Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο άδειο γήπεδο λοιπόν, χωρίς ουσιαστικό προπονητή και κάτω από έναν έντονο διχασμό του κόσμου, να παίζουμε τον πρώτο ημιτελικό. Με τον Μανωλά να κρατάει το 4-3-3, και να καλείται να διαχειριστεί την παιδική χαρά που δημιούργησε ο Μελισσανίδης. Τι να κάνει κι ο ανθρωπος, και τι να κάνουμε κι εμείς…Ας το δούμε ελπίζοντας τουλάχιστον τα γκολ να τα βάλουμε στο σωστό τέρμα.

Πρώτο μέρος λοιπόν, και περίμενα μια έντονη νευρικότητα από μεριάς μας. Ομολογώ οτι η έκπληξη ήταν ευχάριστη, τουλάχιστον για όσους ασχολούνται τακτικά με τα παιχνίδια. Ο Δέλλας διάλεξε να παίξει μια μαζική άμυνα και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση και η ΑΕΚ έπρεπε να αντιπαρατάξει κατοχή μπάλας, σοβαρότητα στην αμυντική λειτουργία και να προσπαθήσει να ανοίξει μια πολυπρόσωπη άμυνα.

Τα κατάφερε στα δύο τρίτα. Έφτασε πολύ οργανωμένα στην περιοχή του αντιπάλου, από τον οποίον δεν απειλήθηκε πουθενά, αλλά η κακή μέρα της τριπλέτας μπροστά, στην ουσία  έφερε μηδενικές τελικές. Φαίνεται οτι η σοβαρότητα της κατάστασης, μάλλον δεν πολυένοιαξε τον Βάργκας και τον Μπαρμπόσα, κι ούτε μπόρεσε κι ο Αραβίδης να ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα του. Τι να κάνουμε; Άλλοι καταλαβαίνουν κι άλλοι όχι. Άλλοι τρέχουν κι άλλοι απλά περιμένουν. Άμα οι επιθετικοί δεν έχουν κίνηση, και τι να κάνουν οι από πίσω;

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν να δούμε ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς συγκινήσεις αλλά τουλάχιστον η ΑΕΚ επέδειξε κι απέδειξε την διάθεση του αφεντικού, όσο κι αν ο Δέλλας σίγουρα θα πήγε στα αποδυτήρια ευχαριστημένος, αφού και το τίποτα για τον νεοέλληνα, είναι σοβαρό αποτέλεσμα. Για τον Μανωλά, δεν μπορώ να πω τίποτα φυσικά, αφού κοιμόταν όταν τον φώναξαν οι ιθύνοντες να πάει στην Αττική οδό. Και φυσικά δεν περιμένω κι ιδιαίτερα ρίσκα σήμερα, παρά μόνο να μείνει επιβιώσας ή ημιθανής. Ό,τι προτιμάτε.

Δεύτερο μέρος, κι ουδείς θα περίμενε κάτι διαφορετικό. Σαν εικόνα, σαν παιχνίδι, σαν ρισκάρισμα. Μιλώ και για τις δυό μεριές. Μανωλάς και Δέλλας, δεν έχουν και κάποιες διαφορές σαν προπονητές, που άλλωστε δεν είναι. Απλά ο δικός μας ζει μέσα στο άγχος, ενώ ο άλλος νομίζει οτι είναι κάτι μεγαλύτερο από μαλάκας.

Οπότε η σοβαρότητα στην αμυντική μας λειτουργία παρέμεινε, κάποιον κίνδυνο δεν δημιούργησε ο Ατρόμητος, και η ΑΕΚ έψαχνε σχετικά σωστά κάποιο γκολ. Έστω κι αν έπαιζε χωρίς επίθεση. Αυτό το γκολ που έχασε ο Μπαρμπόσα, σας διαβεβαιώ οτι ακόμα κι ανάπηρος στο ΠΙΚΠΑ, το βάζει. Αλλά κατά τα άλλα έχει άδικο ο Τζιμπούρ για το ρόστερ της δεύτερης εθνικής.

