ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

Αίνιγμα το σημερινό παιχνίδι. Από τη μια μονόδρομος για τη νίκη μας, κι από την άλλη οι μπόλικες απουσίες. Από τη μια μεριά η αμφισβήτηση προς τον Τιμούρ, κι από την άλλη το αν θα τον στηρίξουν οι παίκτες. Απέναντι σε έναν αντίπαλο, που μοιάζει αξιόμαχος πριν το παιχνίδι, και με έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που όπως και ο Κούγιας ήσαν ολιγόμιλοι όλη την εβδομάδα, σαν αποτέλεσμα του ηρεμιστικού ταξιδιού κάποιου.

Οι αλλαγές προσώπων λοιπόν, ήταν επιβεβλημένες. Χωρίς φυσικά μεγάλες εκπλήξεις. Μετρημένα κουκιά θα λέγαμε. Ο Τιμούρ από την άλλη όμως, θα έπρεπε να αλλάξει κάτι στην τακτική. Να δείξει οτι κάτι σκέφτηκε κι αυτός. Και το έκανε εμφανίζοντας ένα βαρυφορτωμένο κέντρο, με δυό δημιουργικούς παίκτες – Μάνταλος, Μπακασέτας – και έναν αμυντικό χαφ. Φυσικά η πεποίθηση του για ισχυρά εξτρέμ, έφερε στην αρχική ενδεκάδα τον Πλατέλα.

Το πρώτο μέρος λοιπόν, ξεκίνησε υπέροχα. Ο Πλατέλας, πέτυχε ένα πολύ γρήγορο γκολ, που λογικά θα έδιωχνε κάποιο άγχος. Φυσικά όταν σκοράρεις στο τρίτο λεπτό, δεν μπορείς να μιλήσεις για οργάνωση παιχνιδιού. Κάτι που φάνηκε κατόπιν, όταν η Λάρισα κυριάρχησε, όλοι οι μέσοι έχαναν τις προσωπικές τους μονομαχίες και η ΑΕΚ ήταν αδύνατον να κρατήσει την μπάλα παγώνοντας το παιχνίδι ή να αλλάξει δυό πάσες της προκοπής και να αντεπιτεθεί.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ μετά το γκολ, εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Έφαγε πολλές προσπάθειες και φάσεις, και μπορώ άνετα να μιλήσω για τρικυμία στην ανασταλτική της λειτουργία. Μια τρικυμία, που την είχε και ο διαιτητής Κομίνης, χωρίς βέβαια να είναι ο κύριος φταίχτης. Όμως να τα πούμε κι αυτά : Η φάση που παίρνει την κεφαλιά ο Μάνταλος, δεν είναι καν φάουλ. Στην φάση αυτή, έγινε μετά η μεγάλη απόκρουση του Ανέστη. Επίσης, λίγο αργότερα, ο διαιτητής δίνει φάουλ στην Λάρισα και κίτρινη στον μοναχό, την ώρα που το σφύριγμα έπρεπε να είναι εντελώς ανάποδο. Ο παίκτης της Λάρισας κατέβασε το κεφάλι, κι άρα εκείνος έκανε το φάουλ.

Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια, αλλά όταν παίζεις στην κόψη, κάποιες λεπτομέρειες μπορεί να είναι και καθοριστικές. Όπως καθοριστικό για το τελικό αποτέρλεσμα φάνηκε να είναι το τυχαίο δεύτερο γκολ του Πλατέλα. Η πραγματικά μεγάλη ομάδα – που δεν παίζει τίποτα – την ώρα που προηγείται εκτός έδρας με δυό γκολ διαφορά, πραγματικά ξέρει τι να κάνει. Δεν εξακολουθεί να πελαγοδρομεί και μάλιστα να τρώει γκολ με παιδικά λάθη του Γιόχανσον και του Ανέστη. Τρεις ήταν στην φάση, και χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια.

