ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

Στο πνεύμα των ημερών κι εμείς. Με ευχές, με αναμονή κάποιων δώρων για την ΑΕΚ από τον εγγυητή, και με απολογισμούς. Ψιλοχρήσιμους, αφού η ΑΕΚ 2013, θα συνεχίσει να προχωράει σε αυτόν τον αβέβαιο δρόμο του πρωταθλήματος, του κυπέλλου, των μπαράζ, των εκλογών της ΕΠΟ και το πού θα βρεθούν τα περίπου ογδόντα μύρια πλέον των χρημάτων της περιφέρειας για το γήπεδο.

Οπότε άνετα μπορούμε να θυμηθούμε την περσινή ατάκα στο Πήλιο : Άντε να μην εκνευρισθώ κι αγοράσω την Μπαρτσελόνα. Μιλάμε για πλάκα βέβαια, αν υπολογίσεις οτι η συνολική περιουσία του εγγυητή, δεν φτάνει καν την αντικειμενική αξία της συμπαθούς ομάδας της Ισπανίας, χωρίς τον σχετικό αέρα μάλιστα.

Εν πάσει περιπτώσει, όπως ο κάθε λογικός μπορούσε να αντιληφθεί, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο εκνευρισμός ευτυχώς δεν κατέλαβε την ψυχή και το πνεύμα του αρχηγού, κάποιοι το ξέχασαν ήδη μέχρι που ήρθε αυτή η ήττα από τον Κομπότη. Ανέλπιστη είναι αλήθεια, αλλά έλα που ήρθε μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, που μας είχε ξαναφέρει άλλη ατάκα : Και την Μπαρτσελόνα να είχα φέρει στο ελληνικό σύστημα, θα ήταν αδύνατον να πάρει το πρωτάθλημα.

Καθαρίσαμε σύντροφοί. Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι για την εξαγορά λόγω ενδεχόμενου εκνευρισμού, η νηφαλιότητα πρυτάνευσε, και θυμηθήκαμε την διαιτησία. Και δεν κάνω καμία πλάκα εγώ. Απλά κρίνω τα γεγονότα και τις δηλώσεις και τα βάζω όλα στο μίξερ της απλής ψυχιατρικής. Η οποία και μου λέει το εξής πάναπλο : Ποιός από τους Αεκτζήδες, επώνυμους κι ανώνυμους, πιστεύει οτι η ελληνική διαιτησία θα μπορούσε να σταματήσει τον Νεϊμάρ, τον Μέσι και τον Σοάρες; Και φυσικά δεν θέλω απάντηση.

Όπως κανείς δεν ζήτησε τους παικταράδες και τα ακριβά συμβόλαια. Είναι δυνατόν να ζητήσεις τέτοια πράματα, όταν στην ομάδα υπάρχει ο Μπάγιεβιτς, που δεν τάχει καλά ούτε με τον εαυτό του; Που δεν τα πήγε ποτέ καλά με κάποια βεντέτα. Άλλο θεωρητικά ζητήσαμε, πληρώνοντας κάποια χρήματα για εισιτήρια διαρκείας. Να έχουμε κανονικό προπονητή, κι έναν στοιχειώδη άξονα με αποκορύφωση την ύπαρξη κάποιου σέντερ φορ. Αυτό ζητήσαμε από εδώ, την ώρα που όλα τα sites που προσπαθούν να πάρουν κάποιο χαρτζηλίκι, μας είχαν ζαλίσει τ’ αρχίδια για την απίστευτη ποιότητα που έχει μπροστά η ΑΕΚ.

