Viva la conomision

karagiozis

Επισκεψη στη Κουβα 2008. 2 ουρες για παγωτο. 2 δολλαρια για τους ‘ξενους’ 0,20 για τους Κουβανους. Με 10 δολλαρια επαιρνες σχεδον οτι ηθελες απο αγαθα ως ξενος συμπεριλαμβανωμενων και ζωντανων εμπορευματων απιστευτης- η αληθεια ειναι- ομορφιας. Οπως αναλογα τα πουρα – δε καπνιζω τσιγαρα ποτε δε καπνιζα παρα μονο πουρα- ειναι ΚΑΙ παμφθηνα και εκπληκτικα: το 50αρι κουτι dolble corona 52αρι, Diplomaticos το πηραμε (ok μεσω του ιδιου μεσολαβητη) 50 δολλαρια, οταν ΑΝ τα βρεις εξω που δεν υπαρχει αυτο το μεγεθος θα δωσεις το λιγοτερο 700 δολλαρια..

Το ταξιδι λοιπον ειχε ενα Κουβανο ΄μεσολαβητη’ για δουλεια που εκανε τοτε παρα πολυ καλος φιλος που εγω απλα συνοδευα για παρεα. Ειχαμε μαθει οτι χωρις μεσολαβητη ΔΕΝ κανεις καμμια δουλεια με το μοναδικο που μπορουσες, δηλαδη το κρατος. Οπου κρατος= Καστρο. Η δουλεια ειχε προμηθεια 20% οχι φυσικα για το κρατος αλλα για την familia, πληρωτεα σε τραπεζα στο Μαιαμι. Αλλιως δεν σε εκοβαν φυσικα, μη δημιουργηθει θεμα, αλλα απλα σε εβαζαν σε κουβανικο συστημα γραφειοκρατιας που ΕΥΚΟΛΑ σου καθυστερουσαν πληρωμη για πανω απο δεκαετια. Με την αναλογη βοηθεια ομως το συστημα του commandande (παλια στο πολεμο οι αλλοι την ονομαζαν commandatur- καμμια διαφορα δεν εχει) ανεβαζε το ‘φακελλο’ σου μπροστα μπροστα και ο υπερ-υπουργος –τοτε- Ραουλ υπεγραφε με τη παρουσιαση του extre απο την τραπεζα. Τι εκανες λοιπον? Ανεβαζες 30% τη τιμη, να παει το νομιμο 20% στον υπογραφωντα και με το αλλο 10% να καλυψεις το μεσολαβητη και τα παραπλευρα εξοδα, αεροπορικα ξενοδοχεια κλπ. Σαμπως ΕΣΥ πληρωνες? Ο περηφανος κουβανικος λαος επαιρνε το μπιλιετο στο τελος.

Παστρικιες δουλειες και ομορφες. Αριστερες επισημα. Αλλωστε ο υπερ-υπουργος, κατι σαν τον Παπατζη το δικο μας- εκει ειχε διοριστει απο τον αδελφο του μιας και μετα την revolution κατα του Μπατιστα (του δικτατορα) οι δημοκρατες αριστεροι εκλογες ΔΕΝ ξαναεκαναν κοντα 60 χρονια. Προφανως σκεπτωμενοι οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να κουραζουμε το ‘λαο’ μιας και εμεις θα βγουμε. Οχι σαν τον κιμ γιονγκ που καθεται και στηνει καλπες για να ‘λαβει΄100%. Τσαμπα η φασαρια και το ‘μετρημα’ των ψηφων, ασε το χαρτι που χαλαμε.

Και δεν ειμαστε για εξοδα τωρα. 20 δολλαρια παιρνει ο μεσος Κουβανος ‘μισθο΄το μηνα απο το κρατος=Καστρο. Να χαλαμε παραπανω? Βεβαια καποιο κουβανοι- ονοματα δε λεμε- βρεθηκαν με περιουσια γυρω στο 1,4ΔΙΣ δολλαρια στις τραπεζες των ιμπεριαλιστων Αμερικανων. Δε βλεπω το κακο μιας και τα 20 ντολαρς φτανουν μια χαρα σε μια χωρα που τα παντα ειναι κρατικα και εχει μεινει πισω γυρω στο 1959. Εξαλλου αμα δεις τους κουβανους, ειναι μεσα στη τρελλη χαρα, τραγουδανε, χορευουν και δεν εχουν καμμια εννοια. Οπως βεβαια οι περισσοτεροι δεν εχουν και πολλα δοντια ανω των 40 μιας και το σφραγισμα ειναι κατι εξωτικο γι αυτους. Μιλαω γι αυτους που εμειναν στο νησι. Οχι γι αυτους που καταφεραν να φτασουν κολυμπωντας 200 χλμ με αυτοσχεδιες σαμπρελες στο Ιμπεριαλιστικο Μαιμι, ουτε γι αυτους που πνιγηκαν. Και φυσικα ουτε γι αυτους που ‘εξαφανιστηκαν’ ξαφνικα και δε τους ξαναειδε κανεις. Και εχει δεκαδες χιλιαδες ‘εξαφανισμενους’.