Όπως χαμένα τα είχαν οι δημιουργικοί και οι επιφορτισμένοι με τα μαρκαρίσματα. Με τον Μάνταλο πολύ φοβισμένο, και τον Μπακασέτα και τον Λάζαρο, εκτός τόπου και χρόνου. Κάπως έτσι και τον Σουηδό, που όμως είχε να σταματήσει ολόκληρες ορδές. Κάπως κουράστηκε ο αντίπαλος, που μου άρεσε πολύ, προς το τέλος του ημιχρόνιου, και βρήκαμε την ευκαιρία και κρατήσαμε την μπάλα. Και κάπως έτσι σώσαμε και τα προσχήματα. Την ώρα μάλιστα που είχαμε και δοκάρι, αλλά οι αναμεταδότες του αγώνα το χρεώνανε στον Αραβίδη, ενώ ήταν ανάποδη κεφαλιά του αμυντικού της Λάρισας.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράματα άλλαξαν τουλάχιστον στην αρχή. Μπήκαμε πιο ορθολογιστικά και πιο οργανωμένα. Η μπάλα άλλαξε μερικές φορές τα πόδια μας και γίνανε δυό σημαντικές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν γίνανε γκολ και το παιχνίδι πήγε σε ροντέο. Ο Τιμούρ λογικότατα έβαλε τον Αλμέιδα μέσα, τραβώντας στα άκρα τον Αραβίδη, κι όλα μοιάζανε πιο καλά. Βγήκε έξω ο κακός Λάζαρος κι απολαύσαμε κάτι για κανά δεκάλεπτο. Κάτι δημιουργικό που ταίριαζε στην ΑΕΚ.

Έλα όμως που δεν ξέραμε την συνέχεια. Που λογικά ήρθε η είσοδος του Λαμπρόπουλου στο παιχνίδι, αλλά δεν ξέραμε οτι θα είχαμε και τόσο εχθρικότατη διαιτησία. Μιλάμε για έναν ανεκδιήγητο Κομίνη. Ρε με το ζόρι να δείξει ανεξιθρησκεία. Φυσικά συνεπικουρούμενος από την κάθετη πτώση της ΑΕΚ και την κάθετη άνοδο της Λάρισας. Με το λάθος βέβαια του Τιμούρ, που δεν έβαλε δεξί μπακ , μετά την αποβολή του Γκάλο, αλλά έστειλε τον Λαμπρόπουλο εκεί. Είναι αυττό που λέμε η δημιουργική βλακεία.

Τον βάζεις για υποστήριξη στα στόπερ, και μετά τι κάνεις; Αυτός ο Λαμπρόπουλος – το συμπαθώ το παιδί – παντού μπορεί να παίξει; Έλεος δηλαδή. Ένα έλεος που δεν έδειξε το παιχνίδι στα συναισθήματα μας. Η ΑΕΚ έπαιξε παθητική άμυνα και κυριολεκτικά μέσα στην περιοχή της. Εξαφανίστηκε από την επίθεση, έφαγε μπόλικες φάσεις, κι ήταν τυχερή που κουβαλάει αυτήν την φανέλα. Τα πάντα έμοιαζαν οτι ήταν αφημένα στην τύχη τους.

Όμως, υπάρχει κι ένα συμπέρασμα. Η ΑΕΚ βγήκε από μια πολύ δύσκολη έδρα, με νικηφόρο αποτέλεσμα. Είναι το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε, μαζί με το κανονικό διάβασμα της βαθμολογίας, που μαρτυράει τα πάντα : Η ουσιαστική γκέλα, πάντα θα είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Κι ήρθε, ρεφάροντας την αντίστοιχη ήττα του γάβρου.

Επίσης μπορούμε να κρατήσουμε, οτι είδαμε ένα τρομερό παιχνίδι, που εμένα με άγχωσε διότι δεν το είδα μόνο σαν παιχνίδι, αλλά σαν επιβίωση. Όχι βέβαια του Τιμούρ, αλλά της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ με ενδιαφέρει, κι όχι ο οποιοσδήποτε είχε ρέντα σήμερα. Διότι πάντα θα ρωτάω τον αγαπητό Κώστα : αυτή είναι η σκληροτράχηλη ομάδα, που δεν τρώειο φάσεις; Τότε κι εγώ είμαι πουτάνα της Συγγρού. Που μπορεί κι εγώ να προσφέρω θέαμα, αλλά τέλος πάντων δεν θα είναι και το καλύτερο για τους εργαζόμενους στην εταιρεία μου. Διότι μπορεί να μας λένε οτι πρέπει να σεβόμαστε την διαφορετικότητα, αλλά όχι κι η πουτάνα να πάει με αδερφή. Διότι ο Λαμπρόπουλος καλώς μπαίνει, αλλά δεν γίνεται να παίζεις χωρίς κανονικό δεξί μπακ και να προσεύχεσαι μόνο. Ούτε να βγαίνει ο Αραβίδης και να μένει μέσα ο Μπακασέτας. Δεν μιλάμε για λάθη. Μιλάμε για ολοκληρωτιές μαλακίες.