Εμείς λέγαμε τα ανάποδα. Οπότε σήμερα, με σύμμαχο τον χρόνο που κάνει τον οποιονδήποτε πουτάνα, μπορούμε να κοιτάξουμε την βαθμολογία αλλά και τον καθρέφτη μας. Στην Ξάνθη δεν κάναμε ούτε μία τελική. Στην Τούμπα, χάσαμε μαρς δήθεν με την διαιτησία κι ενώ έπρεπε να έχουμε συντριβεί από τον πρώτο μέρος, Στο τηγάνι φάγαμε μια τεσσάρα, στην λεωφόρο καθίσαμε επάνω στην ισοπαλία, την φάγαμε από τον Αστέρα εντός έδρας και λοιπά άλλα. Μας αδίκησε η διαιτησία; Θες μάξιμουμ ένα πόντο στη Σαλονίκη κι άλλους δύο στην πλατεία;

Θέλεις γιατί να μην θέλεις; Life style πρόσφυγας είσαι. Πάρε λοιπόν τρεις πόντους. Κι αφαίρεσε και καμιά εξάδα από τον γάβρο. Για ξαναπές μου την βαθμολογία και μετά παράγγειλε μου κι έναν καφέ μόκα. Διότι μπορεί να σε κυνηγάει η διαιτησία – εννοώντας οτι στον άλλον χαρίζεται απλόχερα και τίποτε άλλο – αλλά έτσι ήταν πάντα η ΑΕΚ. Που δυστυχώς, δεν έχει σήμερα ούτε καν την ψυχή του Βάιου Καραγιάννη, για όσους θυμούνται. Και η οποία ΑΕΚ, δεν έχει κερδίσει ούτε έναν από την πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος κι είναι δεύτερη επειδή δίπλα της, είναι όλοι καφενεία σαν ομάδες κι αστείοι παράγοντες που δήθεν αγωνίζονται για την κάθαρση.

Οπότε η καραμέλα για την διαιτησία και τις Μπαρτσελόνες, καλό είναι να πεταχτεί στα σκουπίδια μαζί με τις μαλακίες οτι η ΑΕΚ έδειξε οτι μπορεί να κερδίζει ακόμα και στην κακή της μέρα, οτι κρατάμε μόνο τους βαθμούς κι όχι την εμφάνιση κι όλα τα μαύρα που γράφονται άσπρα. Η ομάδα έχει έναν κάκιστο σχεδιασμό, ανύπαρκτες προσωπικότητες και παίκτες που απλά είναι γυρολόγοι χωρίς κάποια ιδιαίτερη έμπνευση και κίνητρο. Και σωστά έχει την θέση που έχει λόγω τύχης και συγκυρίας κι όλοσωστα έχει αυτήν την διαφορά από τον πρώτο. Από μπάζα στην ουσία είναι κτισμένη και μια πολυκατοικία, αλλά άλλο το κτίριο κι άλλο τα μπάζα. Και μην πάτε πολύ μακριά. Απλά σκεφτείτε οτι κι ο Σαββίδης κι ο Αλαφούζος πηγαίνανε για πρωτάθλημα. Αλλά σήμερα φταίνε οι παίκτες αφού στην πορεία φταίγανε οι προπονητές και είμαστε ξανά όλοι εδώ για την κάθαρση. Γαμώ τους γνώστες του ποδοσφαίρου.

Η στιγμή όμως έφτασε, μετά τις καλοκαιρινές μαλακίες της πληρότητας και την μη απόκτηση του Βέλλιου ή του Μάντζιου ή του Γιάννου έστω. Ο Γενάρης είναι προ των πυλών, που θα αποφασίσει αν θα παραμείνει ο Πογιέτ. Εισηγήσεις θα γίνουνε και θα φανούν τα πάντα. Αν τον ικανοποιήσεις με δυό τρεις προσθήκες, θα μείνει. Αν πας πάλι με τρίχες επιπέδου Ανέστη, απλά ο άνθρωπος, θα φύγει. Τόσο  απλά και κατανοητά. Κανένα άλλο μυστικό δεν υπάρχει. Και η υπόλοιπη πορεία του δεύτερου γύρου, δεν θα δείξει τίποτα. Με κλανιές δεν θα βάψουμε αυγά το Πάσχα. Τώρα βάζεις δυό μύρια, και πας μετά και τα κάνεις απόσβεση από την Ευρώπη, που θα πάρεις πέντε. Παίζεις και λίγο ψιλομπάλα, παίρνεις και κανά ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ, σουλουπώνεσαι λιγάκι εκτός έδρας ή στην πιθανή γκέλα στο ΟΑΚΑ, κι είναι όλοι οι άσχετοι με την μπάλα, ευχαριστημένοι.

