Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.

melissanidis

Παραστατικότατος ο Μήτσος. Κάνοντας και παντομίμα. Φυσικά με το “νεκροκεφαλές” αναφέρονταν στον Γκιρτζίκη, ο οποίος πράγματι είναι σα νυχτοφύλακας νεκροταφείου.

Πλήρης-προσωπική-απογοήτευση μου για τον επανερχομό Μελισσανιδη. Απογοητευσάρα. Μιλάμε για κλόουν.Λεφτά; Εδώ γελάνε. Οχι μόνο δεν βάζει,αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.Αλλά αδυνατεί και να βρει για λογαριασμό της ομάδας. Που εκινείτο τόσα χρόνια ρε παιδί μου; Πέντε γνωριμίες δεν έκανε; Τι στο διάολο; Στον αυτόματο τον εχουν τα αφεντικά του και δεν κουβεντιάζει τίποτα άλλο εκει που κλεινονται οι πετρελαιοδουλιές; Ενα χαρτάκι με ένα τηλέφωνο δεν έχει πάρει; Κάτι τέλος πάντων. Και ψαχνει από μένα και από σένα για να τσοντάρουμε σε όλα, εν έτει 2016; Ελα Παναγία μου. Ούτε ο Βουτσάς τέτοιο παραμύθι που παρίστανε τον “Εμίρη”. Κρίμα. Αποκαθήλωσης.

Και το χειρότερο; Προχειράτζα.Ουτε Πακιστανός στο φανάρι,με το λάστιχο στο χέρι. Τέτοια εικόνα παρουσιάζει-αγωνιστικά- η ΑΕΚ. Οχι ότι στα άλλα επίπεδα δηλαδή βγάζει μάτια. (α προ-πο,τα καινούρια γραφεία,μέσα στο μαυρο,τα είδατε; Μπράβο τους. “Μια ομάδα,μια Ιστορία” Ναι,τώρα κατουρηθήκαμε.  Και το ακόμα χειρότερο; Κρυμένος. Κρυμένος πίσω από κάτι πολύ βολικά ασυμβίβαστα. Σουλατσάρει και ψάχνει μικρόφωνα για να πει τον πόνο του.Αλλά μη του πεις τίποτα για επένδυση και λεφτά. Θα σου απαντήσει: “για όλα φταίνε οι γκρανκάσες”.

Μιλάμε ότι έχει καταντήσει πιο γραφικός και από την Αράχωβα.

Τι θα γίνει δηλαδή; Μετά από καθε ματς της ΑΕΚ,θα ψάχνει ο Μήτσος ο σαγιονάρας τα μικρόφωνα και τα μικρόφωνα εκείνον, ώστε να ξαναδηλώσει για χιλιοστή φορά πόση ανάγκη υπάρχει για καθαρό ποδόσφαιρο και να συνταχτούν όλοι ξωπίσω του; Δηλαδή που απευθύνεται; Φυσικά όχι στους φιλάθλους,γιατί αυτοί και να ήθελαν και να συμφωνούσαν,δεν μπορούν να αλλάξουν και κάτι στην ΕΠΟ. Απευθύνεται μάλλον κάθε τόσο στους βλαχοδήμαρχους των ΕΠΣ ανα την Ελλάδα και τους ζητά να το σκεφτούν το “στρατόπεδο” που επιλέγουν; Και πως δηλαδή; Τους “προειδοποιεί” με μια δήλωση κάθε τόσο κάθε Κυριακή βράδυ μετά από κάθε αγώνα; Και τι θα γίνει; Θα τρομάξουν οι από “κει” και θα έρθουν “απο δω”;

Ποιο το νόημα τέλος πάντων να βγαίνει -και ως μη θεσμικό όργανο ή μέλος παρακαλώ- ο κυριος Μελισσανιδης και να διαρρηγνύει τα ιμμάτιά του αποζητώντας την δικαιοσύνη σα διψασμένος κολίγος; Τι παριστάνει δηλαδή; Η,τί μπορεί να παραστήσει; Τι θέλει τέλος πάντων; Τί έχει σκοπό να φτιάξει; Εχει κάποιο πλάνο και κάποιον σχεδιασμό στα συρτάρια για την ΑΕΚ ή θα μας αμολάει κάθε Κυριακή βράδυ από μια αρλούμπα περί βρυκολάκων και πονηρών που δεν τον αφήνουν να επενδύσει; Εχει σκοπό να επενδύσει; Κινδυνευει κάποια επένδυσή του; Μας δουλεύει ο κύριος;

