Το “πενήντα – πενήντα”

Το περίφημον “φίφτι-φίφτι”. Το οποίο είναι μια δικαιολογία και μια (αντ)ευχή στην ουσία. Μια κατάρα καλύτερα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα από το να “ευχηθείς” σε κάποιον ευνοημένο,ή κάποιον που έχει τα μέσα να επιβληθεί,να του πεις “καλό 50-50”. Σα να λέμε “καλά σαράντα”. Τετέλεσται.

Ποιο “50-50” βρε υποκριτές; Βρε μούλοι. Το 50-50 δεν το θέλει μήτε ο Θεός. Κυριολεκτικά. Οταν έφτιαξε τον κόσμο,δεν είπε “50-50 ρε παιδιά”. Οχι. Είπε στον νταβατζή της δημιουργίας του,στον άνθρωπο: “Εσυ θα είσαι πάνω από αυτά,θα γαμάς και θα φτύνεις παντού. Γιατί είσαι και ο πρώτος μεγάλε”.

Ακου “50-50”. Ούτε Ιησουήτης ιεαραπόστολος δεν το παίζει. Την θρησκεία του “σπρώχνει” στις μάζες των δούλων και των μαύρων,ο παπάς-απόστολος. Δεν λέει: “πάρτε Κοράνια,διαβάστε Βίβλους,μελετείστε Βούδες και Ταοϊσμούς και κατόπιν ελάτε να μου πείτε την γνώμη σας”.
Με το ζορι τους σταυρώνει στο κούτελο ο ιεραπόστολος, μη και προκάμει κανένας άλλος από κάποιο “απέναντι θεομάγαζο” και του πάρει την πελατεία.

Να μη πάμε στον επιχειρηματικό κόσμο,όπου εκεί πια και αν επικρατούν οι νόμοι του ισχυροτέρου. Της ζούγκλας δηλαδή. Ο θανατός σου η ζωή μου.
Εχετε ακούσει ποτέ για εταιρεία που να ζητά το “50-50” ενώ μπορεί κάλλιστα να έχει ας πούμε το 70-30 έναντι των ανταγωνιστών της; Εγώ ποτέ. Αμα το δείτε γράψτε μου.

Είναι απόλυτα γελοίο,ένας μεγαλοπαράγοντας να “κλαίεί” για “δικαιότερη αντιμετώπηση”. Είναι κωμικοτραγικό να βλέπεις πουράκλες στο στόμα,μα όταν το ανοίγει να μιλά λες και πρόκειται για βιασμένη κόρη που ζητά επιτέλους δικαιοσύνη από την έδρα.
Να ζητά το “50-50” κάποιος που ζει και δρα – όπως όλοι μας- με βάση την ανισοκατανομή. Την κυρίαρχη δηλαδή δυναμική που βρίσκεται παντού στο σύμπαν. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ “50-50”.Ούτε στη φύση, ούτε στη ζωή την ανθρώπινη,σε καμιά έκφανσή της.

Τι αηδίες και τί αποκρουστικές εικόνες εναι αυτές πια. Ελεος. Κάποιος που τριγυρίζει σαν τραμπούκος εδώ και κει,40 χρόνια; Τι ψάχνει να βρει δηλαδή λέτε εσείς κατ αυτόν τον τρόπο; Το…χαμένο δίκιο του; ‘Η μήπως τις ευκαιρίες για να σε “δαγκώσει” στο σβέρκο άμα σε βρει μπόσικο,για να πάρει ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ “ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ”;
Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας,εις πάντας. Για όλους. Αλλά με αφορμή το “50-50” που αιτείται παντοιοτρόπως ο “εγγυητής” της ΑΕΚ,γράφω το παρόν άρθρο. Παντού όμως γίνεται αυτή η βιόλα. Από τον Βόρειο πόλο ως τον Νότιο.

Από μεγαλούς “παίκτες”,έως τα “τσικό” της μικροοικονομίας. Από τον κάθε “μεγιστάνα” ως τον τελευταίο μπακάλη της γειτονιάς. Κανεις δεν επιζητά κανένα “50-50”. Τσοράφ στο ριζικό σου μεγάλε αν μπορούσε να επιβληθεί κάποιο “50-50”. Θα έπρεπε να ξεκινήσεις από την ίδια αφετηρία,υπό τους ίδιους όρους και να κάνεις την ίδια διαδρομή,την ίδια απόσταση δηλαδή με τους ίδιους κανόνες και τις ίδιες πειθαρχικές ή ποινiκές η όποιες κυρώσεις, από τον πρώτο, ως τον τελευταίο συμμετέχοντα στον μαραθώνιο της κονόμας,της επιβολής,της επικράτησης,της τελικής νικης, ή όπως θέλετε πέιτε τον τον “στόχο” του καθε ενος μας.

