Α Ε Κ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Καθαρά Δευτέρα, κι είχαμε και ΑΕΚ. Με βροχή, κούλουμα στην Χαλκίδα κι αγώνα δρόμου για να προλάβουμε. Την τηλεόραση βέβαια, αφού ήταν προγραμματισμένο μετά την κρασοκατάνυξη του μεσημεριού, να μην πάμε στο γήπεδο. Να προσέθετα κάτι παραπάνω στους τρεις χιλιάδες που πήγαν;

Όμως το παιχνίδι παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον. Το γήπεδο θα ήταν βρεγμένο, ο αντίπαλος χωρίς άγχος, η παράδοση της ΑΕΚ γενικά κακή σε αποκριάτικες ημέρες, αλλά και πολλές απουσίες. Με τόσο κακό και κοντό ρόστερ, η διαχείριση του προπονητή, θάταν κίνητρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μάσκες δεν έβαλε για να μας μπερδέψει κι άλλο σαν τους καιρούς. Στήθηκε ορθολογιστικά και βοηθούμενη κι από την τύχη, καθάρισε το παιχνίδι πολύ γρήγορα και μάλιστα με σκορ ασφαλείας. Στήθηκε, οργανώθηκε και καθάρισε το παιχνίδι σε ένα εικοσάλεπτο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολύ καλή αμυντική αλλά κι επιθετική λειτουργία.

Η κριτική λοιπόν, δεν μπορεί να είναι και πολύ σοβαρή, όταν σε προλαβαίνουν τα γεγονότα. Ήταν σίγουρο οτι η ομάδα δεν θα διατηρούσε την διάρκεια της στον ρυθμό, όταν η σκοπιμότητα έχει καθαριστεί κι όταν υπάρχουν τόσες απουσίες, οπότε ένα φεστιβάλ ανομοιότητας θα εμφανιζότανε στο γήπεδο. Και μάλιστα όταν ο Πογιέτ αναγκάστηκε να κάνει και δυό αλλαγές. Με πολύ σημαντική αυτήν του Βασιλαντωνόπουλου.

Ο χαρακτήρας του Ουρουγουανού, κακά τα ψέμματα, έχει μπολιάσει την ομάδα. Είτε θα παίξει για το ένα γκολ, είτε θα καθαρίσει όπως μπορεί – σήμερα είχαμε και σκορ θεάματος – και μετά θα ροκανίζει τον χρόνο. Είτε είναι το ένα, είτε το άλλο, η βαθμολογική συγκομιδή είναι ίδια, αλλά και τα οφέλη στην κατάταξη, όπως και η ταυτότητα του αφεντικού του παιχνιδιού. Με την Κομοτηνή; Ναι ρε παίδες. Αυτός ήταν ο αντίπαλος μας, που την προηγοιύμενη Κυριακή είχε κερδίσει τον Ιβαν που του έφταιγε ο Παπάς.

Η ΑΕΚ μπήκε, έπαιξε και τελείωσε σαν αφεντικό. Άνευρη, άρρυθμη και χωρίς πολλά κέφια. Που σαν θέαμα δεν μας λέει και πολλά, αλλά και τι να κάνουμε τώρα; Θάθελε κανείς να ρίξουμε μια εξάρα στην συμπαθή ομάδα της Θράκης; Σάμπως θα διαμορφώναμε άλλη άποψη για τον προπονητή, τους παίκτες και την ομάδα; Υποθέτω οτι κανείς δεν είναι τόσο σαδιστής, αλλά κι ούτε αρκούντως μαζοχιστής για να νομίσει οτι είμαστε άλλη κλάση. Είμαστε δεύτεροι σε σταθερή απόσταση, σε πείσμα του Ζήκου, που προπονεί την υπερομάδα του Ζηρίδη.

Κλείνουμε εδώ, αφού το να βγάζουμε διακριθέντες ή άλλα αποκριάτικα, δεν έχουν νόημα. Δίνοντας όμως συγχαρητήρια στα παιδιά και στους ιθύνοντες, για τα ωραία κούλουμα, που κλείσανε με τρία γκολ. Με την τήρηση της υποχρέωσης για νίκες, που όσο πιο εύκολα έρχονται, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεπείθηση των παικτών. Ακόμα κι αυτών που δεν παίζουν ή αυτών που παίζουν και γίνονται πειραματόζωα σε διάφορες θέσεις. Χαρακτηριστικό μεγάλων ομάδων. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ηταν γραφτό τελικά να δούμε στην ΑΕΚ και λευκο Πίου.Μπελεκ,Φουρτάδο,Χρύσανθος και τωρα Πεκχαρντ. Εχει πάντα ο καλός Θεούλης

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μια χαρα 3-1-0 ΗΔΗ στα play-ωχ.
    Καλος-οσο μπορει να κριθει λογω πιεσης- ο Βασιλαντωνοπουλος: κραταγε τη θεση του και επαιξε απλα και στρωτα.
    Ηρεμα- χαλαρα αλλη μια νικη 3ποντο στο σακουλι και παμε παρακατω.
    Αυτοι που θα γκρινιαξουν (παλι) γιατι φταει το συστημα, ο προπονητης, η βροχη, τα κουλουμα, το δισεκτο ετος και οτι αλλο τους κατεβει- γκρινιαζουν οτι και να γινει.
    Εγω βλεπω: ΑΕΚ 53, ΠΑΟ 45, ΜΠΑΟΚ 41, Νιονιος 40
    +8,+12,+13

    4 ματσακια εμειναν με το Νιονιο μεσα και αντε τη Λιβαδεια εξω να ειναι τα σοβαρα.
    Αναλογα ο ΠΑΟ εχει να παει στη Τριπολη και ο ΜΠΑΟΚ στο νιονιο.