Που τον εμποδίζει ο Γκιρτζίκης; Η η Ενωση διαιτητών; Τι θα γινει δηλαδή άμα φύγει ο “βρυκόλακας”; Πως θα πας να πολεμίσεις τον απέναντι που έχει ρόστερ 50  μύρια; Με τι θα πας; Με τον Καλογιάννη που θα έχεις “φυτέψει” σαν πρόεδρο στην ΕΠΟ; Και λοιπόν; Θα φέρει πρωτάθλημα; Πως θα αντιταχθείς στον Μαρινάκη του χρόνου; Με…εκλογές της ΕΠΟ; Αμα φύγει ο …Γκιρτζίκης,θα φύγει το πρωτάθλημα από τα χέρια του Ιντέγε και του Τσόρι και θα πάει στα χέρια του …Ανέστη και του Κολοβέτσιου; Ρε πόσα θες να μας τρελάνεις;

Στα παπάρια μας οι εκλογές. Ομάδα με εκλογές δεν φτιάχνεται. Για να φτιαχτεί ομάδα χρειάζονται 2-3 πράγματα βασικά. Το πρώτο είναι γνώση. Κατάλληλοι άνθρωποι δηλαδή στα κατάλληλα πόστα. Και όχι Μπαγεβίτσιδες, Δημητριάδηδες και Μιλοβάνοβιτς. Σαν το Ελληνικό δημόσιο καταντήσατε πια εκει μέσα.

Και δέυτερον  χρήμα. Κάποιο χρήμα τέλος πάντων. Γιατί όσο έξυπνες μεταγραφές και να κάνεις, όσο και “λαβράκια” να βρεις, δεν μπορεί. Μερικά εκατομμυριάκια θα τα χρειαστείς. Ποιος θα τα βάλει; Τα νέα μέλη της νέας ΕΠΟ; Οι νέες “γκραν κάσες”;

Δεν αφήνεις τα παραμύθια λοιπόν; Εδω σταμάτησε να κλάιει ο Αλαφούζος. Εσύ ακόμα;

Ειδε και απόειδε και αυτός και σταμάτησε. Και κάνει και κάτι αγοραπωλησίες παικτών. Και κάπως ψάχνει να δει πως θα την σκαπουλάρει οικονομικά. Και πως τέλος πάντων δεν φταίνε οι του Πειραιά, που διαλύθηκε ο Παναθηναικός και χρωστάει της Μηχαλούς,μόνο και μόνο για να κάνουν την πλάκα τους ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος και να μοστράρουν στα επίσημα με τις πουράκλες στο στόμα σαν πρωταθλητές.

Ετσι και της ΑΕΚ δεν της φταίει κανένας Μαρινάκης. Η-για να το πω  καλύτερα- περισσότερο φταίς εσύ από το Μαρινάκη για το κατάντημα της ΑΕΚ. Για να μη λέμε και μαλακίες εδώ πέρα. Τα υπόλοιπα και τα διαφορετικά,στα “365”.

Ως τι επέστρεψες; Ως αργόσχολος; Ως συνταξιούχος; Ως πλακατζής και μίμος; Ως μελλοντικός (φέξε μου και γλύστρησα) επενδυτής; Ως “εγγυητής” ξένων χρημάτων; Ως  τί μωρέ τελικά ξαναέβαλες τη προβοσκίδα σου στα της ΑΕΚ; Εχεις να δώσεις κάτι; Εχεις να προσφέρεις; Τι έχεις; Λόγια;  Φρου-φρου και δεξιώσεις με λεφτά του κόσμου; Σχέδιο υπάρχει; Που βρίσκεται; Σε πιο σημείο; Υπάρχει κάτι; Η απλά κάνουμε τη πλάκα μας;

