ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Τελικά κατά πως φαίνεται,ούτε μέσα πάμε καλά. Πλάκα έκανε ο Κομπότης στον “εγγυητή” ο οποίος μας καλεί να κάνουμε υπομονή δέκα μήνες. Για τί πράγμα ακριβώς να γίνει υπομονή δεν αναφέρει ,στην ακόμα μία ανακοίνωση που έδωκε εντολή να βγει από τα καταγώγια της ΠΑΕ της οποίας δηλώνει απλό(ώ)ς   φίλος. Αμα έχεις τέτοιους φίλους τί να τους κάνεις τους Μπάγεβιτς.

Θεωρώ πως το να γίνεται αυστηρή κριτική στους παίκτες,δηλαδή στο επιλεγμένο από την διοίκηση ρόστερ,δεν έχει νόημα,αλλά και αδικεί τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Εκ των οποίων,είναι καταφάνερο πως κάποια αξία και σταθερότητα και- εν τέλει δικάιωμα να φοράνε τη φανέλα- έχουν οι γνωστοί δύο: Γιόχανσον-Σιμόες.

Οι υπόλοιποι,δίνουν αυτό που μπορούν και απλά δεν μπορούν παραπανω. Ποτέ δεν θα ρίξω το φταίξιμο για μια κατάσταση σε κάποιον που δίνει το 100% του και απλά δεν μπορεί παραπάνω.

Ασε που είναι και αποπροσανατολιστικό,πράγμα που σημάινει πως την “σκαπουλάρουν” από το πραγματικό μέγεθος των ευθυνών τους οι πραγματικοί και κύριοι υπέυθυνοι,που είναι- όπως και σε κάθε οργανισμό-εταιρεία κλπ- το Δ.Σ, δηλαδή η διοίκηση.

Οπότε λοιπόν,όλα τα πυρά επάνω τους. Εκείνοι έκαναν τον “οδικό χάρτη”,εκείνοι -ΔΕΝ-οριοθέτησαν τους στόχους (λες και προγραμμάτιζαν την παρούσα μετριότητα που τρώμε στη μάπα ως θεατές) εκείνοι έκαναν τις όποιες επιλογές βλέπουμε και “απολαμβάνουμε” σήμερα και εκείνοι  ξεστόμιζαν μεγαλοκουβέντες και κατόπιν κρύβονται  πίσω από δημοσιογράφους-γιδοτόμαρα που για ένα πιάτο φαί κάνουν τη νύχτα μέρα, και ξεσκονίζουν όσους-και όποιους- κάθε φορά προίστανται στα διοικητικά. Είτε μιλάμε για Στάθη και ΕΝΙΚ,είτε για  Αδαμίδη και Δημητρέλο,είτε για τους “ονειρικούς” επενδυτές  Πετιτ Σκατώ,Κοζώνη,Σαμπαχτσί κλπ.

Και όταν μιλάμε για διοίκηση φυσικά-για την ΑΕΚ μιλάμε- δεν αναφερόμαστε στον γιατρό που προεδρεύει. Ούτε και στον Δέδε,τί να κάνει και αυτός. Ούτε και στον Καιμακάμη, τι δουλειά έχει εκει μέσα δεν ξέρω. Ουτε φυσικά στον “τζόκερ” υπέυθυνο τύπου, μήτε και στην Βάγια τη μέλισσα που αναζητά την αυτοεπιβεβάιωση συμπλέοντας με την “υψηλή κοινωνία”. Ούτε και με τον Στράτο,τον οποίον θα τον έπνιγε με τα χέρια του ο Μπάρλος αν μπορούσε σήμερα. Ούτε και με κάποιον άλλον από τους συστρατευμένους για χίλιους δυο λόγους εκει μέσα.

Αλλά κυρίως ένας, ή μάλλον ενάμισης είναι οι κύριοι υπέυθυνοι εκει μέσα. Ο  Μελισσανίδης και ο άλλος “ΑΕΚτζής” που σούρνει μαζί του όπου πάει,ο Μπάγεβιτς. Δηλαδή  η “Λωξάντρα” και ο “Ταρνανάς” της. (για όσους θυμούνται την παλιά τηλ. σειρά της κρατικής τηλεόρασης). Μαζί τα λένε,μαζί τα “σχεδιάζουν”,μάζι τα χαλάνε,μαζί τα φτιάχνουν,μαζί τα μιλάνε, μαζί όλα. Μόνο. Ουδείς άλλος. Ολοι οι άλλοι είναι-είμαστε δηλαδή-αμέτοχοι. Θεατές άπαντες στην ΠΑΕ. Οτι πει το δύο Στούτζες. Οτι αποφασίσουν οι  δύο “ΑΕΚάρχες”,της απαρχής της διάλυσής της ΑΕΚ. Ουδείς άλλος έχει λόγο η γνώμη. Οπότε απάνω τους.

