κίνδυνος

Το ότι θα ψάχναμε τρόπους να …ξεφορτωθούμε τους παραπανίσους βαθμούς που κερδίσαμε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, με σκοπό να αποφύγουμε τον κίνδυνο να πλασαριστούμε στην δευτερη θέση που οδηγεί στον γκρεμό του …C.L,ε αυτό κανείς δεν το περίμενε οταν ξεκίναε το πρωτάθλημα και η νεοομάς του “εγγυητή” ακουγόταν ότι “ερχόταν” με κρότο και τελικά όπως φάνηκε,μάλλον κάποιος είχε φάει φασολάδα και του έφυγε μια καλή προρδή.

100 χιλιάρικα πρόστιμο. Μαζί με διαφυγόντα, από τα 2 κεκλεισμένων ματς,παμε στα 200 χιλιάρικα η ζημιά. Ευτυχώς όμως δεν είναι πολλά,προκειμένου να καταφέρουμε έτσι να ισοβαθμήσουμε με τον ΠΑΟ και άρα να του δώσουμε το “μουντζούρη” των προκριματικών του C.L. και έτσι να ησυχάσουμε από τον βραχνά της οικονομικής καταστροφής. Ασε που θα πρέπει να ξεκινήσει η Μπαρτσελώνα της Ελλάδας (εμεις δηλαδή) προετοιμασία πιο νωρίς αν προκύψει- ω μη γένοιτο- η ανάγκη να πάιξουμε προκριματικούς και άρα κινδυνευει να καταρευσεις ο άριστος σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν,της οποίας στόχος είναι το πρωτάθλημα ως γνωστόν. Οπότε,καλώς έπραξαν τα παιδιά και έκαμαν επεισόδια,και δυο φορές καλώς έπραξε η Λίγκα και μας ετιμώρησε.

Κατά τα άλλα,άναυδοι όλοι και με ανοικτό το στόμα. Σοκαρισμένοι-λέμε τώρα- άπαντες από τις “κυβερνοαποκαλύψεις” τις απανωτές και εντελώς “τυχαίες”. Στοιχεία 50 εκατομμυρίων Τουρκων πολιτών βγήκαν σεριάνι από “χάκερς”. Πολιτικός αντίπαλος (λέμε τώρα) του Πούτιν,βρέθηκε στο κρεβάτι με μια Αγγλίδα (από κει να καταλάβεις τι μυαλό κουβαλάει) και εξετέθει στα ηλεκτρονικά “μανταλάκια” γινόμενος παγκοσμίως ρόμπα.

Στη φόρα συνομιλίες 2 υπαλλήλων του ΔΝΤ (που δίνει τα λιγότερα και απαιτεί τα περισσότερα) του παράλυτου Τόμσεν με την εγγονή του Βλαντ Ντράκουλα. Κατά λάθος και αυτές. Μάλλον αυτην την βδομάδα εορτάζουν οι “Αγίοι Πάντες”.
Εμένα αν μου έκανε εντυπωση κάτι,είναι το ποσο “φτιαχτές” είναι οι συνομιλίες αυτές. Το πόσο “σοφτ” παρουσιάζονται.Τέτοιους διαλόγους,ούτε ο φώσκολος.

“Ανοησίες” λένε οι μεν . “Συμφωνούν οι εδώ δουλοπάροικοι.
Αν σκεφτεί κανεις πως οι άμεσα θιγώμενοι, οι Γερμανοί,δεν έχουν βγάλει άχνα,μάλλον μιλάμε για ανοησίες και κυρίως για ανόητους.

Και για το τέλος-για σήμερα- έχουμε την γιγαντοαποκάλυψη του panama paper. Εκατομμύρια σελίδες μικρών και μεγάλων “πλυντηριων”. Πόσα να προκάμουν να ξεπλύνουν οι Κωστόπουλοι,οι Σάλλες και οι Προβόπουλοι του κόσμου. Εϊναι άπειρα τα δις απο λαθρεμπόρια και επιζητούν την αποφυγή της φορολογικής κάψας,αναζητώντας δροσερά μέρη σε παραδεισένια νησιά.
(μη ρωτάτε γιατί τα κράτη και οι κυνηγοί της διαφθοράς -μη γελάτε- δεν τις απαγορεύουν τις offshore. Είναι βλακώδης ερώτηση).

Κόσμος και κοσμάκης λοιπόν εκεί μέσα.Στο δημιούργημα των Jurgen Mossack (πολύ Γερμανικό επωνυμο έχει τουτος) και Ramon Fonseca. Ο πρώτος,γενημένος στη ΓΕρμανία και μεγαλωμένος στον Παναμά,έιναι γιος αξιωματικού των “SS” και κατοπινού μέλους της CIA (στο πλαίσιο της προώθησης των “ταλέντων” του 2ου Ράιχ,μη πάει χαμένη τόση εμπειρία,έπεσαν στη δούλεψη του Αμερικανικού κράτους με το τέλος του 2ου Π.Π. αυτά τα χιλιάδες καθίκια). Ο δε δευτερος,μπλεγμένος στο σκάνδαλο της Petrobras, της Βραζιλιάνικης εταιρείας πετρελάιου, επί των ημερών του “GAP” της ΒΡαζιλίας,του Λούλα. Ολα τα εχέγγυα για μεγάλη καριέρα είχαν και οι δυό τους. Και έλαμψαν. Κάτσε εσύ και πλήρωνε φόρους.
(Υπάρχουν και μαλάκες με δίπλωμα και κορόιδα με δίπλωμα και λαμόγια με δίπλωμα.)

Από Πούτιν και Μέσι, μέχρι…Παπασταύρου. Και εδώ αυτός. Και στην λίστα Λαγκάρντ και στη Λίστα Μπόγιανς και στη λίστα Παναμά.
Και λίστα για τα ψώνια στο μάρκετ να κάνεις,θα βρεθεί αίφνης το όνομα “Παπαστάυρου”. “Τυρί,ρίζι καφέ γάλα, Παπασταύρου”.

Κόψε σκατόφατσα και βγάλε συμπέρασμα.
Ο γυφτομούρης Παπαστάυρου, ο οποιος λέγει την αλήθεια πάντως: “σύμβουλος απλός (απλώς) είμαι. Αλλοι είναι ιδιοκτήτες και για εκείνων τα συμφέροντα μεσολαβώ,ως δικηγόρος. Οικογενειακών φίλων κλπ.
Και η σκέψη πάει απαυθείας κυρίως στον στραβοσουγιά του “success story” και του “περνάμε τον κάβο”. Και φυσικά δεν είναι ένας ο Παπασταυρου. Εϊναι πάρα πολλοί. Οπως πολλοί “στραβοσουγιάδες”,διαπαραταξιακά στη βουλή την παρούσα και τις προηγούμενες που έχουν ανάγκη από τους “Φονσέκες” και τους “Μοσακ”.
Που να τα χωρέςσουν τα υπο-κλεμένα; Στον κώλο τους να τα βάλουν. Πόσα να βάλουν εκει μέσα;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to κίνδυνος

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Κάποιος δικός μας, ισχυρίζεται οτι το grexit είναι σχεδιασμένο από τον Μελισσανίδη. Αυτό πρέπει να κουμπώσει με τα papers διότι αλλιώς η αλήθεια δεν παίζεται.