    Τα υπολοιπα ειναι κεφτεδακια.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Υπάρχει κι Αγρίνιο. Οι άνθρωποι που ξέρουν μπάλα, θα βγάλουν συμπέρασμα στα μπαράζ. Ο Πογιέτ πρέπει να φύγει και να έρθει ο Δέλλας που γύρισε το παιχνίδι εχθές.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ναι οντως αλλα απο οτι ειδα χτες το Αγρινιο δεν λεει και πολλα πλεον. Σιγουρα ειναι εκτος αλλα λογικα θα το παρουμε. Το Γκουαρδελλα τον εχει κλεισει η Μπαρτσελονα αν και εκει θα εχει γκρινια γιατι χτες αφησε εξω 4-5 και εριξε μονο 6. Μα ειναι πραγματα αυτα?
    Αντε να παμε με 3-0-0 στα ωχ αν και με το Στραπατσονι οι αλλοι ειναι γα τα θηρια.

    Οι ανθρωποι που ξερουν μπαλλα, περιμενουν να τον ζυγισουν στα προκριματικα του CH.L. εκει εχουν αφησει τη τελευταια ελπιδα πλεον…μιας και το ζυγι 6 μηνες τωρα δε μας βγαινει. Ασε που σημερα επαιξε και 4-4-2 ΠΑΕΙ και ΑΥΤΗ η καραμελα..

  5. Ο/Η πατρινος λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν.O Ουρουγουανός, στο τέλος είπε, ότι δοκίμασε καινούργιο σύστημα για να χρησιμοποιήσει τους ποδοσφαιριστέςπου είχε στη διάθεση του.Άλλη μια μεγάλη διαφορά με τον πρώην.Και ένα άσχετο με το δικό μας παιχνίδι.Ο Κύζας θα έπαιρνε τη φάση πάνω του αν ο Μπέρκ ήταν μπροστά στον Ρομπέρτο?

  6. Ο/Η digeo21 λέει:

    Εγώ βλέπω να βγαίνουμε πρώτοι στα πλέι οφ και να είμαστε σαν τον Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα…Εγώ το μόνο που θέλω είναι να πάμε με Πογιέτ του χρόνου και ας παίξουμε προκριματικά CL. Μου βγάζει μία ειλικρίνια ο τύπος και τον βλέπω να είναι ο μόνος εκεί μέσα που δεν θα χαριστεί σε κριτική στον Τίγρη.

  7. Ο/Η bandog λέει:

    μια χαρα ηταν το ματσακι εχθες για αργια , βροχα και βασιλαντωνοπουλους.
    εγω περιμανα πολυ χαλαρωση και βαριεστημαρα αλλα τελικα ψιλοτσουλαγε η μπαλα.
    ειδα το under 4 σε αποδοση 2.00 και λεω εδω ειμαστε.
    βλεπω εκεινο το 3-0 στο τεταρτο και λεω παμε ακλαφτοι. τελικα πληρωθηκαμε. αμα θελει η ταναπου η μπαλα….

    στεναχωρηθηκα με το νανο. το παιδι θελει αλλα δε μπορει. που να πας με τετοιο κορμι να παιξεις μπαλα το 2016 οση μπαλα και αν ξερεις….
    ενω ο μανταλος ειναι πιο μοντερνο δεκαρι. στο γκολ του αραβιδη πηρε τρεις κοντρες . που να τις επαιρνε ο κοντος?

    απογοητευση ο πεκχαρτ. οταν σου παιρνει τις μαχες και σε τζατζαρει ο μπουγαϊδης ,τοτε εχεις προβλημα μεγαλε…
    εκεινος ο ποτουριδης πως ξεπεσε ετσι ?
    τον ειχα δει σε ενα ματς του γαυρου με τον ηρακλη στο καραϊσκακη και εβλεπα ενα μπακ του μελλοντος , σοβαρο , αριστεροποδαρο , με μακρινη και σωστη μεταβιβαση.
    αυτα παθαινεις ομως αν περασεις απο τη γαυροσχολη. τον τελειωσαν οταν θελησε ο γαυρος να σωσει τον ατρομητο….

    ο πογιετ χτιζει διαφορα και μας δειχνει οτι ειναι σοβαρος επαγγελματιας. σπουδαιο πραγμα ενας προπονητης να ανοιγει το στομα του και να λεει σοβαρες κουβεντες. να μην ειναι δλδ στραματσονι ή τουντορ…

    η ομαδα χρειαζεται σιγουρα 5 καλες μεταγραφες .
    γυμναστη , τερματοφυλακα , σεντερ φορ, σεντερ μπακ και εξτρεμ.

    με αυτους παλευουμε και την προκριση για τσουλου !

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πατρινός : Καλημέρα φίλε μου. Δεν απαντώ σε τόσο δύσκολες ερωτήσεις…