ΓΙΑΤΙ “ΕΔΙΩΞΑΝ” ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ;

Τεσσεράμιση εκατομμύρια γιούρο! Αν είναι δυνατόν. Και για κλειστό συμβόλαιο 2 ετών για ολοκληρη την “ομάδα” Πογιέτ! Δυο φορές “αν είναι δυνατόν”! Τρελάθήκατε μωρέ! Που πάτε; Πάτε σε ραντεβού με τον Μελισσσανίδη και με τέτοια ποσα περιμένετε να “επιβιώσετε”;

Να του λέγατε πόσα θα του δώσετε,μάλιστα. Να του πείτε, πόσα θα λάβει από σας για την συνεργασία σας στο μέλλον,μάλιστα. Να του δείχνατε ένα πλάνο που να λέει πόσα θα …εξοικονομίσει από την σχέση σας μαζί του, τότε ναι. Το καταλαβάινω. Αλλά πάτε και σεις με πλάνα λέει και σχέδια και αεροπλάνα και χαρτιά και στατιστικές και γραφήματα,αιτούμενοι…εκατομμύρια ευρώ; Τι μαλακίες είναι αυτές; Υπαρχει ποτέ περίπτωση ο συγγκεκριμένος “απλος φίλος της ομάδας” να δώσει  τέτοια λεφτά; Εχετε δει οπαδό να σκάει τόσα λεφτά;

Ποιος ο  λόγος της “βίαιης”  απομάκρυνσης-αποπομπής του Πογιέτ; Η αφορμή είναι η “ηθική βλάβη” του αβλαβούς “εγγυητού”. Αιτία  είναι τα τεσσεράμιση εκατομμύρια και το 2ετες συμβολαιο, οι “απαράδεκτοι όροι” κατά “Ωρα για σπορ”. Και κατεπέκταση  κύριος λόγος  του “απότομου” διαζυγίου της συνεργασίας  μεταξύ Μελισσανιδη και “ομάδας Πογιέτ”, είναι πως ο σκοπός αυτής επετεύχθει. Και δεν χρειάζεται να μας κατσικωθεί και στην πλάτη με βαριά συμβόλαια (πράγμα που σημάνει αυτόματα πως αδυνατίζει και η επιρροή,ξεδοντιάζεται δηλαδή η “στοά” των Σέρβων εκει μέσα).

(Εδώ διαφωνώ σε κάτι με τον Steven: Το Σέρβικο λόμπυ” δεν την “έκανε” εν ανγνοία του Μελισσανιδη,αλλά λειτουργεί με εντολές του. Δεν μπορώ να φανταστώ π.χ. πως ο Ραν-ταν πλαν έκανε ταξίδια για μεταγγραφές χωρίς το ο.κ. του “εγγυητού”. Πήρε τη βαλίτσα του και αναχώρησε ο Μιλο; Δεν έχει αφεντικό; Δεν πήρε άδεια; Και αν την πήρε, πως την πήρε χωρίς να ερωτηθεί για το περιεχόμενο των ταξιδιών-μεταγραφικών στόχων ο  Πογιέτ; Εθεωρήτω ήδη φευγάτος; ή θεωρούσαν πως θα λουστεί τις όποιες επιλογές των “-ιτς”.; Χτυπήματα στο “μαλακό υπογάστριο”.

Αρα λοιπόν, είναι πιστεύω αφελές το ότι ο δουλοπρεπής Μπαγεβιτς λειτουργεί πίσω από την πλάτη του Μελισσανιδη. Και πολύ περισσότερο ο άχρωμος και άοσμος Μιλοβάνοβιτς έκανε σαμποτάζ στο “μεγάλο όραμα” (κατά Κετσετζόγλου) του Μελισσανίδη και του “στέρησε” τον Πογιέτ. Δεν γίνονται πιστευτά αυτά.  Εκδούλευση κάνουν ” οι άνθρωποι του προέδρου”.Φυσικά, για να υπάρξουν και οι κατάλληλες και απαράιτητες καρατομίσεις,για το θεαθήναι,θα φαγωθεί κάποιος από το “λόμπυ”. Φυσικά οχι ο “παππούς”. Συνήθως ο κλήρος πέφτει στον πιο νέο. Τέλος ο “Τζέιμς Μποντ”. “Never say Never”.