Ειναι λεει και αυτος ο γιος του Φιντελ που ξοδευει σαν να μη υπαρχει αυριο τα πεντακοσαρικα στη Μυκονο το καλοκαιρι που κοβει βολτες με ενα 50μερτο σκαφος. Μπροστα βεβαια στη κορη του Τσαβες που βρεθηκε με 4,2ΔΙΣ σε καταθεσεις μονο, ο μικρος Καστρο ειναι γατακι. Ασε που αυτος ειχε εκλεγει κιολας σα μια αλλη ψυχη εδω περα. Εκανε και την συνθηκη Πρωτοβουλίας Μπολίβαρ για την Αμερική, που υπεγραψε με τον Καστρο. Παντα τα αριστερα λαμογια πανε παρεα.

«Ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση! Το πεπρωμένο έχει γραφτεί». «Μια νέα εποχή ξεκίνησε», συνέχιζε, «Δείξαμε ότι η Βενεζουέλα είναι κόκκινη! …Κανείς δεν πρέπει να φοβάται το σοσιαλισμό …Ο σοσιαλισμός είναι ανθρώπινος. Ο σοσιαλισμός είναι αγάπη. …Κάτω ο ιμπεριαλισμός! Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο κόσμο!» Σας θυμιζει κατι το παραλληρημα?

“Το να είσαι πλούσιος είναι κακό” είχε πει κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Συμφωνω συντροφε κομανταντε. Το πλουσιος ειναι κακο. Το ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ομως μια χαρα το κοβω ειδικα αμα προκειται για τη παρτυ σου.

H Βεναζουελα ειναι η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ χωρα σε κοιτασματα πετρελαιου, στη θεση Νο1 ΠΑΝΩ απο τη Σ.Αραβια, το Καναδα, το Ιραν, το Ιρακ, το Κουβειτ, τα Εμιρατα, τη Ρωσσια, τη Λιβυη και τη Νιγηρια που ειναι στη δεκαδα. Στο GDP per Capita (στην αγοραστικη δυναμη του πολιτη δηλαδη) ειναι στη θεση 69 παγκοσμια με 16,784 δολλαρια/ατομο. Αυτα βεβαια τα νουμερα για τη Βενεζουελα του Μαδουρο ειναι μουσαντενια μιας και ενα κολοχαρτο κανει γυρω στα 50 δολλαρια και οι γυναικες εχουν φτασει να πουλανε τα μαλλια τους!!! για 20 δολλαρια για να παρουν ενα μπουκαλι γαλα. Ακομη και ετσι ομως για να κανετε μια συγκριση η Ελλαδα ειναι 24 θεσεις πιο πανω (45η) με 26,391 δολλαρια/ατομο,  63% περισσοτερη αγοραστικη δυναμη! Η Σ.Αραβια ειναι στα 53,800 τα Εμιρατα στα 67,200 το Κουβειτ ειναι στα 70,542 το Καταρ στα 132,870 – για να παρουμε μια ιδεα τι σημαινει πετρελαιο και τι δυναμη εχει για το λαο που η χωρα του ειναι Νο1 στο κοσμο. Ουπς λαθος, για το λαο ειπα. Για τους αριστερους comandade εννουσα..

Εχουμε δρομο ακομη Αλιεξη να γινουμε Βενεζουελα, αλλα οπως το πας (οσο προλαβεις) σου εχω απολυτη εμπιστοσυνη: η παντοτινη νικη ειναι δικη μας.

Εμπρος παλικαρια να βγουμε στους δρομους. Με ρολεξ στα χερια με γουνες στους ωμους: Χαρρυ Κλυνν αρχες δεκαετιας 1980.

Viva la conomision. Κοροιδα..