Η ομάδα λοιπόν διατήρησε την κατοχή, και προσπαθούσε να έχει ισορροπία στις δυό πλευρές και στον άξονα. Πίτσι πίτσι πήγαινε, οι κορυφαίοι στους τομείς τους, Σιμόες και Μάνταλος, σπρώχνανε μπροστά, κι όταν ο Μανωλάς έρριξε μέσα τον Τζιμπούρ και τράβηξε αριστερά τον Αραβίδη, βγήκε η φάση και βάλαμε το γκολ. Το γκολ, που δεν μπόρεσε να το ανατρέψει το καλύτερο ρόστερ του αντιπάλου κατά Δέλλα, αλλά ούτε και η δουλειά που έχει κάνει η προπονητάρα σε βάθος επιπέδου τριών εκατοστών.

Κριτική περαιτέρω δεν μπορεί να γίνει, όταν δύο ΜΗ προπονητές φοβούνται να μην πάθουν καμιά νίλα, οπότε θωρακίζονται πίσω κι ό,τι βγει. Βλέπετε τα αφεντικά με τα πετρέλαια, έχουν κι απαιτήσεις, οπότε οι άνθρωποι του πάγκου, θέλουν να τους κάνουν καλή εντύπωση. Όπως εντύπωση πήραν κι όσοι είδαν το παιχνίδι σήμερα, οτι ήταν κάτι σαν σκέτο από ποδόσφαιρο. Εντύπωση ποδοσφαίρου δηλαδή αλλά όχι εντύπωση για το ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα, που κέρδισε κι έβαλε βάσεις για πρόκριση στον μαθητικό τελικό, που θα τον πάρει ο Μελισσανίδης με τον τσαμπουκά του, όπως έγραψε κι εκείνο το μαστούρι εχθές. Το οποίο θα το ήθελα στην συνάντηση της Τρίτης, την οποίαν κι εζήτησε ο εγγυητής. Βλέπετε εδώ, γράφουμε σαν πελάτες πληρώνοντες, χωρίς ιδιοτέλεια και ξέροντας και λίγη μπάλα για την οποίαν η κριτική είναι σκληρή, αλλά είναι με επιχειρήματα. Δεν είναι κραυγές μαστούρηδων.

Θέλω όμως να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Μανωλά. Είναι από τα λίγα παλληκάρια εκεί μέσα, που την έχει κάνει την κριτική του στον εγγυητή σε άσχετη στιγμή. Φυσικά δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού απλός στρατιώτης είναι κι όλοι οι άλλοι – οι άχρηστοι Σέρβοι – τον βάζουν μπροστά όταν τυχαία, και περιστασιακά αποτυγχάνουν αλλά δεν έχουν και τ’ αρχίδια να φύγουν. Επίσης τα συγχαρητήρια μου και σε όσους έπαιξαν και διατήρησαν την φανέλα μας σε σωστό επίπεδο. Κρίμα βέβαια που τα λέω αυτά, αλλά αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του Μελισσανίδη, που θα τα πληρώσει πλέον πολύ ακριβότερα από τον Πογιέτ, αφού γουστάρει να τζογάρει.

Υγ. Όποιος έχει υπομονή, θα μάθει τα πάντα για τον τραγέλαφο που έζησε η ΑΕΚ, από αύριο. Σήμερα θα τα έγραφα, αλλά υπάρχει το αγωνιστικό.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

22 Responses to Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το οποίο θα το ήθελα στην συνάντηση της Τρίτης, την οποίαν κι εζήτησε ο εγγυητής.”

    Στηβεν ζητησε ο Μελισσανιδης συναντηση με εσας η καταλαβα κατι λαθος?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Ορθώς κατάλαβες.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Δηλαδη τοσο καιρο διαβαζει το σαιτ? Για φαντασου, αυτο και αν ειναι εκπληξη 🙂

  4. Ο/Η mporat λέει:

    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τη σημερινή, ευτυχή, μεταμόρφωση του Μάνταλου: δε γούσταρε τον Πογιέτ ή απλά του έδωσε το ελεύθερο ο Μανωλάς κι έκανε το παιχνίδι του; Αν δεν ήταν κι αυτός σήμερα, η ομάδα θα έμενε στο 0 όσες μέρες κι αν έπαιζαν.