Δόξα τω θεώ, την γλυτώσαμε. Από δικά μας λάθη βέβαια. Με μια ομάδα που είναι λιγόψυχη. Και δεν έχει κανένα μέταλλο. Και τυχαία πλέον, μπορώ να πω, οτι φιγουράρει σε λογική διαφορά από την κορυφή, κι ισόβαθμη από την αλογοτροφή, που είναι πραγματικά της πλάκας. Οπότε περιμένουμε τις κινήσεις της διοίκησης, διότι δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Φανουρίου. Το παιχνίδι ήταν καλό, αλλά η ΑΕΚ ήταν ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Αδούλευτη, και πιο πολύ play station. Συγχαρητήρια όμως.

Υγ. Κορυφαίος ο Τσιγκρίνσκι. Μετά ο Ανέστης. MVP, φυσικά ο Πλατέλας.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Από το τεχνικό μέχρι την διοίκηση και ως τον Μελισσανίδη όλοι μα όλοι κοιμούνται όρθιοι…

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Στο πρώτο ημίχρόνο θα συμφωνήσω παίζαμε με 9.Λαζαρος,Μπακασέτας απλά δεν υπήρχαν,ο τελευταίος είναι απογοητευτικος μέχρι τώρα,σε όσες θέσεις κ αν έχει αγωνιστεί.Νομιζω τον αδικείς τον Μάνταλο για μένα ήταν ο κορυφαίος μαζί με Πλατέλλα και Αραβίδη.

  3. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Μεγάλο διπλό steven. Οχι σαν εμφάνιση αλλά σαν τρίποντο καί μόνο. Τόν ΠΟΥΛΟ
    ο καραφλας, ειναι μυρωδιάς.Βλέπεις αλλαγή προπονητή;
    Υ.Σ. Ρε φίλε μία γαμημενη έξοδο αυτό το παιδί νά μήν κάνει; Και από κάτω ο πουστης έχει προσόντα.Αλλα χωρίς έξοδο και πόδια δεν πας πουθενά.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτό που με προβληματίζει κι εμένα από τη χρονιά της Γ’ και πέρα είναι ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα, όπως ακριβώς το είπες, “λιγόψυχη”, με την ψυχοσύνθεση του Δέλλα. Έχουμε μαζέψει πολλά καλά παιδιά δυστυχώς και μόνο 2-3 τσογλάνια (Βάργκας, Πατίτο, Λάζαρο) που νομίζω ότι αρκετός κόσμος διαφωνεί με τις συμπεριφορές τους. Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν επικροτεί τον κωλοπαιδαρισμό (θυμόμαστε την αποδοκιμασία στον Βάργκας στα ΜΜΕ της ομάδας μετά την περσινή αποβολή) και γενικά θέλουμε γαμπρούς. Σπεύδουμε πάντα να μαλώσουμε τους δικούς μας για να μην μας κακολογήσουν.
    Έχουμε πρόβλημα.

  5. Ο/Η mporat λέει:

    Αυτό που με προβληματίζει κι εμένα από τη χρονιά της Γ’ και πέρα είναι ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα, όπως ακριβώς το είπες, “λιγόψυχη”, με την ψυχοσύνθεση του Δέλλα. Έχουμε μαζέψει πολλά καλά παιδιά δυστυχώς και μόνο 2-3 τσογλάνια (Βάργκας, Πατίτο, Λάζαρο) που νομίζω ότι αρκετός κόσμος διαφωνεί με τις συμπεριφορές τους. Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν επικροτεί τον κωλοπαιδαρισμό (θυμόμαστε την αποδοκιμασία στον Βάργκας στα ΜΜΕ της ομάδας μετά την περσινή αποβολή) και γενικά θέλουμε γαμπρούς. Σπεύδουμε πάντα να μαλώσουμε τους δικούς μας για να μην μας κακολογήσουν.
    Έχουμε πρόβλημα.

