Only fools and horses.

only_fools_and_horses_wallpaper

Ετσι λεγωνταν η πιο επιτυχημενη κωμικη σειρα στο UK που ακομη και σημερα εχει το ρεκορ τηλεθεασης απο το 1996 με 24,3εκκ θεατες σε ενα επεισοδιο! BBC ONE και ακομη και σημερα δειχνει που και που και δε το χανω με τιποτε. Τρελλο γελιο (οκ πρεπει να τους ξερεις για να καταλαβεις το βρετανικό φλέγμα) αλλα το ειχε δειξει και εδω και ειχε αρκετη επιτυχια. Μετα ηρθε το Bravo Ρουλα και ο Πρωινος καφες και αυτες τις βλακεις τις διωξαμε..

Η σειρα εχει να κανει με 2 αδελφους τους Trotters που κανουν ‘εμποριο’, με τη κατάσταση να επικεντρώνεται κυρίως στις μάταιες προσπάθειές τους να γίνουν εκατομμυριούχοι μέσω αμφισβητήσιμων τεχνικων  γρηγορου πλουτισμου  με την αγορά και την πώληση μιας ποικιλίας από χαμηλής ποιότητας αγαθα. Κατέχουν μια μη κατωχηρωμενη εταιρεία (την  Trotters Aνεξάρτητοι Eμποροι), που βασίζεται σε ενα βρώμικο τρίτροχο Reliant Regal van.

Ανηθικο χαρακτηριζει μεσω κυκλων και τετραγωνων αυτο που εκανε ο Gus, ο εγγυητης. Το οτι βγηκε και ειπε οτι το καλοκαιρι που τελειωνει το συμβολαιο δηλαδη δεν θα συνεχισει. Μιλαμε για τεραστια ανηθικοτητα! Τετοια αλητεια, να λες δηλαδη οτι δεν θα συνεχισεις οταν τελειωσει το συμβολαιο σου, δεν εχει ξαναγινει σε καμμια δουλεια που δεν ειναι αοριστου χρονου η ελληνικο δημοσιο. ΣΕ ΟΛΕΣ τις δουλειες δηλαδη, που δουλευει ολος ο κοσμος με συμβολαια. Στη δικια μου δουλεια π.χ εχουμε συνεργασια με μεγαλες εταιρειες ελληνικες και πολυεθνικες πανω απο δεκαετια, αλλα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ εχουμε συμβολαιο που επιτρεπει (αναλογα τις περιστασεις) και στις δυο πλευρες να τερματισουν τη συνεργασια ανα πασα στιγμη.

Αντιστοιχα ΗΘΙΚΟ γι αυτο και το επιβραυεβουμε καθημερινα με ασπρα αλογα, θα ηταν να ελεγε: AN ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΑ ΜΕΙΝΩ– οπως ελεγε μια ψυχη σεβασμια αφου ειχε ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ.  Γι αυτο αλλωστε τον εναν το διωξαμε νυχτα απο το ξενοδοχειο τον αλητη, ενω τον αλλον τον καναμε ΓΕΝΙΚΟ διευθυντη. Στην ΕΛΛΑΔΑ ειμαστε τι δε καταλαβαινεις?

Για να καταλαβουμε το μεγεθος της ανηθικοτητας τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ εχει κανει και αυτος ο ανηθικος ο Πελεγκρινι στη Man City, και την εχει στα ημιτελικα του Champions League το κοροιδο. Το ξερει δε απο τον Ιανουαριο οτι τον εχουν απολυσει!

Αμ ο αλλος ο αλητης ο Πεπ? Που οχι μονο δεν συνεχιζει στη Μπαγερν αλλα και αυτος ειναι στους 4, και εχει κανει και την απολυτη ξεφτιλα: Πηγε και βρηκε δουλεια το νουμερο. Και οχι οποια και οποια- υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα στο τελικο Champions League να ειναι αντιπαλος με τον μελλοντικο εργοδοτη του!!

Στη ΠΥΡΑ στη ΠΥΡΑ οι αιρετικοι!

Για το ΠΕΠ δε γνωριζω μιας και δε παρακολουθω Γερμανικο ποδοσφαιρο το βρισκω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΕΤΟ. Εκει που σιγουρα ξερω μιας η Premier ειναι παθος, ο Pellegrini εκτος απο ενας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, τυγχανει της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ αναγνωρισης τοσο απο τους φιλαθλους της Man City οσο και ολου του νησιου: φετος στο εκτος εδρας με την United τον χειροκροτησαν απαντες στο Trafford  και χειροκροτησε τους ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ οπαδους. Για οποιον μπορει να καταλαβει η κοντρα π.χ  City-United οπως και εμας με τους σιχαμενους μπλε (δε γραφω καν το ονομα τους) που παιζουμε σημερα , κανει τα γατακια ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ-ΜΠΑΟΚ να φαινωνται σχολιαροπαιδα.