    Περιμένω να διαβάσω και τη δική σου ενημέρωση για τα γεγονότα, καθώς από τους δημοσιογράφους της ομάδας έχουμε διαβάσει τα πάντα, άλλοι βρίζουν τον Πογιέτ με μια ελαφρή, για τα μάτια του κόσμου, κριτική στον Μελ και άλλοι τα χώνουν στον εγγυητή. Δε μπορώ να χωνέψω ότι ξαφνικά παραφρόνησε ο Πογέτ και ζήτησε άμεσα υπογραφή συμβολαίου, κάποιος παίζει με τα νεύρα μας.

  5. Ο/Η GPA λέει:

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΤΟΥΡΙΑΖΩ ΠΟΤΕ.ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ SNICH ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ ΤΗΝΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ.ΟΣΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ FACE TO FACE.Ο ΧΟΤΖΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΔΩ ΛΟΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΛ ΔΩΣΤΟΥ ΧΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΗ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Τι να διαβάζει δηλαδή; Αυτά που πληρώνει;

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Απλά είναι τα πράματα, κι απλά θα ήθελα υπομονή μέχρι αύριο, που θα τελειώνω και με τον Πογιέτ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αγνωστε φίλε, “GPA”, δεν σε γνωρίζω προφανώς, Το μόνο που βλέπω είναι τρία γράμματα. Και ούτε έχω διάθεση να ψάχνω τηλέφωνα και διευθύνσεις, και πολύ περισσότερο δεν έχω καμιά διάθεση να γίνω πληροφοριοδότης του Steven. Αλλωστε δεν το έχει ανάγκη.
    Αν θες συνάντηση μαζι του,να την κανονίσεις, αλλά μη χρησιμοποιείς εμένα για το “συνοικέσιο”.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς GPA : Δεν ασχολούμαι με την ουσία των λεγομένων σου, ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ FACE TO FACE. To MAIL ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΣΤΕΙΛΕ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ. ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΛΕΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ, ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ, ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΟΧΙ ΧΟΝΤΖΕΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, FACE TO FACE. ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΤΗΛ ΣΟΥ, ΜΑΣΤΟΥΡΙ

  10. Ο/Η GPA λέει:

    ΡΕ ΣΕ ΕΘΙΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς GPA : ΟΧΙ ΡΕ. ΕΓΩ ΣΕ ΕΘΙΞΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΩ. ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛ ΣΟΥ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΙ FACE TO FACE. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΟΥ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΣ; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ. ΑΝΤΕ ΜΑΣΤΟΥΡΙ ΜΟΥ, ΚΑΝΤΟ ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΚ. ΤΡΑΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ, ΚΙ ΕΛΑ ΕΚΕΙ. ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΚΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ.

  12. Ο/Η bandog λέει:

    αν συναντηθειτε (με τον gpa , οχι με το μεγιστανα) , θελουμε βιντεο !

    βαρεθηκαμε τις σουπες της μπαλας….

    ΥΓ: πολλοι καλαματιανοι μαζευτηκαμε εδω μεσα…

    θα αρχισω τα τεστ για εξακριβωση καταγωγης.

    λοιπον , πειτε “πενικιλινη” για αρχη….

    ΥΓ2: σοβαρευτειτε….
    ουτε το υβρεολογιο ουτε οι τσαμπουκαδες του δρομου δινουν ποντους σε κανεναν….

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Σοβαρότατοι είμαστε, βάσει κειμένων και βάσει δύναμης αγοράς. Και παίζουν όλα. Από λιμάνι μέχρι σαλόνι. Επάνω βρίζουμε μεγιστάνες, δεν θα σκοτωθούμε με άλλους που αλλάζουν ταυτότητες;

  14. Ο/Η xatzi λέει:

    Πες μου κατι ρε στηβεν, υπαρχει κατι αισιοδοξο για του χρονου; την καταλαβε ο μελ ή θα ειμαστε παντα μεσα στη μετριοτητα;

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς xatzi : Πάγια άποψη μου, είναι οτι δεν καταλαβαίνει τίποτα λόγω αλαζονίας. Αν κατάλαβε κάτι σε αυτήν την ηλικία, ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕ ΕΝΑΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ, και μίλησε για απαράδεκτα πράγματα ηθικής, τότε μιλάμε για τερατογένεση. Να μιλάει έμπορας του πετρελαίου για ηθική; Σαν να πει ο Έλγιν, οτι του δώσανε με το ζόρι τα αγάλματα. Ή μήπως κι έγινε έτσι;

