Budget

Πολλα πραγματα μπορουν να κρινουν τη πορεια μιας ομαδας. Ας αφησουμε λιγο το παρασκηνιο, που ειναι δυσκολο, πολυς κοσμος αδυνατει να το κατανοησει ακομη και μετα απο χρονια ενασχολησης μιας και δεν υπαρχουν ‘σταθερες’ αλλα συμφερωντα αρα συμφεροντολογοι. Δηλαδη εχεις να κανεις με τυπους που χτες ηταν εχθροι σου και σε πηγαιναν κοντρα και σημερα ειναι φιλοι σου και κοιτανε να σε ‘βοηθησουν’. Βεβαια ΟΥΔΕΙΣ στην ΑΕΚ το εχει καταλαβει αυτο 20+ χρονια γι αυτο παμε οπως παμε. Αλλος πηγαινε με το σταυρο στο χερι, αλλος στο ενα χερι κραταγε το σταυρο και με το αλλο ξαφριζε τα ταμεια, αλλος ΜΟΝΟ ξαφριζε τα ταμεια (και με τα 2 χερια) and so on.

Εδω θα πω ενα πραγμα και οποιος θελει το αμφισβητει: Αν ΓΙΑ ΕΝΑ πραγμα δε μπορει κανενας να κατηγορησει τη σημερινη διοικηση ειναι οτι εχει βαλει χερι στο brand ΑΕΚ. Φυσικα μεχρι αποδειξεως του αντιθετου μιας και μεσα στο λογιστηριο δεν ειμαστε. Απο την αλλη ουτε ‘χαιλικια’ εχουμε δει, ουτε αλογιστο ξοδεμα χρηματων. Χερι στο Brand εγραψα μιας και στο ταμειο μπορεις να βαλεις χερι με πολλους τροπους ακομη και αν αυτο ειναι αδειο. Γιατι καποια στιγμη που θα γεμισει, ο γατος εχει φροντισει να το αδειασει απο πριν. Master του ειδους ο κοντος που σε 3,5 χρονια πηρε μια εταιρεια με διακανονισμενα 17 (μεσω του 44) και οχι μονο εξαφανισε μια 50αρα αλλα αφησε και ενα αγνωστο ποσο-φεσι ‘διακανονισμενο’. Το μεν αγνωστο ποσο, οι καλες γλωσσες λενε οτι εφτανε τα 20εκκ (οι ακομη πιο κακες το ανεβαζουν κ αλλο- ενα παραδειγμα Brand π.χ ειναι το φεσι της Empire που ΔΕΝ φαινωταν στη ΠΑΕ), το δε ΄διακανονισμενα’ ειναι η λεξη κλειδι: Φεσωναμε την εταιρεια και απλα διακανονιζαμε τη πληρωμη για το μελλον. Οταν το μελλον πλησιασε, απο τον ΙουνιοΤΗ ΚΟΠΑΝΗΣΑΜΕ επειδη α) το βλεπαμε οτι ερχεται και φροντισαμε να τα ‘σπασουμε’ με τους πληρωνωντες β) ο κακος κοσμος γιουχαρε το Μαιστοροβιτς! (δικαιολογια ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ και αμα οταν τη καναμε κανα τετραμηνο μετα επισημα).

Στο θεμα μας ομως. Το προσκηνιο δηλαδη την ομαδα σε επιπεδο χρηματων επιλογων κλπ. Το λεγωμενο Budget που το εχουμε κανει καραμελα. Περιεργο πραγμα αυτο το Budget και ιδιαιτερα δυσκολο να το διαχειρηστεις, ειδικα αμα πρωτον δεν ξερεις, δευτερον δε θες να μαθεις και τριτον εχεις και ’αλλες’προτεραιοτητες. Οπως π.χ να εγγραφεις τα εσοδα απο το Μακη στον ισολογισμο για να κρυβεις τις σπαταλες και το αδειασμα των ταμειων. Ολοι γνωριζουμε απο το μακαριτη το Μακαρο φανταζωμαι, ποσες πιθανοτητες ειχε να εισπραξει οχι τα εκκ που ελεγε ο κοντοπιθαρος αλλα ΕΝΑ ΕΥΡΩ ετσι για τα ματια.

Θα ξεκινησω με ενα πραγμα: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ειναι το Budget της ομαδας. Μπορουσε να ηταν δυο χαρες αμα ειχε αλλα 2 εκκ και πολλες χαρες αμα ειχε αλλα 4-5. Απο τη στιγμη που Ο ΠΛΗΡΩΝΩΝ ομως κρινει οτι αυτο πρεπει να ειναι, εγω δεν εχω να πω κατι. ΚΟΥΝΑΝΤΟ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ κανουν μονο οι τσαμπατζηδες. Η οι ΒΛΑΚΕΣ.  Το μαγαζι ΑΕΚ κριθηκε οτι πρεπει να ξοδευει για φετος τοσα χρηματα. Σωστο η λαθος, αυτο ηθελε αυτο εκανε και ΟΠΟΙΟΣ θελει μπορει να παει να ‘ψωνισει’.

