και μετα θα ξεφουσκωσει- αυτο λεγεται αρπαχτη.
    Μια χαρα ηξερε οταν εφευγαν 13 παικτες και ερχωνταν 6 οτι θα παει με ροστερ 14-15 max παικτων, οτι θα παιζει ο ….Τζιωλης ο Σκονδρας και ο Τσανδαρης σε 3 διοργανωσεις και οτι αυτο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ η μαλλον γινεται μεχρι ενα σημειο.
    Οπως εχουμε κιολας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ φαινομενο επαγγελματιες αθλητες 25-30 χρονων να ‘κουραζωνται’ οταν παιξουν 2 ματς σε 4-5 μερες μεσα στο υψηλοτατο επιπεδο της Λιγδας που η ταχυτητες ειναι πιο αργες απο replay και οι παικτες περπατανε. ΟΠΟΙΑ ομαδα μας παει να παιξει στη premier ενα μηνα θα γυρισει με το ροστερ στο νοσοκομειο ΟΛΟ απο θλασεις-τραβηγματα κλπ ειναι ΟΛΟΙ αγυμναστοι απροπονητοι και τεμπεληδες. Μονο tatoo selfies γκομενες και μπουζουκια.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι 2-3 ελληνες (κατσουρανης-καραγκουνης προσφατα) και ακομη και οι ξενοι (παικταραδες και κακοι) που ηρθαν και εφυγαν ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ να παιξουν σε ρυθμους ξενων πρωταθληματων με ελαχιστες εξαιρεσεις (Μιραλας-Τουρε π.χ)
    Αυτο φιλε μου λεγεται opportunity (το εγραψα σωστα ρε ανωνυμο τυρογαλο?) και σε παει μεχρι ενα σημειο.
    Τωρα αν το πονταρισμα ηταν οτι στην ελλαδα μπουρδελο ειναι ολοι και στη πενταδα θα μπουμε οκ- μαζι του. Στη πενταδα ομως (γιατι για εκει ειναι ολοι η καταταξη κατ εμε ειναι καθαρα θεμα συγκηριας) θα εμπαινε ετσι κ αλλιως: ο βαζελος ο αστερας και ο γαυρος ειναι + αλλος ενας.
    Οποτε καλο το σωτο αλλα εχει πολλη μπουγατσα μεσα και περναει μονο στα ΜΠΑΟΚΙΑ.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @snitch μπραβο μαλακα εχεις λεφτα βαλ’τα στον κωλο σου μαζι με τις σκατοαποψεις σου

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Που μπαινεις και διαβαζεις για να μας τη πεις… Για να δεις ΠΟΣΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (και καλα) ΜΑΛΑΚΑΣ εισαι…
    Το τι εχω και δεν εχω ειναι δικο μου θεμα, οπως ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ τα εκανα δε το ξεραμε να σε ρωτησουμε κιολας. ΒΛΑΚΑ.
    Αιντε στο 365 τωρα να βρεις τα αλλα τα προβατα να βριζεστε μεταξυ σας. Μη ξεχασεις να παρακαλεσεις για κανα επιδομα και καμμια δοση να ζεσταθει ο δικος σου κολος.
    Μη χανεσαι ομως: παντα οι μαλακες ειναι χρησιμοι στη ζωη να μας τα ξυνουν λιγο

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @snitch για αυτο εισαι οπαδος του νεοφιλελευθερισμου… οι ταπεινοι ειναι και αχρηστοι.. να μην παρακαλαμε για επιδοματα, να μην φωναζουμε για ανεργια για να μην μας την λενε ΚΑΘΙΚΙΑ σαν και του λογου σου.

    αλλα εμεις οπως και οι συν-οπαδοι της ομαδας σου we’re having a party when thatcher (και ολοι του συναφιου σου) dies.

    τραβα στην αγγλια αμα γουσταρεις τοσο πολυ και αδειασε μας τη γωνια εδω στην μπανανια

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΦΥΣΙΚΑ και ειμαι οπαδος του νεοφιλελευθερισμου. Στα παπαρια μου γραφω αυτους που παρακαλανε ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ. Οποιος εχει αρχιδια δουλευει οποιος ειναι τεμπελο-κλαψομουνης σα και σενα καθεται και ψηφιζει Αλεξη να επαναφερει τα επιδοματα και να σας βαλει ολους σε μια ‘θεσουλα’.
    Επειδη βεβαια εκτος απο παρακαλετος μαλακας εισαι και ανιστορητος το συνθημα που λες ειχε να κανει με τη σταση της κυβερνησης τοτε με τους 96, ουδεμια σχεση με οτι αναφερεις. ΚΑΙ ΕΙΚΕΙ ΣΚΡΑΠΑΣ…
    Οπου γουρταρω ειμαι και στο Λονδινο και στην Αθηνα – σιγα μη σου ζητησω και την αδεια..Οπως σου ειπα: παντα οι μαλακες ειναι χρησιμοι στη ζωη να μας τα ξυνουν λιγο
    Σαλτα γαμησου τωρα και φερε μας και την εισπραξη. ΛΙΓΟΥΡΗ