  16. Ο/Η xatzi λέει:

    Απο την συναντηση της τριτης τι περιμενεις να “βγει”;

  17. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Eάν καί όχι προσωπολάτρης στόν Πογιετ αναγνωρίζω ότι ξετρελάθηκα με τη πάρτι του.( έχει καί αυτό τό κυριλέ όλα τα σφάζω όλα τά μαχαιρώνω ) .
    Μάλλον χρόνιας ασοβαρότητας στελεχών στήν ομάδα
    Ο ξερακιανός Ουρουγουανός
    αναγνώρισε καί μόνταρε αυτά τα όποια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και από τη μύγα ξύγκι έκανε & δείξαμε κάτι σάν ομάδα ,λυπούμε αναμένοντας μέχρι τόν επόμενο
    (φοβάμαι βάθος χρόνου)
    Ευχόμενος σε αυτόν κάθε μακροημέρευση καί κάθε επιτυχία με υγεία στόν επόμενο σταθμό του .

  18. Ο/Η netrino λέει:

    Καλημερα σε όλους
    Αν μπορείς, αν θέλεις και φυσικά αν ειναι ανακοινωσιμο θα ήθελα να μας πληροφορήσεις στο το κατα πόσο ισχυει η απάιτηση Πογιετ για 4 εκ συμβολαιο για αυτον κ τους συνεργατες του.

    Ευχαριστώ

  19. Ο/Η Alexandros_NY λέει:

    Προς ΓΠΑ: Σώπα ρε γνωστέ μεγιστάνα από την Καλαμάτα με τον γνωστό θειο ! Να την βγάλουμε όλοι έξω να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, που μπαίνεις μεσα και αραδιάζεις μπούρδες, ίδιος ο χοντρος μας το παίζεις και κάποιος (“ξέρεις ποιος είμαι εγώ που θα μου πεις εσύ έμενα”) !

    Vamos Bien με Στελαρα στον πάγκο! Ο Μάνταλος το κωλόπαιδο τώρα ξύπνησε που την έκανε ο Πογιετ ; Κάποιοι θέλουν πολύ ξύλο σε αυτήν την ομάδα….

    Ευτυχώς που παίζαμε με ομάδα που δεν έχει προπονητή και δεν πέσαμε με την δαφνοστεφανωμένη ….

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς xatzi : Ποτέ δεν περιμένω κάτι. Ακούω, κρίνω κι ανταλλάσσω απόψεις. Μετά, παρακολουθώ την υλοποίηση των πλάνων. Κι έπεται κριτική.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Σήμερα , στο τέλος του κειμένου μου, θα έχετε και το οικονομικό σκέλος της πρότασης, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ, άσχετα με ό,τι γράφεται από τους υπεύθυνους του disinformation, ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Σιλβα παιρνει κατι παραπανω απο 1 εκκ στο Gay. Ξερεις οτι ειναι διασταυρωμενο απο τη καλυτερη πηγη.
    Που ηρθε απο τη Sporting που ειναι και η τριτη ομαδα της Πορτογαλιας. ΟΚ οχι κανα θηριο αλλα σιγουρα καλυτερο cv απο τον gus ως προπονητης. Μιλαω για cv- τι βλεπεις δηλαδη prior to payment, οταν συμφωνεις ενα νουμερο με το μελλοντικο σου υπαλληλο.
    Τα παιρνει δε απο ενα μαγαζι με 90εκκ ισολογισμο και τα αναλογα εσοδα-εξοδα.

    Φυσικα και ζητησε λεφτα ο αλλος για να μεινει γυρω στο 1,2 πακετο απο οσο εμαθα για ολα, αλλα μη το ξεφτιλιζουμε τελειως.
    Αλλωστε ειναι γνωστο οτι αμα δεν υπαρχει αντιλογος ο καθενας ισχυριζεται οτι νομιζει

    Tελος θα θυμισω (επειδη ακουστηκαν διαφορες ΣΑΧΛΕΣ για λεφτα) οτι μονο απο την Brighton πηρε αποζημιωση 2,5εκκ ΛΙΡΕΣ 3,2εκκ ευρω δηλαδη..