HAIKALIS GATE

αγωνες πεινας

Μουσικές καρέκλες.
Ξανά νεο πρόβλημα στη μικρή ‘Ιουδαία’ των Βαλκανίων. Η “Ρώμη” δεν δίνει άλλο χρόνο στη καρέκλα του φερόμενου πρωθυπουργου, ο οποιος πρέπει να κατέβει από δ’αύτη. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν και μάλιστα χωρίς κάποια μουσική υπόκρουση. Κάθε λίγο και λιγάκι,όποιος προκάμει, όποιος πρωτοπουλήσει καλυτερη εκδούλευση στα αφεντικά της “Ρώμης”, εκείνος κάθεται στην καρέκλα για κάποιο διάστημα.Σούρνωντας μαζί του ένα απίστευτο σκυλολόι από πεινασμένους κλεφταράδες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση καλούνται ως Υπουργοί…οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους σούρνουν μαζί τους από μια κυψέλη με πεινασμένα μελίσσια,τα οποία καλούνται “σύμβουλοι”… κ.ο.κ.)

Αλλοτε ένα χρόνο,άλλοτε έξη μήνες,άλλοτε πάλι δύο μήνες,άλλοτε ενάμιση χρόνο…ανάλογα τέλος πάντων με τα σχέδια αλλά και τις ορέξεις των “Ρωμαίων” συγκλητικών οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με αυτον τον άχαρο ρόλο,να επιβλέπουν και να ρυθμίζουν τα εσωτερικά σκυλοφαγώματα και τις ίντριγκες των κατοίκων της “Ιουδαίας” των Βαλκανίων.

(Η αλήθεια είναι ότι έχουν εκπλαγεί με την προθυμία των ‘πολιτών’ να κυβερνώνται από αλητήριους και μάλιστα επί τόσο μακρόν διάστημα…έως που καταντά και ύποπτο: Μήπως επίτηδες και υποχθόνια,χρονια τωρα, συνεννοούνται κυβέρνηση και λαός ώστε να καταστούν και οι δύο τόσο αναξιόπιστοι και γραικύλοι στα ματια τριτων, ώστε να μην είναι χρησιμοι πια στη “Ρώμη ούτε καν σαν “Εφιάλτες”. Και με αυτόν τον πονηρό τρόπο ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους. Δηλαδή μέσω της γενικής τους απραξιας και ολικής τους ανικανότητας για οτιδήποτε,κερδίσουν την ελευθερία τους δια του πεταματού τους…χμμμ…)

…Ετσι λοιπόν,αποφάσισαν να προσθέσουν και μουσική υπόκρουση σε αυτην την ανελεητη “μάχη” των ιθαγενών γραμματέων και φαρισσαίων να στριφογυρίζουν γύρω από την καρέκλα και να σκοτώνονται να ανέβουν πάνω της.Από το ’74 πρόσθεσαν ΚΑΙ μουσική.
Κατά την διάρκεια της, όσο εκείνη θα πάιζει, οι ιθαγενείς καρεκλοκένταυροι καλούνται να γυρίζουν γύρω από αυτήν. Οταν ξαφνικά θα παύει η μουσική, όποιος προλάβει, όποιος είναι πιο κοντά,ή όποιος έχει καλύτερο “διασκελισμό” και προλαβαίνει θα κάθεται σε αυτήν,θα μένει για πρωπθυπουργός για ένα εύλογο διάστημα το οποιο όπως είπαμε θα το ορίζει η “Ρώμη”.
Οταν εκείνη θα κρίνει αναγκάιο,θα ξεκινά πάλι την μουσική,πράγμα που σημαίνει πως ξανά οι καρεκλοκένταυροι θα πρέπει να ξαναρχίσουν να τρέχουν γύρω από την καρέκλα ώσπου να παύσει ξαφνικά η μουσική και έτσι να ξαναβρεθεί κάποιος άλλος στην καρέκλα του “Μαξίμου”. Σημείωση: Δύναται ο ίδιος άνθρωπος να μπορεί να συμμετέχει όσες φορές θέλει και να έχει απεριόριστο αριθμό θητειών στην “πρωθυπουργική” καρέκλα.

…Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει φόβος μη πάει κάτι στραβά, η μήπως κάποιοι σχεδιασμοί της “Ρώμης” βγούν έξω από το χρονοδιάγραμμα,αφού όλοι οι συμμετέχοντες είναι ΠΡΟεπιλεγμένοι όπως και οι όποιες “αποφάσεις” του “πρωθυπουγού” της “Ιουδαίας” είναι για τα μάτια του όχλου που γνωστό είναι ότι γουστάρει “Κολοσσαίο”, λιοντάρια,βρακιά, CD- DVD και κλειδαρότρυπες.

Δηλαδη εχουν λαβει υπ’οψην τους ολα τα σεναρια και εχουν ετοιμα εναλλακτικα σχεδια ακομα και για τις πιο ακραιες  περιστασεις στις οποιες μπορει να περιελθουν λόγο  π.χ  της  άκρατης, απύθμενης  και ανεξερεύνητου μεγέθους ηλιθιότητας των ΓΑΠ-Σαμαρά,ή λόγο της  ακόρεστης  βουλημιας  για εξουσία του ‘άρρωστου’ Βενιζέλου. Οταν εχεις να κανεις με ‘ναπαλμ’ βλακειας και νάρκες εξουσιολαγνειας, οφείλεις να παιρνεις  καθε προφυλαξη.

