Α Ε Κ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Πληρότητα σήμερα μετά από αρκετό καιρό. Η τριανδρία του σπιτιού, μετά τον ερχομό του μικρού μου από τας Αμέρικας, ήταν αποφασισμένη για την παρουσία της στο γήπεδο. Όπερ κι έγινε, παρά τα σχετικά ξενύχτια τα χθεσινά. Εμείς λοιπόν πλήρεις στην εξέδρα. Με σκοπό να θαυμάσουμε την πληρότητα του ρόστερ κατά την περίφημη δήλωση. Άτυχος βέβαια ο μικρός που δεν θα έβλεπε Μπακάκη, Μπαρμπόσα και Κορδρέρο, αλλά τι να κάνουμε; Θα έβλεπε το βάθος του χτισίματος. Μαζί και με την τελευταία ανακάλυψη του Μιλοβάνοβιτς : Τον Κατσουράνη. Όλα καλά μωρέ. Έρχεται η ανάπτυξη.

Και μας βγήκε πολύ ευχάριστα η αρχή του παιχνιδιού. Μια ΑΕΚ φορτσάτη, που γρήγορα γρήγορα καθάρισε το παιχνίδι. Σου έδινε την εντύπωση οτι οι αναπληρωματικοί ή έστω αυτή η εξ ανάγκης πειραματική ενδεκάδα που παρέταξε ο Δέλλας, μάλλον είναι καλύτερη από την κανονική. Που δεν είναι έτσι βέβαια, αλλά σίγουρα στην ποτελεσματικότητα και στον ενθουσιασμό, σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στους περίπου τέσσερισς χιλιάδες, που πήγαμε.

Τα πράματά βέβαια δεν ήταν κι ακριβώς έτσι, αφού φάγαμε δυό ευκαιρίες σοβαρότατες. Και κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, θα ήθελα να το είχαμε φάει, με σκοπό να δούμε πιο καλά το σύστημα. Που ήταν ψιλοπαιδικό, κι άλλοτε έμοιαζε με 4-4-1-1 κι άλλοτε με 3-5-2. Την κατάσταση μάλλον την μπέρδευε ο Άνταμ κι ο Σαρρής, όπως και τα πλάγια μπακ, που απλά δεν κάνανε τίποτα. Όπως βέβαια κι ο Ανάκογλου. Κι όμως, 3-0. Πού οφείλεται; Απλά πράματα. Αδύναμος αντίπαλος, φοβισμένος με την νοοτροπία του προπονητού του, και καμία απαίτηση. Κι εμείς πολύ καλή ρέντα. Που έβγαλε όμως πολύ ωραίο θέαμα, ξεάγχωτο απόγευμα κι αφορμή για συμπεράσματα, σαν αυτά που αραδιάζω εδώ.

Τα οποία συμπεράσματα, έχουν επιστέγασμα το δεύτερο μέρος. Ήρθε μια λογικότατη χαλάρωση στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους πολλούς νέους σε νέες θέσεις, και φάγαμε το γκολ. Όμως είχαμε κάτι άλλο θετικότατο : ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ ΜΑΣ. Με τις πάνσωστες αλλαγές του. Που κατέδειξαν, ακόμα και στον πιο δύσπιστο, τα κενά μας για τα οποία μιλάμε εδώ, από το καλοκαίρι. Τα οποία δεν τα ομολογούνε δημοσιογραφάκια, απλοί Χαϊκάληδες της ποδοσφαιρικής ζωής μας, διότι είναι χαρούμενα με ένα πεντοχίλιαρο.

Ποιά κενά; Ήταν απόφαση της ΑΕΚ να παίζει χωρίς σέντερ φορ; Σώπα ρε βλάκα. Μέχρι κι αυτός ο Μπρέσεβιτς είναι απαραίτητος, χώρια που το γήπεδο φώναζε το όνομα του Μπλάνκο, χώρια που ο ηλίθιος ο Μιλοβάνοβιτς, ψάχνες τέτοιον. Ρε ή δεν ξέρεις μπάλα, ή είσαι εγκάθετος. Δοσίλογος πολιτικά. Ήσουν εντάξει στα αμυντικά χαφ; Δηλαδή με το ζόρι, προσφυγικά, να κάνεις τον Ισπανό σκυλί; Είδες που σήμερα, μέχρι κι ο Ρόβας φαινόταν καλός; Έτσι πάνε αυτά σε ορθολογικά σχήματα. Σαν τον Δημητριάδη παλιά, που είχε βγει πρώτος σκόρερ.

