ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Εδώ που τα λέμε, για ποιο λόγο να γίνουν; Και μιλάω σοβαρά.
Η χρονιά είναι ήδη “χαμένη”. ‘Η,για να το πούμε ακριβέστερα,ή χρονιά είναι οριοθετημένη και εν πολλοίς εντός προγραμματισμένων στόχων.
Που βέβαια κύριος αυτών (των στόχων) δεν ήταν το πρωτάθλημα αλλά η κατάληψη της “προνομιακής” 2ης θέσης (μπας και γίνει καμία στραβη το καλοκαίρι με τις κληρώσεις και βρεθούμε με καμιά 15αριά εκατομμύρια στην τσέπη).

Αυτός παραμένει και ο κύριος στόχος. Του “φιλάθλου” όπως τον λέει χαρακτηριστικά ένας επισκέπτης εδώ. Του “εγγυητή” κατά άλλους.Η του “μεγιστάνα” κατά άλλους. Του “προστάτη” κατά άλλους. Του “Αγίου Δημητρίου” κατά άλλους. Η του “σωτήρος”. Του “αεριτζή” με τις σαγιονάρες κατ εμέ,που ενιοτε κάνει και πλάκα έχει και χιούμορ,λέει και ατάκες και γενικά κάνει το χαβαλέ του τώρα στα 60φεύγα με την ΑΕΚ…

Ξέρεις τί είναι να βάλεις ‘ζερό”, μηδέν και να κερδίσεις 15 μύρια;
Αλλά και 5 να είναι,επίσης επιτυχία μεγάλη είναι.

Κυριότερος,απότερος στόχος,δεν είναι κάποιο πρωτάθλημα.Αλλά η ανέγερση του γηπέδου,το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως “κενοτάφιο” για τον εν λόγω.

Αρα λοιπόν, η ΑΕΚ βρίσκεται σχεδόν 100% εντός στόχων. Εννοούμε εκείνων που είχαν οι ιθύνοντές της προσχεδιάσει. Και όχι εκείνων που εμείς νομίζαμε πως θα έπρεπε το δίχως άλλλο να έχουν. Αλλο τι θέμε εμεις και άλλο τι θένε εκείνοι. Εμείς μπορεί να θέμε λαγούς με πετραχήλια. Που να τα βρει ο άλλος; Αντε και πετραχήλια βρίσκει,λόγω “κονέ” με το Πατριαρχείο. Λαγούς που να βρει;

Δεδομένων των συνθηκώνε λοιπόν και επίσης δεδομένης της ορατής αδυναμιας των άλλων δύο (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ) να ξεφυγουν μπροστά μας,μια χαρά πάει η ομάς. Με 80 χιλιάρικα επένδυση σε μεταγραφές. (κάπου τόσο γράφει ο ισολογισμος ο περσυνός) και με άλλα 100-200 φέτος,η ομάς ευρίσκεται μόλις μια θέση πίσω από τον πρωτοπόρο. Και όλοι οι άλλοι από κάτω.Συμπέρασμα: Για να διακριθείς στο Ελληνικό πρωτάθλημα,δεν χρειάζεσαι σχεδόν τίποτα. Μια ψάθα,ένα καπέλο,ένα μπουκάλι νερό και γυαλιά για τον ήλιο.

Ασε που μπορεί να γίνει και κανένα θαύμα. Πως έγινε με την Πατουλίδου στη Βαρκελώνη αν θυμάμαι. Που έτρεχε δεύτερη,σκόνταψε η πρώτη και πηρε την θέση της χωρίς να το καταλάβει; Ποτέ δεν ξερεις.

