ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

(Το παρόν,ξεκίνησε ως απαντηση σε σχόλιο του φίλου karaban 21″ αλλά λόγω τελικής έκτασης,είπα να το μεταφέρω εδώ,ως κείμενο).Οι όποιοι σχολιασμοί,είναι καλοδεχούμενοι.
———————————————-
Karaban21: προς Πίσσα και πούπουλα: Κανεις δεν ειπε για νεα παραγκα ουτε οτι ειναι ευχαριστημενος με Αρθρους κ.τ.λ. αλλα με ως εχει ειναι δευτερη. το καλοκαιρι που πρεπει να ετοιμαστει για ευρωπη θα πρεπει να κανει σοβαρες μεταγραφες, αν δεν κανει τοτε πεταμε ντοματες
υ.γ. η διαιτησια παντος δεν μας παει καθολου

———————————————–
To ότι είναι δεύτερη,δεν είναι κατόρθωμα του Μελισσανίδη,αλλά αδυναμία των άλλων δύο,ΠΑΟ-ΠΑΟΚ,αν θέλουμε να είμαστε εντάξει. Και μετά από τις επόμενες αγωνιστικές που εμπεριέχουν 3 απανωτά ντέρμπυ,μπορούμε να ξαναδούμε την βαθμολογία,αφού δίνεις τόση βάση σε αυτή.Και τότε θα αρχίσουν και οι περισσότερες γκρίνιες. Δεν με αφορά αυτό όμως.

Γιατί εγώ αναφέρομαι στην εικόνα και στην εν γένει δυναμική της ομάδας και όχι στην-περιστασιακή κάθε φορά-θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Στο ότι είναι σχεδιασμένη εξ αρχής ως δευτερότριτη. Οτι θα έκανε και ο Αδαμίδης δηλαδή η ο Δημητρέλος. Ακομα-ακόμα εσύ ή εγώ να ήμασταν “εγγυητές” αυτής της ΑΕΚ,εκεί θα την είχαμε πάνω-κάτω. Δεν θα αλλαζαν και πολλά.

Κάποιοι λένε πως “αφου δεν έχει ελέγξει το κατεστημένο,γιατί να φτιάξει ομάδα και να πετάξει λεφτά και να χάσει χρόνο και χρήμα”. Είναι μια απόψη.
Απ την άλλη όμως αντιτιθέμεθα κάποιοι “παρανοικοί” και λέμε: Πως ήξερε από πρόπερσυ ότι δεν θα ελέγχει το παρασκήνιο όταν επιστρέψει; Γιατί το ρόστερ αυτό μαρτυρά. Πως έχει την ομάδα “στο κλουβί”. Αν πάλι το υπολόγιζε αυτό (το ότι θα πρέπει να παρέλθει και η περίοδος 2015-16, η φετεινή δηλαδή ώστε να ελέγξει την ΕΠΟ,τότε γιατί διατυμπάνιζε ο ίδιος τα “ερχόμαστε” και “κάντε υπομονή 1.5 χρόνο”; (έλεγε πριν 2 χρόνια). Μίλαγε το κρασί;

Τι εννοώ τελικά; Αν δεν το υπολόγιζε θα έπρεπε να βλέπαμε καλύτερο ρόστερ. Αν το υπολόγιζε,θα έπρεπε να εξέλειπαν οι μεγαλοστομίες των προηγουμένων ετών.
Τι συμπεραίνεις από αυτά; Εγώ συμπεράινω πως για τον Μελισσανίδη ισχύει αυτό που έλεγε και προ του 2013. Δηλαδή Δεν ασχολείται. Ακόμα και τώρα. Γιατί αν πιστέψουμε πως όντως ασχολειται και μάλιστα σοβαρά και αυτά είναι τα έως τώρα αποτελέσματά της “ασχολίας” του με τα της ΑΕΚ,τότε μάλλον θα πρέπει να κρατάμε μικρά καλαθάκια.

