“ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ”

τουνελ

“Ερχόμαστε”, “προειδοποιούσαν” δύο  χρόνια. “Κάντε υπομονή δύο χρόνια”  εκφόβιζε ο αθέσμιτος. Και βλέπαμε εκστασιασμένοι στο βάθος του τούνελ ένα φως να μεγαλώνει κατά πάνω μας. Και τελικά αρχίζει να αχνοφαίνεται στα μάτια μας το “τραίνο”, το οποιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας Πακιστανός που κρατά ένα φακό.

Ο δε άλλος,που έχει κάνει τη διαδρομή “Πειραιάς-Φιλαδέλφεια” σαλόνι-κουζίνα, κάθε τόσο μας δίνει μαθήματα ΑΕΚοφροσύνης. “σπίτι μου η ΑΕΚ” “πατρίδα μου η Φιλαδέλφεια”, “ήρθε η ώρα του Αετού” μας είπε προχθές στην-ακόμα μία ανούσια και δίχως αντικείμενο-εκδήλωση στα Σπάτα. Ο παραδόπιστος. Ο άφιλος. Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων. Μας κάνει και υποδείξεις.

Ενα παιχνίδι. Αυτό ειναι η ΑΕΚ για τους αχώριστους Μελισσανίδη-Μπάγεβιτς. Τώρα στα γεράματα,έχουν χρόνο άφθονο. Αντί για πρέφα στα καφενεία,προτίμησαν την ενασχοληση με το “ίδρυμα”. Δύο χρόνια τώρα και έχουν παραστεί-με αφορμή την ΑΕΚ- σε πάνω από 10 δείπνα, 8 δεξιώσεις, 5 παρουσιάσεις και καμια ντουζίνα συνεντεύξεις. Μέρα παρά μέσα σχεδόν, που τους χάνεις που τους βρίσκεις,σε καμιά εκδήλωση με αφορμή την ΑΕΚ,κρατώντας ένα ποτήρι ουίσκυ ανάμεσα σε κιτρινομαυρα μπαλόνια και σερβιτόρους. Και τι έχει γίνει πραγματικά ως σήμερα,ωστε να δικαιολογούνται όλα αυτά;  ΤΙΠΟΤΑ. Απλά οι δυο συνταξιούχοι περνάνε την ώρα τους στήνοντας events. Τζάμπα ασφαλώς.

Η ΑΕΚ έχει γίνει-καταντήσει- μια υπόθεση εντελώς προσωπική αυτών των δύο. Αυτό είναι το χειρότερο. “φταρνίζεται ο Μελισσανιδης και αρρωσταίνει η ΑΕΚ”, όπως λέγανε παλιότερα για τον Κόκκαλη με τον ΟΠΑΠ. “κλάνει ο Μπάγεβιτς και βρωμίζει η ΑΕΚ” απ΄την άλλη. Το αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει η ΑΕΚ εξαρτάται από τις “κάβλες” των δύο γερόντων. Αυτοί την “φτιάχνουν”, αυτοί την “χαλάνε”. Χρόνια τώρα. Οι “χρήσιμοι βάρβαροι”.

Φυσικά αυτό είναι και κατάντια για τον κόσμο της ΑΕΚ. Για όλους μας. Αλλά θα μου πεις, “και που ο κόσμος δεν έχει καζαντήσει,αφού χρειάζεται εξουσιαστές για να ικανοποιηθεί δια της μαστίγωσης και του αυτοεξευτελισμού του”; Σωστό.

Μάλλον όταν έλεγε “ερχόμαστε” ο Μελισσανίδης δεν εννοούσε την ΑΕΚ με φόρα, όπως ίσως νομίζαμε,αλλά εννοούσε τον εαυτό του με τον Σέρβο. Οι “διόσκουροι”. Που ναι μεν λένε πως “ολοι μαζί θα τα κάνουμε ξανά”,αλλα στην πραγματικότητα και όπως αποδεικνύεται καθημερινά ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Κάνουν ότι γουστάρουν εν λευκώ. Από το που θα γίνει το γήπεδο,μέχρι και το τι σχέδιο φανέλας θα έχει η ομάδα κάθε χρονιά. ΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕ ΑΕΚΤΖΗ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΙΕΣ;

Διορίζουν φίλους,φτιάχνουν “αυλές”,προσκαλούν κολλητάρια,δίνουν άφεση αμαρτιών σε υπόδικους, τραβούν  λευκες γραμμές σε απατεώνες συνεργαζόμενοι μαζί τους… Εσύ,δεν ερωτάσαι δια τίποτα.

Αφού “η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία,αλλά Ιδέα” πως γίνεται να μην έχουμε ιδέα για το τί γίνεται στην Ιδέα μας;

Ούτε τον αριθμό των διαρκείας δεν μαθαίνουμε. Ούτε φυσικά και το ποσό της “Δικέφαλος ΑΕ”. (πότε θα τα βάλεις τα 10 μύρια ρε μεγάλε; Οταν μαζευτούν 20 από εμάς,ή όταν χιονίσει στη Σαχάρα;). Λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά. Κάνουν ότι γουστάρουν. “Μα ναι,έτσι πρέπει. Α.Ε. είναι” θα πει κάποιος. Εχετε ξαναδεί εταιρεία με μετόχους και Δ.Σ. να ζητά προκαταβολικά λεφτά από πελάτες πριν φτάσει το προιόν στα χέρια των καταναλωτών”; Εφόσον ζητάνε προκαταβολικά λεφτά,πρέπει να δίνουν και λόγο και λογαριασμό. Αφού όμως έχουν κλειστές τις πόρτες του “ιδρύματος” και το θεωρούν κτήμα τους,τότε θα υπόκεινται σε κριτική,  Η ΟΠΟΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ “ΑΔΙΚΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑ.

Και οι πρώτοι που “δικαιούνται” να κάνουν κριτική,άκομψη,βαριά,”άδικη”, ακόμα-ακόμα  και προσβλητική,είμαστε εμείς εδώ, που από το 2009 παλεύαμε-με προεξάρχοντα τον Steven,για την “λύση Μελισσανίδη”.

Αφού “παιχίδι” είναι για αυτούς η ΑΕΚ και μάλιστα “κλειστού τύπου”,”παιχνίδι” θα γίνουν και οι ίδιοι για εμάς.

Αντε γιατί μας τα ζαλίσατε με την “συμμετοχηκότητα” του “φέρε” και με την “συνεισφορά” την μονόδρομη. Που παριστάνετε τους celebrities στο Bollywood της Φιλαδέλφειας. Ινδοί “φίρμες” ανάμεσα σε ξυπόλητους και  διψασμένους θεατές.

Ευκατάστατοι γύφτοι που ακόμα κουρελού για πόρτα έχετε.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.