Στο δια ταυτα ομως: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑ BUDGET για τις λαθος επιλογες που εγιναν. Ισα ισα που αμα κανεις λαθη και εχεις και λεφτα, αυτα τα λαθη ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ακριβα. Αν δηλαδη πας και πετας λεφτα χωρις να ψαχνεσαι τοτε παθαινεις Λεσκοτ, που σε μας περαν του γεγονοτος οτι με τα ιδια χρηματα μπορουσαμε να καλυψουμε τρυπα με καλο παικτη, μπορουσε να ηταν και χειροτερα: Να σου βγει ενας Εσιεν, δηλαδη να εχει αναλογα ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ιατρικο και να σου στοιχιζει και κανα μυριο. Για το Τζολεον τα εχω γραψει DAY ONE και τι ειναι σαν παικτης και το ιστορικο τραυματισμων που εχει και ειναι βαρυ. Αυτα για τα ποδηλατα ειναι απλα σαχλαμαρες που το μονο που κανουν ειναι να εκτιθεται ΚΑΙ ΑΛΛΟ αυτος ο σαχλας ο Δηματος που το εχει τερματισει και ειναι απλα ΑΝΙΚΑΝΟΣ να κανει τη πιο απλη δουλεια,  αν δεν εχεις κατι σοβαρο να πεις, απο το να πεις ΜΠΟΥΡΔΑ:shut the fuck up.  Ο παικτης ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ το οποιο ανα πασα στιγμη θα εσκαγε.

Η ομαδα λοιπον ειχε ενα Χ Budget (σχετικα κοντα ως νουμερο με αυτο που γνωριζαμε απο το Πασχα) αλλα για αλλη μια φορα κινηθηκε ερασιτεχνικα. Οπως και θα συνεχισει να κινηται οσο δεν υπαρχει η αποφαση να στελεχωθει επαγγαλματικα στα σοβαρα ποστα. Επαγγελματιας δεν ειναι αναγκαστικα καποιος που παλια επαιζε μπαλλα ουτε καποτε καθοταν σε ενα παγκο. Επαγγελματια σε κανουν οι σπουδες σου, οι γνωσεις σου, η εμπειρια σου, τα αποτελεσματα που εχεις και τι παραγεις κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες. Οταν ομως εχουμε καλοκαιρι 2016 και κανεις μεταγραφη το γιο καποιου για να ξεπληρωσεις γραμματειο τοτε σιγουρα κινησαι σε λαθος δρομο. Η ομαδα (οπως και η καθε εταιρεια) ΔΕΝ ειναι κεντρο αποκαταστασης παλαιμαχων και οικογενειων τους. Αν θες να κανεις μια χαρη- λογικο- δεν δινεις καιρια ποστα αλλα κανεις τη χαρη με πιο απλο τροπο: Στην Ιντραλοτ που ειμουν, ο Σωκ ειχε προσλαβει τη κορη του Αλεφαντου στη ρεσεψιον. Επειδη δε ηταν η Ελεφαντινα (κυριολεκτικα) την ειχε κανει και αρχι-ρεσεψιον ταχα μου θεση. My ass δηλαδη για να βγει η υποχρεωση, γι αυτο και ο Αλεφας γλυφει οσο δε παει το προεδρα. Ρεσεψιον ομως, δε την εφερε στο Marketing διπλα μου να σχεδιαζουμε παιχνιδια να βγαζουμε budget κλπ, ουτε τη πηγε στο ‘τριτο’ (ετσι λεγωταν εσωτερικα στο Παμε Στοιχημα) να βγαζει αποδοσεις στο κουπονι,  ουτε την εβαλε στο ταμειο.

Τα διαθεσιμα λεφτα λοιπον- το budget- μια χαρα ηταν αρκει να γινωταν μια σωστη διαχειρηση. Εδω θα πω οτι λεφτα υπηρχαν ΠΑΡΑΠΑΝΩ απλα δεν μπορουσαν να τα ξοδεψουν και ο αλλος φρεναρε. Κατι σαν την Ελλαδα που δεν μπορει να αποροφησει κοινοτικα κονδυλια και χανωνται εκατονταδες εκκατομυρια γιατι εχουμε βαλει υπευθυνους τους Πολλακηδες και τους Σκουρλετηδες να τα διαχειρηστουν.

