EXIT

O τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Στις “άμεσες εξόδους”, πρωτίστως- ως ΑΕΚτζίδες-μας ενδιαφέρει ο -εδώ και καιρό προαναγγελθείς- ποδοσφαιρικός “θάνατος” του Μαρινάκη,με το “Fataulexit”  βρίσκεται “ante portas”, (ή”ante gamisou”).

“Βόμβα” λέει “στα θεμέλια της Ευρώπης” το αποτέλεσμα. Βόμβα στα μπάζα γιατί να βάλει κανεις; Δεν καταλαβάινω.

“δυσάρεστο”. είπε ο καρότσης. “απογοήτευση” είπε ο Γκάμπριελ. “κρίμα”. είπε η Μέρκελ. “ελπίζω να κοιμάμαι,δεν είναι αλήθεια” είπε ο Φινλανδός. “κίνδυνος” αποπνέεται”.  Ως “ατύχημα” εκλαμβάνεται το αποτέλεσμα του δημοψιφήσματος. Ουδείς λαμβάνει υπ’όψην του την γνώμη του κόσμου.Χεσμένο τον έχουν.

Τι το ρωτάνε το πόπολο τελικά; Τι χρειάζεται,αφού παράγει “ατυχήματα” και μπλοκάρουν τα διορατικά σχέδια των “σωτήρων” τους; Να πάψουν να ερωτώνται οι “δούλοι”. Ούτως ή άλλως,πουθενά δεν λειτουργεί πραγματικά η Δημοκρατία. Λειτουργεί επιγραμματικά και συμβολικά μόνο το λεγόμενο “democracy”. Τι απέμεινε; οι κάθε 4 χρόνια εκλογές. Να τις κόψουν,να μην έχουμε “απογοητέυσεις” και “κινδύνους”.

Τελειώνει λοιπον και ο Κάμερον- ο τύπος που έβαζε το  καβλί του σε κεφαλές γουρουνιών κατά την διάρκεια κάποιων τελετών-εορτασμών, στις οποίες κατά το παρελθόν συμμετείχε. Οταν προμοτάρεις το remain με τον Μπέκαμ και τον “Τζέιμς Μποντ”,αυτά παθαίνεις. Το έκαναν και εδώ με τον Ρουβά οι του “Ναι” και τα είδαμε τα χαίρια τους. Επρεπε να κάνει σημάια ένα ζητιάνο. Εναν άνεργο. Που να ζητοκραυγάζει “remain in E.U, for a better (after) life”

Τα “κανόνια” βαράνε και στην μορφολογία του λεγόμενου “Ηνωμένου Βασιλείου”, με την Σκωτία και την Β. Ιρλανδία από τη μία και την Βρετανια  κια την Ουαλία από την άλλη. Ο κατακερματισμός, είναι ένας τρόπος διαχείρησης.

Και αφού λακάνε οι Αγγλοι, με τους Γάλλους του καρτουνίστα οκνηρού και ράθιμου Ολαντ να είναι παρακολουθητές-ακόλουθοι της Γερμανικής επικυριαρχίας, οι τελευταίοι πλέον είναι χωρίς αντίπαλο βασικά και θα αλωνίζουν με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία από ότι αλώνιζαν ως σήμερα. Φυσικά με φόρα, πάνε κατά πάνω στον τοίχο και αυτοί,αλλά δεν θα την πληρώσουν οι “σχεδιαστές” του Ευρωπαικού ολοκαυτώματος,δηλαδή σε ατομικό επίπεδο οι Μερκελ-Σόιμπλε κλπ, αλλά ο κοσμάκης, που κατόπιν θα τους πάρει με τις πέτρες. Αλλά άντε να τους βρει,αφού είτε θα έχουν πεθάνει,είτε θα ζουν με τα “κλοπιμαία” τους σε κάποια θωρακισμένη βίλα. Αιντε θύμα,άιντε ψώνιο.