( όταν η μωρία πρωθυπουργεύει και η ‘πεινα’ συγκυβερνα παραστέκοντας,εύκολα μπορεί μια χωρα να μετατραπεί σε Γομόρα. Να χαθει απο το χαρτη σε μια βδομαδα. Πραγματικα τωρα,τους ‘δανειστές’ τους ειχε λουσει κρυος ιδρωτας. Και ακομα κινδυνευουν. Ξερεις τι ειναι να πονταρεις δισεκατομμυρια στα ‘χερια’ των ‘Μπολεκ’ και ‘Λόλεκ’; Μιλαμε για ρισκο,οχι αστεία. Και -σε ορισμενες περιπτωσεις,-αν οντως δεν επενεβαιναν οι ‘έξω’, σημερα δεν θα ειχαμε ουτε νερο στις βρυσες.  Κατα μια εννοια λοιπον, μπορουμε να συμφωνησουμε με τους ‘Αδώνιδες’ τους ‘Βορίδιδες’, τους ‘Λοβερδους’ και τα λοιπά ‘ξουράφια’  ότι όντως  ‘μας εσωσαν οι δανειστες’. Οτι περιόρισαν το κακο και δεν ξετυλίχθηκε αυτο σε όλη του την έκταση,σύμφωνα με τα ‘οράματα΄αυτων των πνευματικά σακατεμένων δουλικών.Δηλαδή  των ‘ΓΑΠοΣαμαροΛοβερδοΑδώνιδων. Παλι καλά να λέμε,που ακομα υπαρχει ασφαλτος στους δρομους).

 

Κανένας φόβος λοιπόν από πλευράς “Ρώμης” αφού όλοι οι συμμετέχοντες είναι επιλεγμένα-αν και ‘επικινδυνα’ για καταστροφές- ζώα, αλλά και από πλευράς των καρεκλοκένταυρων ζώων δεν υπάρχει άγχος μη και δεν τα καταφέρουν στα χρονοδιαγράμματα και στις λοιπές εντολές που κατά καιρούς λαμβάνουν από την “Ρώμη”, αφού οι ίδιοι δεν έχουν έτσι κι αλλιώς την δικαιοδοσία ούτε βρακί να αλλάξουν αν δεν ρωτήσουν πρώτα τους “Συγκλητικούς” της “Ρώμης” και ουδεμία “αλλαγή” δύναται να συμβεί χωρίς την άδεια του “Αυτοκράτορα”.

Οπότε λοιπόν, μην άγχεσθε και σεις,όσοι νομίζετε ότι κάτι πάει να αλλάξει αυθόμητα κάθε φορά και αν τελικά οι ‘αγώνες πείνας’ των συμπατριωτών μας θα πιάσουν τόπο.
Σιγουρα θα πιάσουν. Και σίγουρα κάτι θα ‘αλλάξει’…όπως γίνεται από καιρο εις καιρόν.
Το πότε δεν το ξεύρωμεν,καθότι δεν είναι εις τας χείρας μας να γνωρίζομεν. Το με ποιους θα γίνει η άλλη μία αλλαγή καρέκλας,ούτε και αυτό το γνωρίζομεν με ακριβεια,εφόσον άλλοι φροντίζουν για αυτο και ημεις απλως το επληροφορουμαστε τελευταίοι.
Το μόνο που ξέρουμε είναι το “πως” θα γίνει αυτή η αλλαγή: Μα με εκλογές. Αυτό είναι στανταράκι και σας το δινω να κονομίσετε. Τα τελευταία 40 χρόνια,αυτόν τον τρόπο προτιμά η “Ρώμη” να δίνει λύσεις στην “Ιουδαία” μας.
Με ‘μουσικες καρεκλες’.

(…μη μου ζητας να σου προβλεψω και με ποιον ακριβως εκλογικο νομο-παραγγελια θα γινουν οι επομενες εκλογες. Ολα κι’όλα. Για περισότερες διευκρινισεις απευθυνθείτε στο γαμπρό του Μπακατσέλου,τον Τούρκογλου).

Δηλαδή θα ξαναέχουμε Μουσική σε λίγο καιρό. Θες στις αρχές,θες στο τέλος του 2015,μικρή σημασία έχει. Σε λίγο θα ξανα-“επιλέξουμε” αυτούς που θα μας “κυβερνήσουνε”….και για όσο θα είναι κλειστά τα ηχεία,θα παραγουν το ‘κυβερνητικο’ εργο. Με απλα λογια,θα κοιτανε τα τηλεφωνα στα γραφεια τους καθε Δευτερα. Πότε θα χτυπησουν για να λαβουν τις εντολες  και τις κατευθυνσεις της εβδομαδας, απο τους πρεσβεις της Αμερικης, της Γερμανιας, ή του Ισραηλ (αναλογα με το θεμα).

…μέχρι να ξανακουστεί η μουσική, και “τσουπ” όλοι πάνω και όλοι ξανά στις κάλπες.

Δεν μπορώ να πω…η “Ρωμη” μας προσέχει και κυρίως φροντίζει για την διασκέδασή μας.
…Φαντάζεσαι να είχε προτιμήσει τόσο καιρό, όχι το ξύλο μετά “μουσικής”, αλλά σκέτο το ξύλο με ολίγη “σκοποβολή” όπως παλαιότερα έχει προκρίνει και εφαρμόσει σαν τρόπο διακυβέρνησής μας;

…Πάλι καλά. Ας είναι καλά οι αρχαίοι πρόγονοι…
…και για αυτό..
Δεν ξέρω για πόσο ακόμα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.