To ειδικό βάρος


Ημερα αεροδρομιων σημερα μιας και επιστρεφω αρα λιγη δουλεια από το laptop και αυτή στην αιθουσα αναμονης στο αεροδρομιο. Μας εφαγαν τα χιλιομετρα η καλυτερα τα μιλια αλλα χαλαλι.
Με τον όρο Ειδικό βάρος χαρακτηρίζεται το βάρος (σε γραμμάρια της μονάδας του όγκου (1 κυβικού εκατοστομέτρου) κάποιου σώματος, ή ο λόγος του βάρους ενός σώματος προς τον όγκο αυτού.
Ο συγκεκριμενος ορος σε εμας εχει χασει βεβαια κάθε έννοια: Εχουμε ένα ΥΠΟΥΡΓΟ που εχει συναψει συμβασεις από απλους ανθρωπους μεχρι δημους, οι οποιες και δινουν 12% προμηθεια αν γινουν επαναπροσληψεις στο υπουργειο που κινει ο ιδιος!!! Ο οποιος μπορει μεν να μην ασκει τα καθηκοντα του ως δικηγορος όπως μας ειπε εδώ και κανα εξαμηνο, αλλα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΣ στο γραφειο του και φυσικα στα ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ. Είναι σαν να μην εχω εγω πλεον τη δουλεια μου επισημα στο γραφειο, να αναλαβω εμπορικος στην ΑΕΚ και να κλεινει η ΑΕΚ ολες τις δουλειες από την εταιρεια που μου ανηκει ως μετοχος!
Αυτος λοιπον αποφασιζει αν και ποσοι θα επαναπροσληφθουν και τσεπωνει μεσω του γραφειου του το 12% της προμηθειας. Εδώ μπαινει και ο ορος ειδικο βαρος. Το οποιο είναι και τεραστιο σε σχεση με τον ογκο του που είναι μηδαμινο. Ενας Κατρουγκαλος που αποφασισε και ανακοινωσε 40,000 προσληψεις την ωρα που το αφεντικο του στελνει επιστολες τυπου δανειστε μας να πληρωσουμε τους μισθους (και το 12% της προμηθειας των βεβαιως βεβαιως που ελεγε και ο Τσαγανεας)
Ειδικος βαρος δινεται και στη παρελαση που παει να μετατραπει, από οσο μαθαινω, σε πανυγηρακι με δημοτικα, χορους, σουβλακια και άλλες ΚΙΤΣ ατραξιον για τους ιθαγενεις.
Τα βγαλαμε τα νταουλια που τα βγαλαμε, ας τα χρησιμοποιήσουμε και καπου.
Αλλωστε και ο Γιωργος τα εκανε και μας κατσικωθηκε 7 χρονια. Εμεις που μας ψηφισαν οι ΑΦΕΛΕΙΣ, χαζοι ειμαστε να μη κατσουμε παραπανω?
Αυτά βλεπω (και αλλα πολλα) και συμφωνω απολυτα ότι ειμαστε ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΒΑΡΑΜΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ-Αλιεξης Ιανουαριος 2015

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία» διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή 20 Μαρτίου από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ωστόσο, πέντε μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου, με την επιστολή που απέστειλε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας προειδοποιούσε ότι θα είναι αδύνατο για την Αθήνα να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της για το χρέος αν η ΕΕ αποτύχει να της παρέχει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια…

 

http://www.bbc.com/news/business-32016158

Γλέζος: «Ισχύει το κρέας που βαφτίστηκε ψάρι». Να ταν ψαρι καλα θα ηταν μεγαλε. Για ραδικι και μαλιστα ωμο παμε φουλ…