Τα budget μπορει μεν να κερδιζουν- μιας και φερνεις ποιοτικοτερο ροστερ- αλλα ειναι απλα η δικαιολογια των ΑΝΙΚΑΝΩΝ. Αυτων δηλαδη που πανε να αγορασουν κατι αντι να το χτισουν. Η Ρεαλ η Referee United (μαζι με τη Bayern τα 3 πιο πλουσια νομιζω club στο πλανητη)  στα 2 πιο πλουσια πρωταθληματα, ξοδεψαν εκατονταδες εκκατομυρια ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ και εχουν να παρουν επισης  χρονια πρωταθλημα. Η Chelsky πηρε ενα και χρωσταει ΕΝΑ ΔΙΣ ΛΙΡΕΣ. Η Μονακο ξοδευε χωρις να υπαρχει αυριο και δεν κερδισε ποτε της τιποτα. Φυσικα και οι ακριβες ομαδες θα κερδισουν, με τη διαφορα οτι εδω ειναι ποδοσφαιρο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΣΚΕΤ που αυτο συμβαινει 99,9%. Το ποδοσφαιρο θελει οργανωση, θελει παικτες κλειδια σε κυριες θεσεις δηλαδη θελει μυαλο. Στο μπασκετ πας και παιρνεις 3 παικταραδες στις βασικες θεσεις, βαζεις και 2 απλα καλους να συμπληρωνουν και κατα 70-80% εισαι ετοιμος. Χωρις να ξερω μιας και ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αθλημα (το σιχαινωμαι) αμα τα σκασεις – ακραιο παραδειγμα- και παρεις το Λεπμρον και το Καρι π.χ θα παρεις οτι κιουπι υπαρχει με σβηστα τα φωτα. Εκτος αν εισαι Αγγελοπουλος που αλλαζεις 13 σκουρους τη βδομαδα. Αν ομως αναλογα τα σκασεις και φερεις το Μεσι και τον Λεβαντοφσκι ΜΟΝΟ θα παρεις το γνωστο εκ των τριων.. Στο ποδοσφαιρο απο την αλλη μπορεις να εισαι ενας Κλοπ που εχει ΚΕΡΔΟΣ 11,5εκκ ΛΙΡΕΣ και εχει φτιαξει ΟΜΑΔΑ πολυ καλη, ενας Σιμεονε που πηρε πρωταθλημα και επαιξε 2 τελικους CHL απο τα μεγαθηρια εντος και εκτος Ισπανιας, ενας προεδρος Πορτο που τους εχει παρει τα σωβρακα στις πωλησεις, ενας προεδρος μιας μικρης Southampton στην Αγγλια που βγαζει συνεχεια παικτες, οπως εκανε και ο νιονιος παλιοτερα (πιο πολυ) στη Ελλαδα.

Το Budget της ΑΕΚ- ξαναλεω- ειναι μια χαρα. Αυτοι που το τρεχουν δε ξερουν που πανε τα τεσσερα οπως ποτε δεν ηξεραν. Ας παμε σε σημερινα θεματα για να το αναλυσω: Οι καλυτεροι παικτες της ΑΕΚ περσυ , ο Γκαλο δεξια ο Σιμοες ο Γιοχανσον ακομη και ο Βαργκας που μας εσπασε τα νευρα σε αρκετα ματς- αλλα σκοραρε και σε πολλα που πηραμε 1-0 (με τα 3 ντερμπυ μεσα) ποσο μας κοστισαν? Ουτε 500 ειναι η απαντηση (τσαμπα Σιμοες Βαργκας, 250 ο Γιακομπ και αλλα 200 περιπου ο Γκαλο) και μιλαμε για 4 παικτες που περσυ εκαναν απο αψογη σαιζον (Σιμοες-Γιοχανσον) μεχρι αρκετα καλη οι αλλοι δυο. Εκει δηλαδη το budget ηταν οκ και μας χαλασε που δεν πηραμε το Μπουσκετς? Στο τερμα εχουμε θεμα με το σκουποξυλο. Εχουμε παρει –κατα τη γνωμη μου- οχι μονο ενα καλο τερματοφυλακα αλλα οσο τον ειδα να παιζει ενα τυπο που ειναι σταθεροτατος, κανει καλες εξοδους, εχει τσαγανο και καθοδηγει την αμυνα- κατι που ο Ανεστης ειναι απλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, εχει τρομερα reflex σε one on one, ειναι διμετρος και ειναι πιτσιρικας. Τα εχει ολα δηλαδη με 2-3 κατοσταρικα που κοστισε. Εχει δε τη μοναδικη ευκαιρια με το καλογερο, να μαθει πως παιζουν τα σοβαρα CB, να δει πως οργανωνει την αμυνα και αναλογα σε 2 σαιζον να εχει την εμπειρια να τη μεταδωσει στους αλλους. Τι κανει ο Κλοπ σε μια ΟΛΟΙΔΙΑ περιπτωση? Βαζει τον Καριους ΒΑΣΙΚΟ με το που εγινε καλα (ειχε σπασει το χερι του) και αφηνει στο παγκο ενα καλο (αλλα ψιλογκαφατζη που κοστιζει ποντους) Μινιολε. Τι κανει η ΑΕΚ? Βαζει τον βλακα να παιζει βασικο. Που καθε φορα που παει η μπαλλα στο τερμα- ειδικα αν ειναι ψηλη μπαλλια- οι μισοι πιανουν τα μαλλια τους και οι αλλοι μισοι γυρνανε το κεφαλι να μη βλεπουν. Το Budget φταει εκει?