ΥΓ Η Αβανα και το Varadero ειναι πολυ ωραια. Σε ολα της. Αρκει να ΜΗΝ εισαι Κουβανος και να εχεις δολλαρια. Οχι πολλα- δεν ειναι ευρωπαικες τιμες- αλλα δολλαρια.. Τα κουβανεζικα ειναι κολοχαρτα. Κατι σαν τα Ραχηλοευρα που θα τυπωνε η αλλη, η τα IOU του Μπαρουφακη..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Viva la conomision

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Με τη ΑΕΚ δεν ασχολουμαι, εννοω να παω στο γηπεδο η να κατσω να δω ‘ματς’. Δε μπορω να κοιταω πτωματα να σαπιζουν. Ουτες απατεωνισκους ‘προπονητες’ που μας βελτιωνουν. Το διαρκειας ειναι καπου σε ενα συρταρι στο γραφειο. Το να κατσω να κανω αναλυση στο Πεκχαρτ και στο Λαμπροπουλο με κουρασε.
    Οπως εχει πει τοτε (πριν 15 περιπου χρονια) ο Μωραλης που βλεπαμε ενα ματς ΣΟΥΠΑ τελειως: Ειναι πιο συναρπαστικο να βλεπω τα νυχια μου να μεγαλωνουν.. ΟΛΗ η παρεα επεσε κατω απο τα γελια και η ατακα εχει μεινει στην ιστορια.
    Χτες π.χ ειχε Liverpool στις 5 (ξανανικησαμε..) και μετα μια ματσαρα Τσελσκυ-Τοτεναμ στις 7.30, που ειχε και προιστορια μιας και πριν κανα 8μηνο στο ιδιο ματς ειχε γινει το ελα να δεις με 9 κιτρινες καρτες (ρεκορ πρεμιερ) σε μια ομαδα: επεσε ξυλο και των γονεων που συνεχιστηκε μεχρι τη φυσουνα..
    Να αφησω δηλαδη την ομαδα μου στις 5 η το αλλο ματς στις 7,30 να παω μεσα στη βροχη και το κρυο να δω τον θερμαστη απο το Τσιμπουτι που μας εδειξε λεει (ετσι γενικα) τη δουλεια του, επειδη νικησε τον Πλατανια μετα το 77?
    Δηλαδη η δουλεια του αρχησε να δειχνει μετα απο 77 λεπτα? Αυτο ηταν το πλανο?
    Αστεια πραγματα ειναι αυτα.. οπως αστεια ειναι ολη η κατασταση που λεγεται ΑΕΚ.

    ΥΓ Δε γινεται να εχεις παρει Παρασκευη μεσημερι μια διπλη κεφτεδες με τηγανητες πατατες και αναψυκτικο (αυτα ειναι 17,000 θερμιδες λιπος) και Σαββατο να παιζεις μπαλλα. Γι αυτο δε μπορουσες να κουνηθεις, απο οσο διαβαζω, λογικο ειναι. Και δε μιλαω για τον Αλμειδα.
    Στο διπλανο τραπεζι μου εκατσε και εγω που ΔΕΝ ειμαι επαγγελματιας ουτε κανω διατροφη παραγγειλα το μισο φαι.. Ελεος..

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Εντάξει το εμπάργκο των Αμερικάνων την έσκισε. Από την μια είχαν και δίκιο αφού οι Ρώσοι πήγαν να εγκαταστήσουν πυρηνικούς πυραύλους 200χλμ από το σπίτι τους αυτό όμως δεν δικαιολογεί το εμπάργκο μετά την πτώση της σοβιετικής ένωσης. Για να καταλάβεις η ασπιρίνη και το τσιμέντο πουλιόντουσαν στην μαύρη και ας ήταν μόνο αυτό. Πραγματικά όμως αυτός ο λαός είναι περήφανος.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εμπάργκο έκαναν οι αμερικανοί.
    Οι Σοβιετικοί ‘σύντροφοι’ που αγόραζαν ΟΛΗ τη παραγωγή (ζάχαρη φρούτα βγάζουν) και ολα τους τα έδιναν τσάμπα για να έχουν τη βάση τους γιατι δε τους έσωσαν;
    Το εμπάργκο δε σταμάτησε τον κάστρο να εχει 1,4 δις βεβαια..
    Ουτε τους Αμερικανούς να έχουν γκουανταναμο ..
    ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ απο τους λίγους ηταν ο τύπος άστο.. η Κούβα δεν ειναι αυτο που βλεπεις στις ταινίες.
    Ουτε πολύχρωμα μπαρ ουτε ρούμι να ρέει ουτε τίποτε, αυτα ειναι για τους τουρίστες.
    Ειναι ΦΤΩΧΕΙΑ, τρόφιμα με δελτίο, ενα ραδιοφωνικό σταθμό κρατικό και τηλεόραση (για όποιον εχει) κρατική.
    Ειναι ΕΝΑ (1) σαπούνι το μηνα ( δε μιλάμε για αφρόλουτρα κλπ αυτα δεν τα ξέρουν καν) και ενα ζευγάρι παπούτσια το χρόνο με δελτίο..
    Το Ίντερνετ ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και μονο μερικά Ίντερνετ ΚΡΑΤΙΚΑ καφέ λειτουργούν που φυςικα δεν εχεις πρόσβαση όπου θες εσυ αλλα απο όπου αφήνει ο κάστρο.
    Μη αρχιςουμε να λέμε κ αλλα.. βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξαφανίσεις χιλιάδες κόσμου ..
    Τυπικό αριστερο καθεστώς δηλαδή. ΕΣΣΔ Β ΚΟΡΕΑ DDR κλπ

