ΤΑ ΚΟΝΤΟΝΙΑ 2

Ανεβλήθησαν ή ματαιώθηκαν, όπως διαβάσατε όλοι. Και την πάτησαν όλοι οι έγκριτοι πληροφορούντες. Μέσα κι εγώ, που χωρίς να θέλω να πάρω κάτι πίσω, απλά έλεγα χθες, οτι κανείς δεν ξέρει γιατί θα πήγαινε ο Μαρινάκης, αφού δεν είχε τίποτα στην ατζέντα του. Κι αυτό το τίποτα επικράτησε τελικά. Με τα γνωστά συνεπακολούθα, κι αφείστε τώρα τις ιστορίες περί του τηλεφωνήματος του Ντογιάκου. Αυτά είναι για μικρά παιδιά.

Η δικαιοσύνη, μην γελάτε, βγάζει κάποιες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, ασχολείται μόνο με τις πράξεις που γίνονται. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος Ντογιάκος, να δράσει σαν σύμβουλος του Μαρινάκη, να σηκώσει το τηλέφωνο και να τον συμβουλέψει να πάει ή να μην πάει κάπου. Την ώρα μάλιστα που ο επίσημος γάβρος υποτίθεται οτι είχε συμβουλευτεί τον άλλον εισαγγελέα, νομίζω Δημητρόπουλος λέγεται, ο οποίος του είχε πει να πάει. Δεν υπάρχουν αυτά πουθενά.

Αυτό το οποίο έγινε σήμερα, απλά κατέδειξε ξανά την μαλακία και την ανυπαρξία της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία φυσικά καταδεικνύει την απόλυτη ανυπαρξία όλων αυτών που την στήριξαν τρις. Την βλακεία κάποιου που το παίζει υπουργός, κι ο οποίος είκοσι μέρες τώρα δεν είχε συμβουλευτεί εισαγγελέα για το αν επιτρέπεται η παρουσία του Μαρινάκ, κι ο οποίος πήγαινε να καπηλευτεί πολιτικά το τραπέζι. Κι εδώ την πάτησε, αφού με βάση το χθεσινό κείμενο μου τον θεωρούσα τον μόνο κερδισμένο. Οπότε αφού σήμερα η συνάντηση δεν έγινε, είναι κι ο μοναδικός χαμένος.

Φαίνεται αυτό ξεκάθαρα, από την γελοία ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του. Καμία συγγνώμη και καμία αναφορά στο γιατί δεν έγινε η συνάντηση. Φαίνεται από το πέσιμο που του έχει κάνει αυτός ο Κωνσταντινέας με τον τιναγμένο φούρνο. Φαίνεται από τον Αλαφούζο, που πετάχτηκε κι ήθελε να πάει στην συνάντηση από την στιγμή που δεν θα ήταν ο Μαρινάκης. Μιλάμε οτι τόσο βλάκα υπουργό, τάλε κουάλε βέβαια με όλη την κυβέρνηση, δεν έχω ξαναδεί. Προσοχή. Δεν μιλάμε για άπειρο. Μιλάμε οτι σαν να συμμάχησαν και οι τέσσερις ιδιοκτήτες εναντίον του.

Αλλά, δεν σταματάμε εδώ. Ποιός Κοντονής τώρα; Εδώ μιλάμε οτι πάμε για ποδοσφαιρικό τζιχάντ. Διότι από την στιγμή που δεν έγινε η συνάντηση, το μόνο που σώζει τον Κοντονή πλέον, είναι μια απόφαση του συμβουλίου επικρατείας σχετικά με την συνέχιση του κυπέλλου. Που να τον σώσει προσωπικά από την επικείμενη κωλοτούμπα της πρωταπριλιάς. Εκεί που τον περιμένει η Ουέφα δηλαδή. Και με την εξής λεπτομέρεια : Όχι μόνο το συμβούλιο να βγάλει αντισυνταγματική την απόφαση του, αλλά και να εκδοθεί η απόφαση έγκαιρα. Διότι αν καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης, ακόμα και δικαιωτική να είναι για τον υπουργό, η διεθνής ομοσπονδία με τις αποβολές των ομάδων σαν συνεπακόλουθο της αποβολής της ομοσπονδίας, απλά θα βάλει ταφόπλακα στον τίποτα που υποχρεωτικά θα πρέπει να λουστεί το πολιτικό κόστος.

Την ώρα που όλοι συμφωνούν για την συνέχιση του κυπέλλου. Την ώρα που όλοι λιγορεύονται τα μύρια της Ευρώπης, κι ένας δημόσιος υπάλληλος θα έχει αποκλείσει τις ομάδες για τριετία, επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να κόψει το γήπεδο από κάποιους χούλιγκαν. Μιλάμε για τρελά πράματα, με τα οποία δεν συμφωνεί κανένας ιδιοκτήτης , ούτως ή άλλως. Που γουστάρουν τον πόλεμο αφού έτσι έχουν μάθει να επιβιώνουν, και θάταν και πολλοί ευτυχείς αν δεν υπήρχε κράτος αλλά παλιές κουφάλες δένδρων και ο θάνατος σου η ζωή μου.