Φυσικά διώχνεις κι όλους τους απίθανους, επιπέδου Μιρτσέκη, που έχει μαζέψει ο Βόσνιος εκεί μέσα.  Πίου, Γροντήδες, Πεταυράκηδες, δυό τερματοφύλακες, Φαγιέ, τους στέλνεις για την ανακύκλωση. Δέκα χρόνια πριν, όλο το σημερινό ρόστερ της ΑΕΚ, δεν θα στεκόταν ούτε στην δεύτερη κατηγορία, σκέψου αυτοί που ανέφερα. Το καλοκαίρι διώχνεις και τους Βάργκες, Μπουανανότε, Ανέστηδες, Άρθους, Πλατέλλες και Μπαρμπόσες, κι ησυχάζουμε. Μπορεί να μην διαθέτεις αντικουνουπικό, αλλά χέρι υπάρχει για να μην σε τσιμπήσουν τα έντομα. Δεκαπέντε παίκτες έχει ο γάβρος, τόσους θέλεις κι εσύ.

Τα λοιπά για Μπαρτσελόνες και για ρέστα στο παιχνίδι, εγώ τα ακούω βερεσέ. Για να παίξεις ρέστα, πρέπει να έχεις καλό φύλλο αλλά κύρια, να έχεις παίξει και πριν μια ολόκληρη παρτίδα. Και οι ποδοσφαιρικές ομάδες, δεν χτίζονται σαλταδόρικα. Μπορεί να μην είναι πλήρεις, αλλά να ξέρουμε τις αδυναμίες μας και να τις φτιασιδώνουμε απέναντι στα καφενεία που παίζουν εδώ. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Λίγο μυαλό θέλει, που μπορεί ίσως και να κοροϊδέψει κάποιον οτι τα λεφτά δεν γίνανε λόγω διαπλοκής μόνο αλλά υπήρχε και κάποια ικανότητα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με τον ιδιο αριθμό αγωνων ο Δελλας εχει καλυτερο βαθμολογικο απολογισμο απο τον Πογιετ και μαλιστα χωρις Τζεμπουρ.Οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια.

  2. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    ” Αν τον ικανοποιήσεις με δυό τρεις προσθήκες, θα μείνει. Αν πας πάλι με τρίχες επιπέδου Ανέστη, απλά ο άνθρωπος, θα φύγει. Τόσο απλά και κατανοητά. Κανένα άλλο μυστικό δεν υπάρχει.”

    ο Πογιετ δεν εχει φερει την οικογενεια του ακομα στην Ελλαδα και αυτο λεει πολλα κατα ποσο θα μεινει μετα τον Μαη.Επισης τα ονοματα που βγαινουνε προς τα εξω συνηγορουν στις τριχες τυπου Ανεστη που λες αρα ειναι ακομα πιο φευγατος.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Ευκαιρία λοιπόν να τον πάρουμε πίσω.

  4. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Ποιός από τους Αεκτζήδες, επώνυμους κι ανώνυμους, πιστεύει οτι η ελληνική διαιτησία θα μπορούσε να σταματήσει τον Νεϊμάρ, τον Μέσι και τον Σοάρες; Και φυσικά δεν θέλω απάντηση.”