Τι θα πει “σε δέκα μήνες” και τί θα πει “χωρίς γήπεδο δεν υπάρχει μέλλον”. Δηλαδή άμα πάρεις μερικές ΕΠΣ τί θα γίνει; Θα μάθει μπάλα ο Κολοβέτσιος, ή άμα σφάξεις τον κόκορα στα θεμέλια του γηπέδου θα γίνει ο Ανέστης Σαργκάνης; Οταν δεν βάζεις μία και το μενού έχει μόνο φακές και χόρτα,πως θα τα βαφτίσεις κρέας; Αντε και τα βάφτισες. Θα γίνουν;

Πότε θα σε πάρει στο κυνήγι ο κόσμος και θα σε φτύνει όπου σε βρει,δεν ξέρω καλέ μου “μεγιστάνα”. Τι να γίνει σε δέκα μήνες; Θα φτιάξεις ομάδα; Γιατί ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΩΣ. ΟΛΟΥΣ. Το αν θα υποκύψει στους εκβιασμούς σου ο κάθε βλαχοδήμαρχος κάποιας ΕΠΣ,ή αν θα φύγει ο τωρινός πρόεδρος  της ΕΠΟ και οριστεί κάποιος “δικός” σου,αυτά πολύ λίγο,καθόλου για την ακρίβεια,δεν μετράνε και δεν ακουμπάνε αυτούς απο τους οποίους ζητάς μανιωδώς λεφτά και στηρίξεις. Δηλαδή τον κόσμο,που σαν θεατής ή σαν τηλεθεατής,απλά στα αρχίδια του τί κανεις εσύ με το βρώμικο κατεστημένο και τις προβατίνες των γραφείων. Ομάδα δεν βλέπει. Οσο δεν την βλέπει,θα γκρινιάζει,θα αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει στο όποιο όνειρο τάζεις μέσω καλόγηρων στο Φανάρι και μέσω μέθης σε παρουσιάσεις και συνεντευξεις.

Το βρήκαμε τώρα. Φταίει το κατεστημένο και κάποια “παράγκα”. Σαν τον Τσίπρα που του φταίει η Ευρώπη και ο Γερμανισμός της,αλλά όλο εκεί πάνω είναι και από κει ζητιανευέι δανεικά. Αντε τώρα με τους “ανένδοτους”. Τίμιοι και ευυπόλυπτοι εσείς. Μη χέσω.

Το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω: Η βρες λεφτά, ή άντε και στο διάολο άδειασε μας τη γωνιά.  Από τον κόσμο ΜΗ περιμένεις τίποτα θεαματικό. Εχουμε 2015 και πάμε για 2016. Και όχι 1980.

Θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε τη Βανδή,τον Νικολαίδη και τον Παπά. Γαμώ την τύχη μου μέσα.

Να νοσταλγούμε την περίοδο των-λεγόμενων-“αμέτοχων”.(οι οποιοι αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ περισσότερο  συμμέτοχοι (χρηματικά τουλάχιστον) από αυτόν τον σκερβελέ με το κότερο,το “Βουτσά” από τη Κοκκινιά, που πιστεύει πως άπαντες είναι μαλάκες και πως κατά κάποιο τρόπο όλη η Γη του χρωστάει.

“Αμέτοχοι” γιατί δεν πολυπάταγαν στο γήπεδο και έδιναν λεφτά με εμβάσματα. “Κορόιδα” δηλαδή κατά Μελισσανίδη. Ο οποίος θα πρέπει να μας εξηγήσει, όσο περνάει ο καιρός, τί απ’τα δύο εκ  των λεγομένων του είναι. Μαλάκας ή λαμόγιο. Το πρώτο πάντως αποκλείεται.

Τέλος πάντων. Πίκρες και στεναχώριες συνεχίζει να μας δίνει η ταλαίπωρη ομάς. Να κοιτάξουμε να φάμε κανένα μελομακάρονο και κανένα κουραμπιέ μέρες που είναι,μπας και γλυκαθούμε λιγάκι.

Και όποιου του περισσέψει κανένα κέρασμα,ας το πάει στα γραφεία του “μεγιστάνα” στο Πειραιά. Μη νομίσει κανείς ότι θα προσβληθεί και θα τον πετάξει έξω. Με ανοιχτές αγκάλες θα τον δεχτεί. Τζάμπα,πίνει και πετρέλαιο αυτός. Και σκατά τρώει άμα του τα δώσεις δωρεάν.

Αντε. Καλές γιορτές. Αλλωστε θα τα λέμε και απο δω.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Περιμενουμε αρθρα απο τους “ογλου” αγωνιωδως να μας μιλησουνε για την αδικημενη ομαδαρα του Πλατελινιο , τον καλυτερο σεντερ φορ του πρωταθληματος Τζιμπουρ και τον τιγρη που θα ξεβρωμισει το ποδοσφαιρο, ε ρε καταντια ποιο κατω δεν παει….