Φανταζωμαι οτι και στη ΠΑΕ ΑΕΚ υπαρχουν συμβολαια ορισμενου χρονου με παικτες, προπονητες, παραγωντες. Που ειτε ληγουν και ανανεωνωται ειτε ληγουν και ο καθενας τραβαει το δρομο του. Πολλες φορες δε ληγουν καν- παιρνεις ποδι και μια αποζημιωση. Υπαρχει βεβαια και ενα αλλο ΜΟΝΑΔΙΚΟ συμβολαιο: το λεγωμενο και ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ. Αυτο το εχει μονο ενας ειναι εφ’ ορου ζωης και ευτυχως που δεν υπαρχει διαδοχος, να παει οπως το στεμμα στο νησι ας πουμε, και να εχουμε πριγκιπα εις τον αιωνα των αιωνων. Αμεν.

Τι ζητησε λοιπον ο Gus συμφωνα με τις πηγες? Συμβολαιο διετες γι αυτον και το team του, ΠΕΝΤΕ μεταγραφες ενδεκαδας και αναλογες του ΟΣΦΠ σε budget, ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ, καθως και ξεσκαρταρισμα του ροστερ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.  Να μεινω δηλαδη αλλα να κανουμε και καμμια δουλεια, οχι να περναει η ωρα να βγαινουμε 30 ποντους πισω και ξανα-μανα απο την αρχη. Με δοκιμασατε εξι μηνες, με ειδατε σας ειδα. ΑΝ, οσο λετε, σας κανω παμε να το κλεισουμε. Αν δε σας κανω, ομορφα ηταν, ωραια χωρα εχετε θα ερθω για κανα μπανακι αργοτερα, και καλη συνεχεια. ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ?

Επειδη οπως ειπαμε με ξερετε και σας ξερω, και επειδη το συζηταμε απο τον οσφπ και μετα, και μαλιστα βιαζωσασταν τοτε να κλεισουμε, μπορειτε ΠΡΙΝ το ματς με τον Ατρομητο να με ενημερωσετε για την αποφαση σας. ΣΙΓΑ ΤΗ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ. Μετρημενα πραγματα ειναι. Η σας κανω και παμε μαζι για πρωταθλημα ΑΡΑ ΔΙΝΕΤΕ 15ΕΚΚ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ, η δε σας κανω και ερχεται ο επομενος και καντε οτι νομιζετε. Ετσι δουλευουν οι σοβαροι ανθρωποι και ειδικα στο νησι η νοοτροπια στη δουλεια ειναι αυτη και δεν χωραει κουβεντα.

Η ΑΕΚ ΝΟΜΙΖΕ οτι εχει να κανει με ανθρωπακια τυπου Δελλα να του λενε ελα-φυγε, η πηδα στο ενα ποδι και αυτος να ρωταει ποσο ψηλα. Δε παιζουν αυτα σε ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Αμα δε το ξερατε ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ

Εληξε η προθεσμια, απαντηση δε πηρα, αρα δεν με θελετε, αρα βγαινω και λεω το αυτονοητο. Που ειναι το περιεργο? Επειδη δεν εβαλα κυκλους και τετραγωνα και μιλησα μονος μου?  Επειδη εσεις ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ το γυρισατε στο ελληνικο, νταξ μωρε περιμενε, μη αγχωνεσαι, θα τα βρουμε κλπ?

Παμε παρακατω: Κατηγορουνε λεει το Gus οτι ζητησε λεει +4εκκ για 2 χρονια γι αυτον και το team του. Πρωτον ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ. Δε μπορει ενας ανθρωπος που δεχεται να δουλεψει εξι μηνες με 250,000 να ζητα- ειδικα στην Ελλαδα- οκτω φορες πανω τα λεφτα του. Δε σαλταρε ξαφνικα τη δευτερα το βραδυ ισα ισα πο μια χαρα σοβαρος ειναι ολο το διαστημα που περασε στην ομαδα.  Ειπαμε να γραφετε παραμυθια αλλα το ξεφτιλισατε. Τα μισα παιρνει ο Σιλβα στο Gay δηλαδη ουτε αυτος ουτε ο manager του εκαναν τη τυπικη ερευνα αγορας που θελει 5 λεπτα στο ιντερνετ- ακομη και αν υποθεσουμε οτι ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ? Οποτε καλο το μουσι αλλα ο δρακος ειναι οσο το ΟΑΚΑ. Ολο το συγκροτημα οχι μονο το γηπεδο..