Το Budget φταει που περσυ ειχαμε 3 ‘δεκαρια’ παικτες αξονα και φετος καναμε το ιδιο? Αντι δηλαδη να παρουμε 2 κανονικους εξτρεμ πηγαμε και πηραμε το Μπακασετα για να μπουμε στο ματι του αλλου. ΟΚ καλα εκανε και τον πηρε, αλλα ΠΡΩΤΑ παρε αυτο που δεν εχεις και μετα παρε αυτο που ηδη εχεις το Μανταλο στη θεση αυτη. Αφηνεις την ομαδα με ενα ΒΑΡΥ σεντερ φορ ολο κ ολο, βαζεις τον Μπακασετα στη θεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΗ ΞΕΡΕΙ χαραμιζωντας και αυτον, και φταει το Budget?

To Budget φταει που πηγαμε και πηραμε πεμπτο (εκτο) κεντρικο (Τσιγκι-Λαμπροπουλος-Κολοβετσιος- Ανταμ-Λεσκοτ-Μανωλας) αλλα δε πηραμε τριτο αμυντικο χαφ και κανουμε ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ με τον αμπαλλο το Λαμπροπουλο? Η φταει το budget που αριστερα ειμαστε για γελια? ΤΟ ΙΔΙΟ BUDGET δεν ειναι για ολη την ομαδα? Η εχεις αλλο budget για δεξια με Γκαλο-Μπακακη και αλλο αριστερα με Ντιντακ –Ντιαζ? Δεν ειδανε οτι ειδε ολος ο κοσμος ενα χρονο- οτι ο Ντιντακ ΔΕΝ (οπως ο Μπακακης δεν) και ειναι να παιζει σε πιο δευτερα ματς και οχι βασικος? Ποσο κανει ενα αριστερο μπακ αναλογο του Γκαλο δηλαδη?

Για να το παμε στη ‘ενδοξη ΑΕΚ’. Ο κορμος της ομαδαρας εγινε απο φτηνους παικτες: Μπορμποκης, Κασαπης, Σαβεφσκι, Μανωλας, Τσιαρτας,  ακομη και ο Τιμουρ απο τη Κυπρο ηρθε. Μεταγραφες εγιναν ακριβες Κωστης, Μπατιστα, Δημητριαδης, ακομη φθηνοτερες  ο Σαραβακος η ο Μητροπουλος τοτε αλλα ο κορμος- το μεγαλο ποσοστο ηταν λογικοτατες κινησεις.  Στη Μπαρτσελωνα, που ακουστηκε και αυτη, εδωσαν μεν πολλα λεφτα για Σουαρες-νευμαρ αλλα ο Τσαβι ο Ινιεστα ακομη και ο Μεσι ο Μπουσκετς ειναι απο τις ακαδημιες τους. Ο Μασερανο που ειναι χρονια Ο παικτης πισω δεν κοστισε 3 καραβια λεφτα.