Αλλά και δεύτεροι να τερματήσουμε,μια χαρά. Μπροστά μας είναι μονο το σάπιο κατεστημένο και η οργάνωση η εγκληματική. Ο “Αγάς” και ο “Παπα Γρηγόρης”.Με τους “σεήζηδές” τους. Ξωπίσω εμείς με το “σταυρό στο χέρι”. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων που θένε την κάθαρση. Οι χολεριασμένοι. Που με μπροσταρη τον “Παπα-Φώτη”, η κατά κόσμον “τίγρη” ο οποίος διψα για νομιμότητα και δικαιοσύνη και με τον “Παναγιώταρο” το Σέρβο από δίπλα μετανοημένο και έτοιμο για τάβλι,με τα υπόλοιπα “γιουσουφάκια” ΕΠΣ, όλοι θένε να κάνουν “ντου” στα κελάρια του “Πατριαρχέα”.

Αλλα και τρίτοι και τέταρτοι ακόμα να τερματήσουμε,μονάχα αισθητικόν θα είναι το όποιο πρόβλημα. Αφού θα έχωμεν 3 από πάνω μας. Δεν θα ειναι και ότι καλύτερο φυσικά ,οπτικώς.
Αλλά πρακτικά,είναι το ίδιο αφού και πάλι βγάινομεν στα σοκάκια του ΟΥΕΦΑ και υπάρχουν 5 εκατομμύρια εξασφαλισμένα.

Εκ των οποίων,μπορείς του χρόνου να επενδύσεις ένα μέρος αυτών για μεταγραφες. 300 χιλιάρικα ας πούμε. Ωστε να ξεκινήσεις έτοιμος για τη νέα περιπέτεια που θα οδηγήσει ξανά-το μινιμουμ-στο επόμενο τάληρο των προνομιούχων θέσεων από την 2η και κάτω.

Και δώστου ξανά….και ξανά. Φυσικά, από τις πολλές δοκιμές και προσπάθειες,μπορεί και να βρεθούμε και πρώτοι. Ποτέ δεν ξέρεις.Δεν είναι απίθανο στατιστικά. Τόσοι και τόσοι ερευνητές ας πούμε,αποτυγχάνουν με τα πειράματά τους.Αλλά κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα απροσδόκητο πολλές φορές αποτέλεσμα. Βγαίνουν αναμαλιασμένοι και καψαλισμένοι στους δρόμους, φωνάζοντας: “Εύρηκα”.

Μέχρι τότε,θα ευρισκόμεθα οριακά με θετικό ισολογιστικόν πρόσιμον,παρ όλο που θα γίνεται το σκατό παξιμάδι. Παράλογο; Οχι. Είπαμε: “I have a dream” λέει ο τζαμπατζής οραματιστής. Και θα το κάνω πράξη,θέτε δε θέτε πούστιδες. 2 χρόνια..3 χρόνια…5 χρόνια.. όσο πάρει. Θα τον γεμισω τον κουμπαρά,είτε από δω είτε από κει και θα το χτίσω το “μαυσωλείο” μου. Thanks to you.
Είθε. Ούτε ο πρώτος,ούτε ο τελευταίος θα είναι που θα ευεργετήσει με χρήματα των ευεργετημένων.
Δημοσία δαπάνη άλλωστε κηδεύονται όλαι αι μεγάλαι προσωπικότηται και ευεργέται του άμοιρου αυτού Εθνους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    O Πογιετ με τη μεγαλη καριερα στην Αγγλια ως ποδοσφαιριστης ιδιαιτερα δεν εχει ακρες να φερει καποιον εστω κ δανεικο. Εδω ο Χιμενεθ επι Αδαμιδη ειχε φερει τον Μιτσελ το Γεναρη και μας χαρισε το κυπελακι με εκεινο το αξεχαστο φαουλ με τους βαζελους

  2. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Κλαιω με τις ατακες του Πισσα και πουπουλα, με το μπαμπακι τους σφαζεις φιλε 🙂

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Κι όμως ο Κρισάντους είναι δηλωμένος για 250 χιλιάρικα. Ο Μάντζιος θα μπορούσε να ήταν για 300 και νάμασταν καλύτερα. Ούτε ξέπλυμα δεν ξέρουν….

