ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μέσες-άκρες, η ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου σε δυο γραμμές λέει πως : Η Γερμανία ξεκίνησε τον Πόλεμο κατά της Ευρώπης και πως οι Ρωσσία-ΗΠΑ μετά από 4-5 διαλυτικά χρόνια για την Ευρώπη μπούκαραν και “έσωσαν” την Ηπειρο,μοιράζοντάς την στην Γιάλτα σε μια συνάντηση για τσάι, ενώ εν τω μεταξύ όλο αυτό το εμπόλεμο διάστημα,η χωρα με τις -αναλογικά- μεγαλύτερες θυσίες και φόρο αίματος ήταν η Ελλάδα.

Η παραπάνω γενική περιγράφη των ετών 1939 – 1945, θα μπορούσε άνετα να σταθεί “δίπλα” στην περίοδο 2009 – 2015 και να παιχθεί το τεστ: “Βρείτε τις διαφορές”.

Επιστρέφοντας στα “δικά μας”, να δούμε αν τελικά όντως “πρωτη φορά Αριστερά”, ή “για πολλοστή φορά Αριστερά”.

Το 1981, ο Αντρέας,αν δεν κάνω λάθος,εξ Αμερικής ορμώμενος μαζί με τους “αριστερούς” ζιβαγκοφόρους κλεφτοκοτάδες Τσοχατζόπουλους θριάμβευσε και επεβλήθει υποκρινόμενος τον σοσιαλιστή, ο οποιος δεν απέχει και πολύ από τον Αριστερό ιδεολογικά.
Στο βρώμικο ’89, η Αριστερά συνέπραξε στην συγκυβέρνηση “Εθνικής σωτηρίας” όπως την έλεγαν, στην ουσία σώζωντας τον δικομματισμό. Αλλωστε αυτος ειναι και ο σκοπός υπαρξής της στην Ελλάδα.

Να μη πούμε για την Σημητική περίοδο και βάλουμε τα γέλια.
Από τα “σπλάχνα” του ΚΚΕ,της ΚΝΕ και των λοιπών χώρων ξεκίνησαν και με “αριστερά” ένσημα κατάφεραν να επενδύσουν στην καραδεξιά πολιτική τους και να επιβιώσουν επί μακρόν στα κυβερνητικά σχήματα,διαλύοντας τα πάντα.

Και σήμερα, “για πρώτη φορά αριστερά”. Η καλύτερα “για άλλη μια φορά ξανά αριστερά”.
Τόσο “αριστερά”, που η μόνη χώρα που έχει λόγους ανησυχίας-και το δείχνει- είναι η Μερκελική Γερμανία,η οποια έχει τους περισσότερους κρυμένους “σκελετους” εδώ στην Ελλάδα. Μόνο ο “σκελετός” Χριστοφοράκος,αν χρησιμοποιηθεί σαν “ατού”, είναι ικανός από μόνος του να στριμώξει το Γερμανικό λυκόσκυλο στη γωνία γριλιζοντας.
Οπως εκβιάζουν οι Γερμανοί την Ελλάδα με τους “πιασμένους” πολιτικούς της,με τον ίδιο τρόπο είναι εκβιάσιμη η ίδια η Γερμανία π.χ. από την Αμερική ή την Ρωσσία, οι οποίες γνωρίζουν “χαρτί και καλαμάρι” τον τρόπο με τον οποιο η “ασυναγώνιστη” Γερμανία έτρεχε μόνη της στην Ευρωπη τόσα χρόνια και έβγαινε πρώτη.
———————-
Αφου σκοπός των δύο πόλων από την μεταπολίτευση και δώθε είναι “οι αριστερο-σοσιαλιστικές” κυβερνήσεις να ξεσκίζουν τα πάντα και κατόπιν να έρχονται οι – προσυνεννοημένοι- “καρπαζοεισπράκτορες” της Δεξιάς Ν.Δ και να φορτώνονται τις αποτυχίες των προκατόχων τους “αριστερών”, σβύνοντας παράλληλα τα “ίχνη” τους,σε ένα επάλληλο παιχνίδι που κράτησε 40 χρόνια με τα στελέχη ΚΑΙ των δύο να έχουν χοντροκονομίσει και με τους ψηφοφόρους ΚΑΙ των δύο να έχουν χοντροχρεοκοπίσει,ωσπου πια,κοιτά ο ένας τον άλλον στα καφενεία και βλέπει ο καθένας στο κούτελό του άλλου να γράφει “είμαι μαλάκας και καμαρώνω”.