Το βρήκαμε τώρα. Για όλα φταίνε οι “γκρανκάσες”. Για όλα φταίει η “αμαρτωλή” ΕΠΟ. Και άμα θα αλλάξει,θα τρίβουμε τα μάτια μας με την ομαδάρα και τους παικταράδες; Ολα τα έχουμε ετοιμάσει στην εντέλεια και μας παρεμποδίζει ο κερατάς ο Γκιρτζίκης.Κινδυνευει η επένδυση. Θα γκρεμιστουν τα σχέδια. Ολα είναι έτοιμα για την αντεπίθεση της ΑΕΚ αλλά την τρενάρει ο …Γκιρτζίκης. Πάμε για πρωτάθλημα αλλά θα το χάσουμε από τον Γκιρτζίκη.

Γι αυτό μην έχετε απαιτήσεις φίλοι. Αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ,μπάλα η ομάδα δεν θα πάιξει. Αν δεν φύγει ο…Γκιρτζίκης,πρωτάθλημα δεν θα δούμε, ούτε του χρόνου.Αν δεν πάρουν πόδι οι γκρανκάσες, ο Μελισσανίδης δεν επενδύει.

Αν δεν πεταχτεί στο δρόμο ο Γκιρτζίκης,ούτε γήπεδο θα δούμε. Αυτός φταίει για όλα. Λες και για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να μην υπάρχει κάποιος Γκιρτζίκης. Σωστά πρόσωπα,σχεδιασμός και λεφτά. Αυτά χρειάζονται. Και αφού δεν υπάρχουν τίποτα από αυτά,τα ρίχνουμε όλα στις “νεκροκεφαλές” και τις “γκρανκάσες”. Ποτάνα κενωνία.

Εγώ ξέρω πως της κοντής ψωλής,της φταίνε οι τρίχες.

Και τέλος πάντων,πάει πολύ,να βλέπει ο κόσμος ένα μαφιόζο να ζητά δικαιοσύνη και κάθαρση. Ελεος πια. Κάνε μόκο.Μη μιλάς. Οτι βγει, βγήκε. Οτι κάνεις παρασκηνιακά,κάντο. Αλλά μη παριστάνεις αδερφέ μου και τον Γιάννη-Αγιάννη στα κανάλια. Ημαρτον. Ξεκούτιανες;

Είναι τόσο γραφικός, που σε λίγο θα ξεπεράσει και το  Πήλιο μη σου πω.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.

  1. Ο/Η thomas Silly λέει:

    Χρηστο,
    συνουσιασμος διχως σαλιο το τοπικ…αυτα ειναι !!
    καποιοι πηγαμε να τα πουμε κ στο 365…φυσικα τρωμε μπλοκαρισματακι…και αν τυχον περασει καταλαθος κατι που δεν προσφωνει τον γελοτοποιο ως τιγρη αλλα ως εγγυητη , σου κολλανε κ την ταμπελα του γαυροτρολλ..οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ…και εμεις τα γαυροτρολλ που δνε βλεπουμε το θεαρεστο εργο του αστειου με τους μπιλαρους κ τους ελληνοσερβοβοσνιους να προσπαθουν να φτιαξουν ομαδα!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Thomas: Κι όμως Θωμά. Αν έχεις παρατηρήσει,τα αρνητικά σχόλια στο φίλα προσκέιμενα στην-εκάστοτε διοίκηση και άρα και στον “εγγυητή” sites τύπου “365” είναι εξαιρετικά πολλά αναλογικά,αν σκεφτεί κανείς το “ψαλίδισμα” και την λογοκρισία που πέφτει εκεί μέσα. Αρα-αναλογικά πάντα-μπορείς να υπολογίσεις πόσο είναι εν γένει το ποσοστό στο σύνολο του κόσμου της ΑΕΚ που τα έχει “πάρει” με την ψευδοδιοίκηση και τις ψευδουποσχέσεις. Πρέπει να κοχλάζει ο κόσμος. Φυσικά τα “όργανα” της προπαγάνδας κάνουν ότι μπορούν. Αλλά η βάρκα έχει ήδη πολλές τρύπες. Και μόνο εξαιρετικές αλλαγές και άρδην ανατροπές από την έως τώρα εσκεμένη μετριότητα,θα μπορούσε να αντιστρέψει το κλίμα. Αν δεν κάνουν ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ,στον λίγο χρόνο που απομένει,τους βλέπω να τους κυνηγάνε με στουπιά και χαλασμένες ντομάτες.