Αν πάλι όντως δεν ασχολείται σοβαρά και περιμένει να αλλάξουν πέντε πράγματα παρασκηνιακά για να ασχοληθεί,τότε μάλλον δεν μιλάμε για “τίγρη” αλλά για βραδύποδα.
Η πολύ σοφία βλάπτει. Είναι σαν την μαλακία.Και να μη μπερδεύουμε την ατολμία και την αναποφασιστηκότητα με το υπολογισμένο όραμα και τον μακρόπνοο σχεδιασμό. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Αρα και η ΑΕΚ λοιπον φίλε μου είναι σε αυτό το “σταυροδρόμι”.Στέκεται αμήχανη ανάμεσα στο φάντασμα ενός “τίγρη” που αναγκάζεται να φορά την προβιά ενός ήσυχου μομιμοφανούς βραδύποδα. Το αποτέλεσμα είναι η γενική σύγχυση. Εντός και εκτός γηπέδου. Και πλέον δεν περνάνε ούτε τα “ντου”,ούτε οι μπούκες και οι απειλές. Το περιβάλλον άλλαξε. Οι μικροί μεγάλωσαν και οι μεγάλοι γέρασαν. Και δεν είναι ώρα για αιμοπτύσεις στα 65.

Οπότε,όπως λες,υπομονή. Αλλωστε και εγώ δεν συστήνω κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είμαι λίγο αιχμηρός για τα όσα ως τώρα γίνονται,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν συστήνω υπομονή και καρτερία. Αλλωστε είτε θες είτε δεν θες, υπομονή θα γίνει ουτως ή άλλως.Υπομονή κάνουν όλοι όσοι είναι πάνω από το χώμα. Ο καθένας για τον δικο του λόγο. Ομάδα δεν αλλάζουμε,γνωστό αυτό. Οπότε περιμένουμε. Μονο που η αναμονή αυτή δεν θα έχει τον χαρακτήρα της προσμονής και της απόλυτης υποστήρηξης,αλλά της μαζικής μουρμούρας μαζί με την σχεδόν μαζικη αποχή από το γήπεδο.

Και τέλος να σου πω,πως εμένα,δεν θα με τυφλώσει το-κάποιο, όποιο- πρωτάθλημα πάρει η ΑΕΚ. Μπορεί ας πούμε-λέμε τώρα- να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακος και του χρόνου να το παρουμε με τα τσαρούχια. Και λοιπόν; Θα βγω να αλαλαξω σα μουτζαχεντιν στο Σύνταγμα; Αυτά είναι για τα πιτσιρίκια. Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι ομάδα με κάκαλα. Με αρχίδια. Ανταγωνιστική πλήρως και σε απόλυτο βαθμό. Να μπαίνει στο γήπεδο και να τρίζει. Και φυσικά αυτάρκη οικονομικά,δίχως “καρκίνους”.(και όχι με εικονικο θετικό πρόσιμο 44 χλιάδων ευρώ στον ισολογισμό,μετά από εξωτερικό δανεισμό της εταιρείας ύψους 613.000 Ετσι φτιάχνω και εγώ ισολογισμούς-γιρλάντες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο).
Το αν και το πότε και το πόσα πρωταθλήματα θα πάρει,μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Οταν γαμάς καλά,δεν τις παντρεύεσαι όλες.

Η ΑΕΚ δεν έχει ξεφύγει ακόμα από το σύνδρομο του μικρομεσαίου. Στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία-αρκετά-χρόνια. Κατέβηκε όροφο. “υποβιβάστηκε”. Ποιος δεν το βλέπει αυτό πια; Και για να επανέλθει δεν αρκούν βιαστικές κινήσεις. Θέλει πολύ δουλειά. Αλλά τα πρώτα δείγματα του-αρκετού είναι αλήθεια- χρόνου με τον οποίο ασχολείται ο “μεγαλεπίβολος” Μελισσανίδης,δείχνουν πως κυρίως κοιτάζει πως να μη βλαφτεί-επειχειρηματικά- ο ίδιος από την -όποια- ενασχόλησή του με την ΑΕΚ και κατόπιν όλα τα άλλα. Και το βρίσκω λογικό. Δεν θα “υποβιβαστεί” και αυτός μαζί με την ΑΕΚ. Και αν στο ελάχιστο διακυβευτεί κάτι όσο αναφορά στα συμφέροντά του,να είσαι σίγουρος πως θα γίνει “Λούης”. Λογικό και αυτό.

