Ο Καραγκιόζης εγγυητής.

Δεν είναι βρισιά. Είναι εκδοχή. Οπως λέμε “Ο Καραγκιόζης φούρναρης”. ‘ Ο Καραγκιόζης ναυτικός” κλπ. Ενίοτε λοιπόν ο Καραγκιόζης,παριστάνει και τον εγγυητή. Γιατί; Τι τον εμποδίζει; Το “Σαράι” που τον γουστάρει ή η παράγκα του Ελληνικού κράτους η οποία λογοδοτεί στο “Σαράι”;

Το κείμενο του Steven είναι η απαρχή-δεν θέλω και πολύ βέβαια-για να κάνω και εγώ μια Χριστουγενιάτικη ευχή προς τον επίδοξο αγοραστή της Μπαρτσελώνα. Με το οποίο συμφωνώ μέχρι τα μπούνια.

(Φυσικά, οι όποιοι χαρακτηρισμοί στο παρόν κείμενο,όπως και σε όλα όσα υπογράφω, βαρύνουν εμένα και μόνον)

Συμφωνώ λοιπόν σε όλα με το δικό του κείμενο,εκτός μόνο από ένα σημείο. Η-φερόμενη- περιουσία του “εγγυητή” όχι μόνο δεν φτάνει να αγοράσει την ενδεκάδα της Μπάρτσα, αλλά πολύ αμφιβάλω αν μπορεί να φτάσει για να πάρει μόνο το Μέσι. Καμιά 200άρα κοστίζει πάνω κάτω ο κοντός. Πόσα να ζητήσει από την Περιφέρεια για κάτι τέτοιο; Πόσα να δανειστεί από το αφεντικό νο1 τον Βαρδινογιάννη και πόσα από το αφεντικό νο2,τον Κόκκαλη; Απ το νο3…απ το νο 4 κ.ο.κ.

Μόνο αν βγει και πει τα κάλαντα τρεις φορές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και των Φώτων, μπορεί να γίνει κάτι.

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν έχω τίποτα με τα λεφτά. Μήτε και με τους πλούσιους. Θεωρώ μάλιστα πως είναι εκ των ουκ ανευ το να προσπαθει κάποιος να κάνει μια “άλφα” περιουσία ώστε έτσι να εξασφαλίσει τους ανθρώπους που έχει υπό την “σκέπη” του,αλλά και τον εαυτό του. Είναι απολύτως φυσιολογικό.

Εκει που ξεκινάνε οι ενστάσεις μου,έχει να κάνει με τα “πολλά”. Τα πάρα πολλά. Τα υπερ-πολλά λεφτά.(ή τα φερόμενα πολλά)  Εκεί με πιανουν κάτι γέλια,παράλληλα με κάτι κνησμούς ανάμεσα στα σκέλια όταν βλέπω,διαβάζω και ακούω τις “περιπέτειες των αρχιαπατεώνων που ξεκίνησαν από το μηδέν,για να διαγράψουν μια πορεία-αφού εν τω μεταξύ  ο καλύτερος εξ αυτών έχει γαμίσει τη μάνα του- ώστε να ξανακαταλήξουν σε ένα ακόμα μεγαλύτερο μηδέν,με μια μεγάλη κορδέλα πάνω από το λευκό μάρμαρο,εις το οποίο κάτι ορνηθοσκαλίσματα επίχρυσα πληροφορούν τον περαστικό πως: “ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ”.

Το κείμενο αυτό,είναι “Χριστουγεννιάτικο” καθώς βλέπετε. Για την  ΑΕΚ ξεκίνησα να γράψω,με αφορμή το ξεφτιλίκι που μας χαρίζει ο “μεγιστάνας”,αλλά μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποδοσφαιρική απογραφή. Αλλωστε τα έχουμε γράψει τόσες φορές, με αποκορύφωμα το πιο κάτω κείμενο του Steven: “απολογισμός 1ου γύρου”.