Ο οποίος πάντα είναι ΕΝΑΣ. Η ΑΤΟΜΙΚΗ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Ακου “50-50”. Θα τρελαθούμε. Υπάρχει δηλαδή εταιρεία που λέει “δεν συμμετέχω σε απαυθείας ανάθεση,θέλω να γίνει διαγωνισμός,καθ ότι και άλλες εταιρείες έχουν δικάιωμα στο τάδε κονδύλι”; Θα μας τρελάνουν;
Υπάρχει εταιρεία που αιτείται επανάληψη ενός διαγωνισμού,γιατί δεν πρόκανε μια άλλη εταιρεία να καταθέσει τον φάκελό της εγκαίρως με υπαιτιότητα της ιδίας;

Αστοχο λοιπόν. Τελείως για κλάματα και μόνο για γέλια,οι αιτιάσεις των- όποιων -συμμετεχόντων σε κάθε δραστηριότητα για “50-50”. Το οποίο είναι απλά η μόνιμη επωδός, το μόνιμο παράπονο του αδύναμου.Του “ριγμένου”.Αυτού που έχει μικρές πιθανότητες,λίγες ευκαιρίες και κοντές ικανότητες επιτυχίας. Εκεί,άντε να την δικαιολογήσουμε την αναπόφευκτη κλάψα για “ίση μεταχείρηση”. Είναι φυσικό επακόλουθο.

Αλλά όχι και εσύ ρε μεγάλε. Είτε λέγεσαι Μελισσανιδης,είτε δεν ξέρω πως. Αν μπορούσε με κάποιον τρόπο να επιβληθεί άνωθεν ίση μεταχείρηση,δηλαδή το “50-50”,δεν θα καθόσασταν πάρα πολλοί εξ υμών στα επίσημα και στις πρώτες θέσεις σταυροπόδι,παρά θα βρισκόσασταν από καιρό πίσω από κάγκελα και θα βλέπατε το φεγγάρι με “ρίγες”.

Βρείτε άλλο τρόπο να αιτηθείτε την θέληση για επιβολή. Αφού κανεις δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Κανεις δεν λέει ξεκάθαρα ας πούμε “θέλω αυτό που πιστεύω πως δικαιούμαι”. Αυτό μάλιστα. Θα ήταν ορθότατο και ευθύτερον.

Οχι “50-50” και μαλακίες. Ακούς εκεί. Μόνο ο Μελισσανίδης θέλει το “50-50”. Ουδείς άλλος. θέλει ρε κανείς από σας “50-50”; Εγώ όχι. Τι να το κάνω; Θέλω το 60-40. ‘Η και το 70-30 θα ήτο βολικότερον. Για να μη πούμε πως το ιδανικό είναι το 80-20 και το δε άριστον πια είναι το 90-10. Με αυτό που παίζουν μπάλα όλοι αυτοί που τάχα κλαψομουνιάζοντες υποκριτικά αιτούνται κάποιο “50-50” ενώ είναι συνεχώς στη διαδρομή σπίτι-δικαστήριο, δικαστήριο-σπίτι σε ολη τους τη ζωή.

Ορμα και πάρε αυτό που μπορείς. Αυτό που “δικαιούται” η ΑΕΚ. Αυτό που “δικαιούται” ο καθένας να πάρει εφόσον ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. Και όχι κάποιο “50-50”.
Φίφτι-φίφτι,υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία:50% πιθανότητες για resurraction και 50% επίσης πιθανότητες να παραμείνεις απλά λίπασμα.

Ελεος.Ακούς εκεί λέει “50-50”.Ούτε σε παιδική κατασκήνωση δεν υπάρχει αυτή η προτροπή. Βάλτε το στον κώλο σας. Αμα ήθελα “50-50”,έβλεπα και το σίριαλ. Ας παραμέναμε με τον κατεστραμένο τον Δημητρέλο. ‘Η με τον Παππά ο οποίος ήταν ανυποψίαστος ο άνθρωπος περί των παρα-ποδοσφαιρικών. Και ο Μαύρος καλός ήταν με τα πουκάμισα-χαβαλέδες.

Και συ το “50-50” ζητάς,ρε μεγάλε; Με τους μπράβους ξωπίσω και κλαις σαν την Κοτοπούλη στους “Πέρσες”; Γελάνε και οι πέτρες ρε. Βλέπουν οι γριές στα χωριά τηλεόραση και έχουν πέσει χάμω από τα χάχανα.

“Η ΑΕΚ θα παίρνει αυτο που η ίδια θεωρεί ότι δικαιούται και που πιστεύει πως είχε απωλέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια”. Αυτό θα ήταν ταιριαστό. Ταμάμ. Οχι “50-50” και κουραφέξαλα.

Στα ίσα λοιπόν :100-0 και τα σκυλιά δεμένα. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον πούστη δεν αρέσει,ας βάλει το κεφάλι του στο χώμα να μη βλέπει το δημιούργημα του Θεού. Το κατάντημα του δηλαδή.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.