    ΥΓ δε ξερω ποςο περήφανος ειναι κάποιος πατέρας αδελφός οταν βγάζει τη κόρη του αδελφή του στο κλαρί για 20 δολάρια απο 15 χρόνων. Η πορνεια στη Κούβα ειναι Νο1 business .. Με 60 δολάρια ζει μια οικογένεια τρεις μήνες …

  4. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ επισκέφτηκα την κούβα το 2003 αν δε με απατά η μνήμη μου. Όταν λέω περήφανος εννοώ, οι παρά τα χίλια μύρια προβλήματα αυτός είναι χαμογελαστός. Για να καταλάβεις έχουμε νοικιάσει βαν για να πάμε για μπάνιο εκτός Αβάνας και για κακή μας τύχη πέφτουμε σε μποτιλιάρισμα. Δεν ξέρω αν κυκλοφορήσατε αρκετά για να δείτε τα φορτηγά τα οποία υποκαθιστούν τα κτελ ή τα αστικά που λέμε εδώ στην Ευρώπη. Έχουμε κολλήσει. Ούτε σταμάτα ούτε ξεκίνα. Ως καλοί Έλληνες αρχίσαμε να δυσανασχετούμε. Έξω δεξιά το φορτηγό (νταλίκα) να κρέμονται σαν τα τσαμπιά οι άνθρωποι με αυτήν την καταραμένη υγρασία μαζί με τον ήλιο να έχουν βαρέσει κόκκινο. Ακριβώς δίπλα μας ένα Λάντα με ένα παππού οδηγό και την οικογένεια του. Ε τι να σου πω. Εκεί που είμαστε όλοι μαζί κολλημένοι ακούει μάλλον το αγαπημένο του τραγούδι στο ράδιο. Τα παρατάει όλα βγαίνει και αρχίζει να χορεύει. Όταν οι περισσότεροι από εμάς θα είχαν σίγουρα στο μυαλό τους ΑΧ και να είχα μια κόρνα τώρα χαχαχαχα. Άλλο περιστατικό. Αν κατάλαβες καλά οι κουβανοί δεν επιτρέπετε να μιλάνε και να έχουνε πολλά πάρε δώσε με τους τουρίστες. Πάντα σου μιλάνε από απόσταση μίνιμουμ τα επτά μέτρα στην Αβάνα πάντα γιατί στο Βαραντέρο είναι λίγο ποιο χαλαρά τα πράγματα. Και αυτό γιατί κάθε τετράγωνο έχει και από ένα αστυνομικό που αν δει κάποιον να μιλάει ίσα που του κάνει προσαγωγή. Ε βγαίνουμε έξω για βόλτα και γνωρίζουμε τον Έγγλαντ. Ο Έγγλαντ που φυσικά δεν τον λέγαν έτσι τον άνθρωπο απλά έτυχε να φοράει μια μπλούζα της εθνικής Αγγλίας έτσι και μείς τον βαφτίσαμε. Για να μην πολυλογώ μας γύρισε σχεδόν σε όλη την πόλη. Θέλω να φάω εγώ, θέλω πούρα εγώ, θέλω σουβενίρ εγώ, αξιοθέατα κτλ. εγώ. Μας πήγε παντού. Εμείς από την πλευρά μας για να τον ευχαριστήσουμε θέλαμε να του δώσουμε λίγα δολάρια 10 ή 20 δεν θυμάμαι. Ε δεν δεκτικέ να πάρει τίποτα γεγονός που μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και το σχολιάζουμε ακόμα και τώρα. Που να είμασταν σε άλλη χώρα όχι θα τα έπαιρναν θα ζητούσαν κι άλλα. Αν και δεν είναι σίγουρο νομίζω ότι έπαιρνε ποσοστά από τα μαγαζιά που μας πήγε. Αυτή η περηφάνια τους έμεινε… Όπως και να το κάνουμε είναι ένας υπέροχος προορισμός για όλο τον κόσμο. Καλό είναι αν κάποιος θέλει να την επισκεφτεί να το κάνει τώρα γιατί αν αναπτυχθεί λίγο το κόστος θα εκτιναχθεί στα ουράνια. Όπως και να το δούμε το καθεστώς είναι καθεστώς.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμφωνώ σε ολα. Βεβαια ειναι ” χαρούμενος” γιατι δε μπορει να κανει κ αλλιώς. Απομονωμένοι ειναι δεν εχουν καμμια επαφή με το κόσμο, δεν νομιζω πολλοί να ξέρουν καν τι εχει γινει αυτα τα 60 χρονια. Αν πας δηλαδη στα ‘χωρια’ παραεξω ειδικα απο τη ‘κατω’ μερια απο Σαντα Κλαρα και περα ( σε τιποτε Σαντιαγο ) και τους πεις μολις ηρθα απο τη Σοβιετικη Ενωση (που εχει διαλυθει πριν 28 χρονια) ΑΝΕΤΑ το πιστευουν. Η οτι προεδρος της Αμερικης ειναι ο Κενεντυ..
    Ειδα μεν αυτο που λες, μια χαλαροτητα αλλα αυτο το εκλαμβανω ως αποδοχη ως παραδοση του καλα ειμαστε και ετσι και δε μπορουμε να αλλαξουμε τιποτε.
    Τους βοηθάει και το μέρος βεβαία και το κλίμα, η υγρασία απλα δεν αντέχεται γι αυτο δε θέλουν υγράντηρα στα καπνά …
    Κατι ανάλογο ειναι και στη Τζαμαϊκα σα λαός. Με πιο “μαύρες” ρίζες όμως, οι Κουβανοί ειναι πιο κοντα σε νοοτροπία με εμας.
    Απαγορεύεται να μιλάνε οι Κουβανοί με ξενους γι αυτο και οι δυο ουρές στα παγωτά που ειπα. Όπως ξέρεις απαγορεύεται να πανε στα μαγαζια των τουριστών και απαγορεύεται εκτός απο τα ξενοδοχεία να πλησιάζουν γενικα, στο δρόμο πχ. αναλογα ” it’s better NOT to go there” μας έλεγαν για μαγαζια μέχρι και περιοχές που ήταν γι αυτους μονο.