    Σε έναν κόσμο που ψάχνει το ευρώ με το δίκανο,το να βγαίνει ένας μαφιόζος και να κλάιει,ε, αυτό είναι άνω ποταμών. Παραπάει. Αν δεν μπορεί,να το πει να ξέρουμε τί γίνεται αλλά και τί να περιμένουμε. Τι κάνει το καραγκίοζη κάθε τόσο; Οταν δεν ζητιανέυει λεφτά από μένα και σένα για να φτιάξει ότι θέλει,του φταιει η εγκληματική οργάνωση.Φταίει ο Μαρινάκης που ο Αρθο δεν βγήκε Μασεράνο; Μπου-ά-χα-χα!
    Και στα διαλέιματα,γυροφέρνει σα συμβασιούχα καθαρίστρια στα σκαλοπάτια του Σκουρλέτη,της Δούρου και του κάθε κερατά. Μιλάμε ότι τον γυροφέρνει το Αλτζχάιμερ.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Thomas Silly το καθε 365 ειναι για να πουλαει οπαδικη παραμυθα στα λιγα σεσκουλα(που λεει και ο Στηβεν) που εχουνε απομεινει και στα πιτσιρικια με τα καυλοσπυρα που αποθεωνουνε τον Αραβιδη, μπας και βγει το ψωμι του μηνα.Επαγγελμα ειναι η ΑΕΚ για αυτους. Τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα και το 90% του κοσμου εχει γυρισει την πλατη στην ομαδα μετα το ξενερωμα που εχει φαει απο τον εγγυητη(της αποτυχιας).

  4. Ο/Η karaban21 λέει:

    Καλα τα λες αλλα δυστυχως και 20 μυρια να βαλει 17 στα 17 δεν κανει αρα η νεκροκεφαλη ειναι προβλημα. Το λεω γιατι με το υπαρχων συστημα δεν υπαρχει ελπιδα, ο πολτο εχει στη φαρετρα τα παντα (κεδ, επο, αστυνομια ,αμα λαχει σου αφαιρει και βαθμους). Οποτε αν και δεν θελω τον δικαιολογω να μη θελει να πεταξει τα λεφτα του.
    Υ.γ. ομαδα με λεφτα χτιζεις σε 3 μηνες. Τη σαπιλα ομως ποσο θες να την καθαρισεις τωρα που ολα παρακολουθουνται (ενω οι αλλοι με τα χρονια συννενοουνται πλεων με κλειστα ματια)

  5. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Karaban 21 τα λεφτα ειναι για πεταμα αμα τα βαλει για να κατεβασει μια αξιοπρεπη ομαδα που να μην γελανε μαζι της και τα αδεσποτα αλλα ειναι χρησιμα οταν πανε στους Κετσετζογλου και στους Καζαντζογλου για να αποθεωνουνε το Χρυσανθεμο και τον Αρθο και να κλαινε για την ατιμη την κοινωνια σαν χηρες στο κρεβατι?Γιατι ξεσηκωνανε τον κοσμο για πρωταθλημα το καλοκαιρι? Δεν υπηρχανε τοτε νεκροκεφαλες μετα ηρθανε?