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @καλύτερο αύριο:Ε,όχι με το μπαμπάκι…
    Με κατάνα κανονικό -χειροποίητο,βαράει ο Λάκων…

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Ο Χρύσανθος από το επόμενο καλοκαίρι,θα είναι-αμισθί φυσικά- μάγειρας σε κάποιο “ρο-ρο” του “μεγιστάνα. Αυτην την εντύπωση έχω αποκομίσει,δεδομένου πως τις προάλλες,κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας, ρώτησε ο Μελισσανίδης τον Κρισάντους: “σου αρέσουν τα ταξίδια ρε”; Και εκείνος ο αμοιρος, νομίζοντας ότι έχει κερδίσει κάποιο τριήμερο στο Πήλιο, απάντησε: “Ναι πρόεντρε”.

    Προς “netrino”: Μη βιάζεσαι και μη γκρινιάζεις. Παράινεση είναι αυτό. Μπορείς φυσικά να κάνει ότι θες. Μεγάλα παιδιά είμαστε.
    Μπορεί να μη γίνει καμιά μεταγραφή (δύσκολο αυτό) τώρα τον Γενάρη. Το πιο πιθανό μία. έωςδύο. Αλλά όπως και να έχει, ο Πογιέτ δεν θα φταίει σε αυτό. Γνωρίζεις τον κύριο υπεύθυνο της έως τώρα-όποιας- πορείας της ομάδας. Καλώς-κακώς… Μη τα βάζουμε τώρα και με τον άλλον που ήταν στην Αγγλία 20 χρόνια και ήρθε στην Ελλάδα χθες. Ελεος!

    Προς Αγησίλαο: Γειά σου πατρίδα. Οχι Λάκων. Μεσσήνιος. Δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές βέβαια,δεδομένου πως όλοι εκεί κάτω “πυροβολημένοι” είναι.

  6. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @ Χρήστο:Δυστυχώς,αδελφέ το αλτσχάιμερ καλπάζει…Η Δυτική Μάνη,μετατράπηκε στο σκοτεινιασμένο μου μυαλό σε Ανατολική…Δεν πειράζει…κοντινή Πατρίδα ,αγαπημένη με …ναι όπως τόγραψες ,πυροβολημένους…γιάυτό και την βρίσκω απίστευτα όποτε τους συναντώ…
    Όσο για το κατάνα…του δίνεις και καταλαβαίνει…όχι σαν εμένα και τον Στήβεν ,που εσχάτως μας προκύπτει μια κάποια …στωικότητα…

    @Στηβ:Με αγωνία αναμένεται η Τετάρτη αδελφέ,μήηηηπως και…κάτι ακουστεί…
    Και όχι τόσο για μένα,αλλά για κείνον τον μεγάλο γιο που βιοπαλεύει μεταξύ Αστόρια και Μανχάταν και αντί να κοιττάει να τρώει τίποτα της προκοπής στα lunch break,πάει και χώνεται στο ΑΕΚομάγαζο της ΝΥ ,για να καμαρώνει την ομαδάρα του εγγυητή…Ας όψεται ο μπαμπάκας του που τονε μπόλιασε Δικεφαλοφροσύνη…
    Την καληνύχτα μου στους εκλεκτούς.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλό σου βράδυ Αγησίλαε. Και με την πρώτη ευκαιρία να δώσεις χαιρετισμούς από εμάς εδώ,στον υιό στην Αμερική.

  8. Ο/Η netrino λέει:

    Kαλά παντως κ ο Τζον Μπαρνγουελ επι Παναγιδη από την Αγγλια ειχε ερθει με περγαμηνες, δεν μου λεει κατι