    Τωρα για τα αλλα, σχεδόν τα παντα ειναι τσάμπα μιας και απο εισαγωγές ειναι μηδέν. Η ασπιρινη (οπως και ολα τα φαρμακα) ειναι ειδος πολυτελειας, το λαθρεμποριο δουλευει φουλ με ΜΙΖΑ για το καστρο. Ειναι δε λαθρεμποριο γι αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ το λογο: μη μιζα παει στο Καστρο και οχι φυσικα στο κρατος που ειναι φαλιμεντο. Τα δε πούρα ειναι κυριολεκτικά δωρεάν πρεπει να πήρα γυρω η 8 η 9 πενηνταρια κουτια με το ανάλογο λάδωμα των 10!!! δολαρίων στο αεροδρόμιο περασαν αέρα.

    Ωραία λοιπόν ολα αυτα ως τουρίστας. Άμα εισαι Κουβανός όμως ζεις σε δικτατορία χειρότερου τύπου, η φτώχεια ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ, όπως και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΟΣ είδους ελευθερία.
    Τα παντα ειναι ελέγχωμενα οι ρουφιάνοι της αστυνομίας ειναι παντου και οποίος πει η κανει κατι απλα εξαφανίζεται. Εκατονταδες χιλιάδες κόσμος εχει “χαθεί” επι κάστρο με τη συνηθισμένη κατηγορία να εινα “προδοσία κατα του καθεστώτος”,οπως φυσικα μεχρι πριν λιγα χρονια υπηρχε θανατικη ποινη σε δικες παρωδιες που κραταγαν λιγοτερο απο μια ωρα και ο ‘κατηγορουμενος’ δεν ειχε καν δικαιωμα να μιλησει..

    Τωρα γιατι ο Πινοσετ π.χ ηταν δικτατορας και ο Καστρο κομανταντε και αγωνιστης, αυτο δε μπορω να το εξηγησω πραγματικα.