Το Budget ΕΙΝΑΙ θεμα σοβαρο γιατι σου δινει ποιοτικες λυσεις. Ακομη πιο σοβαρο ομως ειναι να ξερεις τι να κανεις τα λεφτα που εχεις στα χερια σου. Στην ΑΕΚ ακομη- δυστυχως- εχουμε πολυ πιο σοβαρα προβληματα βασικης στελεχωσης και νοοτροπιας που πρεπει και μακαρι να αποβληθουν. Δε μπορω να ξερω- αν και εχω μια αρκετα καλη ιδεα- τι φταει, το μονο σιγουρο ειναι αν δεν εχεις ανθρωπους να σου λυνουν προβληματα και οχι να σου δημιουργουν μονιμα νεα, τοτε δε μπορεις να πας πουθενα. Κανενας ιδιοκτητης δεν εχει καμμια ορεξη να ασχολειται με τα παντα:προτιμα να εχει συνεργατες να του κανουν τη δουλεια και να εχει το κεφαλι του ησυχο. Στην εταιρεια εχω day one ενα εκτελωνιστη που δεν εχει κανει ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ετσι για τα ματια 12 χρονια, απο τη μερα που τον πηρα. Το ιδιο και ο οικονομικος μου ΑΚΡΙΒΩΣ, που πριν δωσει το report καθε εβδομαδα το ΨΕΙΡΙΖΕΙ μεχρι και για ενα λεπτο 100 φορες. Ρε ΕΝΑ ουτε καν στατιστικο? Αυτους τους ανθρωπους πως να μην τους εμπιστευωμαι, πως να μην τους ανταμειψω και πως να μην τους ακουσω σε οτι εχουν να μου πουν για τη δουλεια?

Αφηστε τα Budget λοιπον γι αυτους που ψαχνουν δικαιολογιες για την ανικανοτητα τους. Και 50εκκ να τους δωσεις ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ θα κανουν. Με 20εκκ μια χαρα ομαδα φτιαχνεις απλα να υπαρχει ορθολογισμος στο ροστερ και να μην εχεις 12 αμυντικους 3 μεσους 5-6 μεσοεπιθετικους ΚΑΝΕΝΑ (αντε ενα) ακραιο και ενα CF. Η ομαδα ειναι αλλοπροσαλα στημενη-αγορασμενη οπως και αλλοπροσαλες ειναι ΟΛΕΣ οι επιλογες της. Μεσα σε ενα χρονο εχεις παει απο το στοιχημα που επαιζε οσα πανε και οσα ερθουν, σε ενα Ουραγουανο που επαιζε ΣΚΛΗΡΗ ΜΠΑΛΛΑ με κυνισμο, εκανες ενα διαλλειμα με ενα περαστικο στο κυπελλο, αλλο ενα με καποιον που ειδες οτι φοραγε μια φορμα και τον βαφτισες προπονητη στα Play off, μετα- αφου ρουφηξες ΤΡΕΙΣ ΠΙΤΤΕΣ- εφερες ενα Γαλλο χεστη που φοβαται να κοιμηθει χωρις φωτακι το βραδυ, για να καταληξεις σε ενα τυπο που δεν ξερει τι κανει στο γηπεδο και εχει τσακωθει και με τα τασακια. Tο Budget μας φταει? Η μηπως ο Gus περσυ ερχωμενος ξοδεψε και τιποτε εκκατομυρια και δεν το καταλαβα? Ενα παικτη δανεικο εφερε και αυτος 3 ματς προλαβε να παιξει.

Τι Budget παρασκηνια προσκηνια και οτι ναναι? Οτι και να κανεις οσα και να ξοδεψεις οσο παρασκηνιο και να κανεις αμα ο αλλος ειναι τσουρουκας και δε μπορει να παρει τα ποδια του, αν εχεις γεμισει την ομαδα αμυντικογενεις και φοβιτσες, αυτα ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΙΚΑΝΩΝ.

Καλα τα φραγκα καλο το παρασκηνιο αλλα θες ΚΑΙ οργανωση ΚΑΙ διαχειρηση ΚΑΙ ομαδα.  Τιποτε απο τα 3 δεν εχουμε, παρα μονο δικαιολογιες.

ΥΓ Το ποσο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ειναι ο Σωτηρακοπουλος το εχω πει πολλες φορες. Ο κορυφαιος ντε. Προχτες ξεπερασε και τον ευατο του: Η λυση- λεει- για να βλεπουμε πιο σωστο ποδοσφαιρο ειναι να εχουμε -καθαρο- χρονο οπως στο μπασκετ. Να σταματαει δηλαδη το ρολοι οταν δε παιζεται μπαλλα. Αν δηλαδη στο μπασκετ των 40 λεπτων- και των απειρων αλλαγων σε ενα μικρο γηπεδο- βλεπουμε ματς που φτανουν και 2 ωρες ανετα, στη μπαλλα θα εχουμε 11 (max 14 παικτες) που θα ξενικανε να παιζουν 90 λεπτα, το ματς θα κραταει 4-5 ωρες, θα τρεχουν σε ενα ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ γηπεδο αλλα θα εχουμε ‘σωστη’ κατα Σωτηρακοπουλο, μπαλλα.Τη δε εξυπανδα την ειπε και σε περιγραφη αγωνα και την επανελαβε και σε αναλυση 2-3 μερες μετα. Δεν ειπε απλα αλλη μια μπουρδα ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ που ξαμολαει μονιμα, αλλα ειναι αποψη!