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Karaban21: Ποιος μίλησε κατ αρχάς για 17 στα 17; Και ποιος μίλησε ακόμα περισσότερο για μια νέα χούντα;
    Την θελεις εσύ; Εγώ όχι. Αξιόμαχη και ανταγωνιστική ομάδα,σε 3 μηνες δεν φτιάχνεις. Εκτος και αν σκάσεις 300 μύρια και φέρεις την αφρόκρεμα της Ισπανίας. Μη λέμε ότι θέλουμε. Ανταγωνιστική ομάδα φτιάχνεις-δεδομένων των οικονομικών περιορισμών- σε 1-2 χρόνια. Αυτά τα 1-2 χρόνια παρήλθαν. Είδες κάτι;
    Φέτος η διαιτησία δεν είναι και καταδικαστική. Αυτά είναι για να τα λέει ο Κετσε και οι λοιποί,για να στραβωνουν τον κόσμο.
    Δηλαδή χωρίς Γκιρτζίκη τί διαιτησία θα ήθελες; Να σε πάιζει 90-10 υπέρ; Να γίνουμε περίγελος επειδή ο Μελισσσανίδης δεν βάζει το χέρι στην τσέπη; Αντι για καβούρια και τσιφούτη,να τον ανάγουμε και σε Δον Κιχώτη ποθυ κυνηγά το άδικο για λογαριασμό μας; Δεν σφάξανε πεσ του.

    Και να σου πως και κάτι άλλο; Οταν η απόσταση παραμένει χαώδης αγωνιστικά μεταξύ ημών και του γάυρου, όσο και να σκούζεις, όσο και να φωνάζεις,όσα δίκια και να έχεις περί “οργάνωσης” και “παράγκας”,το δίκιο σου στα μάτια του κόσμου μικράινει.Γίνεται ελάχιστη αυτή η καραμέλα. Δεν αποκτά νόημα,εφ όσον και 10 παράγκες να φτιάξεις δικές σου,με τέτοια απόσταση από τον πρώτο (οργανωτική,επενδυτική κλπ) δεν σου φτάνουν όχι 17 αλλά ούτε μισό πρωτάθλημα να πάρεις.
    Οπότε λοιπον,ταυτόχρονα με το γκρέμισμα της περίφημης παράγκας (και την αναστήλωση της δικής σου) πρέπει να έχεις και μια αγνωιστική δυναμική προκειμενου να ισχυροποιήσει και να ΄δωσει κάποιο νόημα στην όποια μάχη δίνεις ένάντια στο- όποιο- κατεστημένο. Εκτος και αν παιρνουμε 3-4 πέναλτι σε κάθε αγώνα και γελάει ο κόσμος μαζί μας. Αλλο αυτό.

    Που πας καιμένε- δεν αναφέρομαι σε σένα- με τους Αρθους,τους Κολοβέτσιους,τους Ανέστιδες,τους Βάργκες,τους Καληνύχτιδες,τους Πλατέλες,τους Αραβίδηδες; Που πας έρμε; Ολοι αυτοί μαζί κάνουν το αριστερό- ούτε καν το δεξί- πόδι του Ντομίγκεζ;
    Δεν αρκούν λοιπον οι φωνές και τα κουκιά των ΕΠΣ. Καλή και απαράιτητη η διαιτητική ισορροπία. Αλλά με την “οικογενειοκρατία” στην δοιήκηση, τους “-ιτς” στα πόστα και τους ελεύθερους και αδιάφορους μετριότατους πάικτες της οκάς στο ρόστερ,δεν πας πουθενά. Ολη τη διαιτησία να πάρεις, δευτερότριτος θα παραμείνεις.
    Φτιάξε λοιπόν ομάδα,χώσε λεφτά, κάνε επένδυση,παράλληλα με την αρπαγή της “Περσεφόνης” της ΕΠΟ.
    Στο κάτω-κάτω δεν διακινδυνευει δικά του λεφτά. Του κόσμου είναι. Μην έχεις ψευδαισθήσεις. να είσαι σίγουρος πως αυτός δεν πληρώνει μήτε τη βενζινη για το αυτοκίνητο,μητε τα πούρα που καπνίζει,μητε τα ρούχα που φοράει. Εχει ένα ταλέντο στο να καλοπερνάει με τα λεφτά των άλλων. Δεν έχουμε να κάνουμε και με κανέναν Μπιλ Γκέιτς.Ούτε καν Μπαιρακτάρης δεν είναι. Τουλάχιστον εκείνος στέκεται όρθιος στο μαγαζί του 12 ώρες την ημέρα,”ψήνοντας” τους περαστικούς να κάτσουν για καμιά πίτα. Ετούτος εδώ τί κάνει; Ποια είναι η κύρια ασχολία του; Γνωρίζεις μήπως; Γιατί εγώ,αγνοώ.