    Σε ολα τα φασιστερα καθεστώτα-οι μόνες χούντες στο κόσμο που εχουν μείνει τον 21 αιωνα και που θαυμάζει και εχει πρότυπο ο μικρός Αλιεξης που εχει βγάλει το γιο του Ερνέστο! Ποσο ΜΑΛΑΚΑΣ πρεπει να εισαι για να βγάλεις το παιδάκι σου Ερνέστο?

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αναχωρει 4 μερες για τη Κουβα ο μικρος χαζος. Εδω ο κοσμος ΚΑΙΓΕΤΑΙ κυριολεκτικα, ειμαστε ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ επισημα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η Νο2 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, εχουν ερθει ΑΥΤΟΙ στην Ελλαδα για να βρουν λυση για το χρεος που ζηταμε ΕΜΕΙΣ, δηλαδη οι δανειζωντες ταξιδευουν στους δανειζωμενους!!! και ο μικρος Αλιεξης παει ταξιδακι στη Κουβα να αποδωσει φορους τιμης στο δικτατορα..

    Hasta la bourda siempre, σε μεταφραση: Εις τους αιώνες ΜΠΟΥΡΔΑ..

    Να τον χαιρωμαστε τον ανεπροκοπο καταληψια.

    ΥΓ Για να πουμε και δυο ποδοσφαιρικα:
    1) Ο Gus προταθηκε τη Παρασκευη στο βαζελο.Επισημα. Απαντηση ΔΕΝ ελαβε, ουτε ναι αλλα ουτε οχι. Χτες ο βαζελος παλι δε βλεπωταν με τον ΑΣΤΕΙΟ που εχει στο παγκο. Ο τυπος- το λεω απο περσυ- ειναι τσαρλατανος και το ροστερ της πλακας ισως χειροτερο απο το δικο μας. Ασχετα που ακουγαμε απο κατι δημοσιογραφαρες τυπου Τσαρλυ (μιλαμε για μεγαλο ΝΟΥΜΕΡΟ) και Καισαρη … (no comment) και κατι αλλους ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ οτι ο βαζελος λεει κανει ομαδαρα. Τωρα βεβαια οι ΙΔΙΟΙ δημοσιογραφαρες γραφουν οτι δε κανει οτι η ομαδα ειναι χαλια το ροστερ απαραδεκτο κλπ. Για να μη νομιζετε οτι ο ΚΕΦΤΕΤΖΟΓΛΟΥ ειναι προνομιο μονο της ΑΕΚ. Που να διαβαζετε Καισαρη να δειτε ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ που παει συννεφο.
    Οι τυποι εχουν τοσο σχεση με το ποδοσφαιρο οσο εχω εγω με το πλεξιμο.

    Αμα το δουμε αυτο, να δω που θα κρυφτουν ΟΛΟΙ αυτοι στην ΑΕΚ: διοικηση, δημοσιογραφακια, επκοινωνιες κλπ που μας ελεγαν οτι ο gus εφυγε γιατι ζηταγε 4εκκ τη μερα (και τελικα υπεγραψε με 500+200 στην Ισπανια)

    2) Στον αγώνα απέναντι στην Γουέστ Χαμ το απόγευμα της Κυριακής, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκε για τέταρτη σερί φορά ισόπαλη εντός έδρας κάτι που συνέβη για πρώτη φορά επί Premier League ενώ με τους 20 βαθμούς συγκομιδή μετά από 13 αγώνες έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα από τη σεζόν 1990-91!Την ίδια ώρα ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ βολικά στη θέση του στον πάγκο αφού με τους 20 πόντους απολογισμό έχει χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή από τους δύο προκατόχους του στον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”, με τους Λουίς Φαν Χάαλ και Ντέιβιντ Μόγιες να μετρούν αμφότεροι 22 πόντους!
    Παραλληλα με το πρόστιμο των 50.000 λιρών (+μία αγωνιστική αποκλεισμό από τον πάγκο) που του επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, ο λογαριασμός έχει φτάσει στις 191.000 λίρες, αποβληθηκε για ΠΕΜΠΤΗ φορα απο το παγκο και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ξεπεράσει τις 240.000 λίρες μετά τα νέα… καπρίτσια του.
    240,000 λιρες ειναι 290,000 ευρω ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ μονο και μονο για να κανει το καραγκιοζη και να τσακωνεται με οποιον βρει μπροστα του. Γιατι ως συνηθως ΠΑΝΤΑ οι αλλοι φταινε. Στη Τεσλσυ εφταιγε μεχρι και η γιατρος αν θυμαστε. Η οποια και δικαιωθηκε στο δικαστηριο και πηρε αποζημιωση 5εκκ λιρες (6εκκ ευρω) μιας και στο νησι ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ πληρωνωνται.