Στο λεξικο στο λημμα ΗΛΙΘΙΟΣ απλα βαλτε απο κατω τη φωτογραφια του.

Καλημερα

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Budget

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ALL
    Οποιος περιμενει να παιξει ο Τζολεον πριν τα Χριστουγεννα- ετσι ειπε ενα πουλακι σημερα το πρωι- καλυτερα να ζητησει αλλο δωρο απο τον Αι Βασιλη. Μια Quattroporte για παραδειγμα. Πιο πολλες πιθανοτητες εχει να του τη φερει.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    (απορων )
    Να το ρισκάρω;

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ (απορων )
    Ξερω γω? Οτι νομιζεις

  4. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    τωρα σοβαρα, ειπε τετοια μαλακια ο εθνικος μας σπικερ?
    στο πιο απλο πραγμα που ειναι ενα πλαγιο αουτ τι θα γινεται δλδ ? θα παιρνει ο διαιτητης την μπαλα και θα περιμενει να παρει θεσεις η αμυνα κ μετα θα δωσει την μπαλα να εκτελεστει οπως γινεται στο μπασκετ ?
    και αυτοι οι μαλακες χαριν μιας φωτογραφικης μνημης βγαλανε 3 φορτηγα λεφτα , φτιαξανε σταθμους κ εφημεριδες και τα κονομανε ακομα…μαγκια τους ομως…τους το παραδεχομαι!!

    κατα τα αλλα περι ροστερ κ μπατζετ…χιλιοειπωμενα στον χωρο εδω…φυσικα συμφωνουμε…φυσικα συμφωνει κ ο μελισσανιδης που σιγουρα γνωριζει τι γραφεται εδω…το γιατι συνεχιζει να ακουει και να δινει εν λευκω σε μαλακες την λειτουργια του τμηματος χρηζει βαθυτερης αναλυσης…

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Warlock1924
    Οχι μονο την ειπε σε μεταδοση αγωνα premier-ειμαστε αναγκασμενοι να κανουμε αλχημειες για να μη ακουμε ΤΟ ΒΛΑΚΑ- αλλα και την ξανα-υποστηριξε και μαλιστα με ΘΕΡΜΗ σε εκπομπη (στον ΟΤΕ TV) μερικες μερες μετα!
    Ο ανθρωπος ειναι απλα ΗΛΙΘΙΟΣ. Εκτος του γεγονοτος οτι απο μπαλλα ειναι ΜΥΡΩΔΙΑΣ και λεει οτι αρλουμπα του κατεβαινει εν ωρα αγωνα.
    Τωρα για το ποσο ΧΑΖΟΣ ειναι θα σου πω ενα πραγμα και μονο που δειχνει την ικανοτητα του. Στο μαγαζι του, εφτασε να δουλευει υπαλληλος. Αν δεν ειναι ΑΥΤΟ κατορθωμα δε ξερω τι ειναι..

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αυτο για καπιο λογο μαλλον μπερδευτηκε ανα δημοσιευω:

    bandog
    θα συμφωνησω γενικα αλλα το μπατζετ οπως και να το κανουμε κανει την διαφορα (εκτος και αν εισαι σαββιδης και κανεις συμβολαια του μυριου σε αθανασιαδηδες).

    γιατι αλλο πραμα να εχεις καμπιασο οταν σου τραυματιστει ο μιλιβογιεβιτς και αλλο να εχεις λαμπροπουλο οταν αρρωστησει ο σιμοες…
    αλλο να εχεις τσορι να μπει στη θεση του φορτουνη και αλλο πλατελα στη θεση του πατιτο…
    οπως επισης αλλο να σηκωνεις για ζεσταμα τον οσκαρ καρντοσο και αλλο τον πεκχαρντ…

    βεβαια ισχυει παντα το «11 αυτοι ,11 εμεις» αλλα ισχυει οταν εχεις προπονητη και παικτες με @@….

    αυτο που με στεναχωρει στην ομαδα ειναι οτι δεν εγινε καμια σοβαρη προσπαθεια στο σκαουτιν και τις ακαδημιες.
    δλδ με πειραξε περισσοτερο το 7-0 των μικρων απο το 3-0 των μεγαλων που αντικειμενικα ειναι ενα πλασματικο σκορ , οχι για την εξελιξη του αγωνα αλλα για την πραγματικη δυναμικη των ομαδων στο ενας εναντιον ενος.
    η ηττα ηταν αποτελεσμα κακης νοοτροπιας και αντιμετωπισης του αγωνα εκ μερους προπονητη και παικτων.