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to To ειδικό βάρος

  1. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Δεν εχει περασει μεγαλυτερος ξεφτιλας απ αυτον. Μεγαλυτερος ρομπας πρωθυπουργος στην ιστορια της χωρας. Μεγαλυτερη κωλοτουμπα παγκοσμιως. Φταιει η προηγουμενη κυβερνηση που δεν εφαρμοσε τος δεσμευσεις της, δηλαδη το μνημονιο, απαντησε ο ρομπας, ο ξεδιαντροπος για τα προβληματα ρευστοτητας.Εβαλα τις φωνες για τη γελοιογραφια της Αυγης δηλωσε ο θρασυδειλος. Θετικα στοιχεια στο μνημονιο βρηκε ο αλητης ενω πεντε χρονια δεν ψηφισε τιποτα. Παρανοησατε απαντησε το ανθρωπακι οταν τον ρωτησαν αν θα προχωρησετε σε κατασχεσεις γερμανικης περιουσιας. Φυσικα οι αλλοι δε θα του χαριστουν. Τους τα χει ζαλισει πεντε χρονια τωρα. Προσβολες, κακοηθιες, τσαμπουκαδες και απειλες. Ρε θα τον βαλουν να τρεχει και να φωναζει ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΟΟΟΟΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΟΟΟΟ, θα τον ρεζιλεψουν μεχρι τελους και μετα θα τον αφησουν στα χερια των συντροφων του. πως το λεγαν το τραγουδακι οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, “Μια νυχτα μαγικη, σαν την Αργεντινη, να δουμε στο ελικοπτερο ποιος θα πρωτομπει”. Βεβαια αν ρωτησετε Αλαβανο, Κουβελη και Αβραμοπουλο θα σας απαντησουν “μονος του θα μπει ο Τσιπρας και θα αφησει κατι Βαρουφακηδες και κατι Δραγασακηδες να τους φανε τα πυρανχας”. ΥΓ. Εννοειτε μολις ολοκληρωσει την κωλοτουμπα και εφαρμοσει το μνημονιο ή την αντικατασταση μετρων του μνημονιου με ισοδυναμα, θα προκειτε για ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ. Τι να τους κανω, μονοι τους εγκλωβοστηκαν.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το κακό φίλε ειναι οτι αυτή η παρωδία μας εχει παρασύρει ολους. Η αγορά απο το Δεκέμβριο ειναι ΝΕΚΡΗ κανένας δεν πληρώνει κανένα και χρήμα μηδέν.
    Παίρνω report πωλήσεων απο τους πελάτες μου κάθε Δευτέρα, ειναι ενα εσωτερικό MRP λογισμικό για να βγάζουμε προβλέψεις παραγγελίες στοκ κλπ.
    Ξέρεις που ειναι οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αλυσίδας αυτή τη Δευτέρα;
    -63% σε σχέση με το Δεκέμβριο
    -47% σε σχέση με τον Ιανουάριο
    -29% σε σχέση με το Φεβρουαρίο

    Το μονο χρήμα που κυκλοφορεί ειναι αυτο που γίνεται αναλήψεις απο τις τράπεζες.

    Σε δυο μήνες μέσα τα γαμησαν ολα. Τέτοιο ρημαδιό στην αγορά δεν είχαμε ούτε το 2010..

  3. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Μα Δημητρη, στην πραγματικη οικονομια εχουμε σταση πληρωμων. Μεταξυ ιδιωτικου με ιδιωτικο τομεα και δημοσιου με ιδιωτικο εχουμε σταση πληρωμων. Το μονο που συνεχιζει ειναι δημοσιο προς δημοσιο. Οταν σε λιγο υπαρξει σταση σε μισθους συνταξεις ή σε δανειστες τοτε “να δουμε στο ελικοπτερο ποιος θα πρωτομπει”. Φυσικα και μας εχει παρασυρει ολους, εγω δουλευω χωρις να πληρωνωμαι ή δεν δουλευω χωρις κερδος απλα για να μην καθονται οι υπαλληλοι μου. Αλλα τι να κανουμε αυτο ηθελε ο Ελληνικος λαος. Και το απογοητευτικο και απαισιοδοξο ειναι οτι μυαλο δεν βαζει. Μιλαω με ανθρωπους που παραδεχονται την κατασταση αλλα την χρεωνουν “στον πολεμο που του κανουν οι ευρωπαιοι” “σε συνομωσια για να ριξουν την αριστερη επαναστατικη κυβερνηση”. Αν ακους αυτα πως να αισιοδοξεις?

