Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ

Κέφι που τόχω, ε; Μέσα στο γενικό μπάχαλο, να θέλω να κάνω ακτινογραφίες του πρωταθλήματος. Τι να κάνουμε; Ακόμα και στην κατοχή, η ζωή συνεχίστηκε. Ακόμα κι όταν συλλαμβάνουν φορτία με ναρκωτικά και κάποιοι απειλούνται με αιώνες φυλακής, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την δουλειά. Μια δουλειά, που μπορεί και να οδηγήσει και σε τηλεοπτικές άδειες, όπως είπε και ο έγκριτος Χρυσόγονος. Χωρίς βέβαια να εξηγεί, αλλά αν εξηγούσε, δεν θα ήταν και Σύριζα. Ούτε βέβαια και ΝΔ. Ίσως ήταν σαν αριστερός, στο ΚΚΕ.

Έγινε όμως κλήρωση πρωταθλήματος. Που δεν καλύφθηκε από την Νόβα. Τι να κάνουμε τώρα; Χάσανε τα παλληκάρια την ευκαιρία να δούνε το μουνί κάποιας βιζιτούς. Το ποιός έχασε φυσικά σε τηλεθέαση, είναι νομίζω πασιφανές. Το ποιός θα χάσει, βάσει της απειλής της συνδρομητικής τηλεόρασης, είναι επίσης γνωστό : Η Φόρθνετ. Φυσικά και δεν το λέει. Το λέω εγώ βάσει των οικονομικώντης στοιχείων. Οπότε σωστά οι παράγοντες της λίγδας, απλά την γράψανε στα αρχίδια τους.

Φυσικά στις κληρώσεις, έχουμε την πάγια δημοσιογραφική θέση : Όλοι θα παίξουν με όλους. Μην μου λέτε ρε παιδιά. Πράγματι κάποιοι στο παρελθόν παίξανε με την Νίκη Βόλου ή με τον ΟΦΗ, και χάσανε βαθμούς. Κάποιοι άλλοι όμως δεν παίξανε, κι απλά κερδίσανε βαθμούς. Το οτι οι εταιρείες αυτές σκάσανε στην πορεία, ουδόλως επιρρέασε την βαθμολογία για επιστροφή βαθμών και τα λοιπά. Που αν δεχτούμε οτι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, μπορεί και να σκάσανε επίτηδες. Τρέχει κάτι;

Όχι βέβαια. Είπαμε την μπαρούφα οτι όλοι θα παίξουν με όλους, και καθαρίσαμε και πάμε στην πλατεία να φάμε κανά σουβλάκι τζάμπα, κερασμένο από τον Μπέο. Λάθος κύριοι. Η κλήρωση έχει τεράστια σημασία. Ειδικά στην Ελλάδα. Που οι ομάδες δεν παίζουν για να κονομήσουν οι ίδιες, αλλά για να κονομήσει ο τύπος που τις ανέβασε, να ρίξει ένα κόκκαλο εκεί πέρα, και να κοντράρουν τον ανταγωνιστή του μυστικού χρηματοδότη τους, μπας και πάρει αυτός την ευρωπαϊκή επιχορήγηση.

Άρα παίζουν όλοι με όλους, αλλά παίζει ρόλο σε ποιό μπλοκ βρίσκεται η ομάδα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή – ναι αλλάζουν οι πιστοί – , πότε βρίσκεις την ομάδα αυτήν στο πρωτάθλημα – όρα Ζωσιμάδες με το τερέν σαν γυαλί -, και φυσικά πόσο σακατεμμένο βρίσκεις τον αντίπαλο βάσει αλληλουχίας προγράμματος. Βάσει αγωνσυιστικών διακοπών, βάσει καιρικών συνθηκών, βάσει ανακατέμματος ντόπιων και ξένων υποχρεώσεων.