    τωρα οποιαδηποτε συγκριση με αγγλια θα ειναι θλιβερη.
    αυτο που πρεπει σε πρωτη φαση να υιοθετησουμε απο τους βρετανους ειναι η αγωνιστικη αντιληψη οτι ολοι νικανε και ολοι χανουν και οτι αυτο που μετραει ειναι το παιχνιδι και ο τελικος στοχος της χρονιας.
    θα παει ποτε πχ η γουοτφορντ να κλεψει ματς με ταμπουρι αλα ηρακλης μεσα στην τσελσυ , τη λιβερπουλ ή το μαντσεστερ απλα για να πει οτι πηρε χ απο εναν μεγαλο ???
    ποτε…
    θα παει να παιξει την μπαλα της ….

    επιπλεον οι ομαδες στην ελλαδα δεν εχουν φυσιογνωμια και ταυτιση με τον οπαδικο κοσμο τους γιαυτο και ο τριπολιτσωτης ή ο κερκυραιος , θα ειναι πρωτα γαυρος και μετα αστερας, αοκ κλπ
    αν δυο ομαδες εχουν μια καποια φυσιογνωμια ειναι οι δυο δικεφαλοι λογω προσφυγιας αλλα ξεφτιζει και αυτο πλεον…

    για να κλεισω , καμια χρονια δε χαθηκε επειδη χασαμε 3-0 απο το γαυρο και ειμαστε 2 βαθμους πισω.
    και φυσικα πολυ ισχυροτερο χαστουκι ηταν η αδυναμια να νικησουμε τις γριες στην εδρα μας.
    οπως σωστα ειπες , απο τον ιωνικο χασαμε ενα πρωταθλημα.
    τους ιωνικους απαγορευεται να μην τους ξεπαστρευουμε , ειδικα οταν κατεβαινουν για να μη χασουν….
    να καταδεχεσαι να μη νικας εναν ηττοπαθη που θεωρει επιτυχια το να σου παρει εναν βαθμο?

    αυτη ειναι η διαφορα μας απο τον γκε|ϋ και ο λογος που χασαμε.
    κατεβηκαμε οχι για να κερδισουμε αλλα για να μη χασουμε….

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    Αμα λοιπον κοιταγες ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ να μην εχεις ΕΞΙ (6) κεντρικους αμυντικους για να κανεις τη χαρη στους Μανωλαδες λες και η ΠΑΕ ειναι εταιρεια που πρεπει να βολευουμε ανιψια-θειους-παιδια κλπ, θα κοιταγες να παρεις, για να μη παμε πολυ μακρια, το Σουκουλινι που τον ειχες ΗΔΗ και να εχεις 5 κεντρικους αμυντικους και 3 αξιοπιστους ανασταλτικους χαφ αντι για 2. Εκτος αν αναμενεται καμμια επιδημια που θα χτυπησει ΜΟΝΟ τους κεντρικους πισω οποτε κοιτας να εχεις καβα!
    Αυτο λεω οτι αντι να κοιταμε που ποναμε σε θεσεις, παμε και ξοδευουμε τα οποια χρηματα εχουμε να παιρνουμε παικτες που ΠΟΤΕ δεν προκειται να παιξουν οπως ο Μανωλας ο γιοκας – η θα παιξουν οσο επαιξε ο …Βασιλαντονωπουλος η ο Ανδριοπουλος. Εδω ο κολοβετσιος δε θα επαιζε καλα καλα αμα ηταν οκ ο Λεσκοτ, ποσο μαλλον ο Ανταμ εμεις το τερματισαμε και εχουμε 2 back up για τις 2 αλλαγες!!!!

    Το ιδιο ισχυει και μπροστα, παρε τον Ουγκο αλλα παρε και αλλον εναν με 3-4 κατοσταρικα ΚΑΙ να τον συμπληρωνει σε ενα 4-4-2 οταν χρειασθει αλλα και να τον αντικαθιστα οταν ο αλλος ειναι 32-33 και βαρυ κορμι και ΞΕΡΕΙΣ οτι ΔΕΝ θα σου βγαλει 20-25 ματς.

    Εκει λοιπον δε σου φταιει κανενα budget αλλα τα κουφια σου μυαλα που δε μπορουν να κανουν ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ κινησεις.