Οπου ορθότατα καλεί τον μεγιστάνα με τις σαγιονάρες ,Γενάρη μήνα να σκάσει εξ αρχής δυο μύρια για να φέρει δυο-τρεις παίκτες και όχι Πακιστανούς που κουβαλάει εδώ και 3 χρόνια. Και αυτό σαν αρχή.

Αφού-όπως σωστά επισημαίνει ο κειμενογράφος και φίλος,όταν με το καλό έρθει το καλοκάιρι,θα πρέπει να πεταχτεί η  “σαβούρα” από το ρόστερ και να γίνουν ακόμα καμιά δεκαρία μεταγραφές. Και όχι από πανέρι φυσικά. Πράγμα που σημαίνει καμιά δεκαριά εκατομμύρια ακόμα πάνω-κάτω.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΡΕ;ΕΣΥ,ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. Αντέχεις να τα σκάσεις; Οπως τα βρεις και από όπου τα βρεις. Δεν με νοιάζει. Δικά σου ασφαλώς αποκλείεται να είναι. (ένας άγραφος νόμος της “αγοράς” λέει πως “ποτέ ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να επενδύει δικά του λεφτά”. Μονο των άλλων δηλαδή. Γι αυτό και ποτέ δεν περιμένω από κάποιον να ανοίξει το πορτοφόλι του και να αρχίσει να σκορπάει. Τρελός δεν έιμαι. Οπότε δεν περιμένω να κάνει τρέλες κάποιος ο οποίος έχει γαμίσει τους πάντες προκειμένου  να κάνει λεφτά και κατόπιν να τα πετά για να χειροκροτάω εγώ από την κερκίδα ευχαριστημένος. Φυσικά δεν έιμαι τόσο αφελής. Ούτε και οι “εγγυητές” είναι “Σαμαρείτες”. “Σαμαρικοί” μπορεί. Σαμαρείτες όχι).

Περιμένω όμως  ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ. Να βρει τα κοντύλια. Δεν ξέρω που και πως. Ας ξαναπάει στη Δούρου. Ας πάει στη Κουμουντούρου,στα γραφεία του Σύριζα. Ας πάει στη Συγγρού να ζητήσει από το Σαμαρά να επιστρέψει. Στην ανάγκη ας βγει ο ίδιος στη Συγγρού. Στα αρχίδια μου τι θα κάνει και πως θα τα βρει.

“Λίγα από πολλούς και πολλά από λίγους” έλεγε το “μότο” κατά την παρουσίαση στην Στέγη Γραμμάτων. Δηλαδή ρε μεγάλε, πόσα πρέπει να σου δώσω εγω για να χαρακτηριστώ εις εκ των πολλών και πόσα πρέπει να βάλεις εσύ για να χαρακτηριστείς ως ένας εκ των ολίγων; Εκτός και αν στους “πολλά από λίγους” μπαίνω εγώ και στους “λίγα από πολλούς” μπάινεις εσύ”. Γιατί δεν βλέπω να έχεις βάλει-αναλογικά- περισσότερα από τον “μέσο” ΑΕΚτζή,δηλαδή αυτούς που ανήκουν στους “πολλούς”. Τώρα μάλλον δεν συμφέρει να παριστάνεις τον “καμπόσο” και κρύβεσαι πίσω απ’τα τρύπια σακάκια των ανέργων και των μεροκαματιάριδων. Οι οποίοι με μια φωνή σου τραγουδούν: “Ωσαννα,Ωσαννά, όσα ν’άναι,βάλτα στον κώλο σου ξανά”.

Ελεος δηλαδή με τους παραδόπιστους δούλους με τα πολλά μηδενικά. Καλικάτζαροι.

Δεν είναι δυνατόν να κουνιέται σα βάρκα σημαιοστολισμένη, να κυκλοφορεί με μπράβους και να σουλατσάρει σαν τη Βουγιουκλάκη με το κότερο στα νησιά,αλλά όταν έρχεται η ώρα να βάλει το χέρι στην τσέπη,να τον βλέπεις και να σε πιάνει η ψυχή σου. Να κλαψουρίζει και να μιξοκλαίει,σα Σύρος πρόσφυγας. Κάτι να ψελίζει για διαιτησίες και την ποτάνα την κενωνία που δεν τον αφήνει να κάνει έργο. Λίγο ακόμα,μπορεί και να σε πείσει να του δώσεις το παλτό σου,και να τον μπάσεις στο “24ωρο” για να φάει κανένα πατσά να ζεσταθεί η κοκκάλα του.