Η σύγκριση που επειχειρώ, είναι πάντα με βάση το περσινό πρωτάθλημα, στο οποίο η ΑΕΚ απέτυχε παταγωδώς. Οπότε στην θεωρητική φάση, θα ταιριάξω την Κομοτηνή με την Λάρισα και την Καλλονή με την Κέρκυρα. Είτε βάσει αποστάσεων και δυσκολιών μετακίνησης, είτε βάσει μπλοκ που ανήκαν, κάπου κοντά πέφτουμε. Επίσης στις παραδοχές του μοντέλου μας, δεν μας πολυαπασχολούν τα ντέρμπυ, όπως και γινότανε και παλιά στην πρώτη ομάδα του Μπάγιεβιτς. Το οτι τα παίζουμε έξω στον πρώτο γύρο, πρώτον μοιάζει με πέρσι – άρα καλύτερες συγκρίσεις – αλλά και δεύτερον, και να τα χάσουμε δεν τρέχει κάι κάτι αφού υπάρχει το πιθανό ρεφάρισμα με νίκες στο δεύτερο μισό, ενώ παίζει πάντα οτι αν πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα από πέρσι στο πρώτο μισό, έχεις μεγαλύτερο αβαντάζ.  Ό,τι όμως και να κάνεις, το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται από τα ντέρμπυ.

Κοιτώντας λοιπόν το πρόγραμμα, θεωρώ μειονέκτημα οτι παίζουμε μέσα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η τελευταία αγωνιστική οφείλει να είναι έξω, αφού ποτέ δεν χάνεις στην Ελλάδα από ομάδα αδιάφορη, η οποία είναι ευάλωτη ποικιλοτρόπως. Μιλάω για επαρχιακή ομάδα. Όπως αδιάφορο είναι αν παίζεις ντέρμπυ την πρώτη αγωνιστική εκτός έδρς. Όπως σημαντικότατο είναι οτι παίζουμε μέσα, στην πρεμιέρα. Η ομάδα πατάει κάπως στα πόδια της και σκέφτεται χωρίς πίεση με το καλημέρα.

Σίγουρα θέλουμε βελτίωση στις περσινές γκέλες, που ήταν πάμπολλες. Τα ντέρμπυ και να μην τα πάρεις, αν φέρνεις ισοπαλίες, κρατάς τις ισορροπίες και τις διαφορές. Πράματα που θα είναι ορατά, με το καλημέρα. Μέχρι το τηγάνι την έκτη αγωνιστική. Δεν μιλάω για το απόλυτο, αλλά συζητώ για τουλάχιστον 13 βαθμούς. Φυσικά στην επόμενη τριάδα, θα ξέρουμε τι δίχτυα έχουμε. Εκεί που ζητάω από έξι μέχρι επτά βαθμούς. Κι εκεί, που κι αν δεν υπάρχουν οι βαθμοί αυτοί, θα δούμε τηνη απόδοση, αλλά και την δίψα.

Η επόμενη τριάδα είναι επίσης αποφασιστική, αλλά με ένα τετράποντο, το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία τετράδα, που ζητάμε καθαρά το απόλυτο. Οι αντίπαλοι δεν λένε και τίποτα, και θεωρητικά, εκεί δείχνεις τα δόντια σου, αν η κούρσα είναι κοντινή. Τι ζητάμε λοιπόν; Τίποτα το σπουδαίο. 35 με 36 βαθμούς. Πέρσι στον πρώτο γύρο είχαμε 27 βαθμούς.

Όταν τουμπάρεις το πρόγραμμα, και δεχόμενος οτι όλοι συνεχίζουν με την ίδια κατάσταση – αδύνατον αφού θα υπάρξουν και οι εκλογές της ΕΠΟ – μιλάμε για το απόλυτο στην πρώτη πεντάδα των αγώνων, μια στατιστική ισοπαλία με τον γάβρο, και σχεδόν με το σίγουρο μέχρι το τέλος. Υπεραισιόδοξο; Σίγουρα, αλλά ας μου πει κάποιος ποιός βγαίνει στην κόντρα, πλην της αλογοτροφής. Δηλαδή γκέλες δεν θα υπάρξουν; Φυσικά, όπως υπήρχαν στην παλιά υπερομάδα. Πού θα γίνουν δεν ξέρω, αλλά υπολογίζω από τους 45 βαθμούς, να υπάρχει το ίδιο με τον πρώτο γύρο. Ήτοι, αλλους 35 βαθμούς. Σύνολο, 70 βαθμοί.