    Το βρήκαμε τώρα. Για όλα φταίνε οι γκόμενες.
    Τίποτα. ‘Η άλλαξε βιόλα και βρες λεφτά και κάνε πλάνο σοβαρό και άσε τις παράγκες και τις οργανώσεις, ή τράβα στη Παναγία Σουμελά να την πείσεις για το πως θα πας εκ δεξιών του Πατρός. Τα άλλα είναι κουμπότρυπες.

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Aκουγεται πως θα επιστρεψει ο Ντεμης και ψαχνουμε νεο προπονητη για το καλοκαιρι.Νομιζω ενα ρεσταρτ θα γινει του χρονου στα παντα

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Επιστροφή στο μέλλον;

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    Σχετικά πρόσφατα είδα το forum σας. Θα ήθελα μόνο να κάνω μια ερώτηση στο φίλο που έγραψε το παραπάνω άρθρο, με όλο το σεβασμό.

    Φίλε θέλω με το χέρι στην καρδιά να μου απαντήσεις.

    Θα ήθελες να είσαι ο μελισσανιδης; Θέλω απαντήσει αρσενική. Ναι η όχι;

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Δεν ειδα κατι καλυτερο απο την εποχή Ντεμη κ μου πεις για χρεη κ αυτος χρεωμενη την πηρε την ομαδα.Αν θελεις να μιλησουμε και για μαρκετινγκ, πέρα απο το αγωνιστικό, θελει λίγο γκλαμουρ το κλαμπ, μιζερια βγαζει,ειδικα αν πας γηπεδο μπορεις να καταλαβεις τι εννοω.

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    Για το φίλο που έγραψε το άρθρο με όλο το σεβασμό μια ερώτηση.

    Φίλε με το χέρι στην καρδιά. Θα ήθελες να είσαι ο μελισσανιδης; θα ήθελα αρσενική απάντηση ναι η όχι.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Koreas: Εξαρτάται: Από υγεία πως θα ήμουν; Εχει καρδιά ο Μήτσος; Μη παραμονευει κανένα έφραγμα και δεν προκάνω να τα χαρώ; Κανένας καρκίνος μήπως; Αν κάνει εξετάσεις και βγει καθαρός,τότε θα το σκεφτόμουν αν ήθελα να είμαι ο Μελισσανίδης.
    Αστειέυομαι ασφαλώς. Σου απαντώ λοιπόν,σταράτα και με το χέρι στην καρδιά: ΟΧΙ με κεφαλαία. Αυτό που θα ήθελα,είναι να είμουν μονίμως 15 χρόνων και ξυπόλυτος. Ελπίζω να σε κάλυψα.
    (Δεν ξέρω γιατί πρέπει να θεωρείται σχεδόν αυτονόητο πως όλοι θα ήθελαν να ζήσουν την ζωή ενός λεφτά και άφού δεν μπορούν πρέπει να τους έχουν ως πρότυπα). Δηλώνω άγνοια.

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Συμφωνώ. “Ολοι το βράδυ στη Βανδή”.

  14. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “(Δεν ξέρω γιατί πρέπει να θεωρείται σχεδόν αυτονόητο πως όλοι θα ήθελαν να ζήσουν την ζωή ενός λεφτά και άφού δεν μπορούν πρέπει να τους έχουν ως πρότυπα). Δηλώνω άγνοια.”