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μα αυτο εννοω οταν λεω οτι κανένας δε πληρώνει κανενα. Το οποίο ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΛΑΟΣ δε το καταλαβαίνει γιατι ο απλός υπάλληλος η ο ΔΥ πληρώνεται κανονικα μέχρι στιγμής και απλα βλέπει το σόου με τους ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ και τους Κατρουγκαλους.
    Το τελωνείο εχει τιγκαρει πραγματα που κάθονται οι εισαγωγές σε βασικά αγαθά εχουν παγώσει και ηδη εχει ξεκινησει μια άτυπη έλλειψη αγαθών στα ράφια. Πήγαινε να δεις μεγάλα μαγαζια που εκει που είχαν 5 σειρές προϊόντα στο ράφι τωρα εχουν δυο και άμα.
    Σχεδόν κανενα LC δεν γινεται δεκτό πλέον έξω ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ του εξωτερικού, και όλοι θέλουν προπληρωμη. Πες μου εσυ ποσο θα αντέξει μια αγορά να προπληρώνει εμπόρευμα, να περιμένει ενα μηνα μεταφορά, πληρωμη τελωνείου, φορων και ΦΠΑ, άλλες 30 μέρες (το λιγότερο)διανομή και πληρωμη επίσης το λιγότερο σε έξι μήνες;
    Ακριβώς το σκέφτηκες: ειναι ζήτημα να φτάσεις καλοκαίρι.
    Μολις όμως σκάσει καμμια στάση στα καλόπαιδα τους ΔΥ και τους πει αυτο το μηνα θα πάρετε τα 2/3 η τα μισα ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ

  5. Ο/Η bandog λέει:

    ο,τι και να λεμε , η βασικη ευθυνη της σημερινης καταστασης βαραινει τους δυο που κυβερνουσαν 40 χρονια και που επι μνημονιου πηραν ολα τα αντεργατικα και αντιαναπτυξιακα μετρα με τη μορφη του ισοδυναμου οταν το πραγμα φωναζε “κοβεις καθετα τις αποδοχες των ΔΥ και τις θεσεις τους σε ποσοστο 30% τουλαχιστον σε οριζοντα 5ετιας”….

    αλλα το μαγαζακι του κανεις δεν το πειραζει….

    εσεις τωρα ως ελευθεροι επαγγελματιες ,αν εχω αντιληφθει καλα , μια χαρα τα λετε…

    προφανως ομως δε βρεθηκατε πρωτη φορα ανεργοι μεστα στη τελευταια 5ετια…
    να κυνηγατε στα 36 (καποιοι και στα 50-60) μεροκαματο και μεροκαματο να μη βρισκετε , εκτος απο κατι συμβασεις εμμισθης δουλειας στο δημοσιο (κοινωφελης εργασια με ανωτατο μισθο 480 ευρω , χωρις δικαιωματα) ή μπαλωματα εισοδηματος και χωρις ασφαλεια στον ιδιωτικο τομεα…

    αυτο δεν εγινε τους τελευταιους 2 μηνες.

    ειναι τουλαχιστον 4 χρονια που βρισκομαι μεταξυ 12μηνων τυπικης ανεργιας και 5μηνων υποτυπωδους εργασιας , χωρις δικαιωματα και με μισθους των 400 ευρω…

    με ενφια να τρεχει καθε μηνα επειδη βρεθηκα κληρονομος σε ποσοστο 50% σε ακατοικητο επι δεκαετια ακινητο και εικονικο εισοδημα 7.000 ευρω επειδη ειμαι ιδιοκτητης του ανωτερω καθως και ενος αυτοκινητου 1600 κυβικων , αγορασμενο το 2003 , οταν και ειχα μηνιαιο εισοδημα 1.200 ευρω….

    αυτη την αισχρη αντιμετωπιση απο την πολιτεια την κουβαλαω προικα απο το προ νταουλιων καθεστως…

    ουτε ηταν τα νταουλια που βγηκαν να μοιρασουν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ “κοινωνικο μερισμα” ενα 500ευρο και εναν λαπτοπ σε καθε στρατιωτικο των 1150 ευρω , σε καθε γυφτο και σε καθε συνταξιουχο 80 χρονων, αφηνωντας εμενα εκτος επειδη μεσα στην ανεργια μου ,ξενοικιασα στα 35 μου και πηγα να μεινω με τους γονεις μου (φιλοξενουμενος λεει αρα δε δικαιουμαι επιδοματα!!!)…

    τα νταουλια μου ειναι το πιο αντιπαθες κομμα ιδεολογικα και ως κυβερνηση θεωρω οτι θα κανει εμμετικες κωλοτουμπες και θα βγαλει το σιχαμερο παλαιοπασοκ που κρυβει στα σπλαχνα του.
    ομως δεν αγνοω την μνημονιακη “προικα” της προηγουμενης κυβερνησης προς αυτο…

    αληθεια, εσεις ως επιχειρηματιες, αν δεν ειχατε ετοιμη στημενη επιχειρηση, θα στηνατε ποτε μια καινουρια στην ελλαδα του 2010-2014???

