Ελλαδα- Βοσνια

 

Χτες μετα απο καιρο, νομιζω απο το Μουντιαλ, καθησα να δω ματς εθνικης. Ηταν βλεπετε η εποχη του Ρανιερι του προπονηταρα και μετα του πιγκουινου που καναμε ηρωες οτι ψαρονησι και βραχονησιδα υπηρχε και δεν ειχε ενδιαφερον. Οχι οτι εχει τωρα, τα ματς κατα 90% δεν βλεπωνται, οπως και οι αντιπαλοι ειναι χαλια. Πρεπει να γινουν ντε και καλα αγωνες ομως μιας και το δευτερο καλυτερα οργανωμενο μαγαζι στο κοσμο, μετα την εκκλησια, εχει στησει αυτο το αστειο show που λεγεται προκριματικοι. Στο οποιο συμμετεχουν χωρες που ΔΕΝ εχουν πρωταθληματα παρα μονο εθνικες ομαδες. Γιβραλταρ, Λιχτενσταιν, Λουξεμβουγα και λοιπες ποδοσφαιρομανες.  Δηλαδη μαζευωνται ο πυροσβεστης, ο παππας, ο γιατρος, ο μαραγκος κλπ του χωριου και κανουν μια ομαδα. Οπως καναμε πιτσιρικαδες εμεις κανονικα, χωρις ομως ομλογω την υψηλη εποπτεια- μιζας- της FIFA τωρα και UEFA στα ευρωπαικα.

Φυσικα ως ευρωπαιοι, αρα ο καθενας για τη παρτυ του, δεν εχουν καταλαβει οτι το να μπουκωνεις το κοσμο συνεχεια με ματς αδιαφορα και μηδενικου ενδιαφερωντος το μονο που καταφερνεις ειναι να το διωχνεις απο το αθλημα. Παιχνιδια που ληγουν 8-0 οπως Γερμανια- Σαν Μαρινο η Βεγλιο-Εσθονια 8-1 το μονο που κανουν ειναι να αναδεικνυουν τη γελοιοτητα της διοργανωσης. Ομαδες που δεν εχουν ουδεμια τυχη, γινωνται σακος του μποξ σε κανονικες ομαδες σε  μια διοργανωση παρωδια.

Χτες καθησα να δω το ματς μονο και μονο για τον αντιπαλο, το ιδιο θα κανω και με το Βελγιο. Ειναι οι 2 μοναδικες ομαδες που εχει νοημα να δεις ματς, αρνουμαι να δω Γιβραλταρ και Κυπρο. Σορρυ για τη Κυπρο αλλα ειναι μια απο τα ιδια με μας, δηλαδη 2 ΚΑΚΕΣ ομαδες. Οι συμπατριωτες του ποδονιφτη (Βοσνιος ειναι ο ανθρωπος- ΟΧΙ Σερβος) εχουν καλη ομαδα με μερικες καλες μοναδες. Το καλο γι αυτους ειναι οτι εχουν καλες μοναδες σε ολες τις γραμμες απο το τερμα μεχρι τον επιθετικο και δεν ειναι σαν και εμας που εχουμε δυναμη μονο στην αμυνα.

Το ματς πηγε λογικοτατα οπως το περιμενα μιας και η διαφορα ποιοτητας ηταν μεγαλη. 77-23 κατοχη στο πρωτο μισαωρο και ηρωας ο Σωκρατης νομιζω τα λεει ολα. Φυσικα οπως εχω ξαναπει ποδοσφαιρηστης Φορτουνης σε ματς δυσκολα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και το απεδειξε παλι χτες. Ανουσιες πασες 5-10 μετρα κατω απο τη σεντρα και ενα σουτ- πολυ καλο- εκτος περιοχης. Ο τυπος τρεχει οσο εχει χωρο,  το ειδε ο αντιπαλος κοουτς του εκλεισε το χωρο και καπου εκει ο Μεσι του λιμανιου χαθηκε. Η μαλλον πηγε να βρει το Μανταλο, το Μεσι των Σπατων, που πρεπει να ειχε μεινει στα Σπατα. Γιατι στο γηπεδο δεν τον ειδα. Αμα η προσφορα των 2 πιο ‘ποιοτικων’ σου παικτων ειναι να τους ψαχνεις στο γηπεδο τοτε καταλαβαινουμε τι ειδαμε.

Ο Σταφυλιδης αριστερα καλο ματς ο Παπαδοπουλος ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ με πολλες λαθος πασες που ‘πουλαγε’ τη μπαλλα σε κρισιμα σημεια του γηπεδου δηλαδη στα 10-15 μετρα εκτος απο το κουτι. Για μπροστα δε μιλαμε καν. Αυτος ο Μητρογλας πραγματικα ειναι οτι πιο ΑΜΠΑΛΛΟ εχω δει σε Ελληνα CF και κανει μεχρι και το Χαριστεα να δειχνει οτι ηταν πιο αξιοπιστη λυση. Στην Ελλαδα παιζεις μεγαλε δε παιζεις στην Αργεντινη ουτε στη Γερμανια , αμα τις 2 ευκαιρεις- παρε βαλε μονος σου – δε μπορεις να τις τελειωσεις αστο.  Στις ποσες δηλαδη μπορεις να βαλεις γκολ?

