ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

(ήταν δύο σχόλια,που είπα να τα φέρω εδώ,ως κείμενο)

Πολύ σωστά πράτει ο Κογιότ που άλλαξε το βραδυκίνητο και φλύαρο 4-3-2-1-0 του Δέλλα (δηλαδή του Σέρβου) και «ελευθερώνει» τους επιθετικούς. Και ακόμα πιο σωστά κάνει που βασίζει το σύστημα αυτό (το οποίο εκ περιτροπής θα μετατρέπεται από 4-3-3 με τις «Καλονές» σε 4-5–1 με δυσκολότερους αντιπάλους) στους δύο εκ των σταθεροτέρων παικτών.Τους γνωστούς «υπόπτους» Γιόχανσον-Σιμόες.
Οι -σχετικά-πολλές φάσεις που έβγαλε η Καλονή,δεν με ανησυχούν,εφόσον η ομάδα ΔΕΝ θα πάιζει με τον ίδιο τρόπο με δυνατότερους αντιπάλους (και μιλάω στην ουσία για τα ντέρμπυ). Θα κρατείται δηλαδή χαμηλότερα,δίπλα στον Σιμόες-το δίχως άλλο- ο Γιόχανσον.
Ο δυσαρεστημένος της υπόθεσης είναι ο Μάνδαλος. Ο οποίος πρέπει να πάρει χαμπάρι πως δεν είναι ο Ζιντάν για να έχει κάτι καπαρωμένο εξ αρχής. Τα ηνία δώθηκαν στο μεσοαμυντικό δίδυμο και έτσι ο ίδιος έμεινε με την απογοήτευση, η οποία φάνηκε ξεκάθαρα στο σουτ του στο τετ-α-τετ.

Τι να κανει δηλαδή ο προπονητής; Να βασίσει την ομάδα σε έναν που προέρχεται από 6 μήνες τραυματισμό-και άρα φοβισμένο- αλλά και εν γένει με «σκαμπανεβάσματα» πάικτη, ή να δώσει πρώτους ρόλους στο δίδυμο που πάιζει με τέρμα το γκάζι ΚΑΘΕ Κυριακή και είναι καταφάνερο πως κινει όλη την ΑΕΚ φέτος; Φυσικά το δεύτερο.
Ορθά έπραξε λοιπόν ο Πογιέτ. Απ΄τη μεριά του, ο Πετράν θα πρέπει να βρει ρόλο και κυρίως τσαμπουκά και σταθερότητα στην απόδοσή του,αν θέλει να συναγωνιστεί τον Σουηδό και να ξανακερδίσει κεντρικό ρόλο στην ομάδα.

Ο «Καληνύχτας» είτε σουτάρει,είτε πασάρει,είτε κοντρολάρει,ξαπλώνει κάτω,σα σαμιαμίδι. Τι στο διάολο; Παπούτσια-σκέιτ μπορντ φοράει; Δυστυχώς δεν φαινεται να βγάινει σαν μεταγραφή. Κρίμα. Πεταμένα λεφτά. Δεν πειράζει. Ειναι νομίζω ώρα η «Ωρα» και οι «-όγλου» να επαναφέρουν τον Σκόκο στο προσκήνιο.

(Αλήθεια ρε Κετσετζόγλου, πότε σκοραρε τελευταία φορά ο Νάτσο στην Αργεντινή; Γιατί δεν μας κρατάς ενήμερους; Ούτε για τον Μπλάνκο μας λες. Ούτε για τον Τσιρίλο τι κάνει,που είναι. Ούτε για το Μαύρο,τον Παπαιωάννου,το Νέστορα…
Τίποτα. Μας απογοητεύεις. Αντε και έρχεται η μεταγραφική περίοδος. Βγάλτε τα καλάθια με τις προσφορές).