Γκρεμίστικε στα μάτια του κόσμου,σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της πτώσης του. Η μάλλον ξέρω. Οτι είπαμε πιο πάνω και ότι λέει και ο Steven.  10 εκατομμύρια και κανονικό προπονητή,συν να ξεκινησουν τα έργα για το γήπεδο. Για αρχή φυσικά όλα αυτά.

Γιατί για να φτάσει στους αστραγάλους του Μπάρλου,θα χρειαστεί να δωσει πάρα-πάρα πολλά ακόμα. Και μάλιστα από το περίσσευμα και εκ του ασφαλούς. Και όχι με προσωπικό δανεισμό,και κόστος ζωής, όπως έκανε το “κοροιδο” ο Λουκάς.

Και αν έιχε συνάισθηση της πραγματικής προσφοράς,θα έπρεπε  αντί για “Αγία Σοφία” (και άρα μετα θάνατον ” Γήπεδο Δημήτρης Μελισσανίδης”) να δώσει το  όνομα του Μπάρλου στο νέο γήπεδο και για τον εαυτό του να κρατήσει το ξωκλήσι εντός του ναού ονομάζοντάς το “ναίσκος Αγίου Δημητρίου”. Αλλά που να βρεθεί η τσίπα.

Ετσι δεν είναι ρε Μητσάρα; Που πλέον άσπρισες και γέρασες και δυσκολεύεσε να “ρίχνεις” τον κοσμάκη με το χαμόγελο,αφού  έγινες σα μουστόγρια. Γιατί εκεί έγκειται και το επιχειρηματικό και όποιο άλλο  “φρακάρισμα”.

Και τα κορόιδα,τα οποια είναι παντοτινά και συνεχώς γεννιούνται νέα,θέλουν νέους και φρέσκους “ρίχτες”. Είναι όπως η σχέση με τις γυναίκες. Οταν περνά η μπογιά,δεν χρειαζόμαστε παράδες για να τις ρίξουμε. Οταν όμως “σταφιδιάζουμε”,τότε πρέπει να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας για να τις κρατήσουμε. Ετσι λένε οι “Θέιοι Νόμοι της Φύσης”.

Αφού λοιπόν και συ σταφίδιασες και ρίμαξες,βρες τα κοντύλια για να ρίξεις τον κόσμο. Γιατί με γέρους τζάμπα,δεν πάει ούτε και νεκρόφιλος. Σκάσ’τα για να σε “ξαναερωτευτεί” ο κόσμος.

Αν μπορείς. Αν πάλι δεν μπορείς,δεν χάλασε ο κόσμος. Πάρε τα ποδάρια σου και το άλλο γαιδούρι το Σέρβο και εξαφανιστείτε από την ΑΕΚ και αφήστε χώρο για ότι άλλο έρθει.

Ευχαριστούμε για την “σωτηρία” και για την “βόλτα” στις πιο κάτω κατηγορίες. Τώρα πλέον “ήρθαμε”. Και ανάγκη δεν έχουμε. Δεύτεροι,τρίτοι και τέταρτοι,βγαίνουμε και με τον Δημητρέλο. Εσένα τι να σε κάνουμε; Να τρως και να πίνεις τζάμπα στις δεξιώσεις κάθε τόσο που διοργανώνεις με τα λεφτά ΜΑΣ;

Η βάλε,ή άντε χώσου σε κάμιά φάτνη να ζεστάνεις το “θείο βρέφος” μαζί με τα άλλα ζώα. Το οποίο για καλή σου τύχη,όπως και πολλών άλλων,είναι ένα παραμύθι. Αντε. Τη γλυτώσατε κουφάλες “μεγιστάνες” και “εγγυητές” της δεκάρας. Καλικάτζαροι.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.