Αντε και τα ζητησε λεω εγω. Αντε και ζητησε το Σουαρες, το Γοδιν, τον Αγκουερο και 30 Aston Martin να μεταφερουν τους παικτες στη προπονηση. Αφου οι κυκλοι και τα τετραγωνα μας ενημερωνουν οτι ο εγγυητης δεν αρνηθηκε αλλα ειπε θα το δουμε – ειπαμε το μουσι παει συννεφο- προς τι ο εκνευρισμος? Αμα μπει εμενα ο πωλητης μου και μου πει θελω 10 χιλιαρικα μισθο, εταιρικη Ferrari και 3 μηνες πληρωμενες διακοπες και του πω θα το δουμε!!! τι υποννοω? Γιατι κανονικα πρεπει- αν δεν το πεταξω απο το παραθυρο- να καλεσω τα παιδια με τη ασπρη μπλουζα. Αυτη με τα μακρια μανικια που δενουν απο πισω.

Εχει και αλλο ομως και εδω ειναι το ζουμι: Σε προηγουμενη συναντηση- και αυτο ειναι guarantee- ο Gus ζηταγε εγγυησεις, παικτες κλπ (ολα πλην της αμοιβης του) και ο αλλος, εκστασιασμενος απο τις νικες στα ντερμπυ μιας και η κουβεντα εγινε μετα το βαζελο, ειπε ναι σε ολα. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.  Χωρις ομως να πεσουν ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ αλλα μονο καποια ονοματα προς παραδειγματισμο. Καπου εκει ο manager του Gus πονηρευτηκε μολις εμαθε οτι ξαφνικα ο αλλος αποφασισε το ροστερ Β Εθνικης να το κανει Paris SG. Προφανεστατα και ακριβως επειδη ειναι manager και δε παρασυρεται απο αλλα θεματα παρα μονο οικονομικα, εκανε το πιο απλο.

Ειδε τις οικονομικες καταστασεις, ειδε το προφιλ της εταιρειας και τραβηξε χειροφρενο αλλα κυριλατο: Απο οσο ειπατε στο πελατη μου κυριε εγγυητα θελετε να φερετε 5 παικτες ισαξιους του ΟΣΦΠ η μαλλον καλυτερους για να παρετε το πρωταθλημα. Αυτο σημαινει οτι προτιθεστε να δαπανησετε γυρω στα 10 εκκ ευρω μονο γι αυτο το σκοπο στο επομενο διμηνο, αν λαβουμε υπ οψιν οτι η ομαδα θα πρεπει να ειναι ετοιμη αρχες Ιουλιου. Μαζι με ολα τα υπολοιπα, ροστερ, προπονητες κλπ κλπ το budget- με προχειρους υπολογισμους- θα πρεπει αν παει γυρω στα 20-22 εκκ ευρω απο τα 6,8 που ειναι σημερα δηλαδη μια αυξηση 300%. Αρα απο τη στιγμη που κρινετε οτι ηρθε η στιγμη να γινει κανονικη ομαδα η ΑΕΚ δεν εχετε κανενα προβλημα να πληρωσετε αναλογα προπονητη, team, γυμναστη, προπονητικα κεντρα κλπ κλπ.

SPLENDID! Παμε να το κανουμε. Για να ειμαστε δε και φορτσατοι και να μη το τραβαμε χωρις λογο, να μη υπαρχει και χαλαρωση και να δειξουμε οτι ειμαστε σοβαροι, θα θελαμε το final ok πριν το παιχνιδι κυπελλου. Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα ε?

ΕΚΕΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΛΑ. ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΒΟΥΡΑ? Και κυριως ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Μας στριμωξε ο τυπος χωρις να το καταλαβουμε ειναι δυνατον? Αστο, πουλα τρελλιτσα και βλεπουμε. Ε ΕΙΔΑΜΕ.

Το γνωστο εργο: Το σερβικο σκυλακι να τρεχει 65 χρονων- καλα δε ντρεπεσαι πλεον μεγαλος ανθρωπος να κανεις το butler?- και το Μανωλα να τρεχει με τις πυτζαμες νυχτιατικα να κανει το προπονητη στην ΑΕΚ που σε λιγοτερο απο 20 ωρες εδινε ημιτελικο κυπελλου! Τωρα τι θα ‘προπονησει’ και αυτος,  ο θεος και η ψυχη του..