Είναι τόσο “αριστερή” η τωρινή κυβέρνηση,που τα πρωτοκλασσάτα μέλη της άνετα θα μπορούσαν να μετάσχουν σε κυβέρνηση της δεξιάς.
Ο Βαρουφάκης,είναι γιος ενος πρωτοκλασσάτου στελέχους των επιχειρήσεων του Αγγελόπουλου. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει κανέναν να δηλώνει “αριστερός”. Αrιστερός δεν σημάινει απαράιτητα φτωχός. Ομως, ο εξ Αμερικής προερχόμενος Vαρουφάκης, ο πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ Vαρουφάκης, o μάρτυρας υπεράσπης του Αντρίκου Παπανδρέου Vαρουφάκης,o συνεργάτης του Παπαντωνίου Vαρουφάκης,o κουμπάρος του Νίκου Παπανδρέου Vαρουφάκης,o “φιλελευθερος κομμουνιστής” οπως αυτοπροσδιορίζεται Vαρουφάκης,δεν νομίζω ότι έχει καμια σχέση με πραγματικό αριστερό,όσο και αν κρεμάει τα πουκάμισα του έξω,παριστάνοντας τον Hi-Tech Ταμτάκο.
Οι ανησυχίες όσων έχουν -ακόμα – καταθέσεις, ή όσων παίζουν “χαρτιά” και ομόλογα είναι αδικαιολόγητες. Ολα πάνε πρίμα αδέρφια. Dont worry.

Το άλλο μέλος- από το τρίο στούτζες του υπουργείου Οικονομικώνε- είναι κος Σταθάκης. Ο καθηγητής οικονομικώνε στη Κρήτη Σταθάκης. Βέβαια. ο κατηγορούμενος Σταθάκης. Για κατάχρηση. Και αν δεν ψήφηζαν ΚΑΤΑ της άρσης της ασυλίας του οι μνημονιακοί “αντίπαλoι” του βουλευτές,πολύ αμφιβάλω αν θα ήταν σήμερα έξω ελεύθερος να κυκλοφορεί .Ποσο δε μάλλον να είναι συν-υπουργός οικονομικών.
“Χρωστάει” κι αυτός δηλαδή.
Αρα,αίολοι μικροκαταθέτες και αναποφάσιστοι επενδυτές,μη φοβού ούτε ετούτον. Dont worry.

Ο τρίτος της παρέας του σημαντικότερου-ας μη γελιόμαστε- Υπουργείου, είναι ο Τσακαλώτος. Ο γιος του καραδεξιού και “συμμοριτοκτόνου” – όπως ήταν το “παρατσούκλη” του, Θρασύβουλου Τσακαλώτου. Ο κιτρινοπαντέλωτος Τσακαλώτος με την προφορά ανθρώπου πού έζησε για χρόνια “στα ξένα”.
“Ε,και τις σημάινει αυτό”,θα επισημάνει κανεις. Ο γιος φταίει για τα κρίματα του πατέρα;
Οχι,αλλά τον “ακολουθούν” και αυτό είναι-καλώς κακώς- κρητήριο για την ανέληξη η την καταβύθηση της καριέρας και της σταδιοδρομίας κάπιοιου.

π.χ. εαν είχε εγγονό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ακόμα και αν ήταν διάνοια και ακέραιος σαν άθρωπος,δεν θα μπορούσε να βρει καρέκλα,όχι σε κυβερνητική θέση ή κομματική,αλλα ούτε καν σαν υπάλληλος του δημοσίου. Ναι,ή όχι;
Εχει λοιπόν σχέση και υπάρχει η ακολουθούμενη “φήμη” η οποία εαν ειναι κακή μπορεί να “στοιχιώσει” το μέλλον ενος απογόνου,εάν παλι είναι καλή μπορεί να “σπρώξει” στην εξουσία με χίλια τον απόγονο (περίπτωση του χοντρού Καραμανλή, ΓΑΠ,δεκάδων βουλευτών κλπ)
“Ε,τότε πως διάολο ο απόγονος ενος “συμμοριτοκτόνου” συμμετέχει σε “αριστερή κυβέρνηση”; Εύλογη η απορία.
Η ο πρόγονος Τσακαλώτος ήταν κρυφοαριστερός, μεταφέροντας τα “κρυφογονίδια” και στον απόγονο,τα οποια συν τω χρόνω πολαπλασιάστικαν και ανέδειξαν την κανονική μορφή του, ή -πιο απλά- αυτή η κυβέρνηση είναι κρυπτοδεξιά,ή καλύτερα, κρυπτοκαπιταλιστική.
Τουλάχιστον αυτο το δεύτερο δεν χρειάζεται και γνώσεις γεννετικής.
Μη φοβού λοιπόν και από τον Τσακαλώτο παιδά. Οσο αυτός είναι αριστερός,άλλο τόσο και το δεξί μου χέρι κρέμεται κάτω από τον αριστερό μου ώμο.

Και για να κλείσουμε την “περιοδεία” μας στα “οικονομικά αστέρια” (τα “αριστερά” υπ όψην”) του οικονομικού επιτελείου του “αριστερού” Συριζα, να κατάληξουμε στον επικεφαλής της οικονομικής πολιτικης του Σϋριζα- όσο ήταν αντιπολίτευση- του Γ.Μηλιού, του οποιου η κόρη-εν μέσω κρίσης ρε γαμώτο- τριγυρίζει στις φτωχογειτονιές της Ελβετίας για διακοπές και ψώνια,ποστάροντας φωτογραφίες στο istagram από την εργατούπολη του Gdansk. Μιλάμε για οδοιπορικό. Για “επικίνδυνες αποστολές”.