    Γιατι τα ΜΜΕ και ο περιγυρος τους εκπαιδευουνε απο παιδια οτι οι μονοι αξιοι μαγκιτες ειναι οι γκανγκστερ και οι απατεωνες και οτι οσοι δεν τους προσκυνανε η δεν θελουνε να γινουνε σαν και αυτους ειναι προβληματικοι……

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Επίσης δεν κατανοώ τί σχέση έχει το ερώτημά σου με το κείμενο μου. Αν δηλαδή ήταν λιγότερο πλούσιος ή αναγνωρίσιμος θα ήταν περισσότερο αποδεκτό (το κείμενο) ενώ τώρα που αναφέρεται σε κάποιον “μεγαλοπιασμένο” θα έπρεπε να είμαι περισσότερο επιεικής ή λιγότερο καυστικός; Αυτό είναι ρατσισμός. (που θα έλεγε και κάποιος αριστεροκουλτουριάρης.)
    Ενα ξέρω: Οσο “μεγαλύτερος” ο απέναντι σου, τόσο περισσότερο “ξύλο” χρειάζεται. Είναι σαν φυσικός νόμος αυτό. (για μένα). Και αυτό όχι γιατί “εχει περισσότερα λεφτά”, η “περισσότερες χέστρες”,αλλά γιατί έχει περισσότερες ευθύνες για ότι στραβό γίνεται ή για ότι ορθό παραλείπεται να γίνει.Και κυρίως γιατί -το δίχως άλλο- θα πρόκειται για κάποιον αγιογδύτη που κρατά ματωμένα λεφτά. Είναι απλό νομίζω. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις φυσικά. Μα δεν μιλάμε για αυτές,αλλά για τον κανόνα. Φυσικά όποιος θέλει συμφωνεί με αυτό και όποιος θέλει διαφωνεί. Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “a better tomorrow”. Μπα. Το κακό ξεκινάει πολύ πιο παλιά. Από την εποχή του Καιν και του Αβελ μη σου πω.Είναι κόντρα ρόλος το να αποστρέφεται κανείς τον αισχρό πλουτισμό. Είναι στη φύση δηλαδή του ανθρώπου να την “ψάχνει” την ευκολη ζωάρα. Αλλοι τα καταφέρνουν,άλλοι όχι. Πάντως όλοι προσπαθούμε. Οταν δεν μας πάιρνει, ή δεν τα καταφέρνουμε τελικά και τα χρόνια περνάνε,τότε το ρίχνουμε στην “τρελή” παριστάνοντας τους φτωχούς τίμιους, που επιτιμούν τον πλούτο. (εγώ δεν μιλάω για κάτι τέτοιο,αλλά για ενσυνείδητη σταθερή στάση ζωής)
    Φυσικά,αναλόγως την εποχή και τα “στάνταρ” της,ανάλογη είναι και η έξη, ο εθισμός στον εύκολο (κυρίως αυτό) πλουτισμό. Μιλώντας για την Κωλοελλάδα του σήμερα,φυσικά έχουμε πατήσει τέρμα το γκάζι στη πουστιά,τόσο που πλέον να θεωρείται αυτόματη επιλογή η ροπή προς την λαμογιά και την ευκοίλια ζωή.
    Μη ξεχνάς ότι καθήσαμε και με μεγάλους δασκάλους. Αντρέας,Μητσοτάκης,Βενιζέλος και μερικές χιλιάδες άλλοι. Δεν πήγε χαμένος ο κόπος τους. Γίναμε copy paste.

  17. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Δεν εχω προβλημα με τους εχοντες γενικα φιλε μου, με τους αρκουδογυφτους “μεγιστανες” που δεν βαζουνε φραγκο ουτε για τα τσιγαρα τους και με τους λιγουρηδες που τους περιστοιχιζουνε και τους προσκυνανε ειναι το προβλημα μου.

  18. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Κατανοητόν.

  19. Ο/Η Ο Απορών λέει:

    Γκλαμουρ η Βανδή?????