Ελα τωρα στη θεση του Μπαροχα π.χ που εχει ερθει απο την αλλη ακρη της γης, και βλεπει μια το Γκουαρδελλα, μια ενα ασπρομαλλη για μια βδομαδα, μια το Gus και καπακι τον ιδιο- ωραιο τυπο η αληθεια- ασπρομαλλη να ερχεται νυχτιατικα στο ξενοδοχειο να μας βγαλει λογο.. Ολα αυτα σε 8 μηνες μεσα! Προχτες με πηγατε σε ενα αδειο γηπεδο, χαωδες, που σε πιανει η ψυχη σου,  να παιξω εγω και αλλα 21 παιδακια, επειδη καποιος- απο τον υπεροχο κοσμο μας- ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ καποιον αλλον!  Το ιδιο και σημερα και την επομενη. Θα παιξω αν παω τελικο, παρουσια μαθητων λεει. Καλα πρωταθλημα ειναι αυτο η σχολικη γιορτη?

Και μετα σας πειραζει που εκανα εξοδο για να δω πως ειναι το γηπεδο στη σεντρα? Πλακα μου κανετε? Απο εδω και μπρος να δειτε, εξτρεμ θα παιζω. Μπακο που λεγαμε και πιστιδικαδες στην ενδοξη  Βενεζουελα.

Αυτη ειναι η ΑΕΚ κυριοι. Αυτη ειναι η οργανωση της, αυτα τα στελεχη της. Ετσι αποφασιζει, ετσι κινηται και τιποτε δε θα αλλαξει.  Ενας ΔΕΔΕΣ ειναι μονο, οι αλλοι δε κανουν ουτε για πιτσαρια: αμα τους τη δωσεις θα τη κλεισουν  στο τριμηνο.

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία. Σε κάποιους πλούσιους και δυνατούς όταν λες όχι δεν το αντέχουν! Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή φεύγω από την ομάδα και από αυτό μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στην ομάδα.  Φανταστείτε πως ενώ είπαν και με ανακοινωση μάλιστα πως όποια απόφαση κι αν ληφθεί, αυτή θα γίνει μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κι όμως. Μέσα σε μιάμιση ώρα μας διώχνει. Δείτε πόσο χάλια είναι.

Εμεις ευχαριστουμε Gus. ΝΟΜΙΖΕΣ οτι εχεις να κανεις με ανθρωπους ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ και σε καταλαβαινω, μιας και τους ξερω και τους σεβωμαι απολυτα.

ΥΓ Φυσικα ΞΕΧΑΣΤΕ και τον Σουκουλινι ενα παικτη απο το ροστερ της Man City, καλο χειριστη, καλη πασα, σκυλι γεροδεμενο που ΧΑΛΑΡΑ παιζει ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ στην ΑΕΚ του Ανακογλα. Εκτος αν υπαρχει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ που να νομιζει οτι ο επομενος οχι θα σκεφτει να ενοχλησει,  αλλα εχει ΚΑΝ το τηλεφωνο του Μπεκιρισταιν- πρωην Μπαρτσα νυν Σιτυ γενικου δερβεναγα.

 

‘No one would remember the Good Samaritan if he’d only had good intentions; he had money as well’  

Margaret Thatcher

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Only fools and horses.

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Κοιτα φιλε μου αρκετοι την βρισκουνε με Χρυσανθεμο και Πιατελλα που σκοτωνει με τις σεντρες του τα περιστερια και ηδονιζονται να κλαινε καθε τελος της σεζον για τους 30 βαθμους που τους εκλεψε ο Μαριδακης που δεν αφησε την αρμαδα των 160 χιλιαδων ευρω να τα σαρωσει ολα. Τι Πογιετ και Σουκουλινι και οργανωση τους λες τωρα μωρε αυτα τους φαινονται λιγο κουτοφραγκικα, 22 χρονια αμα τρως σκατα τα συνηθιζεις και σου αρεσουνε δεν θες χαβιαρια.Ασε που ο ελληνας την λατρευει την μιζερια.

  2. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στόν Κ.ΠΟΓΙΕΤ
    (Πήρα με τη σειρά τά άρθρα ,καί άφηνω αντιγραφή το ίδιο σχόλιο )

    Eάν καί όχι προσωπολάτρης στόν Πογιετ αναγνωρίζω ότι ξετρελάθηκα με τη πάρτι του.( έχει καί αυτό τό κυριλέ όλα τα σφάζω όλα τά μαχαιρώνω ) .
    Μάλλον χρόνιας ασοβαρότητας στελεχών στήν ομάδα
    Ο ξερακιανός Ουρουγουανός
    αναγνώρισε καί μόνταρε αυτά τα όποια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και από τη μύγα ξύγκι έκανε & δείξαμε κάτι σάν ομάδα ,λυπούμε αναμένοντας μέχρι τόν επόμενο
    (φοβάμαι βάθος χρόνου)
    Ευχόμενος σε αυτόν κάθε μακροημέρευση καί κάθε επιτυχία με υγεία στόν επόμενο σταθμό του .