    “Το φως του φεγγαριού” οσο απιστευτο και αν σου φαινεται υπαρχουνε ανθρωποι ενηλικοι με δικαιωμα ψηφου (ατυχως) και ικανοτητα τεκνοποιησης (ακομα πιο ατυχως) που αυτη την μαλακια οτι δεν μπορει ουτε η Μπαρτσελονα να παρει τιτλο στην ελλαδα λογω παραγκας το πιστευουνε μια χαρα και δεν μιλαω για εγκαθετους δημοσιογραφους.

  5. Ο/Η netrino λέει:

    O Πογιετ αν δεν παρει ντερμπυ ή αποκλειστει νωρις απο το κυπελλο εχει φυγει.Παντως το καλοκαιρι που εκανε το μεταγραφικο σχεδιασμο της Σαντερλαντ η ομαδα επεσε ενω ειχαν ξοδευτεί ενας σκασμος λεφτά.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Σε καταλαβαίνω φίλε μου και παρασυμφωνούμε. Όμως στον χώρο αυτό, δεν έχουν θέση οι μαλακίες που ακούγονται από εγγυητές, παράγοντες ή σέσκουλες που πιστεύουν τα πάντα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Ακόμα δεν τον έχουμε δει εδώ πέρα. Θέλουμε κανά δίμηνο ακόμα. Το οτι απέτυχε εκεί, δεν λέει τίποτα. Κι ο Ρανιέρι απέτυχε εδώ.

  8. Ο/Η netrino λέει:

    Στηβεν δεν υποστηριζω πως απετυχε μόνο στα αποτελεσματα, τα ονοματα που προτεινε κ αποκτηθηκαν δεν προσφεραν ουτε στο ελαχιστο στην Σαντερλαντ κ ηταν πανακριβοι για τα δεδομενα της ομαδας.Ειναι ρισκο να εμπιστευτεις το μεταγραφικο σχεδιασμο στον Πογιετ,η προιστορια του σε αυτον τον τομεα ειναι αποτυχημενη

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Εγώ πάντα περιμένω να δω. Τα δεδομένα μας είναι απλά : Σέντερ μπακ, σέντερ φορ, δυό εξτρέμ. Στον σχεδιασμό δεν υπάρχει θέμα. Ο παίκτης που θα έρθει όμως είναι πάντα λαχείο.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το φως του φεγγαριου” θα αποκτηθουν δυο εξτρεμ δηλαδη? Γιατι απο τα ρεπορταζ διαβαζουμε για εναν επιθετικο, ενα εξτρεμ και ισως ενα σεντερ μπακ(τους μαγεψε ο Αρθο μαλλον)

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Δεν είπα αυτό. Είπα τι χρειαζόμαστε κανονικά. Προσωπικά πιστεύω οτι σέντερ μπακ δεν θα έρθει, αλλά δυό επιθετικοί.

  12. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το φως του φεγγαριου” επιθετικοι της προκοπης η νεα Χρυσανθεμα?

  13. Ο/Η bandog λέει:

    εκεινος ο μακης σημερα ουτε στο κενο τερμα των αστεγων δε μπορεσε να βαλει γκολ.

    να παρουμε ενα σεντερ φορ και ας ειναι ματζιος…
    αρκει να ειναι φορ….

    το ξαναλεω επειδη βλεπω να γινεται μονο μια μεταγραφη και να μας τα πριζουν τα σαϊτ με αναρτησεις “τους δινει αλλη μια ευκαιρια ο πογιετ” κλπ
    σεντερ φορ θελουμε . καθαροαιμο.

  14. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το φως του φεγγαριου” διαβαζω οτι κανουνε νερα στον Πογετ με αυτους που ζηταει και ο Μιζοβανοβιτς θελει να φερει δικα του λαχεια(της πλακας) παλι. Εκτιμας οτι θα μεινει ο Πογετ η μας αποχαιρεταει τελικα το καλοκαιρι?

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Αδύνατον να προβλέψω τώρα. Σε κανά μήνα θα τα πούμε.