    Special ΚΕΦΤΕ δε θελατε? ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ τον αλεπουδιαρη να σας εχει ΕΚΤΟΥΣ με -11 ποντους Νοεμβριο μηνα και την ομαδα να μην βλεπεται.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Αυτό με την υπερτιμολόγηση +30% κάτι μου θυμίζει, που το έχω ξαναδεί; στην Ζιμπάμπουε; Στο Καμερούν; Σε κάποιο άλλο Νοτιοαμερικανικό κράτος; Ρε λες; Μπα, οι δικοί μας δεν κάνουν τέτοια…..

  8. Ο/Η Savvi λέει:

    Εμένα δεν μου λέει κάτι αν ο βάζελος πάρει τον Gus. Αυτοί που πουλούσαν τρέλα θα έχουν πρόβλημα πόσο μάλλον αν πάει και ο βάζελος τρένο χαχαχαχα. Για εμάς να σου πω την αλήθεια δεν τον θέλω όχι γιατί δεν μου κάνει αλλά γιατί ποτέ μα ποτέ δεν ήμουν υπέρ των επιστροφών και της ανακύκλωσης. Η ΑΕΚ χεριάζετε προπονητή να κλείσει από τον Ιανουάριο χωρίς να το μάθει κανείς για το καλοκαίρι και να κάνει προγραμματισμό από τώρα για τους παίκτες που θα πάρει και πως θα στηθεί η ομάδα. Καλώς ή κακώς η χρονιά πρέπει να βγει κουτσά στραβά με αυτόν.

    Ο φίλος σου πρέπει να μείνει όσο ποιο πολλά χρόνια στην MU για να τους καταστρέψει εντελώς. Και τι δε θα δείνα να δω την φάτσα του σερ την ώρα που θα τον απολύει. Ο ένας ποιο αντιπαθής από τον άλλο χαχαχαχαχα.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μακαρι να παει ο Gus στο ΠΑΟ. Θα πεσει γελιο..

    Στη κουβα ειδες ποιοι πανε ετσι? Ο βλακας ο Αλιεξης, ο προεδρος του Εκουαδορ.. και αυτα. Κανενα αλλο κρατος -παιζει να παει ο Καναδας και εφαγε τρελλο κραξιμο- δεν στελνει αρχηγο. Μεχρι και ο Πουτιν εχει λεει δουλειες και ‘δεν προλαβαινει’ εχει λεει να γραψει ενα λογο…ασε που αφησε και ενα σουφλε στο φουρνο και θα αρπαξει..

  10. Ο/Η Savvi λέει:

    Δεν είναι άξιο σχολιασμού. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τον λόγο της επίσκεψης.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    φυσικα. λογω βλακειας. το παιδι δεν εχει καταλαβει ακομη οτι εκπροσωπει μια χωρα και οχι το δεκαπενταμελες που κολλαγε αφισες της ΚΝΕ..

  12. Ο/Η conpater λέει:

    Απο μια πρωτη ενημερωση,μεταξυ αλλων,γυρω στα 700 κομπλε ηταν η προταση…Αν οντως ειναι ετσι,και ο Gus το σκεφτεται,θελω να δω οι δικοι μας που θα πανε να κρυφτουν…

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Τσε Γκεβάρα και ο φίλος του και συναγωνιστής Κάστρο θα μείνουν στην παγκόσμια ιστορία ως θρυλικές μορφές. Το πρεζόνι και ο αιμοασταγής δικτάτορας, που κορόιδεψαν έναν λαό και μια ολόκληρη γενιά παει χαμένη η μαλλον ολόκληρες γενιές. Μεγάλη κατάρα για την Ελλάδα που αιχμαλωτίστηκε από τους αριστερούς εδώ και πολλές δεκαετίες (σοσιαλισμός του΄80),σε όλους τους τομείς. Σαν καλοπερασάκηδες όπως πάντα με τα λεφτά των άλλων κρατικοδίαιτοι κηφήνες, πλάσαραν στον κόσμο την ιδεολογία του μαρξισμού και της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που τελικά οδηγουσε στον ακραίο παρανοικό φιλελευθερισμό. Ξερόλες αριστερούς απατεώνες που σήμερα κοροιδεύουν τα ανεργα νιάτα καπνίζοντας ένα Κοχίμπα ή ρομπούστο των τριάντα ευρώ στα πολυτελέστατα διαμερισματά τους. Οι έλληνες αριστεροί αγύρτες, που όταν δουν ότι χάνουν την εξουσία δεν το χουν σε τίποτα να ξεκινησουν αντάρτικο πόλεων! Ίδιοι με τους ακροδεξιούς φασίστες και τους οπισθοδρομικούς ισλαμιστές. Για τον Τσίπρα τι να γράψω;Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ο άνθρωπος μόνο στις δικτατορίες της λατινικής Αμερικής ταιριάζει. Πραγματικός εφιάλτης. Ναρκισσιστική ψύχωση με θεατρικό συναισθηματισμό. Η Βόρειος Κορέα τριήμερο πένθος.. Ακόμα και ο Πούτιν σημασία δεν έδωσε. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Πιστεύω ότι θα πεθάνουμε της πείνας. Με τόσους φόρους και περικοπές δύσκολα τα πράγματα… Hasta la victoria siempre μας λεει ο κρατικοδίαιτος Κουτσούμπας! μπρρρρρρρρ Επισήμως και με τους τριτοκοσμικούς η Ελλάδα…