    καταφεραν οι προηγουμενοι το εντυπωσιακο , να μη μας ωθουν να δουλεψουμε με τα ψιχουλα που θα περναμε, να μην μας ενθαρρυνουν να επενδυσουμε σε δικη μας επιχειρηση με τα μετρα που ελαμβαναν , να μας ξεζουμιζουν σιγα σιγα για οσα χρηματα δεν φαγαμαε ή δεν βγαλαμε στο εξωτερικο αλλα τα επενδυσαμε (βλεπε ενφια,μικροομολογιουχους, psi για το πιο αδικο ξεζουμισμα) και τελικα και το βαθυ δημοσιο να βγαινει το πλεον αλωβητο απο την κριση!

    προφανως μελλον δεν υπαρχει στη χωρα με τις καρικατουρες που κυβερνουν.
    ουτε με τους προηγουμενως YES σε ολα MEN αλλα ουτε και τους τωρινους επαιτες επαναστατες ποπολαρους.

    ισως βεβαια να εχουμε ακριβως τις ηγεσιες που μας αξιζουν.
    συγκεντρωση για το γιουρογκρουπ τεταρτη απογευμα στην καλαματα , 200 ατοιμα…
    εκδηλωση για το καρναβαλι το σαβατο στο ιδιο σημειο , 5.000 ατομα…

    και αναπαντητη με το νεο iphone 6 μας , επειδη δεν εχουμε μοναδες για κληση…..

  6. Ο/Η bandog λέει:

    σορρυ για τον τροπο γραφης που πιανει μεγαλο χωρο στη σελιδα. δε θελω να κανω καταχρηση αλλα απλως εχω συνηθισει απο αλλο φορουμ να γραφω με διαστηματα για να ειναι πιο ευκολη η αναγνωση….

  7. Ο/Η Κάρολος Πολσεμάνογλου λέει:

    Ρε τίγρουλα, χτίσε το γήπεδο στα Σπάτα π.χ. και στη ΝΦ ή κλειστό για τα υπόλοιπα αθλήματα της ΑΕΚ, ή δημόσιες χέστρες για να μαζεύονται τα πρεζάκια που βασανίζονται τώρα στο άλσος – χωματερή.
    Αλλά ξέχασα. Θες να βάλουμε πλάτη με τον οβολό μας πάλι. Α.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αυτο που θα ακουσεις για την ΑΕΚ και τον οβολο και πως θελουν να στησουν την νεα αρπαχτη θα σε κανει να σκασεις στα γελια. Υπαρχει δεσμευση εμπιστευτικοτητας απο το χωρο, αλλα μπορω να πω οτι η πλακα θα φτασει μεχρι το νησι.

    Περιμενε την ανακοινωση μονο…
    Τη καθυστερουν γιατι πηραν τα …. χτες και τους κοπηκε λιγο το αιμα.
    Που ειχαν ραντεβου με υπουργο και εμφανιστηκε ενας κλητηρας. Αντι να ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ καθησαν να μιλησουν με το κλητηρα. Ειναι σαν να εχω εγω ραντεβου με τον νιαου για μια δουλεια 70εκκ και να εμφανιστει η ….Βρεττακου να μιλησουμε. Και εγω αντι να τη μουτζωσω και να φυγω να κατσω να την ακουω..Αυτα παθαινεις αμα στελνεις ενα γιατρο και ενα project manager να κανει διαπραγματευσεις. Σε ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ και φευγεις με το κεφαλι κατω. Αντε και την αλλη φορα στειλε τη Βαγια με την Αρκαδη. Να ολοκληρωθει το ΤΣΙΡΚΟΥΛΟ.