Οντως,ξέρει από μπάλα ο Μελισσανίδης. Και ξέρει να κάνει “διορθωτικές κινήσεις” στην πορεία, όταν το πράγμα “ξεφεύγει”.(ότι και αν σημαίνει αυτό)

Το -φτηνό-στοίχημα Δέλλα,είδε και αποείδε πως δεν έβγαινε. Και με τον φόβο πως το πράγμα θα “ξεφύγει” και θα χαθεί το πλασάρισμα στα Ευρωπαικά εισητήρια, ΣΤΟΧΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΙΘΕΜΕΝΟΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ  ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΚΟΤΑΡΕΣ,τότε αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός προπονητή  για να “σφίξουν” λίγο τα γάλατα.

Με την “βελούδινη” παραπομπή του Δέλλα στον Ατρόμητο και την πρόσληψη ενός “αυστηρού” προπονητή όπως του Πογιέτ, ο Μελισσανιδης εξασφάλιζε κατά μεγάλο μέρος την επίτευξη του εν λόγο στόχου. Τα 4-5 εκατομμύρια της Ευρωπαικής εξόδου, ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Μη περιμένει κανεις πλάνα,αεροπλάνα και σχέδια. Ο άνθρωπος είναι μονος του,παρέα με μια αυλή που του παρέχει σιγουριά και όλοι μαζί περνάνε την ώρα τους στον καφενέ “ΑΕΚ”. Τϊποτα παραπέρα. Σχέδια,πλάνα και επενδύσεις σημαίνει λεφτά. Χρήμα. Και εδω δεν είναι πετρέλαια, όπου χρηματοδοτούν άλλοι και κάνει φιγούρα ο Μήτσος. Εδώ πρέπει να χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο δηλώσας “εγγυητής”,αφού δεν υπάρχει άλλος μέτοχος (με εύλογη οικονομική επιφάνεια εννοώ). Οπότε θα πάμε με “πετραδάκι-πετραδάκι”, με ψωμί και κρεμύδι. Η γυφτιά σε όλο της το μεγαλείο.

Απαξ  και ο στόχος λοιπόν των  5 μυρίων του Γιουρόπα “κλείδωσε”, άρχισε η αποδόμηση του “ακριβού” Πογιέτ. Εαν η ομάδα πήγαινε “τραίνο” ως το τέλος,εύλογο είναι πως θα υπήρχαν ελάχιστοι λόγοι ικανοί να δικαιολογήσουν την απομάκρυσνη του Πογιέτ. Πως διώχνεις κάποιον “σούπερ επιτυχημένο”; Γιατί δεν του δίνεις τα λεφτά που ζητά,αφού ειναι δοκιμασμένος; Γιατί κακέ Μελισσανιδη δεν κρατάς έναν άξιο προπονητή; Τσιγκούνη;

Οπως αντιλαμβάνεστε, θα ήταν αρκετά δύσκολο. Επρεπε να “αποψιλωθεί” ο Ουρουγουανός. Από όταν “έδεσε”  το Ευρωπαικό εισητήριο, ο Πογιέτ είχε τελειώσει. Τα υπόλοιπα περί “ηθικής βλάβης”, είναι για την παραλιακή.

Ο τρόπος γνωστός: Πριόνισμα εκ των έσω. Να υπάρξουν “ελεγχόμενες εκρήξεις” με βαθμολογικές απώλειες (εδώ ο ρόλος  των καράβλαχων Ελλήνων παικτών του ρόστερ είναι καταλυτικός. Σύμπραξη Σέρβικου λόμπυ και αγράμματων και ατάλαντων παικτάκων του ρόστερ. Δεν ξέρω τι ειναι χειρότερο. Η φτώχια που μας δέρνει, η ο κομπλεξισμός των “στρατευμένων”. Η ομάδα έχει “μπαχαλάκιδες” και εκτός και  εντός του αγωνιστικού χώρου. Δεν γλυτώνουμε με τίποτα λέμε.)