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εδωσε σημασια, ειμαστε η ΜΟΝΗ χωρα της Ευρωπης της Ασιας της Αμερικης (εκτος του Εκουαδορ)που εστειλε αρχηγο κρατους στη κηδεια. Η ΜΟΝΗ. ΟΛΕΣ οι χωρες η το αγνοησαν εντελως, η εστειλαν κατι στελεχακια τριτης-τεταρτης διαλογης.
    Επισης παγκοσμιες μορφες ηταν ο Σταλιν (20εκκ ) ο Πολ Ποτ (2εκκ η το 30% του πληθυσμου) ο Χιτλερ (45εκκ) και φυσικα ο Μαο που επιασε το Χιτλερ στη πρωτη θεση με αλλα 45εκκ. Επισημα στοιχεια αυτα, τα νουμερα του μεγαλου πατερουλη που εχει ως πρωτυπο ο Κουτσουμπας με το ΧΡΥΣΟ ROLEX π.χ τα εχει δωσει ο Μεντβεντεφ-πρωθυπουργος της Ρωσσιας…

    Το οτι ο Τσιπρας τρεχει σε κηδειες του Τσαβες και του Καστρο, την ωρα που η χωρα κυριολεκτικα κρεμεται απο μια κλωστη και εξαρταται το μελλον της αυτες τις 3 μερες, περιγραφει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που λες.

  15. Ο/Η Savvi λέει:

    Με τον ΠΑΟΚ είδες τι έγινε; Της πουτάνας… Κ Ο Λ Ο Μ Β Ι Α των Βαλκανίων.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi
    Τα ειδα σημερα. Επειδη ο Ιβιτς δειχνει σοβαρο παιδι, φαντασου τι στησιμο επεσε για να βγει να πει αυτα που ειπε. Οχι οτι δε πεφτει αλλου αλλα μπραβο του που το εκανε αυτο το η αυτοι η εγω.
    Το οτι στο ΜΠΑΟΚ κανουν κουμαντο διαφοροι ειναι γνωστο, το οτι τον στηριξε ο Ιβαν δειχνει οτι αρχιζει και ξυπναει..
    Τον εχουν δαγνωσει ΔΕΚΑΔΕΣ εκκ, καιρος ηταν. Οχι οτι ειναι κανας χαζος αλλα εχει και η ανοχη τα ορια της.
    Ποσο θα κρατησει αυτο βεβαια θα δειξει, αλλα δε μπορουν 5 κολοπαιδα να κανουν οτι ναναι.
    Εχεις ενα ανθρωπο σε μια θεση και απο την στιγμη που τον εχεις εκει τον στηριζεις.
    Αυτα να τα βλεπουν ΑΛΛΟΙ που αφηναν το Gus ξεκρεμαστο στα Μανταλακια, που προχθες μας εκαναν και μαθηματα ΑΕΚοφροσυνης. Γι αυτο ειχε 3882 εισητηρια… και που σαι ακομα.
    Εκτος αν νομιζεις οτι πιασαμε πατο, εχει ακομα… κατσε να δεις

  17. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Εδω μας κανουνε μαθηματα αεκοφροσυνης κατι απιθανοι “δημοσιογραφοι” που στηριζουνε την αναγνωσιμοτητα τους στον σωτο για μεγαλεια που ερχονται και στα σοφτ πορνο θεματα, στους παικτες θα κολλησουμε που τους φουσκωνουνε και τα μυαλα κιολας?Κουρασε πολυ το ολο πραγμα πλεον.

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    @xaris
    28M η δουλεια σε βάθος τριετίας.
    Do the math..