“Μα και τι σχέση έχει ο πατέρας και γιατί στο κάτω-κάτω να απαγορεύεται το παιδί να περνά καλά με τα λεφτά του μπαμπα”;
Σωστή η ενσταση. Δεν είπα ποτέ να μη περνά καλά το παιδί. Να του τα φάει όλα αν μπορεί. Δεν είναι κει το θέμα.
Τον “κόβεις” για αριστερό τον Μηλιό; Οχι μόνο σαν βιοτικό επίπεδο,αλλά κυρίως σαν ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ; Οτι “θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα διαμοιράσει στους πένητες”;Μπα.
Αρα, ούτε και από κει να φοβάστε “μονομερείς” ενέργειες” που θα βλάψουν τις καταθέσεις και θα ταρακουνίσουν τα συστήματα φίλοι μικρο-μεγαλο-καταθέτες και τσογαδόροι.
Dont worry.

Να μη πουμε για τον ίδιο τον Αλέξη,του οποίου ο πατέρας επί χούντας ουδέν υπέστη,τουναντίον οι δουλειές του γραφείου του (πολιτ. μηχανικός) συνεχίστηκαν απρόσκοπτα Για τέτοια “αντοχή” μιλάμε. Καποιοι τον αποκάλεσαν “Χουντικό”. Νομίζω είναι υπερβολή. Απλά,δεν του δώθηκε η ευκαιρία του ανθρώπου να αντισταθεί. Αυτό ήταν όλο.

“ο πραγματικός γιος του Ανδρέα Παπανδρέου” όπως ορθότατα επισήμανε ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ για τον Αλέξη.
Κυβέρνηση τόσο επιμελημένα ατιμέλητη,όυτε ο Αντρέας δεν θα σκάρωνε.

Και για κερασάκι στην τούρτα-ώς τώρα δηλαδή- χθες μάθαμε για την τοποθέτηση του Γιάννη Ρουμπάτη (!) σαν επικεφαλής της ΕΥΠ. Των εξ απορήτων του Αντρέα και επί χρονια συνεργάτη.
Ο οποίος Αντρέας,αν ζουσε και του έλεγαν “διάλεξε μέλη για κυβερνητικό σχήμα”, περίπου αυτούς θα επέλεγε.

Μια κυβέρνηση “μήλο της Ερριδος” ανάμεσα σε Ρωσσία και Αμερική! Την τραβολογάνε και οι δύο. Πολύφερνη η νυφούλα μας.
Εαν ακόμα υπάρχει κάποιος που πιστευει ότι αυτη η κυβέρνηση είναι “βουνίσια” και δεν είναι της “παραλίας”,τότε δεν ξέρω τι άλλο να πω.
———————–
Τα τελευταία “χαρτιά” της παλιας μεταπολίτευσης κάικαν (ΓΑΠ Σαμαράς Βενιζέλος) υπακούοντας στις τελευταίες εντολές των αφεντικών τους (τα οποια ειναι και αφεντικά της χώρας) να βάλουν την Ελλάδα στο “Νταχάου” του μνημονιου,αποθυσαυρίζοντας οι ίδιοι άπειρα δις και οι πολιτικοι αυτοί “δούλοι” εξασφάλησαν την ασυλία-ατημωρισία τους μαζί με τα “ποσοστά” από τους μεγάλους “πάικτες” που πόνταραν “ενστικτωδώς” σωστά και κέρδισαν μέσω CDS.
Καλοφάγωτα πούστιδες.

Και πλέον έχουμε την “νέα μεταπολίτευση”. Που φέρνει μαζί της ένα νέο “New Deal” όπως επέμενε να το αποκαλεί προεκλογικά ο Αλέξης. “χρειαζόμαστε ένα νεο Σχέδιο Μάρσαλ”, έλεγε. Και ότι λέει ο Αλέξης, το λέει η Αμερική.
Ενα “νεο συμβολαιο” όπως διεμήνυσε χθες και ο Γαλλος υπουργός οικονομικών.

Μη φοβού λοιπόν. Οι -όποιες- αναταράξεις θα ειναι πρόσκαιρες. Είναι άλλωστε και αναμενόμενες. Εδω ήρθαν “τα πάνω-κάτω” στις αγορές με τους μνημονιακούς ΓΑΠ-Βενιζέλο-Σαμαρά. Δεν θα αναταραχθούν-και άρα χοντροκονομίσουν οι “Σόρρος”- από μερικά μικρο-κραχ, της “άπειρης” και “άβγαλτης” νέας κυβέρνησης,πρωτου η βάρκα μπει για τα καλα΄στο λιμάνι;
Dont Worry.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.