Το ματς ειχε ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ και εμεις παρα-ειμασταν κυριλε. Οι Βοσνιοι ειναι γνωστοι αληταμπουρες και εμεις αντι να τους πλακωσουμε το παιζαμε υπερανω. Ειδικα αυτος ο Τζεκο, οσο καλος παικτης ειναι τοσο αχωνευτος ειναι, απο την εποχη που επαιζε στη City και σε ενα εντος εδρας πηγε να κανει τσαμπουκα στο Gerrard . Αυτο θελει θρασος τεραστιο. Αν θυμαμαι- ηταν το 2012 η το 2013- μπηκε μπροστα ο Σκρετλ του εριξε μια ξεγυρισμενη ΦΑΠΑ, αποβληθηκε (classic Σκρετλ) και καπου εκει ο Τζεκο εβαλε την ουρα κατω απο τα σκελια, οταν καταλαβε οτι ειναι προτιμοτερο να σκασεις ντυμενος ΚΚΚ σε γκετο μαυρων, παρα να πειραξεις τον Stevie μεσα στο Anfield. Μια απο τα ιδια ηταν και ο Πιανιτς οπως και οι περισσοτεροι Βοσνιοι. Το οτι ξερεις μπαλλα δε σε δικαιολογει να κλωστας και να παιζει με τα χερια, αμα ηταν ετσι η εθνικη Αργεντινης επρεπε να μπαινει στο γηπεδο με οπλα και ο Μεσι με τανκς.

Στο Β η κατασταση διορθωθηκε αρκετα χωρις ομως να γινει κατι της προκοπης. Ανουσια μπαλλα, κακα χαφ, πουληματα και ξυλο. Πολυ ξυλο με ενα διατητη να εχει χασει το ματς τελειως. Αυτα παθαινεις αμα δεν επιβαλεσσαι νωρις. Στην επιμαχη φαση  ο Τζεκο επρεπε να αποβηθει με απ’ ευθειας κοκκινη, οχι μονο για τη κλωτσια εκτος φασης αλλα και για την εμπνευση του να κατεβασει το σορτσακι του Σωκ. Λεγεται διακωμωδηση  του αθληματος και ο κανονισμος ειναι σαφεστατος.

Φυσικα ηταν ΓΚΟΛΑΡΑ το γκολ μας και θυμισε το αναλογο του Πογκμπα μεσοβδομαδα. Φυσικα και θελει τυχη να μπει τετοιο γκολ απο αμυντικο εκτος περιοχης με αναποδα-εξωτερικα-φαλτσα που δινουν τροχια εκτος τερματος στη μπαλλα. Αυτο δεν χαλαει την ομορφια του, τα περισσοτερα γκολ τετοιου τυπου θελουν και τυχη.

Δυο-τρια πραγματακια ακομη:

Η ομαδα λεγεται Εθνικη Ελλαδας και οχι Εθνικη Καραισκακη. ΟΚ τα χρονια του Κοκκαλη ειχαμε κανει τη συμβαση να παιζει εκει να κονομαει ο επενδυτης. Η χωρα, αν δε θελετε να δινει σε διαφορετικα γηπεδα ματς η ομαδα- ΕΧΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στο οποιο και επαιζε πολλα χρονια. Ας κοψουμε τη μπουρδα περι εδρας λοιπον, γιατι αναλογα εδρα ειναι και η Τουμπα.

Το οτι οι γαυροι ΚΑΙ ΕΧΤΕΣ εβριζαν τον Τζαβελλα σε αγωνα Εθνικης ομαδας, δειχνει ποσο ΟΥΓΚΑ ειναι στο μυαλο. Παιζει η ΕΘΝΙΚΗ και εσυ βριζεις τον παικτη της ομαδας σου!

Το οτι καποιοι ανεβασαν πανω απο τη σφαγη της Σερβενιτσα, ξεπερνα τα ορια του ΟΥΓΚΑ και φτανει στα ορια της συλληψης. Ειναι σαν να παμε εμεις στη πολη και να σηκωσουν τα μεμετια πανω για το 1922. Μπορει για τους εποχικους Πανιωνιους αυτο να ειναι οκ, αλλα τοσο μυαλο κοτοπουλου εχουν και αυτοι οσο και οι χθεσινοι.

Το οτι περασαν απο την Ελληνικη Αστυνομια καπνογονα, πανω , κροτιδες κλπ δεν προξενει καμμια εντυπωση. Εντυπωση μου εκανε που δεν σκεφτηκε κανενας να φερει κανα RPG λες και δε θα περναγε. Με την ΕΛ-ASS δεν εχεις τετοια θεματα. Εδω εγιναν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΖΙΛΙ που δεν μπορουν να διασφαλισουν μια ομιλια στη Πνυκα και πηγαν και εκλεισαν τον Ομπαμα στο Ιδρυμα Νιαρχου..Υπηρχε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ?

