Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Μνήμες μου ερχόντουσαν στο μυαλό καθ’ οδόν προς το ΟΑΚΑ. Μνήμες για την αντιπαθέστατη ομάδα του Βόλου. Τελευταίο παιχνίδι που θυμόμουν ήταν εκείνο που φάγαμε την τεσσάρα. Τότε που κονόμαγαν διάφοροι με τα κόρνερ και με την αλλαγή του Μπλάνκο στο 92. Στην Σιγκαπούρη, Αργεντίνοι αλλά και παράγοντες για τους οποίους έχουμε τραβήξει λευκή γραμμή. Είχε φτειάξει κι ο καιρός και καθάριζε και το μυαλό μου.

Όπως το ίδιο μάλλον έγινε, ΟΛΟΣΩΣΤΑ, και στο μυαλό του Δέλλα. Που ξέφυγε από τα τετριμμένα κι είπε να φρεσκάρει την κατάσταση ή έστω να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους άλλους. Τώρα τι σόι ευκαιρίες να πάρουν αυτοί που ούτε θέση δεν βρήκαν σε δυό χρόνια, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά ας μην γκρινιάζουμε. Εξ άλλου τι άλλο να δούμε από τον Ανέστη και τον Ανάκογλου; Τους ξέρουμε πια καλά οτι είναι μια χαρά back up για του χρόνου.

Γροντής λοιπόν στο κέντρο με δυό σκυλιά δίπλα του, τον Σουηδό και τον Φαγέ. Σε κλασσικό 4-3-3 κι όλους τους άλλους ίδιους, εκτός από τον Σαρρή. Για τέτοια πληρότητα μιλάμε. Όπως μιλάμε οτι δεν είδαμε την παικτούρα τον Ζόριτς – που έμαθα οτι ήταν τιμωρημένος – αλλά ούτε και τον Πίου του Ραν Ταν Πλαν. Ευτυχώς εκτός αποστολής ήταν και οι τρεις ξενύχτηδες, που αναζητούν από τώρα ομάδες.

Με αυτά κι αυτά λοιπόν, παίχτηκε ένα πολύ ωραίο πρώτο ημιχρόνιο. Ελεύθερο, χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες και προσωπικά μαρκαρίσματα,  και με πολύ καλό ρυθμό. Γκολ δεν είχαμε μεν, αλλά είχαμε πολύ ωραίες ατομικές κι ομαδικές προσπάθειες, που δημιούργησαν πλήθος καλών ευκαιριών. Το οτι δεν σκοράραμε εμείς οφείλεται στους της πλάκας Πλατέλλα και Μπαρμπόσα, ενώ το δεν φάγαμε γκολ οφείλεται στον πολύ καλό Βούρα. Οι δυό ομάδες λοιπόν, τρέξανε μπόλικα και ξεάγχωτα, εξέθεσαν τις δυό άμυνες και μας χάρισαν ωραίες στιγμές. Δίκαια αναδείχθηκαν ισόπαλες και δώσανε ανανέωση για σκοράρισμα στο δεύτερο μέρος.

Ανανέωση που τηρήσαμε μόνο εμείς με ένα μπιλιαρδοειδές γκολ του Γροντή ( ! ). Που άλλαξε τελείως τα δεδομένα. Το παιχνίδι έγινε ελαφρώς πιο τακτικό, αφού έσφιξε η ΑΕΚ και πήγε μάλλον σε κάποιες προσπάθειες αντεπίθεσης αφού ο Βόλος σιγά σιγά εγκατέλειπε το γήπεδο μαζί τις όποιες ελπίδες του για ισοφάριση. Αποτέλεσμα ήταν να χαλάσει το θέαμα συνεπικουρούμενου του γεγονότος οτι κάθισε ο Σοϊλέδης – που ήταν ο καλύτερος στο πρώτο – και να μην έχει ιδιαίτερη διάρκεια η ελαφριά άνοδος του Μπαρμπόσα. Οπότε για άλλη μια φορά επισκίασε τους πάντες η πολύ καλή απόδοση του Γιόχανσον.

Σημαντικές ευκαιρίες δεν γίνανε, αλλά θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Όχι οτι χρειαζόταν, αλλά απλά μιλάμε για την ροή του παιχνιδιού. Το κακό ήταν άλλο : Νομίζω ο σοβαρός τραυματισμός του Μπακάκη κι οτι όλοι αυτοί που πήραν σήμερα ευκαιρίες, απλά ξανααπόδειξαν οτι είναι για φευγιό. Κι όχι μόνο λόγω παικτικής αξίας. Οι άνθρωποι παραπονιόντουσαν συνέχεια για κούραση και θλάσεις. Απίστευτα πράματα πραγματικά.