Εχουμε πει πως η βάση κάθε συστήματος είναι το 4-4-2. Οπως λέμε «βάση για τούρτα».
Από κει και πέρα, γίνεται «ακορντεόν» ανάλογα με τους παίκτες που διαθέτεις κάθε φορά αλλά φυσικά και από τον αντίπαλο κάθε φορά.
Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτελεια να κρατά σταθερό σύστημα,γιατί δεν έχει το ανάλογης δυναμικής και ισχύος ρόστερ. Δεν μπορεί να επιβάλει δηλαδή σε όλα τα ματς το δικό της στιλ παιχνιδιού. Αρα τί πρέπει να κάνει; Αν έχει μυαλό,οφείλει να μεταβάλεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο ανάλογα με τον αντίπαλο. Κάτι που ΔΕΝ έκανε ο κουφιοκεφαλάκης Δέλλας,δηλαδή ο κουφιοκέφαλος Μπάγεβιτς.

Το 4-4-2 απαιτεί φυσικά γερά «φτερά». Τα οποία δεν διαθέτουμε στο σημείο που θα έπρεπε. Γίνεται όμως μια προσπάθεια. Με τα περισσότερα ανεβάσματα του Γκάλο από δεξιά. Από αριστερά πάσχουμε ακομα περισσότερο,αν και είδαμε μια ακομα “τολμηρότερη” προώθηση του Ντιντάκ,που έκανε και την πάσα για το γκολ.Νομίζω όμως πως δεν είναι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά. Θέλει περισσότερο νευρο και αντοχές η θέση αυτή. Και γι αυτό ο πονηρός Κογιέτ «βάφτισε» αριστερή πτέρυγα την μεσαία. Δηλαδή τα ανεβάσματα του Γιόχανσον.

Υπάρχει βέβαια μια αναπόφευκτη ανισσοροπία καθ αυτόν τον τρόπο και έτσι δημιουργούνται προυποθέσεις επιθέσεων για τον αντίπαλο. Αν είναι Καλλονή,δεν υπάρχει προβλημα.Αν είναι π.χ. γάυρος,φυσικά δεν θα δούμε το παραπάνω πλάνο στο γήπεδο,αλλά τον Σουηδό στη θέση του.
(αν δεν γινει αυτό,θα μαζεύουμε μιση ντουζίνα γκολ)

Πράγμα που σημαίνει ότι στις-όποιες- φάσεις βγάζουμε από αντεπιθέσεις,θα πρέπει μπροστά να υπάρχουν γρήγοροι επιθετικοί που να φτάνουν στην αντίπαλή περιοχή τουλάχιστον και να μη σέρνουν τον κώλο τους στην διαδρομή ως εκεί.
Πλατέλας-Αραβίδης «Καληνύχτας» κλπ, γρήγοροι δεν είναι.Ούτε καν ο Τζεμπούρ, ο οποίος είναι περιοχής.Αρα αναπόφευκτα ο Κογιότ ζητά δυο μεταγραφές,τουλάχιστον μία για εκει μπροστά.

Η αλλη που πρέπει να γίνει,είναι κεντρικού αμυντικού.Οπωσδήποτε. Ωστε να μη ξεμένει μόνος του ο Σιμόες αλλά και να ελευθερωθεί ακομα περισσότερο ο Σουηδός. Για να μη σκάσουν και οι δύο δηλαδή.
Αν βρίσκαμε και ένα καλό αριστερό μπακ-χαφ με καλό δρασκελισμό και αντοχές,θα ήταν το τέλειο.Ο Σοιλέδης δεν είναι ούτε για τον Αγιο Κοσμά.
Αλλά θα πρέπει να πέσουν λεφτά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ακομα κ ετσι ο Πετραν ειναι καλυτερος απο τον καληνυχτα.Οσο για τον Σιμοες μην εισαι τοσο σιγουρος παιζει σεναριο για οποσθοχωρηση του Σουηδου κ εσωτερικο δεξι χαφ να παιξει ο Κορδερο.Δεν εχει σωματικα προσοντα ο Πορτογαλος να παιζει μονος του αμυντικο χαφ