  8. Ο/Η conpater λέει:

    Αρα καταληγουμε οπως παντα, στο ιδιο σημειο. Οπως ειπες, και πριν 2-3 χρονια, τα ιδια ακριβως λεγαμε. Μην σου πω και παραπανω, απο την εποχη των Νοττιαδων…. Ποιος τα κανονιζει ΟΛΑ ΑΥΤΑ σε μια εταιρια ? Το αφεντικο της. Στην δικια σου, εσυ. Στην ΑΕΚ ο Μελισσανιδης. Τι εχει κανει ? ΤΙΠΟΤΑ !!!! Παλιας κοπης,μονοκουμαντος, πολλες φορες και κραγκουρας που λενε και οι αρβανιτες.20 χρονια πισω εχει μεινει στην ΑΕΚ. Στρατος,Μπαγιεβιτς….. !!!!!!!! Και επαναλαμβανω,ΠΩΣ ΤΟ ΛΥΝΕΙΣ αυτο το προβλημα? Να του ανοιξει το κεφαλι με μπαλτα δεν μπορεις, να τον διωξεις δεν γινεται, να πας να συζητησεις μαζι του με εν πλανο,με στοιχεια, να του πεις αυτο κι αυτο προεδρε,μολις τελειωσει η συζητηση θα παρει τον Σερβο τηλεφωνο να του πει την γνωμη του !!!!! Οποτε η συγκρατεισαι η πηδας απο το μπαλκονι. Εγω δεν λεω οτι δεν καταλαβαινει η οτι δεν ξερει. Το αντιθετο μαλιστα. Οταν ομως,αντι να συζητας με 2-3 ανθρωπους που ΞΕΡΟΥΝ , συζητας με τον Μπαγεβιτς, θα καταληξεις να παρεις σαν ευκαιρια και τον John Blackind απο την Bathtown of Corinthias !!!! Μαλλον τα ιδια θα λεμε παλι μετα απο 2-3 χρονια….

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ conpater
    Δε μπορω να πω αλλα.. Νομιζω οτι το post ειναι αρκετα κατατοπιστικο ως δημοσια τοποθετηση, η ιδωτικη εχει πολυ περισσοτερα αλλα α) δεν γινεται να γραφουν β) μονο καλο δε θα κανουν.

    Και εγω επειδη ειμαι ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΕΚτζης και οχι μουσαντενιος θελω το καλο της ομαδας μου whatever the cost.

    Θα σου πω ΕΝΑ πραγμα μονο: ο Roman πηρε το 2009 τον Peter Kenyon απο την Refferee United στη Chelskey. Οχι ο Kenyon δεν ειναι ουτε CF ουτε CB ουτε δεκαρι. Προσληφθηκε ως chief executive με μισθο 1,25 εκκ ΛΙΡΕΣ (1,83εκκ ευρω με το τοτε rate euro-sterling) χωρις τα bonus (που ειναι πολυ περισσοτερα manager ειναι ο ανθρωπος δεν δουλευει για ενα μισθο) και εκλεισε το deal με την Samsung (80εκκ) και την Vodafone (30εκκ) ως χορηγους. Οχι ΔΕΝ προσελαβε τον γιο-ανιψιο-θειο κανενος πρωην ποδοσφαιρηστη-προπονητη. Ουτε στο ροστερ εχει κανενα μπατζανακη ουτε στις ακδημιες εχει βαλει το μπαρμπα του Τερι που ειναι 500 χρονια στην ομαδα. Νομιζω σε καλυψα.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Αυτο για τον Κενυον,το ειχα διαβασει οταν εγινε. Το ειχα αναφερει τοτε στο “παλιο” blog, και μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση η κινηση του Αμπραμοβιτς. Φυσικα ηξερε ο ανθρωπος τι ηθελε και το εκανε. Τα εσκασε χοντρα,τετοια μεταγραφη την πληρωνεις,και τηρουμενων των αναλογιων τα παιρνεις πισω δεκαπλασια και βαλε.Ξερεις κατι ομως ρε φιλε, μπορει να μην γινεται να δημοσιευονται οι private συζητησεις και καλως για μενα. Απο την αλλη ομως,δεν γινεται και τιποτα να αντιστραφει η ολη αρνητικη κατασταση που βγαινει προς τα εξω. Το τι γινεται στο παρασκηνιο του παρασκηνιου καποια στιγμη θα πρεπει , αν πηγαινουν ολα καλα, να αρχισει να φαινεται κιολας για τους πολλους……

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ conpater
    Αυτα που γινωνται (και αυτα που πανε να γινουν και ΔΕΝ) σε σχεση με αυτα που φαινωνται ειναι ΟΥΤΕ το 5%.
    Οχι μονο στην ΑΕΚ φυσικα αλλα σε ολες τις εταιρειες.
    Ποσο μαλλον σε ενα κλιμα που το ποδοσφαιρο, καθαρα ως ‘αθλημα’ – τι βλεπεις δηλαδη στο χορτο- στην Ελλαδα εχει να κανει πολυ λιγο με τις Κυριακες σε σχεση με ολα τα αλλα.