Μια βασική διαφορά ανάμεσα ανάμεσα σε σοβαρές και ισχυρές χώρες όπως η Αγγλία, και σε χώρες καραγκιοζομπερτνέδες, όπως η Ελλάδα,είναι πως έγιναν εκατέρωθεν δημοψηφίσματα,αλλά μόνο στην πρώτη έγινε σεβαστό το απότέλεσμα του,σε αντίθεση με  εδώ, όπου ζούμε για αιώνες ανάμεσα στο “ήξεις αφήξεις”,δηλαδή στον ραγιαδισμό. Και έτσι το 68% του “όχι” έγινε “remain”.

Τι σημάινει βασικά,εμπορικά-οικονομικά αυτή η απόφαση,τόσο για την Αγγλία,όσο και για τις χώρες-βαγόνια της Ε.Ε; Δεν ξέρω, ειδικός δεν είμαι. Ουτως ή άλλως,θα πάρει μερικά χρόνια να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πράγμα που σημαίνει πως δεν μιλάμε για “αιφνίδια” κατάσταση,αλλά για διαχειρίσημη.

Γενικά πάντως, όταν ακόμα και σε  χώρες που οδηγούν την Ευρωπαική κούρσα, όπως η Αγγλία, βγαίνουν ποσοστά υπέρ της αποχώρησης από τον “συνεταιρισμό”, (φυσικά για τις χώρες του Νότου δεν το κουβεντιάζουμε) τότε τί μένει; Οι γνωστοί “ένοχοι” του Β Π. Πολέμου: Γερμανία (κυρίως) και  οι τρεις της “Be-Ne-Lux”. Γνωστά πράγματα, ξαναζεσταμένα φαγητά. Οποτε “πρωταγωνιστεί” στην Ευρώπη αυτό το “κουαρτέτο”,την παίρνει ο διάολος.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να αρκεστούν στην οικονομική καταστροφή της αυτή τη φορά. Ε, όσο και να πεις,είναι και αυτό μια βελτίωση. Αλλο να αργοζείς στα σκουπίδια,στις ουρές και στα ράτζα αναμένοντας επιδόματα και κούτες με τρόφημα και άλλο να σε τρυπάνε ξιφολόγχες, να σε γαζώνουν μυδραλιοβόλα και να περνανε από πάνω σου ερπυστριες.  Είναι μια “κατάκτηση” Ευρωπαική αυτό. Καταγράφηκε.

Υ.Γ: Αν θεωρείται μορφή έκφρασης  ακράιου εθνικισμού, οι αποσχήσεις και οι αποχωρίσεις από την Ε.Ε,τότε άνετα μπορουμε να συνάγουμε πως είναι “αριστερή πολιτική” αυτή στην οποίαν εμμένουν οι Σόιμπλε, οι Μέρκελ,οι Ντάισελπμπλουμ και οι Γιούνκερ, οι οποιο κρατάνε σε οικονομική φυλακή τα μέλη-θύματα. Ποιος θέλει άλλωστε τα κράτη-εθνη; Κανεις. Ουτε οι “κομουνιστές” ,ούτε οι “καπιτάλες”. Ποιοι τα θέλουν; Μόνοι οι λαοί που διαμένουν εντος των κρατών αυτών. Αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς. Λεπτομέριες.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to EXIT

  1. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Πάντως οι Άγγλοι ηδη έχουν μαζέψει 700.000 υπογραφές για επανάληψη του Δ/Ψ
    Και αρκετοί τώρα συνειδητοποιούν τι έκαναν.
    Την πρώτη μέρα έχασαν 350δις $ και έχει συνέχεια. Η στερλίνα έκανε αρνητικό ρεκόρ 30ετίας.
    Το δρόμο τους θα τον βρούνε, διότι είναι μεγάλη χώρα με δυνατή οικονομία.
    Ούτε κλειστές τράπεζες έχουν ούτε Capital controls ούτε μνημόνια.
    Στην Ελλάδα ευτυχώς έκανε κωλοτούμπα ο Τσίπρας, αλλιώς θα ζούσαμε ιστορικές στιγμές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.