Απομείωση πέους

Τώρα αν πούμε πως όλα αυτά τα πανάκριβα καραγκιοζιλίκια και οι θεατρικές παραστάσεις οι ανούσιες  πραγματοποιούνται με τους κόπους -και στην “υγεία”-του κορόιδου “μέσου” πολίτη,θα ακουστεί αριστερό. Αν πάλι πούμε “καλά κάνουν οι “ξύπνιοι” και κονομάνε και καλοπερνάνε “στην υγεια του κορόιδου”,αφού αυτή είναι η τάξη των πραγμάτων,θα ακουστεί πολύ “φασιστικό”.

Αρα τί πρέπει να πούμε; Να πούμε πως η ΑΕΚ δεν θα πάρει πρωτάθλημα ούτε φέτος γιατί το αφεντικό της δεν είχε πολύ χρόνο να ασχοληθεί μαζί της αγωνιστικά,αφού όλον τον διαθέσιμο προς αυτήν χρόνο που είχε,τον διέθεσε προς “εξωαγωνιστικούς” λόγους. Εγειρε μονόπαντα η βάρκα και προσάραξε στα βραχάκια. Τί να πρωτοκάμει και αυτός; Δυο χέρια έχει. Δεν είναι εκατόγχειρας.

Ο μαύρος εργολάβος, κατέφτασε στα τελειώματα της θητείας του ως σκουπιδάρχης,είς την πολυθρύλητη “Greece”, για να δει από κοντά το πρόβλημα. Είχε μαζί του και τον υπεύθυνο της κατανομής,για να του εξηγεί. Κάποιον Τζακ Λιου. Λεβ δηλαδή. Κατόπιν θα πάνε στο Βερολίνο.Στο κέντρο διανομής δηλαδή,για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς.

Κάθε εστιατόριο,έχει και σκουπίδια. Αφού αι πελάται κάθησαν και έφαγαν με δανεικά,στο τέλος της  σεζόν,καθως περνούσαν από το ταμείο να δουν την λυπητερή,από την πίσω πόρτα, έβγαιναν τα σκουπίδια και μοιράζονταν στις πόρτες  των σπιτιών των πελατών.

Αφού το εστιατόριο-το Αμερικάνικο “Mc Donald’s” ας πούμε- εξήγαγε τα “σκουπίδια” του, τώρα καλέιται από τους σκουπιδοφάγους Ευρωπαίους να αναδιανείμει τις σκουπιδοσακούλες,γιατί λέει κάποιες χώρες-σαν και του λόγου μας- έχουν περισσότερες από όσες αναλογεί ο πληθυσμός και η έκτασή της.

Ασε που κάποιες άλλες παρ’όλο που έχουν υπερβολικά σκουπίδια,κάδους ολόκληρους,τους κρύβουν στο πίσω μέρος του σπιτιού και κατόπιν κουνάνε το δάχτυλο στις άλλες χώρες,τις Νότιες, “να μαζέψουν τα σκουπίδια τους γιατί λερώνουν την Ευρωπαική γειτονιά”. Οι Νότιοι φωνάζουν προς τον τροχήλατο επιστάτη “κάντε κάτι γιατί θα πνηγούμε στη βρώμα.Και δεν κινδυνεύουμε μόνο εμείς”.

Εκείνος μονίμως τους απαντά: ” ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα του οίκου του”. Συμπαθητικός άνθρωπος,με κατανόηση. Παρ’όλο που έχει πρόβλημα κινητικότητας, πάει παντού. Πρόβλημα το οποιο το απέκτησε από μια προηγούμενη σκουπιδοκατανομή,όπου κάποιος ιδιοκτήτης, τον πυροβόλησε για να του πει “ευχαριστώ” που του γκρέμισε το τσαρδί,με την υπόσχεση πως θα γίνει πολυκατοικία και τελικά έμεινε στο νοίκι.

Τελικά θα αποφανθούν πως όλα κυλάνε ομαλά. Δεν υπάρχει λόγος απομείωσης των λυμάτων.Αντέχουμε.

“Δεν νομίζω ότι έχουμε κάνει λάθος. Τόσα αναλογούν. Δεν είναι με βάση την έκταση και τον πληθυσμό,αλλά με βάση τις αντοχές και τις δυνατότητες απορόφησης των σκουπιδιών. Αρα,αφεντικό,σωστά έχουμε πετάξει τόσους κάδους έδω. Είναι καλό το κλίμα και ευνοεί  την απόρόφηση και ενταφιασμό των λυμάτων. Νο πρόμπλεμ.Ασ’τους να σκούζουν. Απλά θέλουν “επίδομα ανθυγιεινής εργασίας”.

— Μήπως πρέπει να τους το δώσουμε”, ρώτα ανήσυχος ο μαύρος σκουπιδοεπιτελάρχης.

— Οχι δεν χρειάζεται. Αυτοί λένε ότι δεν πεθαίνουν ποτέ. Αλλωστε τα περισσότερα από τα λύματα,δεν τα θάβουν. Τα πακετάρουν,τα περνάνε ένα χέρι αποσμητικό και τα πλασάρουν ως υποσχέσεις,αυξήσεις, θέσεις εργασίας κλπ”.

— Βρε τους άτιμους. Μπράβο τους. Είδες Τζακ. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε όλοι από την χώρα των Θερμοπυλών. 300 και μπορούν να βαστάξουν τόση βρώμα. Και εκεί. Ακίνητοι. Στις επάλξεις. Γουέλ νταν Γκρις”.

