Δεν πειράζει

Αυτά, τα παθαίνει ο Μελισσανίδης, γιατί γουστάρει να έχει στη δούλεψή του και γύρω του,υποτακτικούς ανθρώπους. Σφογγοκωλάριους δηλαδή. Εγινε κι αυτός “κάτι” και έφτιαξε και αυλή. Ο Μέγας Πέτρος.

Αυτά πληρώνει και η τωρινή ΑΕΚ. Η “αυριανή”,δεν ξέρω. Καλοί και χρήσιμοι οι “Μπάγεβιτς”, οι “Κετσπάγια”, οι “Βάγιες”, οι “Αγγελικούλες” και οι “Στράτοι”,αλλά καμιά φορά σε βγάζουν και στη “σέντρα”. Ετσι πάνε αυτά. Οτι πληρώνεις, παίρνεις.

Ρε παιδιά,αυτός ο Κετσπάγια είναι σίγουρα Γεωργιανός και όχι Σύρος; Συμπαθής κατά τα αλλα ο μπαγάσας,αλλά αυτή η μόνιμη φοβία στη φάτσα του με κάνει να αμφιβάλω. Αυτουνού, άμα του πετάξεις γάτα μπροστά του καθώς περπατάει,σε δευτερολεπτα θα έχει σκαρφαλώσει στο φανάρι του δήμου και θα κάνει τη λάμπα. Κρίμα.

Πάνω που θα “διώχναμε” τον Μπέντο,τρίζει η καρέκλα του δικού μας. Συναρπαστικό σπορ το ποδόσφαιρο. Οχι τίποτα άλλο,αλλά είναι και ο Μανωλάς στον “πάγο”. Ποιος θα κάνει τον προσορινό οσονούπω; Ο Τσιάρτας; ‘Η ο Ντέμης; (δεν είναι κακή ιδέα. Αφου έκανε το “αγροτικό” του ως  προεδρεύων, ας το κάνει και ως κόουτς. Σάμπως υπάρχει διαφορά;)

Φυσικά, ο Τιμούρ  ταιριάζει σε αυτήν την ΑΕΚ που μαστόρεψε ο Μελισσανίδης. Ταμάμ. Αν είχαμε άλλο ρόστερ,τότε ναι. Αλλά τώρα δεν μπορούμε να πούμε κουβέντα. Προσωπικά, είχα πει ότι άργησε κι όλας να τον προσλάβει τον καραφλό ο Μήτσος. Μια χαρά είναι για ΑΥΤΗΝ την ΑΕΚ.

Οταν βλέπεις μέσα στη διοίκηση Αρκάδες, Στράτους, Μπαγεβιτς,Δημητριάδιδες  και σία,γάματα. Πάλι καλά να λέμε που υπάρχει και η υποχρέωση από την ΟΥΕΦΑ,ώστε να κατέχει απαραίτητα επαγγελματικό δίπλωμα  έκαστος προπονητής επαγγελματικών ομάδων,ειδ’άλλως ου Μελισανίδης θα  μας μοστράριζε  στον πάγκο κανένα Πακιστανό από κανένα “ρο-ρο”. Με κλειστό  7ετές “συμβόλαιο”.

Και η δουλειά,έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς. Τάλε-κουάλε η ομάδα με το “προφίλ” του προπονητή. Λογικό αυτό. Ο Τιμούρ έχει προσδώσει στην ΑΕΚ όχι τα ποδοσφαιρικά του χαρκατηριστικά,αλλά αυτά της προσωπικότητάς του. Δυστυχώς. Φόβος,ανασφάλεια, ταμπούρωμα. Μέχρι να φάει το 2ο γκολ συνέχιζε να παίζει όλη η ομάδα κάτω από την σέντρα. Ανήκουστα πράγματα για ΑΕΚ. Η οποία ΑΕΚ, επί Δημητρέλου και Αδαμίδη, πιο “προκλητική” και “τολμηρή” ήταν. Τι στο διάολο. Αντί να μεταδωθεί στους παίκτες το πνέυμα το μαχητικό του “εγγυητή” της, μεταδώθηκε αυτό του Σέρβου; Κάτι δεν έγινε καλά.

Δηλαδή τι θέλετε ρε σεις εκεί μέσα στα αποδυτήρια; Να γίνει προπονητής ο Μελισσανίδης και να αναλάβει την διοίκηση ο Ντούσαν; Ναι αλλά έτσι,ναι μεν θα έχουμε ομάδα με αρχίδια,αλλά παραγοντικά θα είμαστε αρχίδια. Τώρα που πέφτει και η “χούντα”- όπως διαλαλεί  ο Κετσετζόγλου, ο οποίος λαχταρά την δημοκρατία του δικού μας- είναι να αλλάζουμε ρολους; Μένουμε όπως είμαστε και όπως βγει.

Μπορεί πρωτάθλημα να μην (ξανα)πάρουμε,μπορεί τα μάτια μας να συνεχίσουν να χρειάζονται κολλύρια μετά από (σχεδόν) κάθε ματς της ΑΕΚ μας,αλλά το γαμημένο το σάπιο το κατεστημένο θα το ρίξουμε. Το “Πολυτεχνείο” μας θα το κάνουμε. Να δούμε και τον Δημητριάδη να στέκεται στην Πύλη της ΕΠΟ όπου θα είναι γραμμένο με σπρέυ στην δεξιά στήλη “Εξω αι ΗΠΑ” και στην αριστερή “Εξω το ΝΑΤΟ”,κρατώντας περίφανος μια επαναστατική σημάια της AegeaN.

Βρε δε γαμιέστε όλοι και ένας-ένας εκεί μεσα,λέω εγώ. Αλλος φοβάται να επενδύσει  ξένα λεφτά μη και χάσει. Αλλος φοβάται να αποκολληθεί από τον κολλητό του και έχει γίνει “βρακί-κώλος”. Αλλος φοβάται μη και διασυρθεί. Αλλος φοβάται μη και χάσει τη βολή του και την -υποτακτική-δούλεψή του. Και μιλάμε απλά για ποδόσφαιρο. Και δη ελληνικό.Δηλαδή για πλάκα. Φαντάσου να τους πεις να πάνε και στο μέτωπο.

Δεν πάτε όλοι μαζί να αργομισθείτε στο Δημόσιο καλύτερα. Μηδέν φόβος εκέι,μηδέν ρίσκο,μηδέν απώλειες. Αλλά και μηδέν ελπίδα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Δεν πειράζει

  1. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Δεν πειράζει, όπως λες στον τίτλο. Μέσα στην εβδομάδα να δεις που θα έχουμε ανακοινώσεις για το γήπεδο.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    αλάνθαστη συνταγή

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Είμαστε μαγκες κ κουτσαβάκια εμεις στην ΑΕΚ με μπατζετ Αστερα Τρίπολης μπορουμε και παίρνουμε πρωταθλήματα,Τώτα αν αυτό το αφήγημα δικαιώνεται μια φορά στα 30 χρόνια ειναι μικρη λεπτομέρεια.
    Καποια στιγμή θα μας κάτσει, μη σκάτε

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ε,όχι δεν πειράζει…Αφού έπεσε κι η χούντα.Η μήπως όχι;
    Α,και μιά παράκληση:Να σταματήσουν οι ευχές:¨Οταν τους λέμε ¨ρε δεν πάτε να γαμηθείτε όλοι εκεί μέσα¨,μάλλον για ευχή μου κάνει…

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Aν εκλαμβάνεται ως ευχή από κάποιους,ακόμα καλύτερα αδερφέ.