Το πάτημα όμως του Κοντονή, σημαίνει και το εξής πάναπλο. Την μάχη μέχρις εσχάτων. Ο Μαρινάκης δήθεν συναιτίσθηκε με το τηλέφωνο του Ντογιάκου, ενώ δεν είχε λόγο παρουσίας εκεί, αφού την μόνη ελπίδα που είχε, ήταν να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Ο Μελισσανίδης άνετα μπορεί να καυχιέται οτι η ατζέντα του ήταν αυτή του Κοντονή, κι οτι ο άλλος απλά φοβήθηκε. Οι άλλοι δύο θα πουν τα δικά τους, τρίχες δηλαδή, και η ζωή συνεχίζεται. Ο πόλεμος δηλαδή, που όμως αυτόν θέλουμε κι εμείς τελικά.

Διότι είμαστε στην εξέδρα αλλά δεν παρακολουθούμε απλά. Γνωρίζουμε γιατί χάθηκαν 1500 καταγεγραμμένοι μετανάστες από προχθές, και σήμερα 260. Γνωρίζουμε οτι ο νούμερο ένα τρομοκράτης έμενε επί τετράμηνο στο πατρικό του σπίτι στο Βέλγιο, αλλά η αστυνομία εκεί, δεν είχε ψάξει ποτέ. Γνωρίζουμε οτι ο κόσμος συμφωνεί να χάσει ολίγη δημοκρατία, για να έχει ολίγην ασφάλεια. Γνωρίζουμε οτι στην φόρμουλα ο κόσμος πηγαίνει μπας και δει ολίγον από ατύχημα. Γνωρίζουμε λοιπόν, οτι εδώ θέλουμε να δούμε τον Μαρινάκη στα μανταλάκια. Γνωρίζουμε πολιτικά, οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά, και δεν γνωρίζουμε τι θέλουμε να δούμε στην αρένα; Δηλαδή οι Ισπανοί, στην αρένα πάνε για το άθλημα;

Αυτό θέλουμε, κι αυτό θα γίνει. Ευστοχότατα μίλησαν πριν από εμένα,  ο Χρήστος κι ο Δημήτρης, περί του φιάσκου. Φιάσκο έβλεπα κι εγώ σαν αποτέλεσμα. Αλλά ήταν αδύνατον να σκεφτώ οτι ένας υπουργός θα γίνει μιά χόρτα από κάποιον εισαγγελέα. Μιλάμε οτι πραγματικά είμαστε ακυβέρνητοι και σωστά δεν μας χτυπάει το προτεκτοράτο της ΣΙΑ από την Συρία. Αν δεν υπάρχουμε εμείς και η Τουρκία, πώς θα διαλυθεί το σύμπαν; Πώς θα γίνει αλλαγή, αν δεν πλακωθούν με μερικές παράπλευρες απώλειες, τα αφεντικά; Που πρέπει να πλακωθούν. Πατήρ πάντων πόλεμος κι ο Κοντονής θα έχει να λέει για την ύπατη αρμοστία του ΟΗΕ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΤΑ ΚΟΝΤΟΝΙΑ 2

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εγω ξερω οτι η δικαιοσυνη αποφασιζει και η αστυνομια εφαρμοζει. Οταν βγαινει μια αποφασγ αν καποιος τη παραβιασει υπαρχει αστυνομια να τον πιασει ειτε απο μονη της ειτε με αποφαση εισαγγελεα.
    Οπως λοιπον η αστυνομια δε δικαζει αλλα εφαρμοζει ετσι και η δικαιοσυνη δεν ειναι ουτε consulting agency ουτε 090- παρε με να σε πω το μελλον σου.

    Ενας βλακας ειναι ο Κοντονης που αναλογα το φεγγαρι ο καθε ενας τον εχει σημαια η τον γραφει αναλογα: Μεχρι και ο αλαφ-ουζος τη μια τον κραζει ως ανικανο, την αλλη κανει συναντηση (και τσιμπαει και τα φραγκα..) και τη τριτη τον δουλευει ψιλο γαζι με τα ηξεις αφιξεις.

    Ενας βλακας απο το τσουρμο των ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ που μας κυβερνανε και δεν ξερουν ουτε τα βασικα απο ορθογραφια-γεωγραφια αλλα θελουμε να διαπραγματευτουν με οικονομολογους, με ΔΝΤ με ΚΟΡΑΚΙΑ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ και οτι αλλο υπαρχει ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ο σοφος λαος να τα βγαλουν και περα..

    Με υπουργο παιδειας ενα τυπο που τελειωσε το λυκειο, υπουργο αθλητισμου που δεν εχει παρει χαμπαρι οτι υπαρχει ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Βαγγελα και τον καλει να τη παραβιασει!!!, υπουργο που μας ελεγε οτι οι λαθρο λιαζωνται και μετα εξαφανιζωνται (μαλλον εξατμιζωνται) και πρωθυπουργο που μιλαει αγγλικα βιντεοκασσετας του 80..

    Αυριο post για περισσοτερα

    ΥΓ Μηδενισμος και -3 ο ΠΑΟ, -5 ο ΜΠΑΟΚ, σε λιγο δε θα παμε καν να παιξουμε στα play off. Θα βγουμε δευτεροι ανευ αγωνα! Αντε πες εσυ μετα στον αλλον να παρει παικτες..

    ΥΓ 2 Ο Gus δε ξερω αν εχει φρικαρει η αν εχει σκασει στα γελια με αυτα που – σιγουρα- διαβαζει..μαλλον το δευτερο λογω Βρεττανικου πλεον χιουμορ. Παντως ας κοψουμε τη σαχλαμαρα με τις νυχτεριδες γιατι αν επαιζε κατι τετοιο σε σοβαρη μορφη, ο αλλος ειχε φυγει οχι το καλοκαιρι αλλα πριν τη παρελαση αυριο..