EKΦΟΒΙΣΜΟΣ (DAYLIK)

Με το τελευταίο του κείμενο ο Steven το κάλυψε σχεδόν πλήρως το θέμα του “boollying”.

Να πούμε επίσης πως: επελέγει αυτούσια ο Αγγλικός όρος και όχι η Ελληνική λέξη “εκφοβισμός” γιατί πολύ απλά, θέλουν να εκφοβίσουν με κάτι που είναι άγνωστο,δεν γνωρίζουμε και τις εκτάσεις του και άρα πιθανόν να είναι και επικίνδυνο και πρέπει να το κοιτάξουμε (σαν άτομα και σαν κοινωνία να ψαχτούμε κλπ-κλπ). Ισως και να πρέπει να κάνουμε και εξετάσεις…να πάμε στο γιατρό. Να δεχθούμε ίσως και ομαδικό ψεκασμό σαν δάκοι που μολύνουμε το ανθρώπινο δέντρο.

Μιλάμε για γέλια και για κλάματα (το τελευταίο αφορά καταλήξεις περιπτώσεων εκφοβισμού όπως αυτής του Βαγγέλη)

Οχι “εκφοβισμός” λοιπόν,αλλά κατευθείαν “boullying”. Χωρίς μετάφραση, η οποία πιθανόν να αποφόρτιζε την λέξη. Εισήχθει αυτούσια . Οπως λέμε “selfie”.Σαν μόδα.

Η σαν επιτηδευμένος τρόμος Οπως λέμε Η1Ν1. Κανείς δεν ξέρει τι είναι τούτο,αλλά κανείς δεν θέλει να το πάθει.

Ξέρετε,οι “μάστορες” της ψυχολογίας του όχλου και της κοινωνικής μηχανικής γενικότερα,καμιά φορά χρησιμοποιούν την ακριβώς αντίστροφη θέση,για να τρομάξουν. Αντι π.χ. να πουν “boullying” λένε: “νόσος των τρελών αγελάδων”. Σε αυτή την περίπτωση την βρίσκουν την μετάφραση. Γιατί η φράση αυτή στα Ελληνικά τρομάζει ακόμα περισσότερο από το “CreutzfeldtJakob”, με το οποίο κανείς δεν μπορεί να τρομάξει. Και δεν ειναι αρκέτα “φορτισμένη” φράση ώστε να μας οδηγήσει όλουςστην παράνοια και τα κράτη σε εκατομμύρια άχρηστα εμβόλια αλλά χρήσιμα για κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωσή μας,δεν συμφέρει να γίνει μετάφραση του “boullying”, γιατί θα χαθεί το μυστήριο-τάχα- που κρύβει και ο μπαμπούλας της αδιόρατης- και ανύπαρκτης στην ουσία- ογκούμενης βίας και φοβίας,με την ελληνική απλή λέξη “εκφοβισμός” θα ερχοταν στα κανονικά “κυβικά” του.

Οτι δηλαδή αυτό το περιβόητο “boullying” που βιάιως εισήλθε στη ζωή μας σαν όρος (μιλάμε για boullying του boullying δηλαδή) δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο  ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ,ΑΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ. Σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο. “Μπούλικγ” ασκούν οι πλούσιοι στους φτωχούς.

Το ίδιο και οι έχοντες την γνώση στις άφόρφωτες μάζες. Μπούλιγκγ ..και ο Φαραώ στους δούλους,..η Ρώμη στις επαρχίες της..η Αγγλική Αυτοκρατορία στις απικοίες της, η Αμερική το ίδιο, η Ρωσσία στην γειτονιά της το ίδιο. Η Γερμανία και οι “θεσμοί” (μη γελάτε) το ίδιο ακριβώς.

Στην περίπτωση του Βαγγέλη ονομάστηκε boullying  και στην “Ελληνική περίπτωση” ονομάστηκε “διαπραγμάτευση”. χα-χα…

…για να μη καταλάβει κανεις από τους εκατομμύρια τηλεθεατές των οικογένειων “κλικ-κλίκου” ότι το ίδιο το κράτος στο οποίο ζει ασκεί “μπούλιγκ” στους ίδιους και επίσης  στο ίδιο το κράτος ασκείται τρομερός εκφοβισμός  και εξευτελισμός- λόγο και έργο-εδώ και αιώνες.

Και φτιάχνει νόμους η πεφωτισμένη Δϋση για να καταπολεμίσει κάτι το οποίο η ίδια διδάσκει εδώ και αιώνες και έχει πάρει “master” στον εκφοβισμό και στην βία.

Ας μη τρομάζουν λοιπόν οι κάτοικοι της εδώ συννεφούπολης και ας μην εκπλήσονται. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό το “boullying”. Να μη τρέξουν άδικα στους γιατρούς. Δεν είναι αρρώστια Επίσης δεν είναι ράτσα άγριων σκύλων που αμολύθηκαν στα σχολεία. Δεν είναι τίποτα από αυτά.

Εϊναι απλά ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΥ.Δηλαδή ο νόμος με τον οποίο κινείται ο κόσμος από την εποχή των μαμούθ.

Ντον’τ γουόρυ μπι χάπυ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to EKΦΟΒΙΣΜΟΣ (DAYLIK)

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Ετσι,απλα πραγματα….