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ελλαδα- Βοσνια

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Ειναι καταντιπ βρωμιαρηδες αυτοι οι Βοσνιοι… Ξερουν κανταρια μπαλα,αλλα την γυφτια την εχουν εμφυτη. Θα μου πεις, ειδαμε και τον αθλιο τον διαιτητη τι εκανε. Να μασας και να φτυνεις ηταν η ομαδα χθες, γιομες για τον Μητρογλου με τρεις αντιπαλους ντερεκια,τρεις συνεχομενες πασες προωθησης δεν υπηρξαν,Φουρτουνης και Μανταλος ηταν “ουδετεροι”,παλι καλα που δεν πασαραν να κανουν παιχνιδι για τους κολογυφτους…. Ο διαιτητης πολυ απλα,επαιζε με Τζεκο,Σπαχιτς,Πιανιτς,Μπεγκοβιτς,μεχρι που οι λεχριτες το παρατραβηξαν και θα το εκθεταν …..

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Υπαρχουν τροποι να τους παιξεις τετοιους τυπους. Οχι με τσαμπουκαδες και χαζα χτυπηματα σα το βλακα το Τζαβελα που επρεπε να αποβληθει σε μια φαση στο κεντρο που την εχωσε εν ψυχρω στο Πιανιτς.
    Ειδικα τις κορδελιαρες που κανουν και καλα κολπακια τυπου Τζεκο, εχουν οι Αργεντινοι-Ουραγουανοι-Παραγουανοι κλπ ενα πολυ ωραιο τροπο: αφηνεις 1-2 φασεις για να μη καρφωθεις και στη τριτη την ωρα που παει να παρει τη πασα τρωει ενα τακλιν καρωτιδας. Με αυτο το τροπο και παιρνεις κιτρινη αντι για κοκκινη- διεκδικηση ειναι- και του σπαει ολος τσαμπουκας και σε παει σε μια ακτινα 3 μετρα αποσταση μετα, μη του κοψεις κανα γονατο απο το χιαστο.
    Μεγαλε ΑΓΙΑΛΑ δασκαλε, μεγαλε ΣΟΡΙΝ και φυσικα τεραστιος GUS POYET..

    Ο Τζεκο ερχωμενος απο τη Βοσνια στο νησι εκανε διαφορες μαγκιες σε Αγγλους αμυντικους! Που δεν ειναι Ιταλοι στην αποτελεσματικοτητα αλλα η κλωτσια και η αγκωνια παει συννεφο. Την επομενη χρονια που εφευγε με μαυρισμενα πλευρα και εστρωσε και του κοπηκε ο βηχας και τον πηρε η κατω βολτα σταδιακα μιας και αυτα ειναι μια χαρα για τη Βοσνια και την Ιταλια αλλα πανω δε περνανε.
    Τετοιοι τυποι ειναι απλα θραδυσειλοι και με 2-3 γερες μαζευωνται στη γωνια τους και δε ξαναμιλανε.Μονο σε κοκορομαχιες ειναι μαγκες. Αυτους που βαρανε εν ωρα αγωνα σε διεκδικησεις να φοβασαι. Οπως αυτον τον Γιαγιαλο χτες που ηταν θηριο στα χαφ και αν ειναι τετοιος παικτης οπως χτες τον θελω στην ΑΕΚ χαλαρα. Αντε γιατι πολλες λουλουδες μαζευτηκαν στην ομαδα.

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Αυτον που ευχαριστηθηκα να βλεπω,ηταν ο Σωκρατης. Σε καποιες φασεις ,νομιζα πως ηταν ΠΑΝΤΟΥ στο χορτο. Κατι σαν τον Σαραφη στα Τρικαλα,Αθηνα κλπ. Ειπες Αγιαλα και θυμηθηκα μια φαση με την Ιταλια,που κατεβαινει ο Μπατζιο με την μπαλα και ξαφνικα ο Αγιαλα κανει τακλιν. Το ενα ποδι συρτα στο χορτο που βρηκε μπαλα και μετα αστραγαλο,το αλλο στους 30 ποντους περιπου απο το χορτο,βρηκε κνημη του αλλου ποδιου ,και οι δυο μαζι στις πινακιδες του πλαγιου-αουτ. Κιτρινη φυσικα,με τον Αγιαλα να αναρωτιεται “τι εκανα ” ενα απλο τακλιν….” Για τον υπολοιπο αγωνα ο Μπατζιο μολις ερχοταν ο Αγιαλα εδινε την μπαλα μεχρι και σε αντιπαλο προκειμενου να τον αποφυγει… Χθες ο Σωκρατης,τον επαιζε τον Τζεκο οσο καλυτερα μπορουσε,δεδομενου πως ειχε στο μυαλο του να καλυψει τυχον μαλακιες του Κυριακου απο πισω του.