23% βελτίωση λοιπόν σε βαθμούς, που δεν αρκούν για το πρωτάθλημα βέβαια. Όμως αντικατοπτρίζουν την άνοδο του budget, την ίδια ώρα που το budget του πρωταθλητή, πέφτει κατά 50%. Που δεν είναι είναι υποχρεωτικός κατοπτρισμός σε βαθμούς, αλλά αν πάρουμε σαν δεδομένο το μισό, τότε μιλάμε για διαφορές, της τάξης δυό βαθμών. Κάτι μεταξύ 65 και 72 βαθμών, για το νέο πρωταθλητή. Εκεί θα κυμανθεί, και οι πρώτες ομάδες θα είναι σε διαφορά 2- 4 βαθμούς. Καθείστε λοιπόν κι απολαύστε, χωρίς να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας την χαρά του ποδοσφαίρου, τα βουλεύματα ή τις δηλώσεις του Χρυσόγονου για Εσκομπάρ.  Τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο, όπως μας λένε οι Σπυρόπουλοι.

Υγ. Για την Ευρώπη, εγώ δεν θα ασχολιόμουνα. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη το πρωτάθλημα και τίποτε άλλο. Για να πας εκεί, θέλεις βήματα σταθερά και να πατάς καλά στην χώρα σου. Τα τρία μύρια, δεν λένε σε κανέναν τίποτα. Η Ευρώπη μιλάει μόνο στους καρμοίρηδες δημοσιογράφους, που θα τρώγανε κι ένα τζάμπα σάντουιτς στην πιάτσα ντε λα κόλο. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει καμιά χρονιά ακόμα. Όταν η εταιρεία θα έχει στελεχωθεί, κι όταν θα φύγει κι ο τελευταίος Ραν Ταν Πλαν, μαζί φυσικά με την οργάνωση. Νομίζω οτι ο Μελισσανίδης το ξέρει. Εξ άλλου αν δεν το ήξερε, μάλλον δεν θα έκανε προσθήκες της τελευταίας στιγμής, που θα αποδώσουν τον Οκτώβριο. Γιατί δεν το είπε; Γιατί να το πει; Τι θα κέρδιζε; Καμιά χιλιάδα διαρκείας; Ε, σε αυτόν τον τομέα, όπως και να το κάνουμε, μάλλον πιο έξυπνος από το πόπολο είναι. Άφησε να αιωρείται το θέμα, όλοι οι υφιστάμενοι μιλήσανε για πρωτάθλημα και κανείς για Ευρώπη. Φυσικά καταλαβαίνω τον Αεκτζή. Θέλει τα πάντα. Άμα τα θέλει όμως, ας επενδύσει στην αγάπη του.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φυσικά παίζει ρόλο και η ψυχολογία στον ποδοσφαιριστή και στην ομάδα γενικά. Αλλιώς να ξεκινήσεις με τρεις τέσσερις νίκες κι αλλιώς με ήττες.
    Πάντως αν έχεις καλή ομάδα δεν σε φοβίζουν οι κληρώσεις όπως και να σου κάτσουν ή όπως και να τις ”ζυμώσουν”
    Το ζητούμενο στην ομάδα μας είναι να αποδεχτούν οι παίχτες κλειδιά τον Τιμούρ ως προπονητή και να μην αρχίσουν τα δικά τους, βλέπε Μάνδαλο πέρυσι επί Πογιέτ.
    Συν, να μας βγουν οι νέοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος ειδικά ο CB και ο CF
    Για διαιτησίες και ΕΠΟ τα φροντίζει ο Μελλ

  2. Ο/Η netrino λέει:

    ‘Αψογος, βέβαια η ιστορία έχει δείξει πως όσες ομάδες αποτυγχάνουν καλοκαίρι
    στα Ευρωπαικά ματς δεν κάνουν στη συνέχεια (κυρίως για ψυχολογικούς λόγους)
    καλό πρωτάθλημα.Οι Γάλλοι εχουν αξιοπρεπέστατη ομάδα και ενας αποκλεισμός μπορεί να μην επηρεάσει γιατί έτσι κ αλλιώς δεν είμαστε φαβορί.Σημασία θα έχει ο τρόπος αποκλεισμού.Μη διασυρθούμε δηλαδή και να το πολεμήσουμε