  6. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη Από την μία μια ομάδα που έκανε μπαμ ότι είναι δουλεμένη με ωραίες αλλαγές της μπάλας και παίχτες που βρίσκονταν μεταξύ τους και από την άλλη μια ασύνδετη αδούλευτη ομάδα με πιο βαριά φανέλα και καλύτερο υλικό.
    Η μία είχε ένα καλό έμπειρο προπονητή η άλλη κάποιον που ήταν πολύ καλός παίχτης αλλά προπονητής είναι ωχ! Παναγιά μου.
    Κάπως έτσι κύλισε ο αγώνας και μετά από τον ιδρώτα που μας έλουσε κερδίσαμε και πήραμε τρεις πόντους με την ευχή κάτι να αλλάξει στο μέλλον και να παίξουμε σαν κανονική ΑΕΚ

  7. Ο/Η akis λέει:

    Καλησπέρα Steven…
    Κάποια στιγμή σε είχα ρωτήσει για τον Βανζέλ και μου είχες απαντήσει πως τον έχουμε για χαρτοπετσέτες. Επίσης έχεις τονίσει πως σε αυτην τη μάχη θα έχουμε κι απώλειες.
    Εξακολουθεις να έχεις την ίδια αποψη διότι γνώμη μου ειναι οτι όλο και ισχυροποιειται….
    Για το γήπεδο θα έχουμε κατι θετικό πιστεύεις;

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Καλησπέρα φίλε μου. Η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει, και δεν βλέπω πού ακριβώς ισχυροποιείται. Επειδή πλήρωσε την ποινή του και είναι ελεγχόμενος από τα λαμόγια που λέγονται ελληνική κυβέρνηση; Δεν τα βλέπω έτσι.
    Για το γηπεδο, προς το παρόν, δεν βλέπω κάτι θετικό. Εσύ βλέπεις κάτι θετικό με τον Στράτο, που τρέχει το project;

  9. Ο/Η akis λέει:

    Τον βλέπω που κινείται με κανάλια,παντού χώνει τη μύτη του…
    Περίμενα και τις εκλογές μήπως και αλλαζε το χαρτί αλλα εκεί που είμασταν μπροστά στη κούρσα βρεθήκαμε παλι πίσω…μπορεί βεβαια να τα μεταφράζω λάθος αλλα΄δεν είμαι και τόσο αισιοδοξος. Μακάρι να μην ειναι έτσι βέβαια…
    Οσο για το γηπεδο θελω να πιαστω απο καπου αλλα κι εκει…

  10. Ο/Η bandog λέει:

    απογοητευτικο θεαμα. απογοητευτικη συμπεριφορα ομαδας, απογοητευτικος προπονητης, απογογητευτικη διοικηση.
    ευτυχως που νικαμε και που ειμαστε 2 βαθμους απο την κορυφη και δεν εχει απογοητευτει τελειως ο κοσμος.
    γιατι οταν απογοητευτει τερμα και αυτος , βρασε ορυζα!

    ΥΓ: ρε ανεστη πουλακι μου , γραψου κικ μποξιν να αποκτησεις αυτοπεπηθηση, κανε συνεδριες , παρε σουπερμαντολινη…
    κανε κατι…

    δεν μπορει δυο μετρα μαλακας να φοβασαι τον ισκιο σου…

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Δεν ξέρω τι περίμενες, αλλά φυλακή ποτέ δεν έπαιξε.Πουθενά δεν έχει χωθεί. Αυτά που βλέπεις είναι φαινόμενα των καιρών. Και, ως γνωστό, οι καιροί αλλάζουν. Οι εκλογές είναι χαμένες μεν, αλλά δεν σκοράρουν αυτές. Πουθενά δεν είμαστε πίσω πλην βαθμολογίας – δίκαια – αλλά και γηπέδου, λόγω αφραγκίας.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Μην του δίνεις ιδέες. Αυτός άμα γραφτεί στις πολεμικές τέχνες. βλέπω να κάνει το ξύλο που το χτυπάνε οι άλλοι στην προπόνηση για ενδυνάμωση. Αλλά οι παλιότεροι, μην ξεχνιόμαστε, βλέπαμε τον Μήνου. Τουλάχιστον αυτός πιάνει και κάτι. Αλλού είναι το πρόβλημα όπως σωστά είδες.

  13. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Εκτιμώ βαθύτατα την ειλικρίνεια σου, ώς στάση ζωής .

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλημέρα,

    Ξέρεις ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσες της διοίκησης για να μην πήξουμε στην φανουρόπιτα;

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Αλλαγή προπονητή άμεσα, προπονητής από έξω και τρεις μεταγραφές τον Γενάρη.