Ο Τσίπρας είναι όντως τόσο μαλάκας όσο δείχνει…;

τσιπρας

…Η είναι πονηρός; Και τα δύο.
Αυτά τα δύο είναι ταυτόσημα,αφού πονηριά=βλακεία. Η εξυπνάδα έχει διάρκεια.Και οι -όποιες-αρνητικές της συνέπειες,είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες. Η πονηριά απ΄την άλλη, είναι ένα στιγμιαίο όφελος,με καταστρεπτικές πολλές φορές συνέπειες στο άμεσο ή απότερο μέλλον,τόσο για τον ίδιο τον “γεννήτορα” της πονηριάς, όσο βέβαια και για εκείνους που πιθανόν να πείστικαν από την “λαμπρή” ιδέα του πονηρόβλακα.

Οταν κάποιος είναι πεπεισμένος πως αν κάψει επανελειμένως το χωράφι του,αργότερα αυτό θα παράγει περισσότερους καρπούς,τότε τί άλλο είναι παρά ένας πεπλανημένος μαλακας υπό πλήρη εκδούλευση;

Να δούμε λοιπόν την πονηρόφατσα του βλαχοπρόεδρου του 15μελούς, που το μυαλό του είναι στην ίδια κατάσταση με εκείνη ενός τυριού που πήζει κρεμασμένο στο καλάθι. Μιλάμε για ΟΥΦΟ.

Ασήμαντο θα μου πεις. Ναι αλλά από κάτι τέτοια βλέπεις τα σημαντικά.
Είναι ματιά αυτή,όταν ξέρεις πως βρίσκεσαι ενώπιων κάμερας που σε “προβάλει” εκείνη την ώρα στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων; Χτυπά ένα τηλέφωνο-χεστίκαμε ποιος ήταν- και ο μαλάκας κοιτά,όπως θα κοίταγε ένας από μας μέσα σε λεωφορείο τα βυζιά μιας γκόμενας η οποία όμως συνοδεύεται. Τι λέτε; Ετσι δεν είναι; Η όταν σε μια τελετή, έναν γάμο ας πούμε, που τα μάτια είναι στραμένα στο ζευγάρι, μια κυράτσα κοιτά το ταγιεράκι κάποιας διπλανής της,χωρίς να θέλει να την πάρει κανείς χαμπάρι.
Αυτές,είναι οι ματιές, οι οποίες κάποιος θέλει να κρύψει από την υποψία των γύρω του. Είναι οι περίφημες “κλεφτές ματιές”.
Τώρα… Πόσο “κλεφτή” μπορεί να είναι η ματιά κάποιου ο οποίος είναι μπροστα σε κάμερα και γνωρίζει ότι “παρακολουθείται” εκείνη τη στιγμή από εκατομμύρια άλλα μάτια;
Συνεχίζει να πιστεύει πως στο δωμάτιο μέσα,την ώρα της συνέντευξης ήταν μόνο εκείνος και δυο δημοσιογράφοι. Ουδής άλλος παρακολουθούσε. Μιλάμε για πρωθυπουργό από το “Κάτω Παρτάλι”.

Το πιο άμεσο, “αυτόματο” αλλά και ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς αν του περιγράψεις την παραπάνω σκηνή,σίγουρα θα ήταν το εξής: ” ΜΑ, ΤΟ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ”
-Μα,είναι πρωθυπουργός χώρας. Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; του ανταπαντάς,παριστάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου.
–Ξεχνάς ότι σε “κυβέρνησε” ο Κωστάκης με τα play-station και ο Γιωργάκης με τις ξέφρενες αλυσίδες; σου αντιγυρίζει.
– Εδώ,ένα δίκιο το έχεις” του απαντας με αφοπλιστική ειλικρίνια.

“Ακουσον μεν,πάταξον δε”. Ετσι,ανάποδα, ο αστοιχείωτος γιος του χουντικού αρχιτέκτονα μηχανικού Τσίπρα, θέλησε να ισχυροποιήσει ένα επιχειρημά του,σε κάποια ομιλία του στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο,λίγο πριν το 17ωρο καψόνι των Βρυξελών.
Ακούτε ρε ο αρχιμαλάκας. Ούτε αυτό δεν έμαθε. Αν του δείξεις ένα στυλό,θα τον περάσει για πρόκα. Στις καταλήψεις, εκεί που είχε ανοιχτό το φυλάδιο της “Πανσπουδαστικής”,παραμέσα είχε ανοιγμένο το “ΜΠλεκ” και το “Φαντομ”. Για ξεκάρφωμα ο μαλάκας κράταγε και ένα γαρύφαλο,μπας και ξεπεσει καμιά τριχωτή για καμιά πίπα.

Βιβλίο δεν άνοιξε. Και δεν είναι αυτό το κακό. Διχως αστικού τύπου σχολική μόρφωση υπάρχουν χιλιάδες. Και ανάμεσα σε αυτούς και άνθρωποι πραγματικά διαμάντια,με ενστικτώδη και “εσωτερική” κοινωνική μόρφωση.