Πολλά μπορώ να λέω, αφού έχω χαρεί με τα έξι γκολ. Είδα ανοιχτό παιδικό θέαμα και μου άρεσε. Κι επειδή είμαι στο πνεύμα των ημερών, γουστάρω να πιστεύω οτι υπάρχει Άγιος Βασίλης. Κύρια τον Ατρόμητο παρακολουθώ, που πάει από το κακό στο χειρότερο, κι είμαι σίγουρος οτι με ένα τηλέφωνο στον Σπανό, τα πάντα κανονίζονται. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όπως ξέρουμε οτι είναι καλή προοπτική ο Ντούνης, σαν παίκτης ευκαιρίας. Φαίνονται κάποια απλά.

Κι επειδή κρίνουμε αγώνα, ξαναλέω την κουβέντα του Φάντροκ : Ξέχνα το αποτέλεσμα κι έλα να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Μια χαρά υποχρέωση βγάλαμε και συγχαρητήρια. Αλλά ο κορμός είναι απαραίτητος πλέον. Φυσικά το έχουν πάρει χαμπάρι κι οι Σέρβοι εκεί μέσα και τρέχουν σαν στρουμφάκια πλέον, μετά από προετοιμασία τοσων μηνών. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν τα παίρνουν τα γράμματα κάποια παιδιά. Κι αυτά πρέπει να φύγουν. Διότι επάνω, δεν είναι πανηγύρι κι ό,τι κάτσει έκατσε. Όπως εκατσε σήμερα ο Φοιρός, που είναι όνομα και πράμα. Που καλά το πήγε, αλλά αν δεν έχεις ρέντα, ίσα που θέλεις μηχανάκι για να μετράς. ΒΟΔΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.

Υγ. Αυτά που θα διαβάσετε στις φυλλάδες ( η ΑΕΚ χτύπησε στο ψαχνό ) μην τα πάρετε σοβαρά. Η σκέψη να είναι για την ανάπτυξη, κι όχι αν θα βγει πρόεδρος της δημοκρατίας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Α Ε Κ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    εβλεπα το ματς αποσπασματικα μεσω streaming . δεν ενθουσιαστηκα παρα το ευρος του σκορ , που θα μπορουσε να ηταν και ευρυτερο.
    πολυ επιπολαιοτητα , τοσο στην αμυνα οσο και στην επιθεση.σα να υποτιμουν τον αντιπαλο . αυτο ειναι κακος οδηγος για τις προκλησεις που ερχονται.
    μεσοαμυντικα και αμυντικα εχουμε θεμα και ο τερμας ειναι ασταθης και απροβλεπτος.
    με ευχαριστει η αποδοση του πλατελα στα τελευταια ματς. στις πρωτες αγωνιστικες μου ειχε αφησει την εντυπωση οτι ειναι γατακι που δε κανει για παραπανω. τωρα δειχνει να το παλευει.
    ο μανταλος ξεχωριζει αμεσως απο αυτη την ομαδα . απογοητευση ο γροντης.φιλοτιμος ο αραβιδης…
    ο ντουνης αναμενεται να αναλαβει ρολο μαλαδενη στην αεκ.δυσκολα ενδεκαδατος αλλα αξιοπιστος και χρησιμος.
    ο μπρεσεβιτς ειναι επαρκης φορ για την κατηγορια αλλα ο κοσμος σημερα μιλησε :
    ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ ή σε απλη μεταφραση , εναν πολυβολητη…

    ΥΓ: πρεπει να γινουν καλες μεταγραφες απο τωρα στις θεσεις που ποναει αμεσα η ομαδα με πρωτο στοχο τον αμυντικο μεσο.
    καλυτερα να γινουν 1-2 και καλες παρα 4-5 και να ψαχνομαστε ξανα το καλοκαιρι…
    οφειλουμε ως αεκ να κυνηγησουμε οσο μπορουμε και το κυπελο.