  9. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    “ο,τι και να λεμε , η βασικη ευθυνη της σημερινης καταστασης βαραινει τους δυο που κυβερνουσαν 40 χρονια”
    καθώς και τις αντιπολιτευσεις και τον ελληνικό λαό θα συμπληρώσω, με το ίδιο ποσοστό ευθύνης.

    “αληθεια, εσεις ως επιχειρηματιες, αν δεν ειχατε ετοιμη στημενη επιχειρηση, θα στηνατε ποτε μια καινουρια στην ελλαδα του 2010-2014???”
    οχι μόνο δε θα έστηνα αλλά θα σηκωνόμουν να φύγω απο την ελλάδα ειδικά αν δεν είχα οικογένεια και ήμουν μόνος. Τον Οκτώβρη σταμάτησα μια δουλειά που ξεκίναγα, έχοντας ήδη βάλει 10χιλ ευρώ (σημαντικό ποσό για εμένα) για έρευνες και μισθούς συν τον χρόνο μου, για να μην χάσω και άλλες 70χιλ αφού είχε αρχίσει και φαινόταν που πήγαινε το πράγμα με την εκλογή του προέδρου και με τα κέφια του “σοφού” ελληνικού λαού!!!
    Η μόνη λύση και η μόνη περίπτωση σωτηρίας είναι να γίνει κάποια στιγμή, συντομα όμως, πραγματική ένωση. Ην.Πολ.Ευρ. Να έχουμε ευρωπαίο πρόεδρο, αστυνομία, δικαστές, νόμους, φόρους, ΔΥ κτλ.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οι ΙΔΙΟΙ που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ (κυριως) και ΝΔ ψηφισαν και τον νεο Ανδρεα. Απλα νουμερα ειναι. ΟΛΟ το παλιο ΠΑΣΟΚ αντε και κατω απο 3% ΝΔ εβγαλαν τον ΒΛΑΚΑ. Οι 2 εχουν μια βαση ας πουμε χονδρικα απο 30%. Ε πηρε το 25% απο το ΠΑΣΟΚ + ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ που ειναι ΗΔΗ στις καρεκλες + το 4% που ειχε + 2-3% απο διαφορους αλλους.
    Οποτε shut the fuck up και ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ. Κοιτανε λεει ηδη αυξηση του ΦΠΑ σε μυκονο και σαντορινη. Ενω στη Παρο και στη Σιφνο π.χ εχουν το κολο πισω! Οι τυποι ειναι cartoon τελειως, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ λενε και απο μια ΜΠΑΡΟΥΦΑ που μετα τη παιρνουν πισω.
    Προσωπικα οχι δεν στηνω κατι νεο, αλλα τραβηξα και εκτος ελλαδας και τα παλια. Εμεινε μονο η εταιρεια εδω να τιμολογει και να διανεμει. Ουτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ δε θα δουν απο μενα. Ας ταισει αλλος σαντουιτς το Φωτοπουλο και ΕΡΤ το τεμπελαριο.
    Πληρωνω οτι πρεπει κανονικα για να μην εχω θεμα αλλα θα μπορουσαν να παρουν ΕΠΙ ΔΕΚΑ και βαλε αν ηταν σοβαροι.Οπως φυσικα και στο γραφειο εδιωξα κοσμο- μετα λυπης μου- μιας και δεν θα συντηρω εγω τα ταμεια για να τους βαζει χερι ο Αλιεξης με το Μπαρουφακη και τον Κατρουγκαλο να διοριζουν κομματικους στρατους.
    Αληθεια αυτος ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ που χαθηκε μια βδομαδα τωρα? Κοιταει μονο ΤΗ ΚΟΝΟΜΑ απο τα βιβλια του?
    Γιατι ΣΗΜΕΡΑ ο ΒΛΑΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, που περιλαμβάνονταν στο πακέτο των 7,2 δισ. ευρώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ.

    Αλιεξη ΟΚΤΑΡΙ θα γινεις απο τις κολοτουμπες, θα στραβωσει ο σβερκος σου. Η μεση απο τις υποκλισεις εχει ηδη παρει 90 μοιρες κλιση μονιμα..

    ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

    Αυριο εχει νταουλια στη παρελαση…