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “νετρίνο”: Κοίταξε: Πρώτα παρέχουμε εύλογον χρόνο,τον οποίο δικαιούται ο οποίοσδήποτε όταν καταπιάνεται με κάτι και κατόπιν,μετά την παρέλευση του χρόνου του οποίου συμφωνήσαμε να του δωθεί κι κατόπιν κάνουμε “σούμα” και βγάζουμε τα πρωτα ασφαλή συμπεράσματα. Οχι το ανάποδο.
    Αυτό λέει η επιχειρηματική λογική.Αυτό λέει και η τιμιότης.
    Το να συμπερένουμε εξ αρχής,ή βιαστικά, με βάση το ..χρώμα,την καταγωγή, το ύψος η την αναγνωρισιμότητα,ή τα “κονέ” ή ότι άλλο είναι και λάθος και άδικο.
    Το ότι μπορεί να “ψιλιαζόμαστε” ή να μας “βρωμάει” κάτι είναι ένα πράγμα. Αλλά επίσης είναι άλλο πράγμα το απόλυτο δικάωμα στο εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου κάποιος να δείξει τι μπορεί να κάνει και μέχρι που μπορεί να “φτάσει”.
    Ενα τρίμηνο ας πούμε για κάποιον προπονητή ή ένα πάικτη,είναι το μίνιμουμ. Το μάξιμουμ είναι 6 μήνες.
    Αν δεν σου κάνει,τον αποδεσμευεις. Πας για κάτι άλλο.
    Αυτός είναι ο δρόμος.Αυτή είναι η πρακτική.
    Γυάλες,αστρολόγους,μάγισσες και χαρτορίχτρες,δεν είναι σωστό να συμβουλευόμεθα περί της αξίας εκάστου προπονητή ή παίκτη.

    Ούτε φυσικά και επαγγελματίες γραφιάδες,που σιτίζονται κατά μεγάλο μέρος από ΠΑΕ.
    Γιατί και σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι χειρότερα από το να συμβουλευθείς χαρτορίχτρα.
    Γιατί ο -κάθε- αστρολόγος,μπορεί και να σου πει πως ο “τάδε” παίκτης ή ο “τάδε” προπονητής” δεν σου κάνει μη τον πάρεις. Εστω και για λόγους “ισοροπίας” και επαγγελματικής ευελιξίας.

    Ο επαγγελματίας γραφιάς όμως, ο ταγμένος στο πλευρό της κάθε ΠΑΕ,δεν θα σου πει ούτε αυτό.
    Θα φωνάξει “μπράβο” και “ζήτω”, ακόμα και αν ο πρόεδρος φέρει πάικτη από τα βάθη του Αμαζονίου, η προπονητή από το χόκευ επί πάγου για την ποδοσφαιρική του ομάδα. Δεν έχουν γνώμη. Η αν έχουν,την κρατάνε για το σπίτι τους. Δημόσια,έχουν μόνο σάλια και γλώσσα.
    Πράγμα που σημάινει πως: Αμα θες να μάθεις νέα για την ΑΕΚ,περισσότερο διασταυρωμένα και με μεγαλύτερη αναλογικά ακρίβεια και ασφάλεια,είναι καλύτερα να διαβάζεις την καθημερινή στήλη του Λεφάκη,πάρά τα “σφηνάκια” του Κετσετζόγλου.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Ούτε φυσικά και επαγγελματίες γραφιάδες,που σιτίζονται κατά μεγάλο μέρος από ΠΑΕ.”

    Αμα μιλαμε για γαυρο βαζελο και μπουγατσες ναι προφανως
    ο Μελισσανιδης παλι ουτε τον πυρετο του δεν δινει ποσο μαλλον λεφτα σε οπαδικους δημοσιογραφους οποτε οι “ογλου” μονοι τους ξερογλυφονται για δημοσιες σχεσεις η να τσιμπανε “αποκλειστικα” απο κανεναν στην ΠΑΕ…..

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαο : Σήμερα το βράδυ θα μάθεις. Εγώ είμαι έτοιμος πλέον

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “σιτιζονται κατα μεγαλο μερος απο ΠΑΕ” δεν σημάινει κατ ανάγκη “χαρτζιλίκι”. Μια αναφανδόν υποστήρηξη με αντάλλαγμα διαφημισούλες,μια χαρά είναι.
    Το ένα χερι νιβει το άλλο.