Πιθανόν η  πρώιμη “κλωτσιά” στον Πογιέτ να επισπεύστηκε με την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλου Ελλάδος. Αν έμεναν μονο τα “play-off” ως το τέλος της σεζόν, ίσως και με τον Πογιέτ να χώριζε “βελουδινα” ο Μελισσανιδης. “Καλά τα πήγες, ειχαμε μια κάμψη στο τέλος,στους τελευταίους αγώνες (sic) ευχαριστώ για την συνεργασία,αλλά χαίρεται.”

Ελα όμως που έσκασε το Κύπελο ξανά. Και  οι δύο αγώνες με τον Ατρόμητο και ο δυνητικός αγών με τον Ολυμπιακό στον τελικό. Οπότε τα  “κόζα” αλλάζουν”. Η ομάς χρειάζεται “ηλεκτροσόκ” ώστε οι Μάνταλοι  να”ξαναβρουν” τον εαυτό τους.  Πως να τους πείσεις με τον ίδιο προπονητή να  αρχίσουν να “ξαναμαθαίνουν” τα βασικά της μπάλας; Δύσκολο.

Και εβρέθει “λύση”. Τρία γκολ (sic) από τον Κομπότη, “ντου” των γνωστών-αγνώστων “αλληλέγγυων” στο ξενοδοχείο, ένα “στημένο” ραντεβού με τον Μάτα, κάποιες “στραβες” ανακοινώσεις στα ηλεκτρονικά μέσα, και ένα πρωτοσέλιδο που εξιστορεί έναν προαναγγελθέντα θάνατο (ωρα για σπορ).

Και το ερώτημα είναι εύλογο: Καλά, ο προπονητής και ο μάνατζερ είναι προπέτες και αχάριστοι και θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην ομάδα με τις  “εξωφρενικές” απαιτήσεις τους. Εκείνη η ΑΕΚ γιατί δέχθηκε να γίνει ραντεβού παραμονές του αγώνα με τον Ατρόμητο; Τους εκβίασε ο μάνατζερ; Οχι βέβαια. Και μάλιστα ραντεβού με αποκλειστικό θέμα το …οικονομικό. Αρα εκ των πραγματων ρίξη και ανατροπή. Πας σε ραντεβού με τον Μελισσανίδη για λεφτά και περιμένεις κάτι; Μονο οι “απευθείας” έχουν τύχη. Ενας προπονητής ας πούμε, η ενας παίκτης, όταν πηγάινει μονος του στα γραφεία του “τρομοκράτη”, βγαίνει σε πέντε λεπτα. “Συμφωνήσαμε”. Ε, βέβαια.

Οταν μπαινει μάνατζερ, και μάλιστα εκπρόσωπος “Αγγλοτραφούς” προπονητή,τότε τα πράγματα βαίνουν προς αδιέξοδο. Μονο που στην προκειμένη περίπτωση το “αδιέξοδο” ήταν σχεδιασμένο και προδιαγεγραμμένο,από πλευράς ΑΕΚ.

Και έτσι λοιπόν, “από δω παν κι’ άλλοι”. Αλλος ένας που ένοιωσε τί θα πει “συνεργάζομαι με τον Μελισσανιδη”. Σημαίνει πως υπογράφω την μελλοντική επαγγελματική μου αποτυχία και- ενίοτε- την θανατική μου καταδίκη. Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν “επιβιώσει” από χειραψίες που αντάλλαξαν με τον ” μεγιστάνα-Μιτσούκο”. Αλλοι βρίσκονται στη φυλακή, άλλοι απένταροι και με χρέη,αλλοι είναι ήδη στο χώμα και “βλέπουν” τα ραδίκια ανάποδα.