Γενικά όμως το παιχνίδι ήταν καλό κι έφερε κι άλλη μια επαγγελματική νίκη, που φέρνει τον στόχο του πρωταθλήματος ακόμα πιο κοντά. Και χρονικά πλέον, αφού σχεδόν φτάσαμε στην Δευτέρα. Με μια νίκη, υπάρχει και περιθώρειο ήττας, αφού είναι δεδομένο οτι θα ξαναδοκιμαστεί ο Ζόριτς και η ομάδα θα πηγαίνει ακόμα χειρότερα λόγω ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗΣ ΠΛΕΟΝ έλλειψης κινήτρων. Και μέσα στην γενικότητα αυτή, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο τεχνικό επιτελείο για την σημερινή εικόνα ασχέτως δυναμικότητας αντιπάλου.

Υγ. Εγώ αυτόν τον Γκάλο δεν τον ξέρω. Μακάρι να είναι καλός. Οφείλω όμως να πω οτι φεύγοντας, πέρασα από την Ρ, και δεν άκουσα ευχάριστα νέα για τον Μπακάκη. Πάνω που λέγαμε οτι από δεξιά γεμίσαμε. Βέβαια δεν είναι κακό να ξαναέχει συμβόλαιο ο Γεωργέας και να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να περάσει κι αυτή η μπόρα. Ούτως ή άλλως η κίνηση έγινε κι ούτως ή άλλως οι ομάδες χρειάζονται άξονα, που εκεί υστερούμε. Άρα δεν αλλάζουν ιδιαίτερα τα πράματα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οταν βλεπεις παιδια 20 χρονων με αντιπαλο τον Βολο και στο 60 πεφτουν κατω απο θλασεις, τραβηγματα κλπ εχωντας κανει 2-3-4 συμμεροχες ΟΛΗ τη χρονια…αυτο τα λει ΟΛΑ για τη ‘δουλεια’ που γινεται..
    Για τον δευτερο ΠΙΟΥ που εχουμε το κοντρολ 8-10 μετρων που εχει δεν υπαρχει σχολιο. Αυτος για να σταματησει τη μπαλλα πρεπει να βγει στην εθνικη οδο, χωρις διοδια. Κατι που οι ‘δηοσιογραφαρες’ μαλλον δεν ειχαν δει περσυ και μας τον παρουσιαζαν σαν το αμυντικο χαφ που τρωει παιδια στο ημιχρονο να ξεδιψασει.

    Η μαριονετα-ανδρεικελο εχει προβλημα λεει που του λειπουν οι 3 μπουζοκοβιοι, η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να ‘χτισεις’ χωρις τον Ροβα και τον Πεταυρακη, και ειναι λογικο τελος Μαιου να ψαχνεις ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, τις λυσεις απεναντι στις τραχανοπλαγιες που παιζεις με 30πλασιο budget..
    Η αλλιως ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και ανοιγμα πορτας για τον επερχωμενο ΠΟΥΛΟ η το καλοκαιρακι η με τις πρωτες στραβες που ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΑ θα ερθουν με ΑΥΤΗ την εικονα ομαδας, ροστερ, και ‘προπονητη’.
    Το κακο ειναι βεβαια οτι οσο ειναι εκει ο ‘εκτελεστικος’ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ δε βλεπουμε ουτε στις 31 Φεβρουαριου οποιουδηποτε ετους. ΟΥΔΕΙΣ που σεβεται τον ευατο του δεν δεχεται να δουλευει με ενδοσυννενοηση!

    Οσο για το θεαμα: συνεχιστε ετσι και πατε για νεο ρεκορ. Αρνητικο στις καρτες.

    Εκτος αν ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι θα κονομησετε με τους Βιλαφανιες και τα λιμα του Παναιτωλικου με τα ελευθερα του Νιονιου..

    Θα αναπολητε τα 8-9 χιλιαρικα που κανατε φετος ως μερες δοξας.

    Και πολλα σας ειναι γι αυτο το ΧΑΛΙ

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Eιναι αληθεια αυτο που σφυριξε μολις ενα πουλακι για 1800 εσητηρια χτες? Ρωταω δε ξερω..
    Αν ειναι μια χαρα το πατε.
    Η αληθεια ειναι οτι θελει ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να κανεις 1800.
    Ξερω ηταν καθημερινη, ειχε συννεφια, ο αντιπαλος ηταν μικρος, το πρωταθλημα το πηραμε, υπαρχει κριση, το ΟΑΚΑ ειναι κρυο ασε που ειχε και περιφορα λειψανων.
    Οχι στην ομαδα των 65αρηδων ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΚΩΝ.
    Την αλλη λεω της Αγ.Βαρβαρας…

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch :1803 ήταν, μην αδικείς την ΒΒ