Οπότε λοιπόν-καταλήγοντας- να αφησουν τις μεγαλοστομίες, τις ψευδοαπειλές και τις κορώνες από μικροφώνων.Τα καλέσματα σε γελοίους “ανένδοτους” σε καιρούς πολύ δύσκολους που οι κλάψες του Μελισσανίδη-ή όποιων άλλω “Μελισσανίδηδων” πραγματικά δεν αγγίζουν κανέναν.(Ωρύεται ο Πρετεντέρης για την ανεργία στην Ελλάδα και είναι έξαλος ο Χατζηνικολάου για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύεις κάτι; Επιασε η κάψα το Μελισσανίδη για το κράτος δικάιου και το 50-50. Ελα μωρέ τώρα με δ’αύτους).
Οπως να αφήσουν και τις δεξιώσεις,τα μπαλόνια,τις κορδέλες και τα διθυραμβικά εισόδια του Τίποτα. Τις παρουσιάσεις σε Στέγες και Μέγαρα και τους αφορισμούς και τις γκριμάτσες στις κάμερες,λες και είναι αρλεκίνος.

(Ξεκουτιαίνουν οι γέροι και αποζητάνε οποιαδήποτε συντροφιά μεγαλώνοντας.Αλλος ξημεροβραδιάζεται στο καφενείο με τους ομοίους του.Αλλος ψάχνει για καμιά Ρωσσίδα να ξεγελάσει το χάρο.Αλλος ασχολείται ολημερής με το κατοικίδίο του. Ο Μελισσανιδης,αφού τα έχει όλα και δεν τον γεμίζει τίποτα πια, ψάχνει τη ζεστή συντροφιά στην δημοσιότητα,που τόσο είναι αλήθεια του είχε λέιψει τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι όπως πάει,τον βλέπω να κάνει ντουέτο με την Πάνια στο “Ε”.

Δουλειά,πραγματική ενασχόληση, γνώση, να δείξει εμπιστοσύνη επιτέλους στους ανθρώπους του χώρου που γνωρίζουν και να πάψει να περιτριγυρίζεται μονίμως από τους εγκάρδιους πραιτωριανούς. Ελεος. Δεν κάνουν όλοι για όλα. Να ασχοληθεί όπως θέλει παρασκηνιακά αλλά τέλος πάντων να πάψει να γρυλίζει στα κανάλια και να βάζει την ΠΑΕ να βγάζει ανακοινώσεις με το κιλό,ως κλάιουσα χήρα.Και να δημιουργεί μια αλγεινή πλέον εικόνα.

Και βέβαια,να κοιτάξει να βρει χρηματοδότες. Το οφείλει. Δεν γινεται αλλιώς.(και τότε να τον δω. Οταν δεν θα υπάρχει η καραμέλα της “εγληματικής οργάνωσης” που τον εμποδίζει να επενδύσει. Οταν θα εκπέσουν οι “βρυκόλακες” (ΑΝ εκπέσουν) και οι “γκραν κάσες”,τότε να δω την πικρή ώρα που θα πρέπει να μπει το χέρη στην τσέπη (κάποιου άλλου ή άλλων ασφαλώς). Τότε να δω πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Με την διαιτησία μονο,πρωτάθλημα δεν πηρε κανεΊς.Πρέπει να μπουν και πέντε φράγκα στο ταμείο με τη μορφή ΑΜΚ. Και όχι με την παλάμη απλωμένη σα ζητιάνος να θέλει από μενα και σένα λεφτά από το υστέρημα. Τι είναι; Ο παπας της ενορίας; Να κάτσει το κώλο του κάτω και να ασχοληθεί κανονικά και πραγματικά με την ομάδα. Πράγμα που σημάινει και κάποια ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Την ξέρει τη λέξη,ή να του συστήσουμε λεξικό;
Διαφορετικά να πάρει το κώλο του και τους υποτακτικούς του,και να πάνε για πρέφα σε κανένα καφενείο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Δεν εχω να προσθεσω τιποτα οπως παντα αψογος και δινεις πονο στα παπαγαλακια και τους ροφους , οσοι καταβαινουμε, καταλαβαινουμε, για τους αλλους υπαρχουν και οι τζατζικογλου που γραφουνε για τον vigilante του ποντου που θα καθαρισει την ατιμη καινωνια απο τους βρωμικους…..