Αυτός είναι ο “Μουρίνιο του επιχειρείν”. Σε χώνει στο πλάνο, τρέχεις, σκοτώνεσαι, και στο τέλος αυτός  αποχωρεί με το “μαρούλι” και την  επιτυχία και εσύ έχεις απομείνει άδειο κέλυφος. Συντρίμια αφήνει όπου περνάει. Οπως ο Ζοζέ.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν ψοφάνε  όλοι δίπλα του. Υπάρχουν και άνθρωποι με γερή κράση που έχουν αντέξει  κοντά  του για δεκαετίες. Αλήθεια! Π.χ. ο  Μπάγεβιτς,έχει επιβιώσει, παρ όλη την μακροχρόνια σχέση του με τον “μαστροχαλαστή” Μελισσανίδη. Το γιατί,είναι πολύπλοκο να το εξηγήσουμε τώρα,αλλά και μάλλον αυτονόητο.  Α,είναι και η Αρκάδη. Αυτή επιβιώνει ακόμα, γιατί παίρνει “ζωές” από τον Σέρβο δράκουλα που υπηρετεί. Είναι κάτι σαν ένας θηλυκός “Ρένφιλντ” του Κομη.

Συμπέρασμα: Οσο θα υπάρχει ο πραιτωριανός εκατόνταρχος Σέρβος και το σκυλολόι του,δεν θα δούμε προκοπή. Μη περιμένετε “σχέδια τριετίας” και “πενταετίας”. Ο δε επόμενος προπονητής,-πιθανόν  εκ της Ιβηρικής,- “βολικός” φτηνός και αναλώσιμος.

Τώρα θα μου πεις, δηλαδή ο λόγος που δεν επενδύει ο Μελισσανιδης είναι ο …Μπάγεβτις και η αυλή εν γένει; Οχι. Είναι η καλύτερη όμως δικαιολογία για να μην “αναγκαστεί” εκ των πραγμάτων να βάλει το χέρι στην τσέπη. Γι αυτό και τους έχει άκομα κοντά του. Στην ουσία μπορεί και να τους σιχαίνεται. Αλλά  σάμπως είναι οι μόνοι που αναγκάζετε υποχρεωτικά να συγχνωτίζεται για λόγους …οικονομίας; Η μήπως είναι ο μόνος που έχει γύρω του αυλή με ασβούς και βρωμούσες, για να μη πλησιάζει κανείς;  Αναγκαίοι. Αυτά κάνει η ανασφάλεια και το κοινωνικά ταξικό κόμπλεξ  ενός “αρχοντοχωριάτη”. Οσα και να γράφει η φορολογική δήλωση, θα παραμείνει θαμώνας καφενείου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΓΙΑΤΙ “ΕΔΙΩΞΑΝ” ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ;

  1. Ο/Η Panagiotis λέει:

    Πολύ σωστό το άρθρο. Είναι φανερό πως ο παντοφλοεπενδυτής δεν θέλει να δώσει δεκάρα τσακιστή ενώ ακόμα και για το γήπεδο είμαι απαισιόδοξος από τη σημερινή του δήλωση, που ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει. Η ΑΕΚ βαδίζει σε άσχημα μονοπάτια, όραμα δεν υπάρχει και όσο υπάρχει η αρχιγκρανκάσα Μπάγεβιτς, η ομάδα που αγαπάμε, δεν θα δει προκοπή. Πρέπει να πέσουν λεφτά στην ομάδα, κάτι που είχε πει κι ο ίδιος ο Μελισσανίδης το 2009 και σας παραθέτω και σχετικό λινκ.

    http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/179539

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Panagioti: Νομίζω πως ο χρόνος έχει στενέψει. Αρα θα πρέπει να γίνουν πράξεις. Τρία χρόνια “υπομονή” και “βασιλικός στη γλάστρα” είναι αρκετά. Η θα παρθούν αποφάσεις γερές και θα γίνουν τομές,ή που θα καταντήσει η ΑΕΚ το γηροκομείο των “ελεφάντων”.