Σηκώνει το ποτήρι ο μαύρος σκουπιδοεπιτελάρχης εις την σεπτή τελετή και λέει καμαρωτός στον Γραικό σκουπιδοπρωθυπουργό: “Molon Lave”!

Kαι εκείνος του απαντά με λαμπερό βλέμα “Τρε μπιέν. Μερσί” κάνοντας  μικρή επίδειξη των πράσφατα αποκτηθέντων Γαλλικών του. Του τα αγόρασε από έναν πλανόδιο η Περιστέρα  εκεί στην   Αιόλου,καθώς είχε πάει για  να ανοίξει μερικά φορέματα.  Κάτι τα καναπεδάκια,κάτι τα επιδόρπια,κάτι οι πάστες στο τέλος,τα λικεράκια… Δεν θέλει και πολύ να βάλεις κιλά. Γαμημένη  εξουσία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Απομείωση πέους

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Το χρέος από όπου και να το πιάσουμε όπως και να το δούμε δεν είναι βιώσιμο. Νομίζω ότι και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας το έχει καταλάβει. Για να πας όμως σε μια γενναία διαγραφή χρέους όπως έχει πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν θα πρέπει να υπάρξει ομόνοια, συναίνεση, και πίστη στον κοινό σκοπό. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο και εάν οι πολιτικοί φορείς της χώρας βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους, τις φιλοδοξίες τους για την κατάκτηση της καρέκλας της εξουσίας. Μόνο αυτοί μπορούν να εμφυσήσουν στους πολίτες απογοητευμένους και μη, έχοντες και κατέχοντες την φύση του στόχου που είναι προς το συμφέρον όλων. Λύση από τους δυτικούς ή από την Ρωσία δεν πρέπει να περιμένουμε αυτοί πάντα είχαν και έχουν την δική τους ατζέντα. Εμείς από την άλλη τι έχουμε; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο περιβάλλον οικονομικό και γεωπολιτικό την συγκεκριμένη στιγμή που όλα είναι ρευστά μπορούν να δημιουργηθούν με σωστό προγραμματισμό και δουλειά πολλές ευκαιρίες. Όμως αυτό είναι απίθανο αν όχι πολύ δύσκολο αν σκεφτούμε το βαθμό στον οποίο έχουν διαβληθεί όλοι οι θεσμοί στην χώρα.

  2. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    “Το χρέος από όπου και να το πιάσουμε όπως και να το δούμε δεν είναι βιώσιμο.”

    Το χρεος ειναι πλαστο,τεχνητο,ψευδες,ανυπαρκτο.
    Ειναι ενα χρεος που επινοηθηκε και επιβληθηκε για να συμβουν αυτα που βιωνουμε
    και αυτα που θα βιωσουμε,οσοι επιβιωσουμε.

    Αν παλι το χρεος η μερος αυτου ειναι υπαρκτο,πρεπει να μπουν φυλακη ισοβιως
    αυτοι που το δημιουργησαν και να δημευθουν οι περιουσιες τους.

    Αν δεν συμβει αυτο,οσο και να μειωθει το περιφημο χρεος,η καταληξη αργα η γρηγορα θα ειναι παλι η ιδια.

    Οσο βλεπουμε πολιτικους να διαπλεκονται,να καταχραζονται,να αλληλοκαλυπτονται,να λειτουργουν εις βαρος της χωρας και η χειροτερη
    τιμωρια τους να ειναι …η παραιτηση,δεν προκειται να αλλαξει τιποτα.
    Και ο,τι αλλαξει θα ειναι προς το χειροτερο…

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γενικά πάντως,πάμε καλά. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο “χαρισματικός” αυτές τις μέρες Ομπάμα (ή “Ομπάμιας” προηγουμένως) είδε πρόοδο στο κυβερνητικό έργο,ορθή εφαρμογή των μεταρυθμήσεων,επίσήμανε το πλεόνασμα το φετεινό και συνεχάρει την κυβέρνηση Tsipra,ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει έτσι,το επιτυχημένο έργο της. Και-τέλος- είπε “όσο εσείς θα μεταρυθμίζεστε επιτυχημένα και θα παραμένετε σε ορθό δρόμο εξυγείανσης οικονομικής τόσο εγώ θα βοηθάω όσο μπορώ εις την τελική απόφαση για την απομείωση του χρέους”.
    Τώρα, γιατί φωνάζουν κάποιοι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά,δεν ξέρω.
    Δύσκολο πράγμα το θέατρο.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    [Οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες. Σηκώνουν γροθιές και αρνούνται γραβάτες σε μια κοινωνία, η οποία τους βλέπει μπροστά της να κατεβάζουν “παντελόνια”, για να μην δυσαρεστήσουν τις “αφέντρες”. Τους βλέπει να πέφτουν στα “τέσσερα”, για να εξασφαλίσουν λίγες επιπλέον ημέρες εξουσίας. Πού είναι η “Αριστερά” σήμερα; Πού είναι τα πολυδιαφημισμένα “αγωνιστικά” στελέχη της. Πού είναι οι “ήρωες” των Πολυτεχνείων και των τεκέδων;]

    κλοπυ παστα αλλα λεει ολη την αληθεια των ημερων που ζουμε

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εχεις δίκιο.