Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ

HǍmӔϠƁАʼnϠϠБυđϓ ԇӠōٓǠʅ͔љٍ ӉˇӠ˅…͔Ǔ É`ԇ͠ӕ͔ͅŕ·-ň͉ʅӠŊˏÅӮ(Eurokinissi-ʏ͔QɍǓ ÉّÏө

…Είναι φυσικά ο πρώην γραφικός και νυν προφήτης στον τόπο του, Βασίλης Λεβέντης.

“Μας τα έλεγε τόσα χρόνια και μεις γελάγαμε. Ας τον βάλουμε στη βουλή”. Αλάνθαστο το ένστικτο και ακριβοδίκαιη η αίσθηση του νεοέλληνα. Χρειάστηκε 40 χρόνια,ώστε να αποδειχθεί πως εκείνος ( ο Βασίλης) ήταν σωστός και ο ίδιος (ο νεοέλληνας) ήταν  το χάπατο της ιστορίας. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ο Λεβέντης απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο,το πόσο μαλάκας είναι ο κόσμος.

Κατά τα άλλα τα ίδια. Ο  Αλέξης “Παπανδρέου” εδρεώθηκε πλέον και με τον πιο εμφατικό τρόπο στην αρχηγία της πολιτικής σκηνής.

Η Ν.Δ. πλέον έχει πρόβλημα προσανατολισμού. Μοιάζει σα πρόσφυγας σε αναποδογυρισμένη βάρκα. Οχθη πουθενά τριγύρω. Οταν ακούς τον πρόεδρο του συγκεκριμένου κόμματος της Δεξιάς, και τα σποτάκια του να λένε:  “δεν υπάρχουν κόμματα,δεν υπάρχουν χρώματα” καταλαβαίνει κανείς τί γίνεται. Τρικυμία εν κρανίω. Το ψάρεμα στα θολά τελειώνει και πλέον στήνονται νέοι πάγκοι,στο πολιτικάντικο σκηνικό.  Αν το καταλάβουν εκεί μέσα  εγκαίρως,καλώς. Διαφορετικά τους βλέπω 5 κομμάτια.

Ο Μηχαλολιάκος παραμένει στην τρίτη θέση. (ειδικά αυτή η δήλωση του περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα,ήταν που συγκράτησε τα ποσοστά του,ειδ’άλλως θα έφτανε στο 10%)

“Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζετε…”

Για το ΚΚΕ,μη λέμε τα ίδια. Παραμένει σταθερό στα ποσοστά που του έχουν “χαράξει” οι εμπνευστές του,εδώ και 50 χρόνια. Κακό το ευρώ,καταστροφικό,αλλά μια χαρά είναι όταν πάμε και το τραβάμε κάθε 1η του μήνα από τα ΑΤΜ σαν μισθό βουλευτικό.

Ο Μπομπολοποτάμης, ο ψευδός αγράμματος Θεοδωράκης,έδωκε και αυτός τον αγώνα τον καλό για το αφεντικό,έκαμε ότι μπορούσε.  Τα ποσοστά του πιέστικαν, το μέλλον θολό.Αξιος ο μισθός του.

Ο Δραχμαζάνης, ο ορισμός της μούρης-ποντικομαμή,πήγε άπατος. Γνώμη μου είναι πως έκανε λάθος με την επιλογή νομίσματος. Επρεπε το “μότο” του να είναι “επιστροφή στο δολάριο”. Σίγουρα θα έμπαινε στη βουλή. Οχι τίποτα άλλο,αλλά παρέσυρε και το αντρογύναικο τη Ζωή, η οποία θα αρκεστεί εις το εξής να διατάσει μόνο τον φουκαρά τον σύζυγο.

Τελείωσε λοιπόν το πανιγυράκι. Η Ευρώπη αυτή τη φορά μας άφησε να κάνουμε ελεύθερα και χωρίς παρεμβολές εκλογές,πράγμα που σημάινει πως εκδημοκρατίζεται και η ίδια. Τους νικήσαμε. Υπάρχει και το ενδεχόμενο βέβαια,απλώς να αδιαφορύν αφού τα πάντα είναι μιλημένα και είναι όλοι ήσυχοι,αλλά αυτή μάλλον είναι μια ανυπόστατη θεωρία.

Η τράπουλα απλώθηκε,τα χαρτιά γύρισαν, τα “είδαν” όλοι. Η παρτίδα έλαβε τέλος. Οσοι πρόκαμαν-πρόκαμαν. Οτι δουλειές βγήκαν βγήκαν. Οσοι πήγαν ταμείο πήγαν. Τι άλλο να κάνει η Γερμανία δηλαδή; Να τους πει “δώστε μας την διέυθυνσή σας να σας στέιλουμε τα κονδύλια”; Οχι βέβαια. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Εχεις ρόλο; Πάιρνεις χρήμα. Δεν έχεις ρόλο; Δεν παίρνεις χρήμα. Απλά πράγματα.

Αντε λοιπόν,σιδεροκέφαλοι. Καμιά 20αριά,30αριά δισεκατομμύρια περιμένει το δημόσιο σαν έσοδα ως το τέλος του έτους,από τους λογής-λογής φόρους που έχει μηχανευτεί. Δεν θα λάβουν ούτε τα μισά βέβαια,αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Αλλά μικρό το κακό. Οι οικονομικές τρύπες θα βουλώσουν είτε με μαγείρεμα,είτε με τα “πακέτα” που συνεχίζουν να έρχονται απ’όξω. Τι είχες Γιαννη…

Αντε να βρει τον βηματισμό της και αυτή η κυβέρνηση,γιατί ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να κάνει δουλειά με “μυξιάρικα”. Θέλει στιβαρούς αντιπάλους και ανδρωμένους. Οπότε,ας περιμένουμε να ξεχειμωνιάσουμε και με το καλό σαν έρθει ο επόμενος Απρίλης,βλέπουμε. Μπορεί άλλωστε μέχρι τότε να έχει ακόμα βοηθητικές ρόδες η κυβέρνηση. Τι να κάμει και ο “τίγρης”; Δεν μπορεί να περιμένει αιωνίως τους μωρούς. Είναι άνθρωπος της  ταχύτητας και των γρήγορων αποφάσεων. “Βρήκες; Πήρες. Δεν βρήκες; Λάκα για αλλού”

Ακόμα και με σαγιονάρες,είναι γρηγορότερος από δ’άυτους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.