  2. Ο/Η karaban21 λέει:

    Τιμη μου για το αρθρο. Στην πραγματικοτητα συμφωνουμε , αλλα μακαρι να υπηρχε αλλος (π.χ. ο παππας φραγκα ειχε αλλα δεν)
    Ο παοκ σου αρεσει; εχει βαλει αρκετα λεφτα ο ιβαν (τρομαρα του) αλλα αστο καλυτερα. Τελος παντως στο τελευταιο πρωταθλημα πηγαινα σχολειο ,αν νομιζεις οτι ειμαι ευχαριστημενος με αυτη την Α.Ε.Κ. κανεις μεγαλο λαθος. Αλλα θελω μια απαντηση σε αυτο, αν δεν μπορει να τα βαλει ο γατουλης πλεων με το κοκκαλισταν του χοντρου τοτε ποιος μπορει;
    Υ.γ. το πρωταθλημα δεν με καιει τοσο οσο η τιμωρια και το ξεμπροστιασμα της ποιο ελεινης και σιχαμενης ομαδας στην ευρωπη (ειχαμε και εμεις το μακαρο αλλα τον κυνηγησαμε, δεν πινουμε νερο στο ονομα του).

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Ειναι κ θεμα γενιας στην ΑΕΚ οι γερονταρες πρεπει να κανουν στην ακρη,η αυλη του Μελισσανιδη θελει φρεσκαρισμα

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς karaban21: Ασφαλώς και δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω στον ΠΑΟΚ. Αλλά η περίπτωση του Σαββίδη,δεν μπορεί ποτέ να είναι το αντίπαράδειγμα προκειμένουν να δικαιολογηθεί η ανομβρία και η τσαπατσουλιά στην ΑΕΚ. Μη πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο.

    Μιλάμε απλώς για α) για επιλογή ανθρώπων που έχουν γνώση και όχι “δόντι”. και β) μια μινιμουμ χρηματοδότηση η οποία ειναι απαραίτητη. (φυσικά ο ίδιος πριν κάτι χρόνια έλεγε πως “η ΑΕΚ για να γινει ανταγωνιστική,χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση”. Πριν τον ερχομό του φυσικά αυτό. Αφ’ότου ήρθε,από το 2013 ,έχει βγει με το ζητιανόξυλο στους δρόμους. Ε,έτσι δεν κανουμε δουλειά. Ασφαλώς και ειναι απαραίτητη η σωστή οικονομική διαχείρηση -άλλωστε είναι και οδηγία της “άμωμης” ΟΥΕΦΑ- για να μην έχουμε τα ίδια,αλλά όχι και έτσι. Οχι και στην εντατική. Οχι και με Ανέστιδες και Κολοβέτσιους και Πλατέλες και Βάργκες του κιλού να γκρινιάζεις για την…διαιτησία, που σε έχει στην καλύτερη δυνατή θέση που μπορείς να έχεις (προς το παρόν),την δεύτερη.20 πόντους πίσω από τον πρώτο είναι. Ο Γκιρτζίκης του φταίει ή η κεφάλα του η αγύριστη; Οικονομία σε ξένα λεφτά μπορώ και εγώ να προτείνω. Δε μας χέζει μωρέ.Θα μάθει το γαίδαρο του Χότζα να μη τρώει νομίζει; Ελεος. Είπαν στη γρια να χέσει και κείνη κάθησε και ξεκωλιάστηκε.

    Ξεμπρόστιασμα και τιμωρίες του γαύρου μη περιμένεις.Στην Ελλάδα ζεις.Στην μικρή ΕΣΣΔ των Βαλκανίων. Και μιλάμε για την Λοκομοτίβ Πειραιά. Μην έχεις αυταπάτες. Οσο δικάστηκε ο Αντρέας το βρωμικο 89 που δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο,άλλο τόσο το σύστημα που γιγάντωσε -μεταξύ άλλων- την ομάδα του Πειραιά,να κάτσει να την βάλει στο σκαμνί. Οι ίδιοι άνθρωποι δικάζουν αποφασίζουν και διάτάσουν στην Ελλάδα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι από την εποχή του Οθωνα. Οχι του Ρεχάγκελ. Του άλλου.

  5. Ο/Η KOSTAS λέει:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Σ’ ΟΛΑ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΗ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ 210 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ (ΑΚΟΜΗ;) ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.