Αυτός ο μαλάκας,είναι ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.
Το τελευταίο,προκύπτει από τις σπασμωδικές κινήσεις-εν είδει μαριονέτας ασφαλώς,μη σας περνα από το μυαλό ότι μπορεί η ότι έχει κανένα δικάιωμα να σκεφτεται και πολύ περισσότερο να πράτει αυτοτελώς-…το τελευταίο λοιπόν, το ότι είναι και αμόρφωτος,δηλαδή δεν έχει μορφώσει χαρακτήρα,απόδειξη είναι οι χειρισμοί του με το”όχι” του δημοψηφίσματος ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ, αλλά και το “άδειασμα”,το απότομο και “ξεκάρφωτο” άδειασμα στον Γιάννη με ένα “ν” που όμως γράφεται με δύο,αλλά άντε να το πεις στον άλλον το ρουφιάνο. Τέλος πάντων.
Με αποτέλεσμα, να τον κοιτάνε παράξενα πλέον,ακόμα και οι ανυποψίαστες νοικοκυρές από τας τηλεοράσεις. “είναι άραγε τόσο χαζό αυτό, ή κάτι σκαρώνει μωρή”;
– Μπορεί και τα δύο. Αποκλείεις δηλαδή από έναν βλάκα,να κατεβάζει ιδέες. – Σωστό. Αν και ουδείς γνωρίζει ούτε από που προέρχονται αυτές,αλλά ούτε και που πάνε.

Τέτοια πολιτική αδεξιότητα,δεν θα την επέτρεπε στον εαυτό του ακόμα και ο πνευματικά νεκρός ΓΑΠ. Τέτοιο “φάουλ” πολιτικό δεν θα το έκανε ούτε ο χοντροκομένος Ευάγγελος Γιαννόπουλος ο αείμνηστος. Ούτε ο “αυθάδης” και “απότομος” Πάγκαλος δεν θα έκανε τέτοιες κουτουράδες.
Τέτοια αυτοτρικλοποδιά,ούτε ο Γκούφη. Τέτοια αυτομούτζα δεν έχει δωθεί ποτέ στο παρελθόν.

Φυσικά, ολα συν τω χρόνω διορθώνονται. Εδώ άντεξε ο ΓΑΠ 2 χρόνια,άλλα τόσα ο άλλος “σακατεμένος” ο Σαμαράς. Δεν θα πάει περισσότερο ο σε ίδιο βαθμό χαζεμένος Τσίπρας; Τι διάολο; Τι τα φοράνε τα γαλόνια στην Αμερικανική Πρεσβεία και στην Ουάσιγκντον; Είναι ειδικα εκπαιδευμένοι σε καταστάσεις αντιμετώπισης κρίσεων προερχόμενες από κατεστραμένα μυαλά, που δεν μπορούν να υπακούσουν ούτε καν στις εντολές “αριστερό-δεξί” όταν έκαναν πρόβες-παρελάσεις στο σχολείο. Ειδικα καταρτησμένοι επιστήμονες από έξω, “πέφτουν” πάνω στις περιπτώσεις αλά ΓΑΠ,Τσίπρα, Κυριάκου κλπ. Στα τηλέφωνα είναι συνέχεια και από αεροπλάνο σε αεροπλάνο,για να προλαβάινουν τις “αστοχίες” των αποβλακωμένων πολιτικάντηδων.Και πως αλλιώς. Χρήζουν 24ωρης παρακολούθησης. Μπορούν να βουλιάξουν πλοίο στη στεριά.

Υ.Γ Συνεχείστε και κοιτάτε παιδιά το Τρίτο μνημόνιο. Τα καλά και τα κακά του. Τα συν και τα πλην. Τα πάνω και τα κάτω. Χωστε τις μούρες σε πίνακες και μεινετε συντονισμένοι στα κανάλια για να μάθετε με αγωνία πόσο θα ανέβει η ζάχαρη και πόσο θα αυξηθούν οι εισφορές.
Και βουρ όλα τα μάτια στις ατελεύτητες εξεταστικές. Και δώστου όλοι πάνω στον Γιάννη με το ένα “ν”,τον τύπο που κάνει πλάκα λες και βρίσκεται στο καζίνο της Πάρνηθας και παίζει με ξένα λεφτά. Κα όλοι πάνω στη μουλαρα την Κωνσταντοπούλου (κόρη του Κωνσταντόπουλου είναι παιδιά. Του δικηγόρου του Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων,που όταν τον φώναξε,έτρεξε να κάνει τον προεδρο στον ΠΑΟ για μια βδομάδα. Ο τύπος που κοπάναγε τη γυνάικα του στο σπίτι ρε παιδιά. Ο “βρώμικος 89”. Ο παρολίγο πρόεδρος της Δημοκρατίας,αλλά προτιμήθει, ένας άλλος αρχιμαλάκας, ο “ακίνητος” Πάκης. Ο έμεινα “Παυλόπουλος”.
Να κοιτάμε λοιπόν όλο αυτό το χαρβαλοσκυλολόι. Τον απόλυτο χαβαλέ, και να μη κοιτάμε ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ,ΣΕ ΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
λα

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ο Τσίπρας είναι όντως τόσο μαλάκας όσο δείχνει…;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    δεν ειναι μαλακας.

    ενα φιλοδοξο και αδιστακτο καθικι ειναι….

    η μουτσουνα του αγαθου μαλακοπιτουρα με κοινωνικες ευαισθησιες ειναι το καμουφλαζ του….

  2. Ο/Η ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ λέει:

    25/25!Όταν ρίχνεις τέλεια στο σκητ.. Μόνο που δεν είμαι βέβαιος,αν και πόσοι πρόσεξαν τις ένθετες…φωτό…που παραπέμπουν ίσα στην κόλαση που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας φίλε…Την οποία κόλαση, ο νεκρός που παριστάνει τον πρωθυπουργό,είναι “επιφορτισμένος” ,να υλοποιήσει…
    Τα σέβη μου και την αποδοχή Χρήστο.

  3. Ο/Η michel λέει:

    Α ρε Τσίπρα πόσο καιρός ακόμα σου μένει ;Ούτε 20 ρεμάλια δεν μπορείς να μαζέψεις από το Πολυτεχνείο.Δεν θα προλάβεις ούτε καν να πας στην ταράτσα να φύγεις με το ελικόπτερο…