  3. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Για το πόσο μαλακία σχεδιασμός γίνονταν τις περασμένες χρονιές παράδειγμα είναι ο ποδοσφαιριστής Ζόριτς. Να είσαι ομάδα που θα παίξει Ευρώπη και οι μεταγραφές σου να εξαρτώνται από το αν θα δεχτεί ένα κωλόπαιδο με συμβόλαιο παρακαλώ ,υπάλληλος σου είναι με άλλα λόγια, να πάει να παίξει δανεικός ώστε να εκτιμήσει η ομάδα καλύτερα αν είναι γίδι ή ταλεντάκι που χλωμό το βλέπω. Μας εκβιάζει κιόλας που αν ήταν στην ομάδα του Εσκομπάρ τώρα θα έπαιζε μπάλα στον Κισσαμικό

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΧΑΡΗΣ

    1) O Zoric ΔΕΝ ειναι ποδοσφαιρηστης. Η μαλλον ειναι τοσο οσο εγω ειμαι μπασκετμπολιστας: αμα μου πεταξει κανενας τη σπυριαρα, οχι δε θα τη πιασω θα κανω ακρη μη με ακουμπησει και παθω καμμια μολυνση. Τη λεγωμενη Σκουντιτιδα η παλιοτερα του μακαριτη τη Συριγιτιδα. Αυτη που εριχνε ‘βομβες’ και ‘ρουκετες’ απειρου σανου μπας και ψηθουμε οτι και καλα κατι γινεται στο αθλημα της πλακας.
    2) ο Zoric ειναι απλα αλλο ενα καπριτσιο του αετοματη Βοσνιου. Που ‘διακρινει’ ταλεντα ακομη και σε καδους σκουπιδιων, στυλους της ΔΕΗ και γενικα οτιδηποτε ακινητο του ερθει. Συμπληρωνει δε ενα πανθεον -ιτς που εχει κουβαλησει ο αετοματης και περιλαμβανει τον Σλισκοβιτς, τον Μαριτς, τον Βερασανοβιτς, τον Γκοκιτς τον Ποποβιτς, τον Μπρεσεβιτς κλπ αλλα και αλλα διαμαντια οπως ο Felix Aboagye, ο Peter Ofori-Quaye και αλλα ενδυματα πολικου ψυχους με προεξεχωντα τον μεγιστο Κοφι Αμπονσα που τον εκανε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ μη τυχον και χασει τον Ντανι Αλβες απο καμμια ομαδα. Οι κακες γλωσσες βεβαια λενε οτι αλλοι ηταν οι λογοι και οτι μεχρι και ο θειος τα πηρε στο κρανιο ειδικα με τα λεφτα που ζηταγε ο…. Μαριτς. Λενε και αλλα οι κακες γλωσσες για καποιον Καινουργιο αλλα δε τα πιστευω…
    3) Το οτι ο Zoric παλευει στην ευθραυστη ηλικια των 22 χρονων (εκει δηλαδη που αλλοι παικτες παιζουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ ακομη και στη σουπερ λιγδα) να ΜΗΝ παει δανεικος ΞΑΝΑ, δειχνει και ποσο μπαλλα ξερει αλλα ΚΥΡΙΩΣ ποσο ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ ειναι που δεν μπορει να σταθει στην ομαδα που εχει παικτες στο επιπεδο του Σοιλεδη του Πλατελα και του Ανακογλου… αυτο νομιζω τα λεει ολα.

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    DIMI το θέμα είναι ότι το άσπρο γίδι, (το ΄μαύρο ήταν άλλος ξέρεις ποιος) μας έκατσε αμανάτι και δεν έχεις θέση για ξένο. Πέραν του, κατ εμέ, είναι λάθος κίνηση να διώξεις κοινοτικό( Άρθο) και να πάρεις έναν της σειράς ξένο στην θέση του. Να ήταν κάποιος παιχταράς , ε, εντάξει, για νέο καμηλιέρη μιλάμε τώρα…

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χαρη μου δε ξερω κανενα υπαλληλο να καθεται αμανατι στο μαγαζι του αφεντικου του: Κανεις κομπλες? ΟΚ: ΚΡΕΜΑΣΜΑ το δελτιο στα αποδυτηρια για ενα χρονο και ουτε καν προπονηση. Ουτε απ εξω απο τα Σπατα. Απλα πραγματα ειναι.
    Σιγα το καθε παπαρακι που θα κουνηθει στον αλλον αμα φορτωσει..

    Μαζι σου στα αλλα. Οσο καμηλας και να ειναι απο το Ζοριτς καλυτερος ειναι. Αυτο ειναι το ΜΟΝΟ σιγουρο.