  20. Ο/Η karaban21 λέει:

    προς! Πίσσα και πούπουλα. Κανεις δεν ειπε για νεα παραγκα ουτε οτι ειναι ευχαριστημενος με Αρθρους κ.τ.λ. αλλα με ως εχει ειναι δευτερη. το καλοκαιρι που πρεπει να ετοιμαστει για ευρωπη θα πρεπει να κανει σοβαρες μεταγραφες, αν δεν κανει τοτε πεταμε ντοματες
    υ.γ. η διαιτησια παντος δεν μας παει καθολου

  21. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απορών”: Γιατί όχι; Γκλάμουρ στην Ελλάδα είναι και η Μπεζαντάκου. Εδώ θεωρείται επιχειρηματίας ο Κοντομηνάς και ο Λιακουνάκος.”Καταλληλότερος” ο ΓΑΠ,”θεματοφύλακας” της ΝΔ ο μπουρόκωλος ανεψιός, καλλιτέχνης ο Παπακαλιάτης,νέος Μέσι ο Κουτσιανικούλης και μέγας ερμηνευτής ο Ρέμος. Στην Ελλάδα ζεις φίλε μου. Nothing its something and something its everything.

  22. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    καλα εσυ φιλε περιμενε να σου κανει σοβαρες μεταγραφες το καλοκαιρι ο Δημος Βερυκιος των παραγοντων , α και που σαι, δευτερος εισαι μεχρι στιγμης τον Απριλη μπορει να εισαι και τεταρτος….

  23. Ο/Η karaban21 λέει:

    Προς.a better tomorrow.
    Ο παοκ σου αρεσει; εχει βαλει αρκετα λεφτα ο ιβαν (τρομαρα του) αλλα αστο καλυτερα. Τελος παντως στο τελευταιο πρωταθλημα πηγαινα σχολειο ,αν νομιζεις οτι ειμαι ευχαριστημενος με αυτη την Α.Ε.Κ. κανεις μεγαλο λαθος. Αλλα θελω μια απαντηση σε αυτο, αν δεν μπορει να τα βαλει ο γατουλης πλεων με το κοκκαλισταν του χοντρου τοτε ποιος μπορει;

  24. Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21 λέει:

    Καλημερα σε ολα τα καλα παιδια και κιτρινομαυρα αδερφια.
    Για να μην μπερδευστε , η ειρωνικη χειρονομια του μελ της συμπιεσης των γερασμενων του παρειων , ηταν μαλλον τρολλαρισμα στον πισινο του ακολουθο – χειροκροτητη ….και σωσια του τρις κακουργηματικα κατηγορουμενου ….

  25. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    α ρε ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21 παντου εισαι :):):) μεγαλωνει το ποταμι της δυσαρεσκειας μερα με την μερα

  26. Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21 λέει:

    a better tomorrow ,
    καλησπερα φιλε, η δικια μου τσαντιλα αρχισε απο τον Αυγουστο και αυξανεται με γεωμετρικη ταχυτητα,….τα 365 προζακ εμενα δεν με πιανουν..

  27. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    μας εχουνε διωξει ολους ως γαυροτρολ απο το 365 και καθεται ο Τζατζικογλου και γραφει με 100 ψευδωνυμα για να φαινονται πολλοι, κριμα…….

  28. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αναμενόμενο.

  29. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Μητσο Κ Ξ:Βρε καλώς το παιδί-αδελφό.Φράξια κανονική βλέπω γίνεται εδώ…Καλά για την μουτσούνα μου δεν συζητώ…Πριν 4-5 μήνες πρόφτασα να γράψω τρία(3) σχόλια σους κετσετζόγληδες κι εξοστρακίστηκα εν ριπή οφθαλμού…Ας όψεται ο Λάκωνας εδώ που με είχε φουντώσει για καλά…Όχι βέβαια ότι τώρα πάει πίσω,σε φόρμα μεγάλη τον βρίσκω,αλλά παιδιά ,ΟΤΙ και να λέμε ΟΟΟΣΟ και να σκούζουμε,η Φρεγάτα που την καταντήσανε βαρκάκι,πάει για τις ξέρες…
    Κι όχι τίποτ΄άλλο,αλλά έρχονται τώρα κοντά και τα δύσκολα παιχνιδάκια…Κι αν έχεις κάνει σβέρκο -αεροδρόμιο από κάτι μποροβήλους ,νιόνιους κομποτιακούς και μπαόκια…άστο καλύτερα…
    Την καλησπέρα σ΄όλους, που απ’όσο βλέπω αυγατίζουν με γεωμετρική πρόοδο…
    Νάναι καλά ο εγγυητής με τις μιτσούκο…